Aldersgrænse på billeje i USA

Aldersgrænsen for at leje bil i USA er langt de fleste steder på 20 eller 21 år. For at opnå den billigste billeje skal man være fyldt 25 år.
Enkelte steder er det muligt at leje bil selvom man ikke er fyldt 20 år. Bl.a. i New York kan du leje bil som 18 årig. Læs mere om det nedenfor.

Aldersgrænse på 25 år

Man opnår det bedste pris og har adgang til det største udvalg af lejebiler i USA hvis man lejer når man er fyldt 25 år.
Det hænger sammen med hvordan forsikringsreglerne er skruet sammen i USA .

Lever man op til aldersgrænsen på 25 år, så er der ikke så meget man skal tage stilling til når man lejer en bil og prisen på udlejningsbilen er den billigst mulige. Her kan du læse mere om billig billeje i USA.

Stol ikke på alderen i søgningen

Hvis du er under 25 år og søger efter bil, så er der hos udlejningssiderne mulighed for at vælge alder ved afkryds eller at opgive det i et felt:

rental_under_25

auto_under_25

Brug dem, men de søgeresultater du ser betyder ikke hele prisen er vist. Det skyldes du er under 25 år, og ekstra gebyr kan stadig tilkomme. Du skal derfor tjekke lejebetingelserne inden du fortsætter, for at se om aldersgrænsen er 20/21 år, eller der står du skal betale gebyr for leje hvis du er 21-24 år. Dette varierer fra model til model og fra selskab til selskab, så prøv dig frem.

Derudover skal du stadig kigge efter pakker med ung chauffør, hvis i er mere end én chauffør. Det er typisk den billigste måde at være mere end en chauffør (også når du er over 25 år).

Aldersgrænse på 20 år

20 år er minimum for at leje bil hos enkelte udlejere i USA. De fleste steder er aldersgrænsen 21 år. Når du benytter de sider jeg anbefaler, kan du ved nogle af dem se hvilket selskab du skal hente bilen hos. Her er min erfaring, at hvis du vælger at hente bilen hos Hertz, så er aldersgrænsen 20 år. Du kan tjekke dette inden du bestiller, ved at åbne lejebetingelserne. Her kan du se hvad minimumsalderen for leje er.

Hertz:
20_year_driver_hertz

Dollar:
21_year_driver_dollar

Når man lejer bil og har en alder mellem 20 og op til man fylder 25, så skal man betale mere for bilen end hvis man er over 25. Det hænger sammen med forsikringen. Heldigvis har de fleste af de udlejningssider jeg anbefaler en pakke løsning som inkludere Ung Chauffør. Det er dyrere end hvis man er 25, men stadig betydelig billigere end hvis man går direkte til udlejningsselskaberne.
Rentalcars.com og CarTrawler har pakkeløsninger til ‘Ung Chauffør’ så man inden bestilling kan se hvor meget det koster.

ung_01

Leje cabriolet under 25 år

Det er ikke alle biler du kan leje når du er under 25 år, men det er muligt at leje en cabriolet. Hos Auto Europe er det muligt at se om den viste cabriolet kan lejes af personer under 25 år og hvor meget ekstra det koster.
Når du har søgt og fundet frem til din biltype, så tjek lejebetingelserne. Her kan du se alderskrav og omkostninger for ekstra chauffør mm. Det koster typisk 25-30 dollars pr. dag ekstra hvis du er under 25 år.

Hos Auto Europe kan du se hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos og de har alle forekllige regler, så klik dig ned i listen indtil du finder en der passer til din alder mm.

Klik for stor
Klik for stor
Klik for stor
Klik for stor

HUSK! Du er ikke garanteret den model du ser på billedet. Du skal leje direkte hos ex. Hertz eller AVIS for at kunne få en garanti for en bestemt model – og det får du lov at betale for.

Aldersgrænse på 18 år

Det kan virke underligt i et land som USA, hvor man kan få kørekort som 16 årig, at man ikke kan leje bil før man er 21. Det bunder sikkert i noget ansvarlighed og statestikker på, at unge mennesker laver flere ulykker, og det udnyttes så lige en ekstra tand til noget ekstra forsikring hvis man er mellem 21 og 25.

Men det er muligt at leje bil i USA selvom man kun er 18 år. Det er dog ikke noget jeg har erfaring med og kan derfor ikke svare på spørgsmål omkring det.

Billeje i New York som 18 årig

Biludlejningsselskabet Alamo, som du finder via de sider jeg anbefaler, tilbyder billeje til personer på 18 år.

Du finder nok ikke en pakkeløsning hvor der indgår en ung chauffør ned til 18 år, men tjekker du lejebetingelserne, så kan du læse dig til, hvilket gebyr du skal betale når du er 18-20 år gammel.

Det kan koste 80 dollars ekstra pr. dag at leje som 18-20 årig. Det vil ikke være alle biltyper du kan leje som 18 årig.

Bemærk! Newark Lufthavn er IKKE New York. Newark ligger i staten New Jersey, så flyver du til den lufthavn skal du ind til Manhattan for at leje bil som 18 årig. Lander du i JFK, så er du i New York og kan leje bil der som 18 årig.

Billeje i resten af USA som 18 eller 19 årig

Jeg kender ikke til andre steder i USA hvor du kan leje bil som 18 årig.

Der er selskaber der tilbyder billede til 19 årige forskellige steder. På denne side kan man læse mere om billeje i USA når man er under 21 og finde frem til biludlejningsselskaber som lejer bil ud til personer ned til 19 år.

Købe bil i USA

Hvis du er under 21 og du ikke kan lejebil gennem den siden ovenfor, så er der altid den sidste mulighed: Købe bil i USA.
Igen er det ikke noget jeg har erfaring med men jeg har læst op på hvad der kræves og samlet det på siden om bilkøb i USA.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Andre roadtrip oplevelser:

36 Comments

 1. Hej René

  Jeg har haft svært ved at finde svar på dette. Hvis man selv er over 25 og man vil tilføje en ekstra chauffør i Californien, er der så forskel på pris eller inkl. i pakken hvis chaufføren er 18-25 år?

  Nyder at følge din side. 🙂

  1. @ René

   Som jeg forstår dit spørgsmål, så ja.

   En pakke med Ung Chauffør vil være dyrere end ellers i Californien.
   I Californien skal du ikke betale ekstra for ekstra chauffører over 25 år.
   For at en person under 25 år må køre bilen, skal der betales ekstra.
   Det kan betales pr. dag. pr. person, men vil være billigst med en Ung Chauffør pakke.

   Du kan læse mere under Ekstra chauffør ved billeje.

 2. Hej René,

  Super brugbar hjemmeside, som jeg har surfet rundt på i mange timer efterhånden 🙂

  Mit spørgsmål er – hvordan får du Rentalcars.com til at vise Ung Chauffør-pakker? Jeg synes ikke, at jeg kan vælge det nogle steder.
  Jeg kan indtaste min alder (24), og under prisen står så “ung fører gebyr + $800”. Dette er vel pr. person, og da vi er 3 chauffører hvoraf 2 af os er 24 år, vil det vel være smartest med en pakke, hvor det hele er inkluderet.

  Jeg kan heller ikke finde “ung chauffør-filtreringen” på autoeurope.

  Håber, du kan hjælpe.

  vh Ida

 3. Hej!
  Mange tak for alt den nyttige information!

  Jeg bor i *Virginia i øjeblikket, og har tænkt mig at leje en bil for at køre tværs gennem sydstaterne og over til Vest kysten.
  Min tidsramme er: 9 marts – 11 April.

  Jeg er 22 og er klar over at jeg skal betale en ung-afgift + envejs afgift.
  Sagen er, at jeg køre selv fra d. 9 – 20 marts. Henholdsvis fra (DCA- airport) til (MSY-airport).
  Min kæreste ankommer d. 20 marts i MSY lufthavnen, og her overtager han al kørsel. (han er 25 – så ingen ung afgift)

  Mit ønske er, at leje én bil gennem hele måneden fra (DCA til LAS Lufthavn), men kun betale ung-afgift fra den 9 marts til d. 20 marts, da det kun er denne periode jeg kører i. (Jeg tænkte om jeg måske kunne betale en daglig-afgift i de antal dage)
  Jeg kan ikke få lov til at søge ud fra disse krav på rentalcars.com og andre hjemmesider. Dét hedder enten at leje 2 biler og betale 2x en-vejs-afgift, eller 1 bil i mit navn hele måneden – men så bliver det kanon dyrt!

  Har du erfaring med dette spørgsmål? eller evt. en smart idé?
  Mange tak, Abby.

  1. @ Abby

   Tak for ros.

   Din situation er for finurlig til, at selskaberne gør meget ud at informere om det og er ikke noget jeg har erfaring med.

   Jeg tror det nemmeste bliver, at du lejer en bil fra a-til-b og afleverer den hvor du samler kæresten op.
   Derfra lejer i så en anden bil og kører fra b-til-c.

   Det betyder to envejsgebyrer, men kun et ung tillæg.

   Du oplyser du bor i Virginia. Hvis du har amerikansk kørekort, så ændre det på situationen. Med amerikansk kørekort er der andre regler for at leje bil som jeg ikke kender.

 4. Hej René

  Ved mange allerede har skrevet det, men fantastisk hjemmeside med info på alt hvad man skal bruge 🙂

  Min kæreste og jeg skal til LA, hvor vi gerne vil leje bil, jeg er 22 og hun er 21 år, så vi kommer begge under kategorien “young driver”. Jeg har googlet en hel del, og fundet frem til hjemmesiden: tripwheels . com

  Den tilbyder pakkeløsninger til billeje i USA, blandt andet med løsninger til førere under 25 år. Det nogle helt fantastisk priser, så vil høre om du har noget kendskab til den? Jeg kan umiddelbart ikke finde noget negativt på tripadvisor eller lignende.

  Venlig hilsen
  Thomas

 5. Har ikke selv prøvet det, men har læst på et par andre sider, at man evt. skulle kunne undgå at betale ‘Under 25 fees’, hvis man melder sig ind her USA.dk ! (Det skulle eftersigende være ganske gratis)

  Hvis nogen har prøvet det, eller nogen prøvet det, så skriv endelig gerne til mig!

  1. @ Benjamin

   Jeg kender ikke siden og den ser ikke særlig seriøs ud (stortset ingen indhold eller beskrivelse af hvad sidens formål er – kan heller ikke finde den info om ung chauffør du nævner.

   Medmindre du køber en seperat forsikring som gælder til billeje for personer under 25 år, kan du ikke undgå at betale Ung Chauffør fee. Det du betaler i Ung Chauffør fee er forsikring. Det vil være en meget dårlig forretning hvis man blot ved at kunne tilmelde sig en side opnår gratis forsikring.

    1. @ Benjamin

     Det som de tilbyder er forsikring (og bankforretning mm.) for aktive eller tidligere aktive medlemmer af det amerikanske militær. Det er ikke et tilbud du kan benytte dig af som dansker.

 6. Hej René,
  Jeg har kigget efter flere “ung chauffør” pakker og rentalcars.com virker som den mest simple (og til dels billigste).
  Jeg har fundet en convertible med et fint tilbud fra Alamo, men når jeg læser deres lejebetingelser stå der hvilke kort der er tilladt, herunder American Express, Mastercard og Visa. Der står dog med fed at visa dankort ikke accepteres.
  Kan du forklare det?

  1. @ Cecillie

   Du kan fint benytte Visa/Dankort til at bestille og hente bil.

   Det gjorde jeg selv med 4 biler i 2015.

   Årsagen til det står i teksten er, at de genbruger noget af teksten på billeje rundt om i verden.

   Specielt i sydeuropa og asien er der en række små selskaber, som ikke vil modtage kortet. Derfor har de sat den tekst ind. Men i USA er et VISA/Dankort et kreditkort, og det har aldrig givet mig problemer.

 7. Hej Rene,
  Mig og min kæreste smutter her i september måned på roadtrip i USA. Jeg er 21 og hun er 20. Vores plan er umiddelbart bare at jeg kører hele strækningen, og så er mit spørgsmål hvad ”ung chauffør” i dettte tilfælde vil betyde?
  Hvad ville være den smarteste løsning være, er ”ung chauffør” kun relevant i tilfælde hvor en medpassagerer som klassificeres som ung også skal køre?
  Mvh.
  Kasper

  1. @ Kasper

   Når du er under 25 år, skal du som fører af bilen, betale Ung Chauffør tillæg.

   Det er oftest billigst ved at vælge en bil med en Ung Chauffør pakke. De findes bl.a. på Rentalcars (kan være du skal scrolle ned i bunden af listen og vælge Se ALle Biler før den dukker op).

 8. Hej Rene! 🙂
  Tak for mange gode råd her på siden!
  Vi er 4 piger, som tager på roadtrip på vestkysten her i hele juli måned. Vi har via kilroy fået et tilbud på ca. 10500 for 28 dage inkl. 3 førere på 24 år, alle forsikringer, ingen selvrisiko og en tank benzin – lyder det som en fornuftig pris eller er det dyrt? Det er svært at gennemskue på rentalcars.com, hvad det koster med førere under 25 år.
  Vi er i tvivl om vi skal have bil de sidste 4 dage i LA, er det en god ide at have bil i LA eller er det dyrt (mht. parkering)?

  På forhånd tak!
  Vh. Anna..

   1. Hej Anna
    Prisen er 3000 – 4000 kr. mere end normalt for per. over 25 år. Men det er temmelig dyrt at være under de 25, så prisen kan ikke været meget anderledes. Så jeg vil anbefale jer at slå til. 🙂

    Vedr. Bil i LA, så er dettet must!!! LA er kæmpe stor og dårlige offentlige transport. Så med mindre i skal bo lige ved stranden og ikke tænker at bevæge jer meget rundt ud over en taxa hjem fra byen så skal i beholde bilen.
    De fleste steder kan i parkere gratis, men nogen steder ved strandene og andre spændende stder kan det koste lidt.. men det er ikke voldsomt dyrt…

    God tur.

  1. @ Anna

   Tak for ros.

   Hvis i kigger efter de pakker med Ung Chauffør der er på Rentalcars, så er alt inklusiv. Uden at kende jeres detaljer præcis, så er det ca. samme pris jeg kan finde, hvor i vil have det samme inkluderet som hos Kilroy. Lidt billigere hvis jeg tjekker hos Auto Europe (her hedder det ung lejer), hvor vinduer og dæk også vil være dækkede.

   Medmindre i skal ligge stille på stranden i fire dage i LA og er sikret transport til lufthavnen, så har i brug for bilen. Offentlig transportmuligheder i LA er begrænsede, så i vil ikke rigtig kunne komme rundt uden bil.

   1. Tak for hurtigt svar Morten og Rene! Har i erfaring med supercheapcar.com? Det er vist noget med at de har en ung fører 21-24 år inkluderet? Men det er forholdsvis små biler de kun har f.eks. Toyota corolla, er den stor nok til 4 plus bagage?

    1. @ Anna

     Jeg kender ikke supercheapcar men kan se der er nogle begrænsninger i hvor nogle af bilerne må køres (ikke uden for byen/staten) og ved nogle af bilerne skal du selv sørge for anden forsikring. Det skal i kigge efter inden i sammenligner priser.
     En hurtig søgning på samme datoer jeg gjorde tidligere, viser jeg kan få en Toyota Corolla til ca. samme pris jeg kan få en SUV hos Auto Europe. Dog med den forskel, at ved Auto Europe må i køre i alle stater – med den anden må i kun køre i Californien og Nevada, yderligere stater koster ekstra.

     Med lidt god vilje og bløde rejsetasker, kan i nok godt klemme bagage fra fire personer ned i en Toyota Corolla, resten må i tage mellem bagsædepassagererne.

 9. Hej med jer.

  Lige et hurtigt spørgsmål.

  Skal man have buskørekort til en 15 personers bus i USA, eller er det nok med personbil- og/eller lastbilkørekort??

 10. Hej Rene,

  Vi er en familie på 5 som skal afsted til californien til sommer. Vi lander og flyver tilbage fra LA. Min ældste søn er 18 og har lige fået kørekort her i dk.
  Hvilken bil skal vi leje og hvor og kan vi betale for at han også kan køre dele af turen?

  super side,
  Henning

   1. Tak for det Rene,

    Har du på din side et bud på en tre ugers rundtur fra LA – Vegas – SF – LA? med teenagers?

    bh
    Henning

     1. Perfekt – hvis vi har tre børn med på 18,15,15 hvor stor en bil skal vi så leje hvis vi skal kunne holde ud at køre i den i de tre uger?

      hvad er dit bedste bud? kan vi være i en Cabriolet og er det ikke for varmt til en sådan

    1. Hvis du har 3 “børn” med vil jeg anbefale en SUV i Chevy Tahoe størrelse.
     En Cabriolet kan du tage hvis du gerne vil have at børnene tager bussen 🙂
     Seriøst der er IKKE plads til 5 mennesker og bagage i en cabriolet, langt fra !!

     1. 🙂 jeg dropper cabriolet’en – Tak, du har fuldstændig ret.

      Har du prisindikationer på hvad en SUV i Chevy Tahoe klassen koster og hvor vi bedst lejer den?

      bh
      Henning

 11. Tip til folk under 25år som ønsker leje af cabriolet.

  Min kæreste og jeg er ved at planlægge roadtrip i californien “den klassiske rute”.
  vi tager afsted D. 30/5-14 og rejser hjem D. 22/6-2014.
  vi har valgt at leje en: “Ford Mustang cabriolet eller lign.” ved avis.

  prisen for lejen af bilen her igennem er 5800kr. (kampagnetilbud bestilt januar 14 – Normalt 6900kr)
  (billigste mulige bilkategori ved avis; Chevrolet spark for 3600 incl. kampagnetilbud)

  Derudover kommer der (uanset bilkategori) som beskrevet ovenfor et gebyr på 25 dollar pr. dag + tax.
  vi har valgt at regne med 30$ pr dag oveni.

  prisen for Chevrolet spark i 23 dage:
  30×23 = 690$ ≈ 3800kr
  + 3600kr
  = 7400 / 320kr. pr dag.

  prisen for Mustang Cabriolet i 23 dage:
  30×23 = 690$ ≈ 3800kr
  + 5800kr
  = 9600kr / 420kr pr. dag

  alt i alt er forskellen egentlig ikke særlig stor. 🙂

  Det skal lige siges at jeg i sommers måtte betale 400kr. pr dag for en suzuki alto i grækenland (santorini)

  så alt taget i betragtning, er det nu okay..

 12. Hej Rene

  Vi står 3 drenge som rejser mod SF d. 25 dec 2013 og vil være i Las Vegas fra D.29 jan samt LA fra 1-4 jan.

  Vi skal leje en bil og vi er hhv 21,21 og 22.

  Kan du hjælpe med det billigste men med god komfort, en GPS samt hvad vi skal regne med at lægge fra til brændstof?

  Håber på svar hurtigst muligt da vi meget gerne vil få booket en bil.

  Stor hilsen
  Erik Sviatchenko

  Go’ søndag!

  1. @ Erik

   Kig evt. efter bil hos rentalcars.com Her kan du se når der er Ung Chauffør inkluderet. Me d3 personer i bilen er en mellem SUV fin til jer, ex. Ford Escape, Jeep Liberty.
   I kan godt finde en pakke med Ung Chauffør og GPS, men har i en smartphone, så hent FreeNav og benyt det istedet. Det er gratis at hente og skal ikke bruge telel/data adgang for at bruges. Så er der sparet lidt på bilen, som ikke er billig når i er under 25 år.

   Svært at svare på hvor meget i benzin. Den første tankfuld er inkluderet i prisen. Bilen kører nok 10 km/l. Den mest direkte vej fra San Francisco til Las Vegas og til Los Angeles er 1400 km.
   Det er 140 liter benzin, hvor i har betalt for de første 60 ved bestilling. 1340 km, divideret med 10 km/l. 135 liter benzin til ca. 5 kr. literen. Godt 600 kr. i benzin.

 13. Hej René (og andre læsere).

  En kammerat og jeg var på roadtrip i 2,5 mdr. i foråret 2012. I LA lejede vi via http://www.supercheapcar.com/ en bil i 2 uger. Vi var hhv. 19 og 20 år på daværende tidspunkt. Så til andre der gerne vil leje bil, men som ikke er 20 år: Skriv en mail til dem, og find en pris. Det er selvfølgelig ikke billigt når man ikke er ældre, men vi fik en samlet pris på 1178 dollars for 2 uger, det var inkl. en smule rabat. De har rigtig god service, og er vildt flinke og til at snakke med. Da vi afleverede bilen havde vi ødelagt den ene hjulkapsel, men det så de igennem fingre med og kørte os endda gratis til LAX, hvor vi skulle med fly tilbage til New York.

  Selvom det er små-dyrt at leje en bil så vil jeg KLART anbefale at gøre det. Vi nåede på de 2 uger både til San Fransisco, San Diego and San Bernadino (hvor vi var til en 1-dags musikfestival), samt tog nogle af de “små” ture, såsom Mulholland Drive osv.

  Helhedsoplevelsen for sådan en rejse bliver så meget bedre når man også har oplevet det at køre rundt på de store motorveje i USA og have frie hænder til at køre hvorhen man vil, i stedet for at begrænse sig til at flyve rundt.

  Mvh. Kasper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada