Lej en cabriolet til din roadtrip

Lej en cabriolet til den ultimative roadtrip i USA. Der er fint med plads til to personer plus bagage i en cabriolet.

Erfaring med at leje en cabriolet

Jeg har lejet en cabriolet mere end 10 gange på mine roadtrips. Alt fra korte 1-ugers ture til tre uger.

I marts 2017 havde jeg en Ford Mustang Cabriolet i 10 dage rundt i Californien. Den kostede 2500 kr. via de sider jeg anbefaler til billeje:

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Bagagepladsen i en cabriolet

Drop alle bekymringer om bagage. BRUG BAGSÆDET!

Mange fravælger en cabriolet fordi de tror der ikke er plads til bagage. Det er der.

Rejser du med hardcase kufferter, så kan du ikke klemme det hele ned i bagagerummet på en cabriolet. Med en blød sportstaske kan du få plads til mere bagage i bagagerummet på en cabriolet.

Mange vil også have bruge for plads til håndbagage, vand og proviant + køletaske, så brug bagsædet til bagage i din cabriolet.

Det tager 10 sekunder at køre taget ned/op, så intet upraktisk ved at benytte bagsædet som bagageplads.

Bliver bagagen stjålet fra bagsædet af en cabriolet?

Måske, men risikoen er ikke større end ellers, hvis du tænker dig om.

Hvis du lander i en storby og skal starte med nogle dage i byen, eller ankommer du til en storby og skal være der nogle dage, så kører du ikke rundt med din bagage på bagsædet mens du er der.
Du tjekker ind på et hotel og opbevarer din bagage der. Så der er ikke noget i frit udsyn som kan friste en langfingeret forbipasserende.

Hvis du ser på billedet, så er der god plads på bagsædet til noget bagage. Hvis du holder dig til de store stykker bagage, så er der ikke noget der flyver rundt. Spænd det fast i sikkerhedsselen for at være helt sikker.

Vejret er ingen undskyldning for fravalg af cabriolet

Næst efter bagage så er det vejr og vind der bruges som undskyldning for ikke at leje en cabriolet.

Skal du på en tre ugers klassisk roadtrip, så er det ikke alle dage eller strækninger hvor kørsel med taget nede er optimalt.

Men at fravælge pga. det, er dumt. Du går simpelthen glip af alle de tidspunkter og strækninger hvor det er guld værd at kunne køre med taget nede.

Er du ikke vindforskrækket, så kan du fint køre med taget nede på interstate og 70 mph. Selv jeg gider ikke gøre det i tre timer, men en rute med byways, Highway og interstate i godt vejr er en drøm i en cabriolet.

Når du lægger ruten om morgenen så ved du hvor du skal køre og hvordan vejret er. Så kan du holde ind inden du kører på interstate og folde taget op (10 sekunder).

På min tur i marts 2017, var vejret ikke altid lige godt. Der var dage med temperaturer mellem 15 og 20 grader.
Det er selvfølgelig en individuel ting, men udelukker ikke at taget køres ned.

En langærmet er rigeligt til overkroppen, og jeg kunne fint sidde i shorts, da det ikke blæser nede ved benene.

Og du kan fint høre anlægget eller føre en samtale med taget nede når du kører 70 mp/h.

Så glem undskyldninger om bagage og vejr og påklædning og blæst og få en oplevelse i en cabriolet.

De ekstra oplevelser i en cabriolet

Med taget nede venter der oplevelser på en langt bredere pallette end du regner med.

Med taget nede oplever du i langt højere grad det landskab du kører igennem.

Ikke dårligt på klassiske strækninger i storbyer – Rodeo Drive, Hollywood, Beverly Hills, The Strip, de stejle gader i SF m.fl.

Men ude i naturen er det en oplevelse gange ti. Det at køre gennem skov, ørken, bjerge eller ved kysten er ultimativt i en cabriolet. Du bliver bombarderet med indtryk.

Både i by og natur kan du lægge to sanser oveni, du ikke får i en almindelig bil: lyd og dufte.

Lydene fra andre biler, mennesker, dyr, havet mm. opleves i en cabriolet.
Når du kører ned ad Highway 1 kan du dufte havet. I midtvesten er det landbruget. I skoven – ja, naturen.

På interstates i kø, de varme skiver fra den 18-wheeler du holder i kø ved siden af.

Min bedste oplevelse med dufte var i Napa Valley (St. Helena) hvor vi kørte mellem vinmarkerne i oktober og kunne dufte druernes modenhed.

Det eneste du skal passe på med i en cabriolet er solen. HUSK at have hat med og tage den på når taget er nede. Det samme gælder sol creme. HUSK det!!!

Hvilken cabriolet kan du vælge?

Det er primært Ford Mustang og Chevrolet Camaro du kan vælge når du lejer cabriolet.

Her kan du se alt den information du har brug for, før du lejer en cabriolet til din roadtrip i USA eller Canada.

Her kan du se bagagepladsen i en Ford Mustang cabriolet.
Her kan du se bagagepladsen i en Camaro cabriolet.

Jeg foretrækker Ford Mustang. Den har bedre bagageplads og du skal ikke tage hensyn til om taget er oppe eller nede.

På denne side kan du se mere om hvilke biler du kan vælge ved udlevering af lejebil.

Kræfter og udstyr i en cabriolet

En standard Ford Mustang er en V6 med 300 heste.

På trods, så kan du fint holde en god benzinøkonomi i den.

På dele af turen i 2017 var jeg tæt på 14 km/l på dele af turen, men regn med 12 km/l.
Det opnår du dog kun hvis du kører fornuftigt. Og med fornuftigt mener jeg brug af fartpilot.

En Mustang har masser af udstyr, men det har lejebiler generelt i USA.

Jeg kiggede ind i kabinen inden jeg valgte bil (der holdt 6 Mustangen på række jeg kunne vælge imellem). De så ens ud, så tog blot en.

Her gennemgår jeg udstyr i lejebiler i USA & Canada.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »