Kreditkort, depositum og lejebil

Det er blevet en smule mere udfordrende at få udleveret din lejebil. Kreditkort er ikke hvad de har været og din returbillet er ikke længere en garanti for leje af alle bilklasser.

Returbillet som depositumsgaranti

Frem til december 2017, havde jeg ingen problemer med at få min lejebil udleveret med et VISA/Dankort til brug som depositum.

Herfra oplevede jeg, at mine kort (jeg rejser med et VISA/Dankort og et MasterCard, begge udstedt af min bank) ikke længere blev godkendt som kreditkort – selvom de er.
Det betød jeg ikke kunne få udleveret min lejebil uden at fremvise en form for sikkerhed. Heldigvis kunne det løses ved at fremvise bevis på returrejse.

Mine kreditkort blev afvist

I påsken 2019, kulminerede denne oplevelse med, at jeg ikke kunne få den type bil jeg havde lejet (cabriolet, som er klassificeret som sports car). Firmaet godkendte ikke mine kort og returbillet var ikke længere nok som garanti. Jeg fik dog en anden type bil på min returbillet så turen gik ikke i vasken.

Men det er måske en stakket frist. Det var en cabriolet jeg ikke kunne få udleveret (Ford Mustang el. Lign.). Det er meget tænkeligt, at kravet udvides til flere eller alle typer biler.

Efter lidt undersøgelse hos min bank (Danske Bank), har jeg fundet ud af nedenstående. Bemærk, at der kan være forskel fra bank til bank – eller individuelle aftaler. Så jeg anbefaler du forhører dig hos din bank, for at være sikker på din situation.

Betalingssystemerne læser forskelligt

Selvom der står Debit/Credit på dit kort, så fungere det fint som kreditkort. Problemet er ikke kortet, men de systemer som eks. biludlejningsselskaberne benytter. Selvom det er et kreditkort du har, er det ikke sikkert systemerne er indstillet til at læse kortet som sådan et, når det også er et Debit kort.

Jeg ved Danske Bank har været i dialog med bl.a. AVIS og Hertz om denne udfordring, da mange oplever samme situation som jeg. Ikke kun i USA, men i resten af verden.
Selvom banken har videregivet informationen, så er det stadig en process (og ingen garanti) for at få lavet ændringer i biludlejningsselskabernes systemer.

Sat på spidsen, så kan en person i skranken hos udlejningsselskabet ringe til MasterCard og få bekræftet et kort. Det er dog ikke sikkert personen har nummeret, tiden eller muligheden for at ringe. Og selvom personen ringer, så hjælper det lige lidt, hvis biludlejningsselskabets systemer ikke kan godtage kortet pga. af en lokal indstilling i et system.

Rene kreditkort i Danmark

Rene kreditkort er ikke så udbredt i Danmark. Eksempelvis, så udsteder MasterCard ikke kort direkte til forbrugere i Danmark. Det sker kun gennem et pengeinstitut.

Det er dog muligt at få rene kreditkort i Danmark. Det kan bl.a. gøres ved at udvide et SAS bonuskort til et MasterCard.
Det er gratis at være medlem af SAS Bonusklub, men det koster et årligt beløb at have et kreditkort.
Andre selskaber har lignende muligheder for at få et kreditkort i forbindelse med et bonuskort eller andet.
Norwegian (flyselskabet) har også en bank hvor du kan få et kreditkort.
Jeg anbefaler ikke nogle af disse kort, men oplyser blot de eksisterer. Alle spørgsmål om kreditkort skal du stille hos din bank.

Jeg har rejst med et SAS Bonus/Kreditkort siden sommeren 2019. Bevidst har jeg testet kortets kreditkort-hed ved først at fremvise mit VISA/Dankort. Når de så har sagt det ikke gik igennem, og spurgte om jeg havde et andet kort – eller en returbillet, fandt jeg det rene kreditkort frem. Og det er gået igennem uden problemer ved tre forskellige lejebiler/steder.

Alt andet om udlevering af lejebil

Når du har styr på dit kreditkort, så kan du læse alt det andet du skal være opmærksom på, i forbindelse med udlevering af lejebil.
Hvordan du kommer fra lufthavn til din bil, hvilke dokumenter du skal fremvise, hvad du kan sige nej tak til (hvis du har styr på dine forsikringer), hvordan du bedst muligt får den bil du ønsker mm.
Her kan du læse om udlevering af lejebil i USA & Canada.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Opdateret 17. januar, 2020

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

11 Comments

 1. Hej Rene, er der stadig udfordringer i forhold til betaling/udlevering af lejebil? Tænker man får en bekræftelse på billeje og viser den ved udlevering af bilen? Mvh Mette

  1. @ Mette

   Ved ikke hvad du mener med udfordringer. Din leje og betaling online, før du tager afsted, har ikke noget med udleveringen at gøre. Når du henter din bil, kan de se du har betalt, men du skal betale et depositum på stedet. Det har man altid skulle. Førhen gik det fint med et VISA/Dankort, men det er ikke en garanti længere. Flere steder (og specielt ved større/dyre biler) kræves der er rent kreditkort for at du kan få udleveret din lejebil.

 2. Hej
  Jeg har et spørgsmål, ved ikke om du kan svare på det eller oplevet det med bil leje. Vi har lige været i usa for første gang og skulle leje bil i Orlando og der ville de heller ikke godtage vores visa ‘debit’ kort og vi endte med at betale 500 dollars i depositum😳 og nu 5 uge senere har vi stadigvæk ikke fået vores depositum retur. Vi prøvede at ringe til dem ( de hedder Dollars) og der var en telefonsvarer som sagde at hvis man havde betalt med debit kort, så skulle man snakke med sin bank for at få dem retur🤷‍♀️ Har du oplevede det før?
  Hilsen Pia

  1. @ Pia

   Jeg har ikke prøvet det du beskriver. Jeg har prøvet at blive opkrævet betaling for bl.a. betalingsvej og skade på bilen. Ikke at det kan sammenlignes, men det dukkede først op flere måneder efter endt leje, så 5 uger synes ikke af meget i den sammenligning. Mit bedste bud, vil være at høre jeres bank ad.

   1. Hej igen
    Havde ikke set du havde svaret 😅
    Vi har stadigvæk ikke fået dem, har prøvet banken som mener i bare har været reserveret, men umiddelbart er de trukket😳så fat i banken igen🤷‍♀️
    Tak for dit svar

 3. Jeg flyver til LAX (Los Angeles) i september 2019, og har lejet bil hos Budget.com. På deres side kan man finde den relevante information, at de accepterer debit cards mod forevisning af returbillet. Undtagen dog særlige køretøjer som cabrioleter oa.

  “At the time of pickup, a debit card cannot be used for the required hold if renting Convertibles or for specialty vehicles and certain other premium vehicles.”

  Min lejede “intermediate SUV” er forhåbentlig ikke omfattet af disse kategorier. En anden vej jeg gladeligt ville gå for at slippe for usikkerheden, er at betale på forhånd hjemmefra. Det er dog ikke umiddelbart muligt at selvbetjene sig til, selvom firmaet har en passus om at “forudbetaling giver 20% rabat”. Så kan jeg kontakte dem og spørge. Jeg finder dog informationen på deres hjemmeside rimelig entydig, fortolket som at jeg godt kan afhente en lille SUV med mit VISA/Dankort eller Mastercard.

  At forsøge at finde en emailadresse til afhentningskontoret er ikke lykkedes. Man skal ringe.

  1. (Link fjernet)

   Jeg stødte lige på denne information – og det ser ud til at være en plausibel løsning på kreditkortproblemet ved afhentning af bilen. Der er en del produkter tilgængelige for kunder i Danmark.

   1. @ Johnny

    Tak for info. Jeg har fjernet linket, da jeg ikke ønsker at linke til en side med kviklån.
    Hvad angår kreditkort, er det ikke min opfattelse, at nogle skulle have problemer med at finde disse og flere har også meldt tilbage at deres kreditkortløsninger har virket fint ved deres billeje. Mit råd til alle der er i tvivl om deres debit/kreditkort, er at forhøre sig i deres bank.

  1. @ Helena

   Jeg tror det kan varierer lidt fra bank til bank. Jeg har kun tallene fra min bank. De er som følger:

   Kursomregningstillæg for Visa/Dankort og MasterCard:
   – Ved brug i europæiske valutaer i udlandet 1,5 %
   – Ved brug i øvrige valutaer 2,0 %

   Så jeg får lagt 2% oveni hvergang jeg benytter mit kort til betaling i USA.
   Sat på spidsen, så kunne jeg spare nogle penge ved at have mange kontanter med. Selv hvis jeg hæver kontanter undervejs (mener det er 30 kr. i gebyr) kan jeg spare lidt i forhold til kun at bruge kortet.
   Men nogle gange kan du ikke betale med kontanter, ex. hvis du booker et hotel online eller køber en billet til noget, mens du er på roadtrip. Så helt undgå gebyrer kan man nok ikke.

 4. Jeg oplevede det første gang i 2016!
  Indtil der brugte jeg altid Visa Dankort, når jeg hentede bil uden problemer.

  I Maj 2016 lejede jeg bil i O’Hare i Chicago, og brugte mit Visa Dankort hos Dollar uden problemer, 3 uger efter jeg havde afleveret bilen, skulle jeg på endnu en USA tur i juni 2016, og stod i Logan Airport i Boston, og igen hos Dollar for at afhente min bil.

  Her blev jeg så afvist, selvom jeg også kunne fremvise mit Visa Dankort og et Mastercard (på mit Mastercard står der “credit” på kortet) blev jeg afvist. Så 2 forskellige lokationer, men samme biludlejningsfirma, havde forskellige regler omkring debilt/kreditkort.

  Endte med at få pengene tilbage for bil lejen og istedet fik jeg booket en bil hos Alamo uden problemer, og med mit Visa Dankort.

  Siden da har jeg haft et Santander Kreditkort med til USA kun til billejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »