Overnatning i USA og Canada

Overnatning i USA og Canada på din roadtrip. Priser og erfaringer med moteller og hoteller i storbyer og nationalparker.

Overnatning i USA – prisniveau

Overnatning i USA kan gøres rigtig billigt, nogle steder. Andre steder koster overnatninger noget mere. Enkelte steder er det hvad de fleste vil kalde dyrt.

Spredt ud på dine 14 eller 21 dage, vil de dyre overnatninger ikke vælte budgettet. Der er rig mulighed for at opveje dem med gode, billige overnatninger på resten af din roadtrip.

Jeg benytter selv Hotels.com og Booking.com når jeg booker overnatning i USA og Canada. De har overvejende de bedste priser. De har også en prisgaranti der gør at jeg altid kan få den samme pris hos dem, som hos andre.

Optjen en gratis overnatninge i USA og Canada

Den vigtigste årsag for mig er, at Hotels.com har en medlemsklub hvor jeg optjener gratis* overnatninger.
På en tre ugers roadtrip kan du optjene en eller to gratis overnatninger på den måde.

* Du optjener en voucher på en værdi svarende til gennemsnitsprisen for dine sidste 10 overnatninger.

Få tilbud som medlem

Hos Booking.com kan du også melde dig ind. Gør du det, får du adgang til tilbud på overnatninger.

Hvor mange overnatninger skal jeg bestille på forhånd i USA?

DDit temperament bestemmer hvor fleksibel du kan være på din roadtrip.

Her er fire regler vedr. hvilke overnatninger du bør have styr på inden du tager af sted.

1. Den første overnatning i USA eller Canada

Den skal bruges i forbindelse med tjek ind på fly og i immigration.

2. Overnatning i storbyer.

Det er dyrt at bo i de helt store byer. Derfor er det en god idé at kende markedet og booke hvor du vil bo på forhånd. Så er der ro på og du skal ikke køre rundt efter forskellige tilbud.

Her kan du finde overnatning i:

3. Overnatning i og ved nationalparker

Specielt i højsæsonen er det anbefalet at booke overnatning i nationalparker på forhånd. Venter du, og er der ikke plads, skal i du i nogle tilfælde køre ret langt for at finde overnatningsmuligheder i nærheden af nationalparkerne.
Skal du afsted i juni-august, kan det endda være en god idé et booke længe i forvejen i og ved de populære nationalparker.
Her kan du finde overnatning I:

4. Overnatning i USA på faste datoer

Hvis du skal til koncert, events eller andet, så er det også en god idé at booke overnatningen på forhånd. Så er den ordnet, du kender prisen og skal ikke rode med den på en dag du skal nå noget andet.

Book overnatning i USA og Canada på farten

Jeg booker selv alle de overnatninger jeg kan på forhånd, for at spare tid. Når jeg er på roadtrip og ikke har alle overnatninger booket, så booker jeg overnatninger fremad. Forstået på den måde, at jeg bruger en aften eller morgen når jeg er afsted på at booke en, to, eller flere overnatninger frem. Når du først har nogle kilometer i dækkene har du en idé om hvor langt du gider køre eller om du laver ændringer til din oprindelige rute.

Ved at booke nogle dage frem, er der ro på den del. Så undgår du at bruge tid på at lede efter overnatninger sidst på dagen.

Hvad koster en overnatning i USA?

Det kommer an på hvor og hvornår du skal bruge den.
Det er dyrt at overnatte i storbyerne, men kan være rigtig billigt at overnatte ”på farten”.
Det er dyrere at overnatte inde i nationalparkerne, men praktisk. Alternativet er nogle steder at overnatte uden for parken – ikke altid billigere og du skal bruge ekstra tid på at komme frem og tilbage.
Gennem årene har jeg overnattet hundredevis af steder rundt om i USA og Canada. Både de helt billige steder og de helt dyre steder.
Canada er en smule dyrere end USA. Går din roadtrip til Canada, så vil overnatninger, benzin og mad være dyrere end i USA.

Priseksempler på overnatning 2023

Her er eksempler på hvad en overnatning koster i USA og hvad du får for pengene. Eksemplerne er fra overnatninger “på farten” fra en roadtrip i Californien og Oregon i september, 2023.

Billige overnatninger i storbyerne

Skal du bruge overnatning i storbyerne i USA, kan du finde info og priseksempler nedenfor. Der kan være stor forskel på områder, priser og muligheder i storbyerne mht. overnatninger. Ofte er overnatninger tæt ved lufthavnen billigere, men ikke altid det mest praktiske. Mange storbyer har forskellige områder hvor forskellen på pris kan være stor. Nogle storbyer har god offentlig transport. I dem kan du mere frit vælge område uden at gå på kompromis med oplevelser. Det kan måske gøre dit ophold billigere.

Kort med hotelpriser for USA

Kortet nedenfor viser den dagsaktuelle pris for hoteller i USA. Der kan være store sæsonudsving i pris i løbet af året.
Zoom ind og ud på kortet for at se flere hoteller i de enkelte byer eller søg på den by du skal overnatte i.
Booking.com

Hvilken type overnatning skal vi vælge?

Det afhænger af flere ting:

 • Typen af tur du er på
 • Hvem du rejser med
 • Hvilke komfortniveauer du ønsker
 • Hvor mange sammenhængende overnatninger du har
 • Hvor i USA eller Canada du er

Jeg har det fint med at bo billigt på “transport dage”. Dage hvor du kører mellem steder hvor du kun skal overnatte en enkelt gang. Det er typisk moteller som sjældent koster over 70 dollars.

I nationalparker og storbyer vælger jeg at bo praktisk i forhold til det jeg har planlagt. Det koster typisk noget mere, men det vælger jeg at betale for at spare tid mm.

Så længe jeg har planlagt ting i naturen eller byen, så er min overnatning kun en overnatning. Det er derfor ikke nødvendigt med adgang til spa, fitness, pool mm. Det kan holde udgiften lidt nede.

Det er en individuel vurdering hvad du har brug for.

Overnatning halvvejs på din roadtrip

Er du afsted i 3 uger, så har du nok ikke tøj med til hele turen. Du har måske købt noget, men de fleste benytter sig af en tøjvask.
Der er vaskeri på langt de fleste moteller og hoteller. Tjek når du booker, om de har. Her kan du se mere om hvordan en tøjvask foregår på en hotel.

Overnatninger i USA som base

Skal du have base et sted i flere dage kan et overnatningssted med flere faciliteter være en fordel. Flere motelkæder har bl.a. værelser med te-køkkener, som fint kan bruges til mindre madlavning.

Overnatning i luksus til en god pris

Overnatning i storbyerne er generelt dyre, med undtagelse af Las Vegas.

Her kan du finde overnatning til rigtig gode priser, specielt i hverdagene.

Overnatningerne i Las Vegas kan være billige. Skal du bo i Las Vegas søndag til torsdag kan du finde luksus overnatninger til motel priser. Det er næsten altid muligt at finde en billig suite i hverdagene. Den koster det samme du skal betale for et almindeligt værelse i weekenden.
Her kan du se mere om min overnatning i en suite på THE Hotel i Las Vegas.

Overnatninger på budget i USA og Canada

Det er individuelt hvad man synes er dyrt for en overnatning. Personligt vil jeg gerne under 100 dollars i gennemsnit pr. nat for en tre ugers tur.

Det er slet ikke urealistisk. Rigtig mange steder kan du overnatte for 50-70 dollars. Selv til den pris går du ikke på kompromis med de basale fornødenheder.

Vil du endnu længere ned i pris, kan du overveje at campere undervejs.

Sådan tjekker du ind og ud på hotel i USA og Canada

Det er nemt at tjekke ind og ud på et hotel på din roadtrip. I artiklen har samlet erfaring fra mere end 100 overnatninger i rundt om i USA og Canada. Den gennemgår ting som tjek ind, depositum, parkering, valet, room charge og tjek ud mm.

Se hvordan du tjekker ind og ud

Overnatning i bilen for at spare penge

Jeg ved flere overvejer at sove i bilen for at spare penge.
Det vil jeg ikke anbefale at spekulerer i som din primære overnatningsmulighed.

Du får ikke en god nattesøvn i en bil. Den ekstra udgift for at leje en stor bil, kan betale for mange overnatninger på motel.

Benytte du alligevel muligheden for at overnatte i din bil, så vær opmærksom på følgende:

 • Du sidder og ligger dårligt
 • Der kan blive meget varmt i bilen
 • Du kan ikke holde ind og overnatte hvor du har lyst

På nogle campingpladser er det ikke tilladt at sove i din bil. Det skal som minimum være en campervan. Lej en bil og køb et billigt telt, hvis du har et skrabet budget.

Aldersgrænse på overnatning – 21 eller 18 år

På mange moteller og hoteller skal du være 21 år for at leje et værelse. De store kasinohoteller i Las Vegas er et af de steder, men mange større steder tillader de ikke tjek ind af gæster under 21 år.
I byer som er kendt for Spring Break, er der flere hoteller hvor du skal være 21 år, og i perioder med Spring Break kan steder med 18 år være hævet til 21 år.

Det er dog muligt at finde hoteller der tillader 18 årige at tjekke ind, men der er ikke så mange af dem.
hotels.com kan du inde under de enkelte hoteller finde info om indtjekningsalder.
Der står enten 21 år eller 18 år.
Der er dog hoteller hvor der ikke står noget. Jeg vil kontakte hotellet for at være sikker før du booker.

AirBnb og leje af private hjem i USA og Canada

I mange af storbyerne kan der være gode penge sparet på overnatning i private hjem frem for hoteller. Har du to eller flere overnatninger i en storby bør du undersøge en overnatning via ex. AirBnb.

Selvom prisen måske er den samme som du finder på et hotel, så vil en overnatning i et privat hjem tilføje en ekstra dimension på jeres ophold.
I vil få en oplevelse med hjem som i ellers ikke ville fra et hotel. I vil nok også bo i et område af byen, hvor i ikke ville komme og dermed opleve lidt mere end ellers. Før i vælger en Airbnb overnatning, så tænk over hvad i skal i løbet af jeres ophold. En Airbnb overnatning er en god base med mulighed for at koble af med mere plads end på et hotel. En Airbnb er god hvis i selv vil stå for maden nogle. En Airbnb er måske ikke optimal, hvis i har et fyldt program og skal spise ude hver dag. Så er pengene måske bedre brugt et andet sted i budgettet.

Jeg har selv benyttet AirBnb i Canada og USA. Her kan du se lidt om mit ophold i down town Toronto på 38. etage med kig til CN Tower. Her kan du se mere fra min overnatning i Airbnb i New Orleans.

AirBnb har generelt et godt udvalg i storbyerne. Du kan godt finde Airbnb i mindre byer og ude i naturen. Der er dog andre løsninger, der minder om Airbnb. VRBO er en af dem. VRBO har ofte lidt flere muligheder at vælge imellem når du kommer uden for byerne. Jeg har selv benyttet VRBO nogle gange, bla. i dette hus i Texas.

Overnatninger i USA som oplevelser

For at lave lidt afveksling mellem de mange overnatninger på en roadtrip, kan du overveje at gøre en eller flere af dem til deciderede oplevelser.
Det behøver ikke nødvendigvis være en stor udskrivning og mulighederne er mange.

Her kan du se nogle eksempler på hvilken type overnatninger der kan bidrage til oplevelser som rækker ud over blot at være en overnatning.

Billig overnatning i New York

Det er dyrere at bo i storbyerne, men New York hører til i den dyreste ende af skalaen. Selvom der er flere områder du kan vælge at overnatte i, så er der ikke et decideret billigt område, men i et samlet roadtrip regnskab udlignes det af billige overnatninger på farten.
Her finder du flere detaljer om New York og hvor du finder de billige overnatninger.

Billig overnatning i Los Angeles

Selvom LA er en storby, så kan du finde billige overnatninger. Ikke i alle de populære områder, men pga byens udformning, er det mindre vigtigt hvor i byen du bor.
Her finder du flere detaljer om Los Angeles og hvor du finder de billige overnatninger.

Billige overnatninger i Las Vegas

Du kan altid finde billige overnatninger i Las Vegas, specielt i hverdagene. Las Vegas lokker også med luksusovernatninger og du kan finde billige suiter i hverdagene.
Find  priseksempler på hoteller i Las Vegas for hverdage og weekender. Find også mere om hoteller i de forskellige områder ved The Strip og det gamle Las Vegas.

Billig overnatning i Miami

Miami er en storby lidt a la LA, hvor der er flere områder og dermed flere niveauer mht. overnatning afhængig af hvad du skal i Miami of Florida.
Her finder du flere detaljer om Miami og hvor du finder de billige overnatninger.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Historisk overnatning i Charleston

Første aften i Charleston bød på historisk overnatning, lækre cocktails, fine dining og en af de gode serviceoplevelser mange får med hjem fra en roadtrip.

71 Comments

 1. Hej René,

  Tak for mange gode rejsetips!

  Vi er 2 der påtænker at tage er par uger i april 2020, hvor vi gerne vil bruge første uge på roadtrip i Californien. Men mht. bil leje hører jeg alverdens skræk historier med forsikring osv. tager de “røven” på en og hvad er dine generelle råd på det område? Skal vi booke hjemmefra eller først når vi lander osv? Obs vi vil gerne om muligt prøve en bil der er lidt udover det sædvanlige vi kender fra DK… altså en ordentlig amerikaner bil 😀

  PFT Dan

  1. @ Dan

   Lej hjemmefra. Det er som oftest billigst, I kender prisen og ved om i behøver betale mere i skranken.

   Læs denne artikel om udlevering af lejebil. Så er du godt klædt på:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/udlevering-af-lejebil/

   Skulle uheldet være ude, er det ikke verdens undergang. Her kan du se hvordan det løser sig:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/skader-og-uheld-med-lejebiler-i-usa-canada/

   Alt det andet om billeje kan du finde svar på her:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/

 2. Hej Rene
  Vi er en familie på 5 (børn 14, 15, 18)
  Vi vil gerne nøjes med at booke 1 værelse med to store senge. Det kan vi flere steder, men ikke alle. Kan man slippe afsted med at booke til 4 personer, og så sove en ekstra på værelset? Eller skal alle navne oplyses ved check-in? Det gør ikke noget for os at sove 3 i en stor seng.
  På forhånd tak 🙂

  1. @ Helle

   Skal i med held kunne være 3 personer i en enkelt seng, så skal i have King size senge. Selv med det, er jeres børn så store at det bliver klemt med tre i en seng. Er det kun nogle enkelte steder går det nok.

   Prismodellen flere steder er er to eller fire personer til den pris man betaler. Ekstra personer kan så koste et mindre beløb (5 eller 10 dollars pr. person).

   Flere steder har moteller også roll-away beds, så de steder i kun kan finde værelser med to senge, kan i høre om de har en ekstra seng de kan stille ind.

   1. Det er kun enkelte steder. Vil bare sikre mig, at det ikke er ‘ulovligt’ at være en ekstra person på værelset i forhold til det man har oplyst ved bestilling (fx i forhold til brandregler eller lignende, man kunne tænke sig).

 3. Hej Rene,

  Fantastisk hjemmeside du har og hvilke mange erfaringer og oplevelser du deler ud af. Jeg har brugt din hjemmeside af flere omgange ifm. Mine ture til USA gennem de seneste 4 år. Så tusind tak for det.

  Jeg vil høre dig om du personligt har fundet et godt sted at bo i Key west, som er til at betale ? Jeg har været der af flere omgange, men har måtte ty til hotels eller booking.com ( som koster meget) indtil sidste gang hvor jeg fandt ud af via en turist jeg mødte at der var en del B&B som man kunne booke og som ikke er en del af hotels mfl. Men vil høre dig om du har en god overnatningsoplevelse fra Key west som du synes var fair og du fandt frem til på egen hånd?

  De bedste hilsner fra en som snart smutter til USA igen😊
  Jannick Brudlykke

  1. @ Jannick

   Jeg har ikke fundet overnatning på “egen hånd” i Key West. Det har været i områder hvor der ikke har været så stort udvalg på ex. Hotels.com.

   Jeg benytter Hotels til langt de fleste af mine bookinger, da jeg optjener en gratis overnatning. Så når muligheden er der, booker jeg via dem.

 4. Hej. Vi planlægger en rundtur fra Washington i nogle dage. Herfra op til Niagara Falls på den canadiske side og videre derfra til NY.
  Vi lejer en bil i Washington og afleverer den i NY

  Jeg har 2 spørgsmål.
  Kan du anbefale et udlejningsselskab. ?
  Kan man uden problemer komme ind i Canada i lejet bil i USA og hvis ja skal man have visum. Vi har fået ESTA
  Tak for en super site.

  Vh

  Michael

  1. @ Michael

   Jeg kan anbefale gode sider at leje igennem. Dem, og alt info om billeje, kan du finde her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/

   Bemærk, at når i lejer bil et sted og afleverer den et andet sted, så tilkommer der et envejsgebyr.

   I kan fint køre ind i Canada med en lejebil.
   Det skal muligvis oplyses når i lejer eller når i afhenter bilen. Her kan i læse hvordan det foregår med krydsning i lejebil ind i Canada.

   Fra Canada til USA skal i udfylde et dokument. Dokumentet kan udfyldes op til 7 før i krydser grænsen, men kan også gøres når i kommer til grænsen: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/apply-document

 5. Hej rene.
  Tak for en super side.
  Vi har tidligere brugt dig og haft fantastiske oplevelser. Nu er vi ved at planlægge igen.
  Men denne gang er vi 2 voksne og 2 voksne børn på hhv 18 og 20 samt en mindre på 8 år
  Kan vi bo på samme værelse eller skal vi bestille 2 værelser?

  1. @ Victoria

   Det kan i godt, men det skal planlægges grundigt.

   Mange hoteller har en håndfuld værelser med god plads til 5 personer. Andre steder kan i klemme 5 ind.

   De fleste værelser har to senge. Det er fire. Mange steder kan i få stillet en ekstra seng ind (en briks). Så er der (klemt) plads til 5.

   Når i bestiller på ex. hotels.com, så kan i finde værelser som har to senge + sovesofaer eller andet (når i søger på værelser med plads til 5 personer), der gør der er god plads til 5 personer. De værelser kan i ikke være sikker på at få fingre i hvis i blot holder ind, så dem skal i bestille på forhånd.

   Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde et værelse, kan i på flere af de klassiske moteller få værelser med forbundne døre. Så har i to værelser. Det oplyses ikke på hjemmesiden, og ikke alle der har det.

 6. Hej René

  Vores første tur til usa for efterhården 6 år siden. Brugte vi rigtig meget din side til at få forskellige informationer, og det hjalp rigtig meget. Nu bruger vi faktisk kun din side når vi skal leje bil. Vi har sparet en del ved at leje gennem dig, og det har fungeret.

  Nu er vi dog kommet lidt i tvivl omkring 1. overnatning. Vi har planer om at tage på roadtrip til sommer, og vi kender ikke helt 1. overnatning, da vi ret faktisk ikke helt ved hvor langt vi vil køre når vi lander. Er det reelt et krav at kende første overnatning inden man lander?

  1. @ Kim

   I skal oplyse en adresse i APIS (flyselskabets info) inden i kan tjekke ind. I skal også oplyse en i forbindelse med immigration/tolddokumentet.
   Det er længe siden jeg skulle fremvise en reservation, men bliver man gransket i immigration, er den god at have.

   Generelt vil jeg ikke anbefale nogen at køre mere et et par timer efter man er ankommet.
   Kan godt være man ikke selv føler sig ramt af jetlag, men det er man. For din og andres sikkerhed, vil jeg anbefale I finder den første overnatning inden for en fornuftig radius af hvor I lander og booker den på forhånd.

 7. Hej Rene

  Tak for en fantastisk hjemmeside. Vi har allerede skåret nogle hjørner af her.
  Konen og jeg tager til USA med vores to børn (13+19 år) i 3½ uge.
  Vi kigger mod vestkysten, men kunne også godt tænke os at snitte New York på vejen derover. Vores udfordring er at vi skal bo hos familie i San Fransisco i den sidste uge

  Tre spørgsmål:
  1. Er det alt for ambitiøst at tage 2-3 dage i NY på vejen derover? Vi har kigget lidt priser og før jul var det ca samme pris om vi tog til SF eller NY og så fløj indenrigs
  2. Hvis vi skal slutte i San Fransisco skal vi jo køre opad. Min udfordring er at vi også gerne vil se Grand Canyon. Hvordan undgår vi alt for meget kørsel? Jeg mener – hvis vi flyver til LA og kører til Grand Canyon skal vi jo tilbage igen når vi skal op ad Hwy 1
  3. Du skriver et sted at det anbefales at køre NED af Hwy 1 hvis man skal af og kigge. Betyder det ikke bare at vi skal være lidt mere OBS på hvornår rastepladserne kommer. Er det decideret farligt?

  Mvh
  Jesper

  1. @ Jesper

   Tak for ros.

   1. Hvis det er første gang i New York er 2-3 dage nok lige i underkanten. Afsæt 3-4 dage.

   Vær opmærksom på, at ud af jeres samlede rejsetid, så går der en dag med at komme til New York. Men der går også en dag med at komme til vestkysten og komme på plads der med bil mm.

   2. Flyv til Las Vegas, sving forbi Grand Canyon inden i kører til LA.

   3. Hwy 1 lukket for gennemkørsel og åbner nok ikke før slutningen af sommeren 2018 (eller senere). Det er grundet et kæmpe jordskred i 2017, som vil tage lang tid at udbedre.

   Det er mere praktisk at køre ned af Hwy 1, da man nemmere kan holde ind på vandsiden, men i kan godt køre den anden vej.
   Pga. lukningen kan i ikke køre turen op fra LA til SF (eller omvendt) i kan kun køre noget af strækningen på begge sider af lukningen.
   I kan finde mere info her: https://www.renefrederiksen.dk/slide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada