Disclaimer

Forbrugerombudsmanden har pålagt bloggere (personer der selv-udgiver informationer på nettet) tydeligt at angive når indhold er sponsoreret eller decideret reklame.

Indhold på min side (www.renefrederiksen.dk) er aldrig sponsoreret, reklame el. lign.. Jeg bringer ikke information på min side (eller de andre kanaler jeg kommunikerer i) fordi det er betalt af andre.

Jeg nævner brands og produkter på min side men alle informationer og rejsebeskrivelser mm., er skrevet på baggrund af mine egne erfaringer (på nær ting af praktisk eller juridisk karakter som jeg ikke har erfaring med ex. søge visum, men hvor jeg så henviser til den rette instans).

Det betyder, at selvom jeg får mulighed for at bo et lækkert sted, bliver inviteret til at rejse med et flyselskab, eller få en oplevelse i en storby eller stat, så er det altid mine ord som kommer til udtryk.

Jeg vil aldrig samarbejde med nogle som kræver jeg skriver positivt (hvadenten jeg bliver betalt eller ej) eller lade andre skrive indhold til min side (som jeg så bliver betalt for).

Det er fair nok forbrugerombudsmanden stiller disse krav da mange bloggere fristes af nemme penge og går X brands ærinde fremfor at videregive den information der er vigtig for en forbruger.

Jeg har selv markeret indlæg og artikler med denne info i mange år (du finder en disclaimer tekst nederst på flere af mine sider) netop for at der ikke skal herske nogen tvivl om, hvordan mit tilhørsforhold er til de brands jeg omtaler.

Men der er en stor forskel på at være betalt af et brand (eller inviteret af dem) for at nævne det eller du vælger at fremhæve et brand fordi du (i dette tilfælde mig) havde en god oplevelse med det.

Jeg er ikke betalt af brands for at sige noget godt (eller skidt) om dem.

Jeg har en aftale med flere brands som jeg anbefaler på baggrund af mine egne oplevelser med dem. De betaler ikke noget for den anbefaling, men jeg optjener provision hvis andre benytter dem via min side.

De vælger at stille deres brands til rådighed for mig, som jeg så oplever på egen krop og kan skrive om det ud fra min erfaring (godt eller skidt).

Det er mit krav for at samarbejde med dem – at jeg ikke er forpligtet til en farvet (sponsoreret) holdning til oplevelsen.

Fordi jeg har en rejseblog der er til for at hjælpe dig til den bedste oplevelse i USA & Canada, så er jeg også meget selektiv i eventuelle samarbejder.
Det skal hænge rigtig godt sammen med mit mål for bloggen før jeg indgår et samarbejde. Du vil derfor ikke opleve anmeldelser af all-inclusive hoteller i Costa Bravo eller produkter der ikke er vigtig for en roadtrip i USA eller Canada.

Når du sidder ude bag skærmen og finder info og inspiration til din roadtrip i USA & Canada, så vær opmærksom på, om dem du finder informationen ved er up-front med hvorfor de skriver det.

I Forbrugerombudsmandens regler er journalister ikke inkluderet, så vær opmærksom på det når et dag- eller ugeblad, magasin eller andet tidskrift (trykt eller online) skriver om rejser.

Kun meget få af dem nævner at de er inviteret af x brand til at skrive om dem, og de der gør skal ikke skilte med det lige så tydeligt som en blogger, så ofte er det gemt væk nederst på siden.

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada