ESTA – Det elektroniske system for rejsetilladelse

Det elektroniske system for rejsetilladelse

ESTA – Electronic System for Travel Authorization

Esta er en online formular der skal udfyldes af alle som ønsker at rejse til USA.
Følger du nedenstående link kommer du til den rigtige side med Det Elektroniske System for Rejsetilladelse.

Hvornår skal du bruge en ESTA?

Du skal bruge en ESTA hvis du skal flyve til USA eller ankommer til USA med krydstogtskib.

Selvom du har en ESTA fra en tidligere tur til USA, så virker din ESTA ikke ved grænsen på landjorden hvis din tur er startet i Canada. En ESTA er kun til burg ved flyrejser til USA.

Du må kun opholde dig maks. 90 dage i USA på din ESTA.

Husk på, at tre måneder godt kan være mere end 90 dage, så tæl efter på en kalender inden du bestiller flybillet.

Skal du opholde dig i USA i længere end 90 dage, ex. et studiephold, arbejde mm., så skal du have et visum.

En ESTA er IKKE et visum. Et visum skal du have på den amerikanske ambassade.

Du skal også udfylde en ESTA selvom du kun er i Transit i USA (skal mellemlande for at flyve videre til et andet land udenfor USA).
Har du ikke en overnatningsadresse (første overnatning i USA) så følg anvisningen i de info ikoner der er ved alle felter når du udfylder din ESTA.

Canada

Du kan godt køre i bil til USA fra Canada eller Mexico uden en ESTA.

Skal du til Canada eller flyver du via Canada til USA eller hjem, skal du have en canadisk eTA.

Starter din rejse i Canada, uden du har fløjet til USA og dermed ikke har en ESTA, så skal du udfylde et I-94 dokument ved grænsen. Det koster 6 dollars pr. person.

Du kan godt udfylde en I-94 på forhånd, men kun op til syv dage inden du ankommer til grænsen. 

VWP - Visa Waiver Program

Danmark er en del af VWP. Det er ikke noget man skal søge eller på anden vis have et dokument til. Det betyder blot, at du kan nøjes med en ESTA når du skal flyve til USA.

Lufthavnsvisum

Der er ikke noget der hedder et lufthavnsvisum i forbindelse med en rejse til USA eller Canada. Du skal kun bruge en ESTA for at flyve til USA og en eTA for at flyve til Canada.

APIS - Advanced Passenger Information System

APIS har intet med ESTA at gøre. Det er informationer som flyselskabet skal bruge før du kan tjekke ind i lufthavnen. Her kan du læse om APIS og finde mere info om flybilletten til USA.

Hvad kan du ændre eller opdaterer på en ESTA?

Når du først har en ESTA kan du kun ændre din første adresse i USA samt din email på din ESTA.

Det er ikke et krav at udfylde den første adresse i USA (hvilket også forklares i de info ikoner der er ved felterne).

Hvis du har, er det ikke et krav at ændre adressen til næste gang du tager til USA.

Jeg oplyser sjældent min adresse og hvis jeg gør, har jeg aldrig opdateret den efterfølgende. Jeg rejser 6-8 gange på den samme ESTA og det giver ingen problemer.

ESTA og passets gyldighed ved indrejse i USA

Din ESTA er gyldig i to år. Din ESTA behøver kun være gyldig når du rejser ind i USA, da din ESTA har med din immigration at gøre. Det gør ikke noget hvis en ESTA udløber mens du opholder dig i USA.

Dit pas skal kun være gyldigt i den periode du opholder dig i USA. Du kan fint rejse til USA hvis dit pas er under 6 måneder fra at løbe ud.

Din ESTA bliver ikke godkendt med det samme

Bemærk, at siden 2018 bliver din ESTA ikke længere godkendt med det samme når du betaler.
Der kan gå noget tid, hvorfor det også anbefales du minimum bestiller din ESTA 72 timer før du skal afsted.

Der findes kun én ægte ESTA side

Der findes kun en rigtig side at gøre dette selv på og det er denne. Prisen for en ESTA er 21 dollars (pris den 31. maj 2022).

Benyt den rigtige side

Flere henvender sig fordi de har benyttet sider som tilbyder at lave en ESTA for en, hvor det så er gået galt. Lad være at benytte disse, da det i bedste fald koster meget mere end de 21 dollars. I værste fald betaler du for en ESTA som du aldrig får og risikerer at få nogle ufuldstændige oplysninger inde i systemet som du skal via ambassaden for at få løst (eller lave dig et nyt pas).

Når du googler ESTA

Kan der være en blanding af betalte annoncer for ESTA og links til sider som kræver mere end de 21 dollars. Klik ikke på dem. Der er kun en rigtig ESTA side og de vil ikke bruge penge på google adwords annonce21

En hurtig ESTA

Har du alle informationerne ved hånden, tager det tolv minutter at udfylde en ESTA – det samme som at læse denne hjælpe-artikel.

Alle rejsende med et pas skal udfylde en ESTA inden afrejse til USA.

En ESTA er ikke en garanti for indrejse til USA. Det er blot et dokument som giver en tilladelse til at flyve til USA. Selve indrejsetilladelsen gives i immigration i den første lufthavn i USA du lander i.

Der er 6 trin i en ESTA formular

Inden du går i gang, så hav disse ting klar:

Oplysninger man kan oplyse, men ikke er et krav:

Gå ind på siden med Det Elektroniske System for Rejsetilladelse og begynd processen.

ESTA Forside

På forsiden skal du vælge at lave en ny ESTA eller tilgå en eksisterende ESTA (en ESTA gælder i to år eller indtil du har fået et nyt pas).

For at lave en ny skal du blot klikke Ny Ansøgning og dernæst Enkeltansøgning.

Bemærk! En gruppeansøgning er ikke en besparelse i tid eller penge. Du skal indtaste de samme info for alle personer i en gruppeansøgning som i en enkeltansøgning. Du skal også betale fuld pris pr. person for en ESTA i en gruppeansøgning. Du betaler blot det samlede beløb til sidst, når alle er tastet ind.
Jeg har altid selv indtastet ESTA’er enkeltvis, da færre ting kan gå galt (browseren går ned, internatforbindelsen ryger mm.).

Gruppeansøgninger er mest for rejsebureauer som tilbyder det som en service at ordne det for dig, hvis du køber en rejse til USA. De kan så taste en eller flere familier ind i systemet og betale dem samlet.

En gruppeansøgning er en række individuelle ESTA ansøgninger, som betales samlet. Det betyder ikke man altid skal rejse som gruppe, da en ESTA er personlig og virker individuelt så længe den er gyldig.

Trin 1 – Ansvarsfraskrivelser

Her oplyses du om hvad informationerne du afgiver benyttes til. Her skal du klikke af i Ja, jeg har læst og forstået… Den skifter så til The Travel promotion Act of 2009.

The Travel Promotion Act

En tekst der forklarer hvorfor du skal betale 21 dollars. Her skal du, som i forgående del, klikke af i Ja og derefter på Næste.

Her skal du også krydse af i: Ja, jeg har læst… Og derefter på Næste.

Brug infoikonerne

Er du i tvivl om nogle af spørgsmålene, så klik på de runde blå ikoner med spørgsmåltegnet på. De forklarer hvad det er du skal udfylde og med hvilke info.

Æ, Ø eller Å i dit navn

Indeholder dit navn æ, ø, å eller andre specielle tegn, ex. é, ö, ä, så skal du kigge i bunden af dit pas (i området under billedet hvor der står en masse <<<<<< >>>>>>). Her er dit navn skrevet på den måde du skal benytte i din ESTA og på din flybillet.

Kun fornavn og efternavn

Du skal kun benytte dit fornavn og efternavn på din ESTA. Du skal ikke benytte dit mellemnavn. Et Alias er ikke det samme som et mellemnavn.

Fjerde del – ansøgningen

Denne del er hvor du udfylder alle informationerne omkring:

Obligatoriske oplysninger

Obligatoriske oplysninger er markeret med en rød stjerne. E-mail er ikke markeret med en rød stjerne men jeg vil anbefale at putte en ind alligevel, da du kan bruge den til at få fat i dit ansøgningsnummer sidenhen hvis du glemmer det.

Global Entry

Her skal du svare Nej. Global Entry tilbydes pt. ikke til danske statsborgere. Hvis det kommer, så vil det ikke være noget en almindelig rejsende (turist) vil benytte sig af, da det er en mere krævende process at blive godkendt til end ESTA. Det koster også mere end ESTA.

Forældre

Du skal oplyse navnet på dine forældre. Dett gælder også selvom dine forældre er døde.
Med forældre menes: biologiske forældre, adoptivforældre, stedforældre eller værge.
Klik på det blå ikon for yderligere detaljer, som gælder hvis du ikke kender navnet på dine forældre.

I transit eller til USA

Du bliver spurgt om USA er din endelige destination, eller blot transit på vej til en anden destination udenfor USA.

Du er ikke i Transit hvis du skal på ferie i USA. Det er underordnet at du skal flyve videre fra den første lufthavn i USA du lander i, og går gennem immigration i. Du er ikke i transit i forhold til din ESTA.

Du er heller ikke i transit selvom du har en mellemlanding i Europa på vej til USA. Transit er kun hvis du mellemlander i USA på vej til et land udenfor USA.

Mange laver fejl her, men det gør ikke noget. Laver du en fejl og skriver du er i transit betyder det ikke noget for din indrejse.

Har du først rejst transit og sidenhen skal opholde dig i USA, så kan du ikke ændre det. Men det har ingen betydning. DU kan fint rejse til USA hvadenten der står Transit eller ej på din ESTA.

Kontaktperson

Du bliver spurgt om Emergency kontakt person i USA Her kan du oplyse adressen på det første hotel du bor på.Du skal derefter oplyse adressen på din første overnatning.

Sociale Medier

Denne er valgfri.
Du kan vælge et socialt netværk i første felt og ud fylde dit ID (IKKE password) i det andet felt.
Eks. Facebook – https://www.facebook.com/roadtripiusa

Personlige spørgsmål på ESTA

Denne del er også hvor der er 7 spørgsmål af mere personlig karakter.
Det er spørgsmål om: 

Trin 2 – Gennemse og send ansøgningen

På dette trin skal du gennemse de oplysninger du har afgivet. Inden du sender og går videre til næste trin, skal du bekræfte dit pasnummer, efternavn og land hvor du er statsborger. Når det er gjort klikker du Anvend.

Trin 3 – Gem dit ansøgningsnummer

Her oplyses dit ansøgningsnummer. Det er et unikt identifikationsnummer. Du skal bruge ansøgningsnummeret hvis du skal ind og redigerer i din ESTA.Fra dette trin går du videre til betalingen. Kryds af i Ansvarsfraskrivelsen og klik videre på Betal.

Trin 4 – Betaling

Når du er kommet videre fra trin 3, skal du oplyse et kreditkortnummer og betale på samme måde som hvis du købte en DVD eller andet på nettet. Betalingsprocessen vises på næste del og den kan godt stå og tænke i nogle sekunder. Det er vigtigt du kun klikker en gang når du betaler og du lader denne side med gennemførelse få lov at tage den tid det tager og ikke klikker på andet.

Trin 5 – Brkræftelse og kvittering

Når betalingen er gennemført og alt er klar ser du på trin 5 din bekræftelse på din ESTA. Det anbefales at gemme ESTA-ansøgningsnummeret og evt. udskrive en kopi. Jeg er aldrig blevet bedt om at dokumenterer at jeg har en ESTA og har ikke en kopi med mellem mine rejsepapirer når jeg er i USA.

Yderligere hjælp til din ESTA

Jeg kan ikke hjælpe med svar på spørgsmål i forbindelse med din ESTA.

Hvis din ESTA ikke bliver godkendt når du prøver at gennemføre den eller du har nogle specifikke omstændigheder omkring din indrejse til USA, så skal du tage kontakt til den amerikanske ambassade.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.comAuto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.comBooking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Ny immigration process i amerikanske lufthavne

Hvis du siden 2008 har rejst til USA på dit nuværende pas, så er der en ny process i flere og flere lufthavne i USA.
Her kan du læse mere om den nye immigrationsprocess i amerikanske lufthavne.

Hvis du ikke tidligere har været i USA, så er processen som følger:

 • Du ankommer med flyet.
 • Du følger skiltene til ankomst/immigration.
 • Du kommer ind til immigration og skal stå i kø.
 • Vælg den rigtige kø – den for turister/VISA Waiver/ESTA holders.
 • Er du i transit og skal videre kan der være en speciel kø til dette, ellers er personale flinke til at få dig frem, hvis du har travlt.
 • Når det er din tur vil du blive spurgt om diverse vedr. dit ophold, hjemrejsedato, din beskæftigelse mm. Du vil få taget fingeraftryk og taget dit billede.
 • Når du er igennem immigration, skal du finde din bagage.
 • Tag din bagage med gennem tolden og aflever din toldformular (har du fået udleveret på flyet).
 • Skal du videre med et andet fly, så skal du, inden du går videre til din næste gate, afleverer din bagage i tjek ind igen. Følg skiltene og hjælp fra personale og det er overstået på et par minutter.

ESTA udløb og fornyelse

En ESTA er gyldig i to år. Hvis du får et nyt pas i den periode, så skal du lave en ny ESTA, da en ESTA er knyttet sammen med dit pasnummer.

Når du nærmer dig udløbet på din ESTA modtager du en mail med en påmindelse om, at du skal lave en NY ESTA.

Sådan finder du din ESTA i systemet

Har du lavet en ESTA og vil se om den stadig er gyldig – eller har du ved en fejl benyttet en af de falske sider og vil se om du nu også er oprettet, så kan du selv tjekke dette på den rigtige ESTA side.

Det foregår ganske nemt, ved at du klikker Tjek Eksisterende Ansøgning.

163 Comments

 1. Kan man på en ESTA rejser ind i USA i 77 dage, retur til DK i 60 dage for så at tage til USA igen i 35 dage?
  Tak for svar.

  1. @ Mona

   Det kan du godt.

   Du må rejse i USA i 90 dage ad gangen på en ESTA.

   For at nulstille dine ESTA dage skal du rejse til et andet land end Canada eller Mexico (er ikke sikker på alle detaljerne, men i hvert fald ikke nok blot at rejse til de to). Da du tager hjem til Danmark og først kommer retur til USA 60 senere, er der ingen problemer. Når du rejser til USA enden gang, må du igen opholde dig i 90 dage på din ESTA.

 2. Hej Rene
  Jeg er i panik.
  Jeg har lavet ESTA på hele familien. Alle er godkendt pånær mig. Jeg er kommet til at trykke “JA” til et af de spørgsmål man skal svare “nej” på.
  Problemet er at vi skal afsted om 12 dage.
  Jeg har ringet til flere ambassader i Europa og ingen kan hjælpe med et B2 visum + interview.
  Har haft kontakt til US border and control.
  De kan heller ikke hjælpe.
  Eneste mulighed (måske) var at lave et nyt pas da ESTA er linket op på pas nummer.
  Fidusen er at oprette en ny ESTA
  med det nye pasnummer og forhåbentlig få en chance mere.
  Dog kan ingen bekræfte at det vil virke.
  Har du erfaring med ovenstående?

  Håber du kan hjælpe

  De bedste hilsner
  Line

 3. Hej René.
  Jeg håber du kan hjælpe mig.. Vi er to som skal afsted på arbejds-rejse til USA. Vi udfyldte ESTA-ansøgning som gruppe og fik den godkendt ret hurtigt.
  Men nu ser jeg på godkendelsen at det er datoen for ansøgning der står som udløbsdato på mit pas.. og det er jo noget hø..
  Som jeg læser det, så er jeg nødt til at udfylde ny ansøgning når det er denne fejl.. men skal jeg udfylde ny ansøgning for os begge når vi én gang har ansøgt som gruppe? Eller skal jeg bare lave ny ansøgning på mig selv? Som jeg læser det, så slettes gamle godkendelser når man laver ny ansøgning..
  Håber du kan svare mig og hjælpe 🙂
  Mvh Lene

  1. @ Lene

   Jeg har ikke erfaring med gruppeansøgninger. Der er ikke noget sparet ved at gøre det og når noget går galt, opstår ting som dette 😉

   Umiddelbart vil jeg tro at du blot kan lave en ny ESTA med de rigtige oplysninger.
   Du kan ikke slette en gammel ESTA, så det at den er i en gruppe bør ikke have nogen indflydelse. Gruppeansøgninger er primært for rejsebureauer der taster ind for familier og grupper og betaler én gang. Selve ESTAen er individuel og følger passet og ikke afhængig af, at alle i en gruppeansøgning skal lave alt om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *