Lej en Tesla i USA til din roadtrip

Lej en Tesla elbil til din roadtrip. Tesla er blandt de første mærker af elbiler du specifikt kan leje i USA, men flere mærker kommer løbende til, bl.a. Polestar.

Tesla og Polestar hos Hertz

Udlejningsselskabet Hertz bestilte 100.000 Tesla elbiler i slutningen af 2021. De er nu mulige at leje på flere destinationer rundt om i USA. Hertz bestilte også 35.000 elbiler af mærket Polestar i 2022. Disse dukker gradvis op som lejebiler.

Elbil som søgekriterie

Når du søger efter en lejebil til din roadtrip i USA, kan du ofte vælge mellem benzin, hybrid eller elbil i dine søgekriterier. Her kan du se nogle eksempler fra de udlejningssider jeg anbefaler.

Rentalcars

Auto Europe

CarTrawler

Tesla er en premium bil til en højere pris

Leje af en Tesla elbil er ikke lige så billigt som en benzinbil. Det skyldes at større, langtrækkende elbiler såsom Tesla er en dyrere bil i anskaffelse end tilsvarende bilstørrelse i benzin. Prisforskellen mellem el og benzin varierer, men kan være nogle tusinde kroner, hvorfor leje af en Tesla ikke vil være oplagt for alle.
Prisen på billeje generelt kommer an på tid og sted. Højsæson koster meget mere end resten af året, hvorfor det kan være en fordel at rejse på andre tidspunkter, hvis muligt. Det samme gælder iøvrigt priser på flybilletter og overnatning.

Priseksempler på Tesla og benzinbiler

Her er et priseksempel på leje af en Tesla elbil sammenlignet med en lejeprisen på en tilsvarende benzinbil.
Priserne er for 2 ugers billeje i San Francisco lufthavn fra den 17. juni til 1. juli, 2023.

Tesla 3 og en midsize sedan

Tesla Y og en SUV

Prisforskellen udlignes en hel del, hvis du søger indenfor samme biludlejningsselskab. Tesla udbydes i øjeblikket kun af Hertz. Lejer du en benzinbil med samme størrelse som Tesla Model 3 eller Model Y hos Hertz, koster de næsten det samme i leje som en Tesla hos Hertz.

Lejepriserne er fundet den 19. februar, 2023.

Søg efter en Tesla til din roadtrip

Her kan du se om du kan leje en Tesla til din roadtrip og se modeller og priser. Klik på de forskellige selskaber nedenfor, for at starte din søgning efter en Tesla.

Tesla bilstørrelser

De to elbiler fra Tesla du kan leje er modellerne 3 og Y.

Tesla Model 3 svarer til en mellemstor personbil og kan sammenlignes med en Nissan Sentra, Toyota Corolla eller Hyundai Elantra. En lejebil hvor du godt kan få plads til fire personer, men til en roadtrip vil der kun være bagageplads til tre personer.

Tesla Model Y svarer til en mellemstor SUV og kan sammenlignes med en Toyota RAV4, Chevrolet Equinox eller Jeep Compass. En lejebil hvor der er nogenlunde plads til fire personer på en roadtrip, inklusiv bagage.

Teslas rækkevidde

De to Tesla modeller 3 og Y findes i forskellige konfigurationer (Standard Range og Long Range). Med bedste rækkevidde er der ca. 500 km på en fuld opladning.
Det er måske muligt at vælge mellem forskellige konfigurationer når du bestiller og der kan være en prisforskel. Forskellen på konfigurationerne er godt 100 km i rækkevidde. Det kan betyde en besparelse i ladetid i det lange løb, men for de flestes roadtrip på nogle uger, vil det ikke ændre meget.

Tesla oplyser, at du kan oplade 280 km på 15 minutter med en Supercharger (se mere om ladning nedenfor). De fleste holder en pause indenfor 3 timers kørsel, og er du ellers i et område med Superchargers, så vil Standard Range være fint for de fleste.

Opladning på din roadtrip

Elbiler fra Tesla kan oplades hurtigt. Det betyder du kan udnytte de Superchargers som Tesla og andre har opsat rundt om i USA. Du kan også oplade Tesla elbiler på ikke-Tesla ladestandere, men det er ikke sikkert de oplader lige så hurtigt som Teslas egne Superchargere. Hvor kraftige de enkelte ladere er, skal du være opmærksom på, når du planlægger din roadtrip i detaljer.

Elbilens ladekapacitet

Når der bliver udbudt flere forskellige mærker af elbiler til leje, skal du allerede ved valg af elbil være opmærksom på, om elbilen kan oplade hurtigt. Til en roadtrip vil en elbil der kan oplade hurtigt, være at foretrække. Det er bl.a. derfor Tesla er blandt de første mærker du kan leje, da Teslas hurtige opladning giver mest mening for de fleste der lejer en elbil.

I løbet af dagen kan du fint klare dig med den hurtige opladning i en Tesla, som giver dig 80% rækkevidde. De sidste 20%, som tager længere tid, kan du oplade i løbet af natten, hvis det passer med din overnatning.

Leje af Tesla og elbiler i resten af verden

De udlejningssider jeg anbefaler, har også Teslaer og andre elbiler i sortimentet i resten af verden. Ofte vil der være flere mærker end Tesla. Du skal derfor være ekstra opmærksom på, hvilken bil du vælger, da langtfra alle biler matcher Teslas rækkevidde eller ladekapacitet.

Søg efter en Tesla i resten af verden

Her kan du se om du kan leje en Tesla i resten af verden. Se modeller og priser. Klik på de forskellige selskaber nedenfor, for at starte din søgning efter en Tesla eller en anden elbil i resten af verden.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer.  Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »