Billig overnatning i Chicago

Chicago er en storby lidt i stil med New York, men har har fornuftige priser på overnatning. Nogle overnatninger er deciderede billige sammenlignet med flere storbyer af samme størrelse.

Chicago er den oversete storby

De fleste roadtrippere kender byen af navn, men Chicago skubbes som regel ned på listen over must-see når folk planlægger en roadtrip eller storbyferie i USA. Det på trods af, at der er direkte fly fra Danmark.

Opsummeret er Chicago lidt a la New York City. Og så alligevel ikke. Skyskraberen stammer fra Chicago, og det faktum har byen holdt fast i. Der er masser at kigge på når du vender blikket opad og Chicago har en imponerende skyline der gør sig godt både dag og aften.

Mad er en anden årsag til at besøge Chicago. Som med New York, er Chicago kendt for at være en smeltedigel af mange nationaliteter, og mad er nok den bedste måde at opleve det på. Gennem tiden har Chicago også slået et par kulinariske søm verdenskortet bl.a. Deep Pan Pizza, flavored popcorn og hot dogs mm.

Listen af oplevelser i Chicago er lang og indeholder bl.a. museer, shopping, musik, urban exploring, kanalrundfart, historie, mafiaen, sport mm.

Og så har Chicago noget New York ikke har, nemlig en bynær strand. Du skal ikke langt væk fra The Magnificent Mile før du kan stå med sand mellem tæerne og tage en dukkert i Lake Michigan.

Kort sagt er Chicago en storby der fortjener nogle dage (og overnatninger) og priserne på overnatninger i Chicago er slet ikke så dyre som du måske frygter.

Overnatning i Chicago som base

De fleste der overnatter i Chicago bruger hotellet som base til oplevelser i byen. Chicago er nem at komme rundt i så du behøver ikke din lejebil og mange vælger også at vente med at hente lejebil til de har oplevet byen.

Chicago er en storby, men ikke en kæmpe metropol som LA. Det betyder det ikke er så vigtigt hvilket område af byen du bor i. Chicago downtown er hvor de fleste vælger at bo, og selvom det kan lyde dyrt, så er det ikke så slemt. Der er en smule forskel på priserne i de forskellige områder, men fordi byen føles lille, har gode offentlige transport muligheder og faktisk kan gåes rundt i, så betyder det ikke så meget hvilken side af floden du bor på.

Overnatning ved Chicago lufthavn

Lufthavnen i Chicago ligger små 30 km fra downtown. Den store afstand har ofte en positiv indvirken på hotelpriserne, og du finder også nogle af de billigste overnatninger i Chicago ude ved lufthavnen. Der er flere muligheder under 1.000 kr. og mange kommer ned til 600 kr. og enkelte endnu længere ned, uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten.
Den største ulempe ved at bo ude ved lufthavnen er nok tiden.
Tager du Blue Line toget frem og tilbage mellem Chicago lufthavn og downtown, skal du afsætte 1.5 time til transport (45 minutter hver vej).
Læg dertil, at du enten skal finde et hotel de ligger op af togstrækningen ved en station (hvilket mindsker mulighederne) eller bruge tid på at komme fra hotel til station.

Her kan du se eksempler på priser og kvalitet på overnatninger ved Chicago lufthavn.

Overnatning downtown Chicago

Som nævnt længere oppe, er Chicago midtby overskuelig og nem at komme rundt i. Det betyder det ikke er så vigtigt hvilket område du bor i. I områderne River North, Streeterville, New Eastside og Grant Park finder du flere overnatningsmuligheder. Det er i forvejen områder du nok besøger under dit ophold i byen hvis du skal rundt og se ting som:

 • Buckingham Fountain
 • Millenium Park
 • Willis Tower
 • Navy Pier
 • Magnificent Mile
 • John Hancock Observatory
 • m.fl.

Når du undersøger priser på overnatning i downtown Chicago, så lyder det måske ikke billigt, sammenlignet med ude ved lufthavnen, men overvej hvad din tid er værd. Skal du være i Chicago nogle dage, så kan en god base i Chicago være de ekstra penge værd. Ikke kun for at have en seng at sove i tæt ved oplevelserne, men også et sted at kunne lade op i løbet af dagen.

Her kan du se eksempler på priser og kvalitet på overnatninger i downtown Chicago.

Skatter og gebyrer på overnatning i Chicago

I flere storbyer kan du opleve et hotelgebyr når du søger efter et hotel og laver en booking.
Langt de fleste steder kan du finde hoteller uden, men i enkelte byer og områder er et hotelgebyr (eller Resort Fee) mere reglen end undtagelsen. Det er eksempelvis i Las Vegas og i det meste af Florida, specielt Orlando, Miami og Key West.

Chicago har også taget hotelgebyrer til sig. Du vil derfor opleve, at du vil blive opkrævet et ekstra gebyr i forbindelse med din overnatning. Det vil ikke indgå i den pris du får oplyst på diverse søgesider, men benytter du eks. Hotels.com, så kan du finde prisen og hvad den indeholder, når du kigger på detaljerne for det enkelte hotel. Og igen når du er ved at bestille hotellet.

Her er et eksempel fra et hotel i downtown Chicago.

Hotelgebyr: USD 17.61 pr. indkvartering, pr. nat
Resortgebyret inkluderer:

 • Adgang til fitnesscenter
 • Sportsfaciliteter eller -udstyr
 • Internetadgang
 • Pengeskab på værelset
 • Kaffe på værelset

Hvad gebyret inkluderer kan varierer fra sted til sted.

I Chicago er det ikke svært at finde alternative hoteller uden hotelgebyr. I det viste tilfælde, var der et hotel på den anden side af gaden med lignenede kvalitet og pris, uden hotelgebyr.

Parkering i Chicago

Starter din roadtrip med nogle dage i Chicago, kan du vente med at hente din lejebil. På den måde kan du spare nogle penge på billejen men også på parkering inde i byen. Transport ind til downtown fra lufthavnen klares nemt med toget (Blue Line).
Ankommer du til Chicago som en del af din roadtrip rute og skal overnatte nogle nætter i byen, har du brug for parkering.
I downtown Chicago er der ikke noget gratis parkering, så du skal enten benytte valet på hotellet eller selvparkering i et parkeringshus. Det er meget normalt at et døgn for parkering af bil starter ved 30 dollars – og mere for valet.
Her kan du finde mere information om parkering på din roadtrip.

Den billigste overnatning i Chicago

Du kan finde meget billige overnatninger i de fleste byer. Det er dog langt fra altid en god oplevelse. Ofte vil det være på hoteller uden så mange stjerner og/eller gode anmeldelser.

Chicago har dog en billig overnatningsmulighed downtown, som du måske synes om. Det er på HI Chicago Hostel – også kaldet et vandrehjem.

Jeg har selv benyttet vandrehjem på mine besøg i USA og har også boet på HI Chicago Hostel. Det er dog 17 år siden, hvor jeg var lidt yngre og nok passede lidt bedre ind i stedet demografi. Det er dog ikke usædvanligt du oplever ældre gæster også. Det er fordi, at mange vandrehjem for længst er gået væk fra skrabede storrums overnatning med køjesenge og fælles bad/toilet. Den mulighed findes stadig, også i Chicago, men der er også mindre værelser, familierum og sågar værelser magen til dem du finder på et hotel. Dog lidt mindre og mere sparsomt indrettet.

Der er også fine forhold til alle udenomsaktiviteter med gode køkken, café og rekreative muligheder.

Her kan du se eksempler på priser og kvalitet på overnatninger HI Chicago Hostel.

Ingen prisgaranti

Priserne ovenfor er ikke en garanti. Priser afhænger af, hvornår på året du kommer til Los Angeles og hvor lang tid før du bestiller overnatning.
Du kan også finde endnu billigere overnatniger i alle områderne, men pris og kvalitet hænger sammen, så mine eksempler er hvor de fleste vil være tilfreds med kvaliteten i forhold til prisen.

Kort med hotelpriser for Chicago

Kortet nedenfor viser den dagsaktuelle pris for hoteller i Chicago. Der kan være store sæsonudsving i pris i løbet af året.
Booking.com

Datoer med dyrere overnatninger i Chicago

Flere storbyer i USA er mere populær på bestemte datoer, hvor der afholdes events. Bl.a. er San Francisco en stor konference by, hvor nogle af de største konferencer, optager alle hotelværelser i byen. Rammer du SF på disse dage, vil du opleve din overnatning koster mere end normalt.

I Chicago er der en række store årlige events som er med til at trække hotelpriserne lidt op.

Den 17. marts er der St. Patricks Day. Det er en stor fest der afholdes på datoen, hvis den falder i en weekend, eller i den weekend der ligger nærmest. I 2020 falder festlighederne den 14. marts.

Taste of Chicago er en ugelang mad- og musikfestival med titusindevis af deltagere. Den ligger gerne i starten af juli måned, men det svinger lidt. Jeg oplevede selv Taste of Chicago i 2003, hvor den faldt sammen med 4. juli. I 2020 falder den på datoerne 8-12 juli.

Lollapalooza er også en stor event i Chicago. Det er en musikfestival der bliver afholdt i Grant Park. Det er ikke med campingområde som du kender det fra flere danske festivaller, men udelukkende overnatning på byens hoteller mm. Lollapalooza ligger som regel i slutningen af juli. I 2020 er datoerne 30. juli til 2. august.

Airbnb mm. i Chicago

Jeg har benyttet mig af AirBnb flere gange i USA og Canada. Jeg har ikke benyttet det i Chicago, men det er helt klart en mulighed – specielt hvis i er flere og skal bruge en god base i nogle dage.

Overnatning i Airbnb er ikke altid om at spare penge, men om at få en oplevelse mere med hjem.
Bor du privat i et knap så turistet område (hvor der ikke er hoteller) vil du kunne få en mere dagligdags oplevelse med hjem fra din roadtrip.

Airbnb kan være et godt supplement til den lange række af hotelværelser, da de ofte har lidt mere charme. Dog er Airbnb ikke nødvendigvis praktisk til en enkelt overnatning, da der nogle steder går tid med udveksling af nøgle mm. Så anbefaler først Airbnb når du skal bruge mere end en overnatning.

Hvis du vil bruge AirBnb (ikke kun på din roadtrip) kan du her spare 34 dollars på din første booking (hvis den er på mere end 75 dollars).

Overnatning i USA og Canada

Skal du ikke til Chicago, så kan du her finde flere råd og vejledning om overnatning i USA og Canada.
Det drejer sig bl.a. om de fire tommelfingerregler, om alle overnatninger skal bestilles på forhånd, forskellige typer overnatning mm.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top