Budgettet for en Roadtrip

Prisen på en roadtrip varierer. Der er dog nogle faste udgifter du kan undersøge på forhånd. Når du kender dem, er der mere ro på når du planlægger din tur.

Priser på fly, bil og hotel i 2023

Du kan hurtigt få et fingerpeg om en stor del af udgifterne til din roadtrip. Fly, bil og overnatninger kan du undersøge i din research og se om det ligger indenfor dit budget.
I 2023 gennemgik jeg prisen på to forskellige færdigpakkede ture udbudt af rejsebureauer. Jeg søgte så efter enkeltdelene (fly, bil og hotel) i samme tur og sammenlignede prisen. Dels viste det hvad du kunne spare ved at gøre det selv (titusindevis af kroner), men også hvad du kan forvente at grundprisen er på en roadtrip.

Se prisen på fly, bil og hotel

Flybilletten

Prisen på flybilletten er meget afhængig af tid og sted. Der kan være mere end kr. 1000 at spare på en billet hvis man rejser udenfor højsæsonen. En roadtrip uden for sæson kan der være flere fordele ved, bla. færre mennesker ved de store turistattraktioner og billigere overnatningsmuligheder.
Enkelte steder kan det dog være nødvendigt at besøge i højsæsonen for ikke at risikere for dårligt vejr eller for at få den oplevelse man rejser efter.

Min dyreste flybillet var til Denver, Colorado i August 2008. Den kostede kr. 7200.
Den billigste var til New York i December 2004. Den kostede kr. 2800.

Læs mere under ‘Planlægning’ for at få gode råd til tidspunkter og aktiviteter. Se under ‘Flybilletten til USA‘ for at se hvor du finder den billigste flybillet.

Billeje

Her er der god mulighed for at vælge noget der passer til dit budget. Udvalget af biler er stort og lejebil med plads til 4 personer plus bagage (en SUV) i 3 uger kan ofte findes til kr. 7.0001.

Tid og sted kan have en indflydelse på udvalget, så hvis du vil have noget mere eksotisk, evt. en cabriolet, så er sommermånederne det mest optimale. Dog kan de populære byer som Las Vegas, Miami og LA ofte stille med en cabriolet uafhængig af årstiden.

Se her hvor du finder de bedste priser på billeje i USA og få gode råd om hele forløbet.

Priser på overnatning i 2023

Her kan der spares mange penge. De fleste hotel- og motelværelser fåes med god plads til 4 voksne. Et motel/hotel i udkanten af byen eller i en mindre by kan fåes til knap $100 – og det uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. 4 voksne i et værelse med 2 king size dobbeltsenge til 100$ inkl. morgenmad. Det fåes ikke meget billigere og den mulighed er der næsten overalt i USA.

Jo tættere på bymidten eller en stor attraktion (og ikke mindst i Nationalparker) du kommer, jo dyrere bliver det. Men eks. 180$ for et værelse til 4 voksne er stadig billigt. Hvis du har behov for at spare lidt i budgettet til din roadtrip, så gør det på overnatningen. For mange er bekendtskabet med et motelværelse kun 8-10 timer. Du ankommer sidst på dagen, tager måske ud og spiser, er træt efter en lang dag på vejen, og skal tidligt afsted dagen efter.

Her kan du se hvad jeg betalte for overnatninger på en roadtrip i september 2023.

Se prisen på overnatning

Mad

Igen kan du vælge at gøre det rigtig billigt, men så står den på franchise fast food på hele turen. Det kører man træt i over længere tid, men en del af oplevelsen kan være at prøve så mange fastfood steder som muligt.
Der er dog rig mulighed for en varieret kostplan til en OK pris.
Sørg for at booke en overnatning med morgenmad inkluderet. En god morgenmad, suppleret med lidt frugt til dagens første kørsel rækker langt. Til frokost kommer man langt med 5-6 dollars til en sandwich+drikkelse. Har man en køletaske er det oplagt at handle ind til en sandwich og er man 2 eller flere personer, så er der mange penge sparet.

Til aften er det ingen skam at spise godt – også selvom du er på budget. Den billige er en fastfood restaurant. Næste trin er en bar & grill. Dem er der tonsvis af, men kvaliteten er meget varierende. Prøv nogle stykker og bemærk portionsstørrelserne. Det kan være fristende at tage en 3-retters og er du lidt parktisk så kan alle få det, til en billig penge. I stedet for at bestille forret og dessert til alle, så er der oftest rigeligt i portionerne hvis I går sammen to og to – og selv der kan det være for meget, så man ender ofte med kun en forret eller hovedret.
Området man rejser i har også stor indvirken på, hvor meget man spiser. I de varme, fugtige sydstater med deres megen friturestegte mad kommer der en naturlig grænse for, hvor meget man sætter til livs. Det varierer selvfølgelig fra person til person, men det er min erfaring.

Har man en køletaske, så få en doggy bag til det man ikke kunne spise. Det kan så gøre det ud for frokost dagen efter og så er de penge sparet.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Underholdning og entré

Her synes jeg personligt det er forkert at spare. Når du nu er i USA og får muligheden for et eller andet specielt, så bør du slå til. Det er klart, at hvis I er en familie med børn, så kan det være en stor udgift, men oplevelserne er som regel pengene værd.

Heldigvis er der masser af gratis og billige oplevelser som ikke lader noget tilbage at ønske.
Er du på storbyferie så er der mange walking tours som er billig. Og der er altid muligheden for at læse op på tingene selv og udforske byen på egen hånd. Walking tours er en af mine favoritter da man kommer helt tæt på byen sammen med en lokal.

Det koster som regel lidt at komme ind i USAs national parker, men man betaler for bilen og ikke antal personer og så gælder adgangen gerne i flere dage.
Går turen gennem flere parker på turen, så regn ud om det kan betale sig at købe et årskort. Entré til de største parker koster 35 dollars for en bil. Et årskort koster 80$ (pris i 2024)

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Souvenirs

Det er meget individuelt hvor meget du bruger på souvenirs, men hvis du er på budget så bør man regne den med. Er man til t-shirts så regn med 18-30$ for kvalitet ved de største seværdigheder. 8-15$ hos gadesælgerne og souvenir-turistfælde-butikkerne i byerne.

Den faktiske pris på en roadtrip

I 2013, 2010 og 2009 holdt jeg nøje regnskab med min roadtrip og har skrevet om de præcise udgifter ved mine roadtrips:

Prisen for en roadtrip 2013 Prisen for en roadtrip 2010 Prisen for en roadtrip 2009

Bestille selv eller hos rejsebureau?

Der kan være mange penge sparet ved at planlægge og bestille din rejse til USA og Canada på egen hånd. Rejsebureauer kan være fine i nogle sammenhænge, men for de fleste vil en tur til USA eller Canada bedre kunne betale sig at sammensætte selv. Jeg har samlet eksempler på hvor meget du kan spare ved at gøre det selv.

1 Prisen afhænger meget af tid og sted. Juli og august er højsæson de fleste steder. Prisen kan varierer meget, om du justere din leje en eller flere dage ind i den tidligere måned eller efterfølgende. Så meget, at det måske kan være en idé at tage afsted på et andet tidspunkt, eller undersøge alternative lufthavne, hvis bilen er billigere der.
Her kan du læse mere om hvordan fly og bil kan hænge sammen.

Opdateret: 7. jan, 2024

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

56 Comments

 1. Hej René,

  Vi er 2 voksne og 4 børn (2-14 år) der rejser til vestkysten i slutningen af maj. Jeg er ved at booke hotelovernatninger.
  Er det tilladt (forsikringsmæssig osv.) at lade vores 2 årige sove i vores seng og vi dermed kun booke værelser til 5 personer? Dette selvfølgelig med henblik på at kunne spare nogle penge på nogle hoteller.

  Tak for din hjælp.

  1. @ Sanne

   Det er ikke noget jeg har erfaring med, så kan ikke give et svar. Du nævner selv forsikring, hvilket også vil være min første bekymring. Antallet af personer i et værelse dikteres af brandregler mm. Jeg ved ikke om et barn på 2 år gør noget ved reglerne. Det I kunne gøre, er at booke direkte hus hotellet, men inden i gør, forhør jer om hvilke regler der gælder for det specifikke hotel (husk på, at der kan være forskellige regler fra stat til stat).

 2. Hej Rene

  Super mange gode tips.

  Vi er en familie med far og mor og 3 drenge på 16, 14 og 11 der planlægger en klassisk Californien mv. rundtur på 25 dage i juli med udgangspunkt i LA. Ved du om moteller/hoteller accepterer et 3. barn på et almindeligt værelse med 2 dobbeltsenge? Vi vil i så fald tage en luftmadras eller tilsvarende med. Alternativt skal vi booke 2 værelser, hvilket betyder dobbelt op på overnatningsbudgettet. Har fået nogle billige flybilletter, men frygter at overnatningsudgifterne løber løbsk.

  1. Hej Bo.

   Jeg tillader mig lige at komme med en kommentar 🙂

   Vi står i noget nær samme situation, dog med 3 piger på 19, 15 og 12. Vi har af hensyn til planlægning, overskuelighed og hus/bilfred valgt at booke overnatningerne hjemmefra, da vi har vurderet at det er det bedste for vores familie. VI rejser også i juli/august og nogle af de steder vi har booket er udsolgte allerede pga. højsæson og beliggenhed tæt på f.eks. Yosemite NP og Grand Canyon. Ved ikke om I gør det samme, eller booker som I kommer frem?

   Vi har oplevet begge dele, altså at nogle hoteller/moteller accepterer 5 personer i et 4 personers værelse, tilbyder ekstraseng (for 0-10-20$) eller accepterer 3. barn i eksisterende senge. Når det kun gælder 1 overnatning har vi valgt at det godt kan lade sig gøre. De steder vi skal overnatte flere nætter, har vi søgt efter lejligheder/familiesuiter. Andre hoteller/moteller holder fast i max 4 personer. Det er måske anderledes hvis man står der og mangler et værelse, men umiddelbart er de ikke til at stikke i. Det er selvfølgelig lettere at finde overnatning til 4, men med lidt tålmodighed kan det godt lade sig gøre til 5, også uden at man behøver 2 værelser.

 3. Hej Rene
  Håber du kan hjælpe mig. Vi er en familie på 4, 2 voksne og 2 på børne på 15.
  Ungerne skal konfirmeres til april 2016 og ønsker sig en ferie for os alle 4 i USA. De snakker lidt om NYC og Florida. Jeg kan se du har svaret på mange spørgsmål for dette område, men har lige et par stykker mere. Det vil være vores første tur over there og vil gerne afsted mellem 2-3 uger.
  1. Ved du hvad det koster at flyve indenrigs i USA. Grunden til at jeg spørg er at jeg kan se det koster en del at leje en bil i en stat og aflevere den i en anden.
  2. Vi kigger lidt på airbnd, kender du noget til dette og er det noget du vil anbefale?
  3. Nogen speciel årstid du kan anbefale?
  Syntes snart jeg har læst meget og bliver stadigvæk forvirret.
  Håber du kan hjælpe
  Mvh Gitte

  1. Søg efter flybilletter på momondo som rundrejse, altså flyv til New York og derfra indenrigs til florida og så flyv hjem fra florida. Fordelene er at i får bagage med på indenrigsflyvningen samt i sparer tid ved ikke at skulle tilbage til NYC for at flyve hjem derfra.
   Hvis jeg skulle vælge periode ville jeg vælge foråret alternativt efteråret, sommer og vinter i NYC er ikke specielt interessante, sommer i florida er varm og fugtig og vinter er højsæson.

  2. @ Gitte

   Hvis i både vil nå New York og Miami/Florida, er i nødt til at afsætte 3 uger.

   I USA er der lavprisselskaber som i DK, så man kan komme rundt for nogle gode priser. Vær dog opmærksom på, at der med lavprisselskaber er begrænsninger med bagage, så i skal være sikre på at bestille rigtig, for at kunne få jeres feriebagage med rundt.

   Du kan bruge sider som bl.a. kayak.dk eller orbitz.com til at finde billetter.

   AirBnb kan være en fordel i de store byer (ofte billigere end hotel), men først hvis i skal have mere end to overnatninger – ellers går der for meget tid med at mødes for at få nøgler mm.
   Jeg har selv benyttet AirBnb i Toronto, Vancouver og LA. Her kan du læse mere om mine erfaringer med AirBnb.

   For at være sikker på godt vejr i NYC skal i frem i slut april/start maj. Her kan du se mere om vejret på jeres roadtrip.

 4. vi skal til USA i år og skal kører rundt ovre på Østkysten, kan du henvise til en god side med vejrudsigt i Washington – New York og Florida

 5. Hej..

  Vi skal til USA i januar 2016

  Skal køre fra Washington til Las Vegas med div stop har ca. 12-15 dage.. Jeg ønsker at sove i bilen forskellige steder.
  Syntes det er dyrt med en autocamper eller er der et billigt godt sted? Har også overvejet at man kan leje en SUV og købe en madras og ligge bag i den. .?

  Ved du om man må sove på restepladser?

  Håber at høre fra dig.

  Hilsen Laura

  1. @ Laura

   Man kan godt dove i bilen, men efter en eller to nætter, så vil i være ødelagte. Selv med en stor SUV vil i have problemer med at ligge fuldt udstrakt.

   Det er billigere end en autocamper, men hvis i blot skal på tværs, så er der masser af moteller til 35-50 dollars pr. nat.

   Derudover er der flere ting der gør at jeres plan med at sove i bilen ikke er særlig god. I kan ikke blot holde ind til siden og sove. De fleste rastepladser tillader ikke overnatning. Der er nogle kirker og supermarkeder som har oplyste parkeringspladser hvor man kan holde natten over.

   Sidst, men ikke mindst, så skal i afsted i januar. I USA har de rigtig vinter, så der vil være minus grader (og mange af dem) stort set til i når Las Vegas. I kan ikke holde varmen i en bil hvis der er minus 10-20 grader udenfor. I skal ned til Florida før der er plusgrader der er til at sove i på denne tid af året.

 6. Hej Rene.

  Vi er en familie på to voksne og fore ” børn i alderen 18, 16, 15 og 9 år. Vi har aldrig været i USA og kigger på en pakke rejse gennem Jysk- bureau.dk. Her kan vi fx. få en 16 dages roadtrip for 9000 kr. pr. person og 4000 kr. for den 9- årige. Prisen er inkl. :
  Flybillet København – Los Angeles t/r
  Billeje med alle forsikring og fri kilometer
  Kørselsvejledning på dansk
  14 overnatninger i dobbeltværelse på budget hoteller
  Vi synes det lyder ret billigt. Men hvad skal vi regne med, at det vil koste udover dette beløb ift. mad og oplevelser? Har du erfaring med disse pakkerejser?
  På forhånd tak og ros for din meget oplysende hjemmeside.

  1. Vil anbefale i selv bestiller billetter, bil etc. da det bliver væsentligt dyrere samt i får større frihed til at ændre f.eks ophold undervejs hvis i skulle blive vilde med et sted hvor i bare må have 1 dag mere.
   I kan her via Rene’s side finde alle de informationer i skal bruge til at bestille samt en hulens masse gode råd.
   God tur når i kommer så langt

  2. @ Alexandra

   Jeg har ingen erfaring med pakkerejser og de rejser jeg selv tager på, har jeg aldrig sammenlignet med pakkerejser.

   Jeg har dog lagt detaljerede regnskaber ud for flere af mine ture, senest 2013. Her kan du se helt præcist hvad jeg har betalt for en tre ugers roadtrip og via link i artiklen, kan du se hvad andre har betalt.

   Jeg har hørt fra flere her på siden, at de har kunne spare mange penge ved at bestille selv. Og det er ikke særlig svært. Og så er der, som Finn nævner, også mere frihed i at gøre det selv.

   Her kan du se hvilke risici der er ved at bestille selv – sikkerhedsnet på din roadtrip i USA.

 7. Tip til billige flybilletter til folk fra Jylland til LA og Miami

  Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, der drager til Florida d. 8 oktober og skal rejse rundt i en måned.
  Jeg har købt billetter med Lufthansa i marts måned (jeg bookede dem direkte på deres egen hjemmeside). Vi flyver Billund- Miami (med 1 stop i Frankfurt). Prisen er kun 14.300 kr. tur/retur for os alle. Prisen var den samme til LA. Vi valgte dog Florida, da vi endnu ikke har besøgt den stat. Vestkysten har vi besøgt en del gange.
  Jeg har et spørgsmål til dig René; vil det være klogest at tage The Keys i bil fremfor autocamper?
  Vi vil leje en autocamper, men er ikke sikker på, hvor længe det skal være.
  Tak for en god og informativ side.

  1. @ Anette

   Tak for ros.

   Der er ingen problemer i at køre ned til Key West i en autocamper. Vejen er bred nok og går stort set lige ud.

   Byen Key West har mange små gader, så i kan ikke køre rundt i byen (men det kan man knap med en almindelig bil, da der er begrænset parkering).

   Der er et par RV parks/camping dernede: http://keywest.com/camp.html

 8. Hej Rene
  Tak for din informative side, den har virkelig hjulpet meget i vores planlægning!
  Vi er 4 personer, der skal 2 uger til Houston tx og vi håbede at du kunne fortælle os hvad fødevarer såsom mælk, vand på flaske, brød, kød ect. koster sådan ca? og meget gerne hvor det er billigt at handle henne?

  Med venlig hilsen
  Christian

 9. Hej Rene

  Tak for din meget oplysende hjemmeside – vi har fået svar på rigtig meget, som vi har været i tvivl om.

  Vi drømmer om en førstegangstur til september/oktober – 3-5 uger. Vores foreløbige plan er at flyve til Chicago og derefter køre over South Dakota, Wyoming, Salt Lake City ned mod Grand Canyon og Los Angeles. vi ville gerne opleve både lidt af de store søer, prærien og nogle at nationaleparkerne.

  Da vi ikke kender USA, har vi ingen fornemmelse for, hvilke dele af turen, vi vil bruge mest tid på, og vi vil derfor helst ikke foretage reservationer på forhånd. Men samtidig kan vi forstå på din blok, at det i august var nødvendigt at forhåndsreservere, når man skal besøge de store nationalparker. Er det også nødvendigt i september? Vi er meget lidt kræsne mht til overnatningsmuligheder – et telt eller campinghytte eller et primitivt værelse på en farm vil være helt ok for os.

  Mange hilsner

  Lone

  1. @ Lone

   Tak for ros.

   Med 3-5 uger, vil jeg anbefale en kombination af den klassiske roadtrip rute på vestkysten + op forbi Yellowstone (Arches Natl. Park, Jackson, Grand Teton, Yellowstone, Salt Lake City, Bruce Canyon).

   Flyv til SF eller LA (afhængig af hvad der er billigst) og kør den klassiske rute ud til Grand Canyon og Page. Her kører i mod Monument Valley og op genne Utah mod Yellowstone.
   På vejen tilbage kører i via Salt Lake City og ned Las Vegas og fortsætter med den klassiske rute derfra.

   De store parker som Grand Canyon, Yellowstone, Yosemite (og nogle andre rundt om i parken) er det altid en god idé at booke på forhånd, hvis i vil overnatte inde i parken – og i nogle tilfælde tæt på parken. På en tur som denne kan det være helt fint, at få lagt nogle datoer fast og booket. Det gør det ofte nemmere at få resten af turen til at gå op (finde de rigtige kompromis) fordi der er nogle rammer.

 10. Hej Rene

  Fantastisk side at dumpe ind i under planlægningen 🙂

  Modsat de fleste andre på denne side arbejder vi med en tur fra Florida og op langs østkysten (evt helt op til New York hvis det er muligt på 14 dage) Vi overvejer pt en pakkerejse med fly/mobilhome for 7400 dkk pr person. Vi er to voksne på henholdsvis 31 og 28 og vi ønsker at rejse 2-3 uger samlet set i perioden fra midt februar til slut april. Mit største spørgsmål går på om det er realistisk med afstanden (eller er det klogere at droppe New York) og i stedet udelukkende koncentrere sig om Florida? Er der et par ting du vil sige vi skal se hvis vi er i Florida og (Evt) kører nordpå langs kysten?

  Tak for en fantastisk side

  (…og håber på et hurtigt svar)

  Mvh Dorte og Brian

  1. @ Brian

   Tak for ros.

   Miami til NYC på to uger er realistisk. Afstanden er ikke så stor – men det handler om ønsker og interesser.

   Hvis i flyver ind til Miami, skal i bruge 1-2 dage der (inkl. en tur ud i Everglades på airboat tour). Vil anbefale at i tager turen ned til Key West også (to dage mere) og så begynder turen nordpå.

   På vejen nordpå i Florida er der Ft. Lauserdale (Junngle Queen), Orlando (forlystelsesparker, NASA Space Center, Daytona Beach (Speedway), St. Augustine (USAs ældste by).

   Som du kan se, så går der hurtigt en uge eller mere, inden I har forladt Florida, så to uger til NYC kan være i underkanten.

   Der er både fordele og ulemper ved mobile homes. Største ulemper er, at den ikke er god i storbyer, så der skal i planlægge logistikken en del. I kan ikke parkerer den alle steder i de store byer og slet ikke i parkeringshuse, så i skal parkerer på campingpladser uden for byen og så finde andre måder at komme ind og opleve byerne på.

   Miami vil være en udfordring – Orlando er lidt mere mobilehome venlig, men når i når op til DC og specielt NYC, så er der udfordringer. Jeg anbefaler slet ikke folk at køre rundt på Manhattan i almindelig bil – og slet ikke et mobilehome, så måske en idé at afleverer den udenfor byen, og så tage ind og opleve den inden i tager hjem.

   1. Hej Rene
    Så kom vi også et skridt videre med planlægningen og ud fra dine beskrivelser af turen i mobilhome har vi besluttet at flyve til NYC opleve Manhatten i 3 dage fra et forudbooket hotel (Amsterdam Court – kender du det?). Derefter flyver vi indenrigs til Miami hvor vi lejer en bil og kører vestpå gennem Everglades og op langs vestkysten og over til Orlando. Her skal vi besøge Seaworld Disney mv inden turen går tilbage mod Miami hvor vi afleverer bilen og tar på et 4 dages cruise til bla Key West og andre øer. Vi ender tilbage i Miami og flyver dagen efter cruiset hjem derfra.

    Har du nogen erfaringer med de der korte (4 dages) cruises? Vi kan gøre det for ca 4500 dkk for 2 personer, men er i tvivl om om der kommer diverse udgifter oveni; drikkepenge, skatter mv. og om det egentlig er de penge værd (Vi vil om alle omstændigheder til Key West – hvis ikke det bliver på cruiset, så kører vi dertil i bil – emn der gir cruiset måske go mening, da man så ikke skal rejse den samme vej frem og tilbage som det jo er tilfældet i bil)

    En anden ting vi er kommet lidt i tvivl om er hvad det lige er for ting der er “must see” når vi har 10-12 dage hvor vi kan køre rundt i Florida med udgangspunkt fra og til Miami. Vi er sikre på vi gerne vil se Everglades, køre langs kysterne og have en dag ind i mellem på strandene, besøge Olando og et par forlystelsesparker der, men spørgsmålet er ; har du en håndfuld steder i Florida som måske ikke er så kendte og crowdede som vi bør besøge når nu tiden og muligheden er der? Vi booker selv overnatninger som vi kommer rundt, så som sådan er vi kun begrænsede af afhentning og aflevering af bil i Miami

    På forhånd tusind tak for kommentarer 🙂

    Mvh Dorte og Brian

    1. @ Brian

     Kender ikke til nogle hoteller i NYC. Har ikke været der siden 2003. Ville selv vælge AirBnb hvis det er for flere dage, da hoteller typisk er meget dyrere.

     Jeg har ikke været på disse cruises i Florida så ved ikke hvad der er en god pris mm.

     I Key West kan man godt bruge to dage på at nå det store og lidt af de små ting. En jetski tur rundt om ørene er en fed oplevelse. Et smut ud til Dry Tortuga National Park er også en oplevelse for livet (og ikke noget særlig mange har gjort, da der er begrænsning på daglige antal besøgende).

     I Key West er der Duvall St., SOuthern Most Point, Little White House, Hemmingway House, Malloru Square (solnedgangs-fest).

     Tag et kig på min sidste Miami tur for at få flere idéer til det område: https://www.renefrederiksen.dk/category/key-west-nytaar-usa/

     Op ad vestkysten er der Naples, Sanibel og ikke mindst Fort Myers (Edison og Ford sommerhuse).

 11. Hej Rene

  Først og fremmest, super super fed side du har ;o)

  Jeg er ved at planlægge en tur til det vestlige USA og er meget i tvivl omkring årstid. Forår eller efterårs tur ?

  Jeg kan se langt de fleste af dine ture, tager du om sommeren. Nogen specielt grund til dette ?

  Min plan er http://goo.gl/maps/6ceAk

  3 nætter SF
  1 nat i Monterey
  2-3 nætter i Yosemite
  1 nat i Seqouia
  1 nat i DV
  2 nætter ved Grand Canyon – overvejer at droppe skywalk og kun tage til south rim, anbefaliinger what to do ?
  1 nat page
  2 nætter bryce/zion
  3 nætter i Las Vegas

  Holder planen mhs til dine erfaringer ?

  Grunden til jeg hælder til forår er bla, vandfaldende ved Yosemite og min forstilling om lidt “køligere” vejr i ørknen.

  Vh Mikkel

  1. @ Mikkel

   Tak for ros.

   Tidspunkt på årstid kommer an på hvad i vil. Den klassiske rute på vestkysten er mest optimal at køre fra juni til oktober. Yosemite er lukket frem til maj (og nogle gange til midt juni) for gennemkørsel. Der er god tid at spare ved at lægge turen gennem Yosemite i stedet for nedenom – og I går ikke glip af noget. Vil anbefale at køre gennem Yosemite end at køre efter Sequoia. Mariposa grove i Yosemite giver en langt bedre oplevelse med de store træer (se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/07/mariposa-grove-yosemite-natl-park/ )

   Resten af turen er ikke vejr afhængig. Der er +30 grader fra marts til november i DV, så tidspunktet er lidt underordnet. Bedste tidspunkt at se vandfaldene i Yosemite er maj/juni når sneen smelter. Enkelte er næsten tørret ind til august/september.

   Turen fra DV til GC er for meget på en dag. Den kan i evt. klippe over ved at overnatte i Kingman. Den bedste rute går også lige forbi Las Vegas, så i kan evt. se på, om det skal være hvor i besøger Hoover Dam mm.
   I kan slet ikke nå fra DV til GC hvis i også skal se SkyWalk. Det tager en del tid at komme derud. Har ikke selv været der, men udover at komme ud på glasbroen (som i ikke må tage billeder på) så ser i ikke noget ved den, som i ikke får i spandevis ved southrim.

   Når i har nogle seværdigheder tegnet ind på turen, så kig lidt på denne om hvor lang tid tingene egentlig tager: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

 12. Hej Rene
  Det er er fin hjemmeside du har. Dejligt du gider at bruge tid på at besvare andres spørgsmål.

  Vi er en familie på 5 personer 3 voksne og et barn på 11 og 16 år.
  Vi planlægger en 21 dages road trip i juli 2014. Vi vil gerne have en stor bil med god plads i kabinen og god plads til bagage. Kan du anbefale en bil og evt. en udlejer i lufthavnen i LA?

  Vi planlægger start i LA hvorefter vi vil en tur ind over Arizona, Utah, og Nevada
  Vi har et budget der siger 110.000 kr. Hvad tror du er det nok til at se en masse? De 36.000 er brugt til fly så de sidste 74.000 skal dække billeje og alt andet.

  Hilsen Ebbe Damkjær Højlund

  1. @ Ebbe

   Tak for ros.

   I skal op i en fulle size SUV – Jeep grand Cherokee eller lign.

   Hvad angår biludlejer, så find den billigste mulighed via de sider jeg anbefaler her: Billig billeje i Californien.

   Der går ikke så mange udgifter til at se ting. Det er forholdsvis billigt at komme ind i bl.a. nationalparker (Grand Canyon koster 25 dollars for en bil fyldt med gæster). Det der koster mest er overnatning, billeje, benzin mm.. Som du kan læse af siden med budget, så bliver det ikke dobbelt så dyrt at overnatte når man er flere. I er dog 5, som kan gøre det til en ekstra udgift flere steder. Bil og benzin er samme udgift hvad enten i er to eller fem (og altså lejer samme bil i de to situationer).

  2. Hej, følger lige med i tråden her. Rigtig fin hjemmeside du har René. Vil bare lige anbefale at tage et kig på flypriserne på Norwegian. Da jeg selv har fundet retur billetter helt ned til 3300 kr for 1 person. Omkring april-maj.

   Mvh. René

   1. Husk at denne pris er uden bagage og mad, dette koster et tillæg på ca 1000 kr. Der til skal lægges udgiften til drikkevarer, så en sammenligning pris med de fleste andre selvskaber vil være 4500 kr og ikke de 3300’kr.
    Husk også at norwigian ikke har nogen sammenarbejde med andre selvskaber…. Så hvis der opstår problemer med maskinen kan det koste flere dage du ikke kan komme hjem…. Dette skete for flere fra Sverige, Norge og Danmark omkring jul.
    Morten

 13. Hej Rene

  Herfra fra skal du også have kæmpe ros for en fin side.

  Vi skal på Californien roadtrip juli 2014, 2 voksne og 2 børn(12 og 16 år) og har allerede bestilt fly(norwigian), billeje og 4 nætter i San Francisco.(dette igennem FDM travel)

  Vores tur starter og slutter i Los Angeles( ialt 17 dage), hvor bilen står til os i lufthavnen når vi ankommer – skal så også afleveres samme sted.

  Spørgsmål vedr. billeje – Vi har lejet en Ford Edge eller “tilsvarende” Har du nogen erfaring med hvor “heldig” man kan være for at få netop den bil man har bestilt eller er det tit “tilsvarende” bil man får??

  Vi starter som sagt i Los Angeles med 1 overnatning – dagen efter tager vi så til Las Vegas og skal være der 4 nætter. Her tænker vi på at tage helikoptertur udover Grand Canyon og outlets m.m.
  Herefter går turen så op imod SF, hvor vi på vejen skal overnatte 2 steder(disse steder er IKKE planlagt endnu) men vil meget gerne høre dig om du har nogle ideer eller gode overnatnings steder? Vi havde selv tænkt på Bakersfield og Fresno? Vi kunne godt tænke os en smuttur ind igennem Sequoia på vejen til SF.
  Efter de 4 nætter i SF går turen til Los Angeles igen med 2 overnatninger på vejen derned(disse steder er IKKE planlagt endnu) men vil meget gerne høre dig om du har nogle ideer eller gode overnatnings steder? Vi har tænkt Monterey og Santa Barbara?
  I Los Angeles skal vi så bo de sidste 3 nætter(inkl. Universal VIP tour)

  Ved godt det var noget af en smøre, men hvad synes du om vores ideer og rute. Har du nogle ideer/fifs, ville jeg være utrolig glad for at høre om dem.

  På forhånd tak
  Mvh Djerrie

  1. Min traditionelle rute mellem Las Vegas og San Francisco er over Death Valley og Yosemite. Det er to meget forskellige og særdeles fantastiske parker, som jeg varmt vil anbefale.

   Jeg kan dog også godt se fristelsen ved at besøge Sequoia. Jeg har ikke selv været der endnu, men overvejer den til sommer. Jeg ville så anbefale at komme tidligt afsted fra Vegas om morgenen, så der er tid til at besøge Death Valley på vejen til Bakersfield.

   Monterey og Santa Barbara er udmærkede stop på vejen sydover, hvis I har tænkt jer at se akvariet i Monterey. Ellers er det nok en god ide at komme længere sydpå første dag.

   Jeg synes at I har afsat meget tid til Los Angeles. De fleste bliver overrasket over, hvor kedelig den by egentlig er. En dag til at se byen og en dag til Universal er rigeligt. Et alternativ kunne være:

   1: Los Angeles
   2: På vej til Grand Canyon
   3: Nær Grand Canyon
   4-6: Las Vegas
   7: Bishop (mellem Death Valley og Yosemite)
   8: Yosemite
   9-12: San Francisco
   13: Monterey (eller sydligere)
   14: Santa Barbara
   15-16: Los Angeles

   Hvis ikke I skal i Monterey Akvarium er det bestemt heller ikke urealistisk at køre SF->LA på to køredage med en overnatning i nærheden af San Simeon/cambria. Jeg ville i øvrigt ikke bruge ressourcer på at bestille overnatning på de lange stræk. Man kan altid finde noget, og kommer man lidt hen på aftenen kan man normalt også prutte prisen ned. Så er man ikke så låst på, hvor man vil bo.

   mvh. Peter

   1. Hej Peter

    1000 tak for dit input, det vil helt klart blive taget med i den endelig beslutning.

    Kan da godt være at vi skal overveje at tage deathvalley og så over Bishop –> Yosemite –> SF.

    I i henhold til Monterey og Santa Barbara, var kun for at dele turen op i lidt mindre bider, så køreturen ikke bliver for lang hver dag – inden vi rammer LA igen, skal vi forbi Camarillo outlet.

    Hilsen
    Djerrie

    1. heh. Jeg har været der et par gange. Var ikke klar over at det var et “kendt” sted. Men ja, det er et ret stort outlet-center 🙂

     1. @ Djerrie

      Tak for ros.

      I har bestil en bilklasse, så der er ingen garanti for at få den model der var afbilledet. I vil dog fint kunne være i bilen, da Ford Edge (klassen) er en SUV med god plads.

      Drop Sequoia og brug tid i Mariposa Grove (i Yosemite) i stedet: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/07/mariposa-grove-yosemite-natl-park/

      Jeg har selv været i Sequoia og anbefaler Mariposa i stedet: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/06/sequoia-national-park/

      Shopping er billigere i Nevada end Californien pga. lavere sales tax, så afsæt tid til de store outlets i Las Vegas i stedet.

   2. Hej Peter

    Vi har nu besluttet os for at gøre som du foreslog, at tage til Bishop fra Las Vegas og igennem Yosemite til Mariposa Grove, som Rene foreslog.

    Men har i nogen ide om hvor lang tid turen tager fra Bishop til Mariposa Grove? Google maps siger 3 timer 42 min. – men tager den højde for det terræn man skal igennem for at komme til Mariposa Grove?

    Vi overnatter ikke i Yosemite, men lige udenfor, når vi har været i Mariposa Grove.

    1. Det er snart fem år siden jeg sidst var i Yosemite, så jeg kan ikke helt huske det. Jeg vil skyde på to timer fra Bishop til Tioga Pass og derfra to til to-en-halv-time ned til Yosemite Valley (som jeg formoder, at I vil besøge). Læg dertil nogle stop for at nyde Tenaya Lake, bjergene, vandfaldene og alt det der.

     Og mon ikke halvanden time ned til Mariposa Grove derfra er realistisk.

 14. Hej Rene

  Herfra fra skal du også have ros for en fin og overskuelig side.

  Vi er i planlægningsfacen med udgangspunkt i afrejse juli 2014.

  Du skrev tidligere om besparelser i forhold til pakkerejser vs. egen planlægning.

  Mit spørgsmål går på om du selv booker hotel/overnatning hjemmefra eller tager du dem løbende som turen skrider frem ?

  På forhånd tak

  Kristian

  1. @ Kristian

   Jeg tager dem løbende. Det er kun steder som i Nationalparker, i storbyerne (hvis jeg vil bo et bestemt sted) og den første overnatning jeg sørger for på forhånd.

   På langt de fleste strækninger er der ingen problemer med at holde in i de mindre byer du kommer igennem og finde overnatning. Du kan bruge ex. hotels.com til at få en idé om prisniveaut, men altså ikke nødvendigt at booke lang tid i forvejen. Gør også turen meget mere fleksibel.
   Prismæssigt kan du gøre det for det samme eller billigere end en pakkerejse.

 15. Hej Rene

  Rigtig fin side, mig og kæresten planlægger en roadtrip til USA næste år, og ja vi er ligenu i den fase hvor det hele virker meget uoverskueligt, men samtidigt også helt fantastisk og så er det jo rart med din side hvor kan få svar på det meste:)

  Vi har sådan lidt(meget!) løst planlægt en tur ala noget San Fransico-Los Angeles-San Diego- Las Vegas og har i den forbindelse siddet og overvejet om der måske kunne være nogle penge(og noget bekvemmelighed) at spare ved at leje bil af flere omgange, så man ikke skal trækkes med det når man er i storbyerne? Altså jeg tænker jo man ikke kommer til at bruge bilen de dage man er i de store byer alligevel, og parkering samt lejen af bilen vil derfor i den forbindelse vel være penge ud af vinduet…

  Hvad tænker du er det hul i hovedet eller?:)

  1. @ Jef

   Tak for ros.

   Det kan ikke betale sig at afleverer bilen.

   I SF kan i godt undvære bilen, da offentlige transportmidler er fine. Hvis i vil se noget i LA og San Diego, så skal i bruge bilen, da den offentlige transport ikke er meget bevendt.

   Mellem Californien og Nevada (Las Vegas) er der envejs gebyr. Så hvis i lejer i Californien og afleverer i Nevada, så koster det et ekstra gebyr. Gør I det flere gange kan det slet ikke betale sig og selv i Las Vegas kan en bil være fornuftig hvis i skal ud og shoppe i de store outlets (sales tax i Nevada er lavere end i Californien) eller hvis i skal ud til Hoover Dam mm.

   1. oki det havde jeg godt på fornemmelsen, men jo rart lige at få det bekræftigede:) Såfremt endedestinationen bliver Las vegas, hvor meget skal vi så cirka regne med i gebyr?

     1. Hej Rene
      Jeg har fået Oplyst fra e-biludlejning at der ikke er envejsgebyr fra San Francisco og Las Vegas.
      Auto Europa har oplyst at nogle selvskaber er der envejsgebyr og andre ikke.. derfor anbefalde de mig at ringe til dem når vi skal bestille.
      Har de givet mig forkerte oplysninger eller tager du måske fejl ?
      Morten

     2. @ Morten

      Nej, du kan godt være heldig at undgå envejsgebyr mellem Las Vegas og Californien. Det gjorde jeg selv tidligere i år (las Vegas til LA) men som du selv skriver, så varierer det fra udlejer til udlejer, så hellere være på den sikre side og forvente det, så bliver du ikke negativt overrasket.

 16. Hej Rene.

  Jeg står og skal til at arrangere en roadtrip til west coast USA hvor vi er 1 voksen mand, 3 20årige knæggte og en pige på 20.

  Jeg er den eneste der har været afsted på roadtrip til Usa før, hvor min familie selv arrangerede det hele og fandt steder at overnatte osv. Dem jeg skal rejse med nu er ret overbeviste om, at det er billigere at finde en ‘kør-selv-pakke’ hos et rejsebureau, mens jeg mener at det er billigere og federe selv at planlægge det hele.

  Jeg ved godt, at du ikke har erfaring med kør-selv-pakker, men håber at du måske alligevel ligger inde med lidt info omkring gør-det-selv mod rejsebureau-pakkerne.

  Venlig hilsen
  Mikkel

  1. @ Mikkel

   De to største grunde til at arrangerer selv er prisen og fleksibiliteten.

   Flere her på siden har nævnt, at de har sparet tusindvis af kroner på både fly og bil ved at booke selv.
   En i februar sparede 3000 kr. på flybillet ved at booke selv i stedet for at lade det indgå i en pakke rejse. Og jeg ved af jævnlige pristjek, at lejebilerne er billigere via de link her på siden en hos diverse pakke-rejser.

   Et forsigtig skøn er at i vil kunne spare op mod 10.000 kr. på at arrangerer fly og bil selv.

   Fleksibiliteten er den anden del. Hvis i får booket alle hoteller før afgang (som i også betaler ekstra for i forhold til at gøre det selv eller undervejs) så skal i holde tidsplanen og der er ikke plads til impulsive indfald. I kan også få lange dage hvor i gerne ville have korte og omvendt.

   På nær nationalparkerne og bestemte steder i storbyen, så er der ingen problemer med at tage overnatningerne som de kommer. Det er min og tusindvis andres erfaring med at gøre det selv. Og så er det billigere i længden.

 17. Hej, vi er to piger der overvejer at tage på roadtrip til USA og kører rundt i 3 mdr. jeg kan se hvordan dit budget ser ud for 21 dage, hvor tror du ca. 3 mdr. koster?

  – Josephine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada