Terlingua Ranch Retreat i Texas

Terlingua Ranch Retreat er ikke mindre end en perle ude midt i ingenting. Og så er der en spetakulær udsigt fra det udendørs brusebad hvor du kan stå uden bekymring om naboer.

26. marts, 2013

En ensom base efter en travl vinter

Ovenpå en travl vinter besluttede jeg mig for, at min roadtrip i påsken skulle være lidt mere afslapning end ellers. Derfor ledte jeg efter en sted jeg kunne være i længere tid og bruge som base, samtidig med det ikke blot var et billigt motel tæt ved fast-food kæder og interstates.

For også at være sikker på godt vejr, valgte jeg det skulle være i Texas.

Min fjerde roadtrip i Texas

Texas er en stat jeg holder rigtig meget af. Denne tur var mit fjerde direkte besøg i staten og jeg har i alt været her fem gange.
Det er specielt området nede ved den mexicanske grænse og området omkring Big Bend National Park jeg holder meget af og har været i før.

Fandt et isoleret sted på prærien

Fra tidligere research i området, vidste jeg der fandtes feriehuse på øde lokationer og via et par googlesøgninger fandt jeg frem til et lille udvalg i nærheden af Terlingua via Big Bend Vacation Rentals.

Valget faldt på Terlingua Ranch Retreat.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-26

Turen til Terlingua Ranch Retreat

Navnet på stedet lyder som en del af noget større, men du er mutters alene ude midt i ingenting på Terlingua Ranch Retreat.

Fra byen Terlingua i Texas, som selv er en by langt, langt ude på landet, så er der yderligere 36 km ud til huset og du kommer i den grad endnu længere væk fra alting.

Først drejer du fra hovedvejen og så drejer du fra landevejen ind på en ikke navngivet grusvej, som fører dig over en bakkekam og ud til huset, langt væk fra alting.

Der følger gode vejbeskrivelser med lejepapirerne, og dem er der brug for, da der som sagt ikke er navene på vejene og GPS’en så ikke kan hjælpe så meget.

En prøvelse det sidste stykke vej

Grus/klippevejen ind til huset vil jeg ikke anbefale at køre i en almindelig bil, så går turen herned, så lej som minimum en SUV. Jeg havde en Jeep Wrangler, så havde ingen problemer.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-22

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-24

Jeg nåede at komme i tvivl om jeg nu var kørt rigtig, men så dukkede det grå tag på huset frem og jeg kunne kende det fra billeder på nettet.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-27

Mit første møde med huset

Jeg havde kun kunne se en håndfuld billeder på nettet da jeg bestilte, så jeg vidste ikke hvordan huset så ud i detaljer eller hvad der ventede. Men der var absolut ingenting at være nervøs for. Mit første indtryk var super positivt og jeg kom i den grad til at holde af det ”lille hus på prærien”.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-16

Jeg parkerede og gik op til på husets ene terrasse, som er lukket af med net. Her tastede jeg koden på nøgleboksen og kunne træde ind i mit hjem for de næste fire dag (3 nætter).

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-3

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-4

Wow! Super lækkert, med langt flere bekvemmeligheder, luksus og ’hygge’ end jeg havde forestillet mig.

Køkken og stue med alt inkl.

Fra hoveddøren går du direkte ind i køkkenet, som er fuldt udstyret med gaskomfur og stort køle/frys.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-5

Køkkenet går ud i et med stuen hvor der er en lille sofa samt en briks som kan bruges som ekstra seng.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-6

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-7

Øko-toilet og ingen skyl

Nok er du langt væk fra alting, men der er toilet og bad indenfor. Badet fungere som de nu gør, men toilettet er et øko-toilet uden træk og slip. Groft sagt laver man ’sin business’ i toilettet. Toiletpapiret kommer man i en skraldespand og så kommer man noget peat moss (spagnum) ned i toilettet hver dag.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-9

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-10

Det var forbavsende lugtfri, men der kan godt komme lidt fluer – som dog nemt holdes i skak med noget insektspray ned i toilettet.

Terrassen til solnedgangen

Bagest i stuen er der en udgang til husets anden terrasse. Under mit ophold lå den i læ af blæsten, så der opholdt jeg mig meget og specielt ved solnedgang hvor du kigger stik vest.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-18

Ovnlysvindue på første sal

På førstesalen ligger der et stort soveværelse med en dobbeltseng og masser af guldplads. Der er også et ovenlysvindue, hvo du kan kigge ud på den imponerende stjernehimmel som kan opleves på disse kanter.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-13

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-15

Udendørs brusebad

Som en ekstra lækker detalje, har huset et udendørs brusebad. Der er så langt til de nærmeste naboer, at du skal være meget blufærdig for ikke at turde stå der og nuppe et bad.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-21

Klik på billedet for fuld størrelse.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Langt til nabboerne

Der er naboer i området. Om dagen ligger du ikke så meget mæke til dem, da der flere kilometer væk og du skal kigge godt efter for at finde dem – og have en stor kikkert eller god zoom for at komme til at se huset. Her er et fuld zomm (270 mm) på det hus jeg kunne se fra brusebadet udenfor.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-25

Der er ca. 2.5 km i luftlinie op til dette hus.

Telefon og internet

Der er ikke TV i huset og jeg kunne ikke fange noget signal på mobilen. Du er dog ikke længere væk end at der er fastnet telefon og sandelig også en hurtig internet forbindelse (den hurtigste på hele turen).

Flere detaljer om huset og pris

Læs dette indlæg for flere detaljer om huset, området og ikke mindst hvad det koster at bo ude midt i ingenting.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top