Frit valg af bil ved afhentning

Her kan du se hvilke biludlejningsselskaber, og i hvilke lufthavne i USA og Canada, du frit kan vælge din lejebil indenfor den kategori du har bestilt.

Ingen garanti for bilmodel

Når du lejer bil i USA og Canada, så er der ikke garanti for en bestemt bilmodel. Du kan altså ikke vide dig sikker på, at få den bil du ser et billede af, når du bestiller.
lignende_01

tilsvarende_01På de lejesider jeg anbefaler står der ‘eller tilsvarende’ – ‘eller lign.’ – ‘or similar’ ud for bilerne. Det betyder du får en bil i den bilklasse / størrelse og altså ikke en garanti for præcis den model du har set på billedet.

Som oftest er det ikke noget problem. Langt de fleste steder kan du frit vælge bil indenfor den bilklasse du har bestilt. Du kan derfor ofte få den bil du har set dig lun på, på billedet – eller måske finde noget andet i klassen, som du synes bedre om.

Lufthavn er bedste sted at hente bil

Du får det bedste udvalg af biler, hvis du henter i lufthavnen. Her er der flere biler og udvalget større.
Hvis de ikke har den kategori du har bestilt, er det praksis at du bliver opgraderet. Du får som udgangspunkt ikke en mindre bil end du har bestilt.
Hvis du afhenter på et mindre kontor i en by, lokal lufthavn eller på et hotel (bl.a. muligt i Las Vegas) så er udvalget af biler mindre. De er heller ikke så fleksible hvis noget går galt og de evt. ikke har en bil i din kategori.
Du vil også ofte opleve, at et udlejningsselskab der tillader dig at vælge bil i en kategori ude i lufthavnen, ikke har denne mulighed ved afhentning et mindre sted. Her er plads, biler mm. mere begrænset, og du vil ofte få en bil anvist.

Hvis du ikke selv må vælge

Enkelte steder og hos enkelte selskaber, er de mindre fleksible ved udlevering. Her får du anvist en bestemt nummereret plads/bås, som din bil står på.
Dette kan varierer således, at hvis det er en almindelig bil (sedan eller SUV) du afhenter, så kan du selv vælge. Hvis det er en cabriolet, så kan de stå bestemt og du får anvist. Andre steder er det med alle biler du får anvist en bås.

Hvis du får anvist bil

Får du anvist en bil som du ikke er tilfreds med – og kan se de har den du gerne vil have, så spørg om du kan bytte.
Personen i skranken ved ikke hvilket billede du har set på hjemmesiden og kan ikke se i systemet præcis hvilken bil der holder hvor. De arbejder med bilklasser, ex. IFAR eller SFAR.
Hvis det er en bil i samme klasse du vil bytte til, så er der ofte ingen problemer med det, så prøv og spørg næste gang.

Se hvor du kan vælge frit

For at skabe et overblik hvor der arbejdes efter hvilken praksis, kan du her indsende din erfaring fra udlevering af bil i USA og Canada. Udfyld hvor du hentede bilen, hos hvem, hvilken bil og om du frit kunne vælge.

Under formen kan du se de info andre har sendt ind. Med dem kan du se hvem du måske skal vælge når du bestiller bil via de sider jeg anbefaler, så du er sikker på at være mest fleksibel i dine valgmuligheder ved udlevering af lejebil i USA og Canada.

Da de enkelte biludlejningsselskaber kan ændre på måden de forvalter dette, indeholder listen kun data for et år tilbage.

[gravityview id=’34828′]

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

12 Comments

 1. Hvis din liste skal ha nogen værdi, så er det vigtigt der er dato og år med …
  Nogle af selskaberne ændre til muligheden for at vælge selv, så det er vigtigt at vide når folk skriver at de fik anvist, og så det var 2 år siden!

  Michael

 2. Vil lige give min oplevelse med. Lejede bil hos Thrifty i kategorien suv ( Jeep Grand Cherokee) og hos Thrifty var der frit valg. Jeg kunne vælge mellem 8 forskellige Nissan Rouge ( svarer til Nissan X-trail). De var dg i forskellige farver, så lidt valgmulighed var der dog:-)

 3. Hej Rene.

  Har søgt lidt på siden, og kan godt se man ikke kan være sikker på, at få nøjagtigt den bil man bestiller.

  Jeg er så lidt i tvivl om, hvorvidt man får en reduktion i prisen, hvis man f.eks har bestilt og betalt DKK 7000 for en Chevrolet Tahoe, og får en Toyota eller Kia til DKK 4500. ?

  Det er anden gang vi skal til USA nu, og sidste gang fik vi heller ikke den bil vi havde bestilt. Det var denne gang en Dodge Charger igennem Alamo vi havde bestilt men fik en billigere Nissan anvist.

  På forhånd tak, og håber du vil tage dig tid til lige at guide mig en smule 🙂

  1. Forstår ikke spørgsmålet, hvis du får en bil i en anden klasse der er billigere så er du blevet snydt. Hvis du bestiller en Chevy Tahoe vil jeg tro den Toyota du får hvis det er en sådan, er f.eks. en Toyota Sequoia som er lige så stor, hvis du får tilbudt en Rav 4 så er det forkert, for den er en del mindre.

  2. @ Henrik

   Som udgangspunkt er det en model størrelse man lejer. Så du vil ikke blive sat i en mindre bil størrelse end den du har bestilt. Der er mange biler i Dodge Charger klassen, inkl. Nissan Altima. Er der ikke nogen i den størrelse du har bestilt, så vil du oftest få nummeret større. Det er den erfaring jeg har.

   Der kan dog være ekstreme situationer hvor der ikke er andre muligheder end at gå ned i størrelse, hvor de typisk også vil kompenserer dig. Det har jeg selv prøvet, hvor jeg startede i en Toyota Highlander (SUV) og endte i en Chrysler 300 (sedan) efter en punktering. Det blev jeg kompenseret for.

 4. Hej
  Vi tager til Atlanta, USA d 2/9 og vil have en Ford Mustang cabriolet til den 21/9 og aflevere den i Miami lufthavn. Ved du hvor man kan leje den til rimelig pris og være sikker på at få lige den bil?
  Og er det billigst at bestille billetter via Momondo?
  Mvh. Og tak
  Anne

  1. @ Anne

   Som du kan læse i denne artikel, så er der ikke modelgaranti når du lejer bil.
   Det opnår du kun ved at leje direkte hos ex. Hertz, og kun på dyre specialbiler og sportsvogne.

   Men som du kan se af listen, så er der en god mulighed for, at få en Ford Mustang, da langt de fleste får den bil de forventer.
   Her kan du se mere om leje af cabriolet i USA.

   Når i lejer et sted og afleverer et andet, så kommer der envejsgebyr oveni. Kan ikke siges præcis hvad den er, men regn med 200-500 dollars. Her kan du se mere om envejsgebyr.

   Flybilletter kan jeg ikke sige så meget om, andet end de er billigst at købe 4-6 måneder før afgang. Her kan du se mere om flybilletter til USA.

   Bemærk, at 2. september ligger i Labor Day weekenden som er en helligdag i USA som gør det til en dyr weekend at rejse i, og specielt overnatninger har typisk får et hak opad i den weekend.

 5. Vi har lejet en SUV via auto europe hos Avis, i LAX. Min kæreste og jeg har talt om at opgrader vores bil til noget større da vi skal bruge den i 4 uger. Men prisen på lejen er allerede steget en del (Derfor vi ikke annullere den og booker en ny) Er der nogen der har erfaring med at betale sig fra, at opgrader sin bil når man afhenter den? Er de til at handele med? Skruer de helt op for prisen, eller hvordan?

  Venlig hilsen
  Thore Olsen.

  1. @ Thore

   En SUV er mere end rigelig stor, specielt hvis i kun er to og bagsædet kan bruges som aflægge plads. Har kørt masser er tre ugers ture i en SUV og haft det som en konge.

   Det kan være fristende at opgraderer i lufthavnen (men ikke altid de spørger). Vær opmærksom på hvad det er i siger ja til. Den umiddelbare pris kan lyde lav, ex. 5-10 dollars pr. dag. Det skal i så gange med antal dage (30) og lægge tax oven i. Lad os sige det er 7 dollars x 30 = 210 dollars + tax = 226 dollars Gange valutakurs = 1580 kr. for opgradering. Det er halvdelen af benzinudgifterne 🙂

   Hvis de ikke spørger, så se hvad det er for en størrelse bil i får, inden i spørger om opgradering.

   1. @Rene

    Tak for dit hurtige svar! (Du er dælme hurtig til at svarer! 🙂 )
    Jeg er OBS på at det godt kan virke dyrt, for nogen, at opgrader fra en stor til en større bil når man kun er to. Men som du selv beskriver på en af dine sider, fik du en temmelig stor Ford SUV, til dig selv alene – den ene gang om året, må man gerne have noget RIGTIG stort at køre i 😉

    – Men det kunne jo godt være at der var nogen der havde erfaring med, at de var særlig “sultne efter at tjene lidt ekstra”, eller at de måske skrude prisen ekstra op, i forhold til hvad det vil koste her hjemme på nette.

    //Thore

 6. Hej,

  Jeg bestilte en SUV gennem autoeurope.com hos Hertz til afhentning på Manhattan.

  Jeg bestilte med GPS og autostol og fik at vide på autoeurope.com at jeg skulle betale extras på afhentnings stedet.

  Problemerne opstod hos Hertz på Manhattan, hvor man sagde at selvom jeg havde bestilt gps, kunne dette ikke garanteres i den bilklasse jeg havde valgt. Jeg var derfor nødt til at opgradere til en større klasse hvilket kostede mig 200 dollars for 4 dages billeje…
  Altså, vær opmærksom på at SUV biler hos Hertz ikke kan garanteres havende GPS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »