Billig billeje i Canada

Billeje i Canada er oplagt for at opleve mere af det storslåede land. Storbyerne er få, så du skal ud og opleve de store åbne vidder for rigtig at se hvad Canada har at byde på.

Erfaring med billeje i Canada

Jeg har lejet bil i Canada en enkelt gang og mere end 45 gange i USA. Jeg har ljet bil to gange i USA, som jeg har kørt over grænsen til Canada og tilbage igen. Du kan fint leje bil i USA og køre til Canada og omvendt. Billeje i Canada foregår på samme måde som den gør i USA.

Jeg har lejet bil i Toronto i 2013 og benyttede de biludlejningssider jeg anbefaler:

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

De største byer i Canada kan godt opleves uden lejebil, da de har god offentlig transport, men du får mest ud af landet, ved at kunne komme rundt på egen hånd.

Billig billeje i Canada

Det er meget billigere at leje bil i Canada end i Danmark og kun en anelse dyrere at leje bil i Canada end i USA.
Generelt er prisniveauet lidt højere i Canada end i USA. Det bemærker du kun, hvis du kender til priserne i USA, ellers vil du opleve at lejebil, benzin, overnatning og mad i Canada er billigere end i Danmark.

Du har et stort udvalg af lejebiler i Canada meget lig med det du oplever i USA – og mange typer af biler du ikke kan leje i Danmark til den samme billige pris.

De største forbindelsespunkter i Canada fra Europa og Danmark er Vancouver, Calgary, Toronto og Montreal.

Der er direkte fly fra København til Toronto og gode forbindelser fra Europa til andre storbyer i Canada.

Når du skal leje bil i Canada vil det typisk være i lufthavnen du henter din lejebil.

Billeje i Toronto lufthavn

Jeg har lejet bil i Toronto lufthavn i 2013 og benyttede de biludlejningssider jeg anbefaler:

Afhentning af lejebilen foregår på samme måde i Canada som i USA og procedurer for kørekort, kreditkort og ekstra chauffører mm. er den samme.

Der er heller ingen forskel mellem USA og Canada når du vælger din lejebil og kører ud fra biludlejningsstedet.

Bilkørsel i Canada

Kørsel i Canada er ikke meget anderledes end i Danmark.

Skiltningen i Canada er magen til den du kender fra Danmark, med km/t og km og meter angivelser for afstande.
Det er kun hvis du kører fra USA til Canada (eller omvendt) at du skal være opmærksom på, at du i USA kører efter målestørrelsen miles.

Største forskel mellem Canada og Danmark er, at du i Canada må dreje til højre for rødt lyd, såfremt der ikke er skiltet om andet. Denne regel gælder i hele Canada, med undtagelse af Montreal.
På samme måde som byen New York i staten New York heller ikke tillader at du drejer til højre for rødt lys, selvom det ikke er skiltet.

Se mere om trafikregler og kørsel i Canada og USA.

Kørsel over grænsen i lejebil

Jeg har også lejet bil i Seattle og kørt over grænsen til Canada i min lejebil. Det er der ingen problemer med og du skal ikke bruge andet dokumentation end dit pas når du krydser grænsen fra USA til Canada og fra Canada til USA.

Det er muligt at leje bil tæt ved grænsen på den canadiske side eller amerikanske side og afleverer den tæt på grænsen på den anden side.
Ex. Lej bil i Buffalo New York og afleverer i Toronto i Canada eller i Quebec i Canada og afleverer i Burlington, Vermont i USA.

Du kan prøve dig frem på de søge sider jeg anbefaler, men det er kun i meget få tilfælde det fungerer. Du kan se det virker, når du kan vælge et andet land som aflevering af lejebil som vist her.

Envejsgebyr på billeje i Canada

Husk der tilkommer envejsgebyr når du lejer bil et sted og afleverer den et andet sted.
Denne regel gælder ikke kun hvis du lejer bil i USA og afleverer i Canada, men også hvis du lejer bil i Canada (ex. Toronto) og afleverer den i Quebec City.

Her finder du mere om envejsgebyr og eksempler på hvad beløbet kan være.

GPS i din lejebil

GPS i din lejebil i Canada fungerer på samme måde som i USA.
Her kan du læse mere om gratis alternativer til at leje en GPS med din lejebil.

Ekstra Chauffør

Det kan være gratis for ekstra chauffør i Canada, men det gælder kun for partner/ægteperson og ikke hos alle udlejningsselskaber. Du kan læse i lejebetingelserne om det selskab du har kig på tillader at partner/ægteperson kan kører bilen uden ekstra gebyr.
Ellers gælder samme regler for ekstrachauffører i Canada som i USA, at man skal betale for denne persons ret til at køre, hvorfor jeg anbefaler i lejer en bil med en Ekstra Chauffør-pakke på forhånd. Det er billigst.

Find mere information om ekstra chauffør.

Aldersgrænse på billeje

Aldersgrænsen for billeje i Canada er den samme som i USA, så det er billigst hvis du er over 25 år og du skal være fyldt 20/21 år for at leje bil. Er du mellem 21 og 24 skal der betales ekstra gebyr som kan være dyrt. Her kan det også betale sig at leje bilen i Canada med en Ung Chauffør.

Her er der mere info om udfordringer med at leje bil i Canada når du er under 25 år.

Forsikring inkluderet i din billeje

Alle lovpligtige forsikringer på billeje i Canada er inkluderet hvis du benytter de biludlejningssider jeg anbefaler.
Du vil blive tilbudt at tilkøbe forsikring ved booking af lejebil i Canada og når du henter din lejebil i en Canadisk lufthavn eller andre steder i Canada.
Her gælder den samme fremgangsmåde med udlevering af lejebil af lejebil i Canada som i USA og din mulighed for at takke nej til ekstra forsikringer er den samme. Her kan du læse mere om hvad dine lovpligtige forsikringer dækker ved billeje i Canada og hvad du kan sige nej til.

Størrelse på din lejebil

De har de samme store lejebiler i Canada som du måske kender fra USA. Selvom lejebilerne er store i Canada, så sørg for at leje din bil stor nok.
Bagage til tre uger fylder mere end du er vant til fra Danmark og der skal også være god plads til passagerer, som skal bruge lang tid i lejebilen.
Mange husker at leje en bil der er et eller to numre større end det du er vant til i Danmark. Det er billigere at leje en stor bil på forhånd end at bliver overtalt til at opgraderer når du skal have din lejebil udleveret i Canada.

Se mere om bagagepladsen i din lejebil.

Leje af cabriolet i Canada

Du kan fint leje en cabriolet i Canada, men vær opmærksom på, du er meget længere mod nord end hvis du kører rundt i Californien, så ikke altid vejrmæssigt oplagt at leje en cabriolet i Canada.

Find mere info om leje af cabriolet og hvordan du gør det billigst.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne. Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. Model 3 er en midsize personbil og Model Y er en SUV. Find detaljer og priseksempler via linket.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

6 Comments

 1. Hej René.

  Vi er 4 voksne, der tager på tur til Canada (British Colombia) til sommer (2019), og jeg forsøger at finde en bil med plads til os 4 og al vores baggage. Vi har før været på tur i USA, hvor vi kørte rundt i en Chevrolet Tahoe, som passede perfekt til os. Når jeg søger på billeje i Vancouver fra 5. – 21. juli koster den størrelse en hel bondegård. Vi overvejer i stedet at flyve til Seattle og leje bilen dér, og så køre ud derfra – billejen er, så vidt jeg kan se, ca. det halve. Til gengæld koster det os jo et par dage ekstra, men vi tænker, det bare bliver “en del af turen”. Er der noget, jeg har overset, når jeg søger på billeje i Vancouver, eller det virkelig dobbelt så dyrt at leje bil ift. USA i den periode?

  Vh Mikael

  1. @ Mikael

   Du har ikke overset noget.
   Canada er et andet land med andre priser. Det kan også være et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, hvor de store biler måske ikke er så udbredte på de kanter.

   Der er tre timers kørsel fra Seattle til Vancouver, så spar pengene og flyv til Seattle i stedet, hvis det går samlet op.

   1. Tak for svaret 🙂

    Vi tager turen omkring Seattle… så sparer vi også lidt på flybilletten 🙂

    Vi overvejede faktisk også at flyve til Calgary, hvor de store biler kan lejes til helt andre priser end Vancouver – kun lidt dyrere USA. Men det passer bare bedst for os at starte i vest.

    Tak for en god side med masser af guldkorn!

 2. Hej Rene,

  Vi står og skal til Canada i morgen, vi har lige fået af vide, at vi muligvis ikke kan få vores bil, som vi allerede har bestilt og betalt, da vi ikke har andet end Visa/Dankort. Vi har bestilt gennem Hertz. Har du nogen erfaring med det, og ved du, om man gøre noget?

  1. @ Peter

   I skal bruge et kreditkort for at hente en lejebil.

   I kan fint benytte jeres VISA/Dankort såfremt jeres VISA kort er et kreditkort.

   Jeg har hentet bil de sidste mange år med mit VISA/dankort uden problemer.

   1. Hej igen,

    Tusind tak for dit super hurtige svar. Vores bank siger, at Visa/Dankort aldrig kan kategoriseres som et kreditkort, hvilket jeg ikke forstår.
    Men vi må krydse fingre for, at det er i orden.

    Igen, tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »