Udlevering af lejebil

Når du har modtaget din bekræftelse på din udlejningsbil, så skal du ikke foretage dig noget før du kommer til USA eller Canada og står i lufthavnen.
Skal du hente din lejebil i lufthavnen, følger her en guide til hvordan det foregår.

Dit kreditkort virker måske ikke ved udlevering
Du kan fint leje din bil med et VISA/Dankort. Når du booker på forhånd og betaler online, vil dit VISA/Dankort virke fint.
Det er dog ikke sikkert du kan benytte dit VISA/Dankort ved udlevering af din lejebil. Det samme problem kan du have med dit MasterCard.
Problemet ligger i, hvordan udlejningsselskaberne læser dik kort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Erfaring med afhentning af lejebiler

Jeg har afhentet mere end 40 lejebiler i USA & Canada. Jeg har hentet hos alle selskaber og har oplevet mange forskellige situationer: er blevet tilbudt en masse opslag, har sagt nej til en masse jeg ikke ønskede, hentet lejebil med ekstra chauffør, har hentet lejebil uden ekstra chauffør, har tilkøbt benzin, har prøvet at opgraderer, måtte vente på en bil blev klar, fået anvist biler og har selv kunne vælge biler fra den klasse jeg havde lejet i.
Er du ikke forberedt, kan nogle af disse situationer føles som en negativ oplevelse, men jeg har aldrig oplevet noget hos de selskaber jeg har hentet bil hos, som gør jeg ikke vil anbefale at benytte dem når du skal leje bil.
Min erfaring med at give råd og vejledning til tusindevis af folk der skal leje bil, og ikke mindst deres tilbagemeldinger hvis noget ikke gik helt glat, er at 98% af de situationer der opstår kunne være undgået hvis man blot havde sat sig en smule ind i tingene.

Læs resten af informationerne nedenfor, og du er klædt rigtig godt på, når du skal hente din lejebil i USA eller Canada.

Lufthavn, shuttlebus, tog, lejebil – sådan foregår det

Selve forløbet med at få din lejebil i lufthavnen i USA er grundlæggende det samme. Når du er kommet igennem immigration, hentet din bagage og kommet gennem tolden, så står du i ankomsthallen.

Da billeje i USA og Canada er af en anden skala end i eks. Danmark, så kan du ikke tage fejl. Der vil være skilte der viser hen til det sted du skal.

Biludlejningsselskabets skranke

På din bekræftelse kan du se hvilket udlejningsselskab man skal hente din bil hos.

I nogle lufthavne har udlejningsselskaberne en skranke i ankomsthallen. Dem skal du ikke gå hen til. Har du din voucher, har du allerede bestilt og kan tage direkte hen og hente bilen.

Du går udenfor og tager en shuttle-bus eller tog til hvor bilen holder. Der er tydeligt skiltet med Rental Cars / Rental Cars shuttle eller lign.

ID og kreditkort ved afhentning

Ude på stedet vil de ordne dine papirer, se kørekort og kreditkort.
Bemærk!
Du kan opleve problemer ved udlevering af lejebil, hvis du ikke har et rent kreditkort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Det er ikke et krav at du skal have et internationalt kørekort for at hente og køre en lejebil i USA eller Canada.
Hvis du laver en forseelse eller er involveret i et uheld (hvor politiet bliver involveret) kan du risikerer en emsig politibetjent som ikke vil accepterer et DK kørekort og måske giver en bøde for det.
Du kan købe et internationalt kørekort hos Borgerservice.

Transport ud til biludlejningsselskabet

Du skal tage en shuttle-bus eller tog ud til dit udlejningsselskab. Er biludlejningen samlet i et biludlejningscenter, så skal du blot have en shuttle bus derud. Hvis biludlejningen er spredt ud, skal du have en shuttle bus fra de enkelte selskaber.
De er tydeligt skiltet. Nogle selskaber deler bus, så det kan være der både står Dollar og Thrifty på den samme bus. Den kører så måske til Thrifty først og videre til Dollar efterfølgende.

I Houston, Atlanta, Las Vegas, Boston, Seattle m.fl. er der en fælles bus der kører ud til et stort car rental complex.
I San Francisco er det AirTrain Blue Line man skal tage ud til Rental Car Center. I Miami skal du også med toget, MIA Mover, ud til biludlejningscenteret.

I New Jersey (Newark) skal man også tage AirTrain, men her er de forskellige udlejningsselskaber ved forskellige stop.

Pas på ekstra udgifter på din billeje

Ofte vil du få tilbudt ekstra forsikring mm. når du afhenter din lejebil. Det er ikke lovpligtigt, så du kan godt takke nej uden at gøre noget ulovligt. Det kan være du vælger at tage dem af andre årsager (ikke selv kan skifte hjul, ofte mister dine bilnøgler eller har tendens til at løbe tør for benzin).

Du er måske træt efter en lang flyvetur eller ikke god til engelsk, så kan være du siger ja et forkert sted. Hvis du gør, så risikerer du at hænge på noget forsikring som kan løbe op i en del dollars.

For ikke at blive overrasket af en ekstra regning, så vær opmærksom på den kvittering du får før udlevering af bilen. Er der noget inkluderet som ikke skal være der, så sig det med det samme. Det er nemt at spotte som det fremgår af billedet her, hvor du kan se, at forudbetalingen dækker alt, på nær en tankfuld benzin.

Husk på, at så snart du skriver under på noget hos biludlejningsselskabet, så er det dem (Avis, Hertz, Dollar m.fl.) som du skal kontakte hvis noget ikke stemmer (ex. får en ekstraregning), og ikke RentalCars, Auto Europe eller CarTrawler. Dit mellemværende med dem slutter når din voucher trækkes fra på kvitteringen (se billederne nedenfor).

Selvbetjeningsmaskiner til udlevering af lejebil

Hos flere selskaber er det muligt at benytte selvbetjeningsmaskinerne, til at få udleveret sin lejebil.
Det er selvbetjeningsmaskiner, hvor du skal indtaste diverse information såsom navn, vouchernummer, kørekortnummer mm.
Du vil blive tilbudt de samme ting som i skranken så som ekstra forsikringer, vejservice, ekstra chauffører mm. Her kan du sige ja og nej så det passer til hvad du ønsker.
Du indlæser så dit kreditkort og en seddel udskrives med info som hvis du havde fået den i skranken.

Du kan nu gå ud og hente din lejebil.

image

Frit valg af bil

Du lejer ikke en bestemt model når du lejer bil i USA og Canada. Du lejer en bil i en kategori (størrelse). Som oftests kan du frit vælge bil indenfor den kategori du har bestilt i, så du får ofte den bil du ønsker. Det er dog ikke ved alle udlejningsselskaber du frit kan vælge hos.
Her kan du læse mere om frit valg af lejebil og se hvor og ved hvilke selskaber du frit kan vælge.

Skadesanmærkning på din lejebil

Kig bilen efter inden du kører ud fra udlejningsstedet. Er der store buler, synlige ridser mm. skal du fortælle det til personen som du tjekker ud ved.
Typisk er alt dette allerede registreret, da bilerne gennemgåes under klargøring. Lejebiler er i god stand, men en lille bule i døren, eller kofangeren er ikke unormalt.

Jeg har haft små uheld med mine udlejningsbiler og lavet små ridser og buler. Det er ikke noget du vil høre for og jeg har aldrig set en ekstra regning for noget. Dermed ikke sagt man kan køre råddent og smadre sin bil uden at stå til ansvar. Selvom du har nul kroner i selvrisiko hos de fleste udlejningsselskaber, så vil uforsvarlig kørsel ikke tælle under den. Så laver du skader på bilen som følge af du ikke har kørt ordentlig, så vil du selv skulle betale.

Har du lavet en skade på bilen, er det ikke verdens undergang. Her kan du se mere om hvordan det foregår hvis du afleverer en bil med en skade.

Sådan forlader du biludlejningsselskabet

Inden du forlader udlejningspladsen, så skal du checkes ud. Det sker når du vil forlade stedet. Der aflevere du dine udlejningspapirer (dem som man har fået på stedet) og kørekort. Bilen scannes og dit kørekort tjekkes og du får begge dele tilbage igen og du kan køre afsted.
Har du en GPS, er det ikke sikkert du kan finde et signal inde i et parkeringshus, så hvis du ikke helt ved hvor du skal hen, kan du de fleste steder holde ind når du er ude i det fri. Bemærk, at andre kan være i samme situation, og måske standser i en vejbane på vej ud, så pas på. Benytter du GPS på mobil, bør det ikke være et problem.

Første møde med amerikansk trafik

Det kan være særdeles overvældende at forlade udlejningsselskabet og køre ud i den amerikanske trafik. En lufthavn er et trafikalt knudepunkt og altid travl. Kig på et kort (eller sørg for din GPS har signal) inden du kører derfra. Spørg om vej hvis du er i tvivl.
Nogle steder ruller man direkte ud på 6-8 sporede motorveje og efter 7-10 timers flyvetur kan det være en brat opvågning. Dog er det at køre bil i USA ikke så meget anderledes end i Danmark. Her kan du læse en række trafikråd til din tur i USA og Canada.

I nogle storebyer er der betalingsveje. Primært på østkysten, men du finder lidt strækninger flere steder. Skal du til områderne ved Chicago, New York, DC og Florida, vil jehjeg anbefale at læse mere om betalingsveje i artiklerne om billeje i Miami, billeje i Chicago og billeje i New York.

Aflevering af lejebil

Afleveringen af din lejebil tager kun den tid du er om, at tømme bilen for bagage.

Når du standser ved aflevering, vil en servicemedarbejder aflæse en stregkode i din forrude, dernæst tjekke bilen for skader og aflæse benzin og odometer.
Så printes der en kvittering, hvorpå det vil fremgå hvis du bliver trukket for noget ekstra.

Her skal du være opmærksom på, om der står noget du ikke har sagt ja til. Det er meget nemmere at gøre indsigelser når du står der end efter du er kommet hjem.

De ting der kan optræde på regningen er ekstra services du sagde ja til, ved udlevering, ex. udvidet vejservice, opgradering, benzin eller andet.
Hvis du skal betale envejsgebyr, så vil det også først optræde her. Husk på, at envejsgebyr godt kan være et stort beløb.

image_02

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

70 Comments

 1. Kære René,
  Hvor kan man lære mere om reglerne ift. at køre i USA og Canada uden et internationalt kørekort? Når jeg googler, virker det til, at man børe have et internationalt kørekort.
  Mvh.
  Mel

 2. Jeg har lejet bil hos Auto Europe og har modtaget voucher på dansk. Er det nødvendigt osse at medbringe en på engelsk ved adhentning af bilen?

 3. Hej Rene (og I andre)

  Skiftede sidste år til mobilselskab 3 for at kunne benytte data og opkald fra USA. I den forbindelse kunne jeg forestille mig at GPS’erne efterhånden kunne erstattes af ipad/mobil når vi nu har masser af data derovre. Har I nogen erfaringer med det?
  Hvis man ikke havde data derovre kunne man jo alternativt downloade kortene .

    1. Har også anvendt 3, når jeg har været i USA – både som GPS men også som opkald via messenger og Skype. Det har været i Houston, Dallas og Austin området.

  1. Hej Jesper

   Vi var afsted i sommerferien og havde skiftet til 3. Det fungerede upåklageligt og gps i telefonen var perfekt, med dansk tale, trafikmeldinger mm. kan kun anbefales

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »