En dag på Terlingua Ranch Retreat

Total afslapning i stilheden på Terlingua Ranch Retreat og så fandt jeg poolen.

27. marts, 2013

En hel dag i huset

Huset var min base i nogle dage, men havde kun planlagt min tur i kano på Rio Grande. Resten af tiden var ren afslapning.

Jeg havde således en aften/nat, en hel dag og endnu en aften/nat hvor jeg kun var ude i og ved huset.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-3

Stilhed

Jeg hørte fra flere at de ikke ville bryde sig om det, specielt aften og nat, men jeg nød hvert øjeblik .

Det blæste lidt under mit ophold, så der var hele tiden lidt lyde fra huset og ikke så meget fra naturen – de kom først om aftenen.

Men på den ene terrasse var der stort set vindstille så der sad jeg meget af tiden og nød stilheden.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-4

Detaljer i huset

Udover alt det praktiske var der en række ekstra ting som gav en rigtig god feeling når man opholdt sig i huset. Det var ikke blot et ’koldt’ hus som nogen lejede ud.
Bl.a var der tænkt på de som tager deres kæledyr med herud og der hang hundesnore på begge terrasser, så de var klar. Der var også et lille hundehus amt vanskåle på terrassen, man kunne benytte.

Inde i huset var der masser af klassisk ’sommerhus-fyld’ i form af brætspil og en masse bøger. Bøger primært om områdets natur og dyreliv.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-11

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-17

Bl.a. bøger om fugle. Big Bend National Park er den nationalpark i USA med flest forskellige fuglearter. 450 i alt. Og der er en eneklt art som kun findes i Big Bend, så hvert år kommer mange fuglekiggere blot for at få et glimt af den (kan ikke huske hvad det er for en) for at sikre sig deres ’Big Year’.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-7

Hvor langt væk er ’langt væk’?

Har nævnt flere gange at huset ligger langt væk fra alting. Nærmeste by er 36 km væk (Terlingua med 270 indbyggere) og så er der 125 km op til Alpine, som er områdets største by med ca. 6000 indbyggere.

Langt til skole

Frem til 1992 havde børnene på disse kanter den længste transport til skole i USA. De skulle køre op til Alpine hver morgen og tilbage igen om eftermiddagen.
I 1992 fik Terlingua en skole hvor områdets børn nu går. Mener vores guide sagde der går 126 børn der lige nu. Det er børn fra Terlingua og den omkringliggende beboelse.

Før 9/11 var der også en masse børn fra Mexcio som gik i skole i Terlingua. Det virker måske lidt underligt at børn fra Mexico kan gå i skole i USA på den måde, men de har et godt naboskab på disse kanter og som de siger i Terlingua: Hvis du møder op på vores skole, så skal vi nok give dig en uddannelse (så der går også børn som kommer fra amerikanske familier som lever ”off the grid”.

Tjek kortet over området

dette kort kan du selv kigge rundt og se hvor langt ude det er. Det starter med at være zoomet ind på huset. Så kan du selv zoome ud og se hvor i verden det ligger.

Off the grid

Mange huse i området, inklusiv mange af dem som folk bor i hele året, er off the grid. Det er når huset ikke har fået lagt vand eller strøm ind.
Det betyder at vand, som du bruger i køkkenet og til bad, kommer fra en vandtank, som fyldes når det regner. Det gør det så ikke så tit på disse kanter, så der skal spares så godt du kan.
Jeg havde selv alt mit drikkevand med, men der var en stor beholder med kildevand i køkkenet.

Strømmen kommer fra batterier der oplades via sol og vind. Det er der masser af på disse kanter men der skal alligevel spares. Når der er rigtig varmt, så kan du tænde for an AC inde i huset, men ikke før du tænder en generator.
Det er også om aftenen du bruger mest strøm, ex. til lys, så du kan risikerer at der er lavvande på batteriet den næste morgen og må tænde for generartoren, da strøm også bruges til at pumpe vand til badet mm.

Varme i huset kommer fra gasbrændere. Ikke noget man har brug for så tit på disse kanter, men jeg havde i løbet af aften/nat (temperaturer omkring nul).

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-9

Arbejde på min ferie

Udover nogle tiltrængte dage langt væk fra alting, så var min plan med mit ophold også at få arbejdet lidt (ved godt det ikke lyder særlig ferie-agtigt), men pga. mine foredrag havde jeg ikke haft så megen tid til denne side. Det brugte jeg dagen på at få lidt skik på.

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-17

Ud i varmen og af med taget

Midt på eftermiddagen topper temperaturen på disse kanter og så holder den sig til solnedgang. Det skulle udnyttes så efter en dag i huset og på terrassen tog jeg et forfriskende bad udenfor og pillede derefter så meget af taget på bilen som jeg kunne (havde desværre ikke værktøj til at få det hele af på denne tur og skal nok komme nærmere ind på det i et andet indlæg om bilen).

CIMG4864

Et kig på poolen

På opslagstavlen i køkkenet hang der en nøgle og en seddel om, at der, som gæst i huset, var adgang til en pool. Den lå kun 8 miles (12 km) væk og man skulle være velkommen.

Jeg tog min topløse bil og kørte ad grusvejen ud til landevejen og fortsatte ud af den til jeg ikke kunne komme længere.

Her ligger Terlingua Ranch: Hotel, Cafe, Pool, landingsbane, RV & Campingplads, Hestestald.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-1

Poolen kan man så benytte som gæst i huset – men det to ting har ellers ikke noget med hinanden at gøre.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-2

En cheeseburger til aftensmad

Jeg sprang ikke i poolen, men satte mig ind i caféen lidt. Det er områdets vandhul og et par lokale sad og fik en øl.
Når der er gang i den på disse kanter, så er der live musik mm. og stedet havde en dejlig kitchet, men samtidig texansk udsmykning.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-19

Jeg valgte at spise aftensmad på stedet og valgte en cheeseburger fra det spartanske menukort. Ikke en burger jeg ville køre langt efter en anden dag, men det fungerede.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-16

Stjernehimmel og lys i det fjerne

Huset og området var imponerende i dagslys, men viste sig fra en lige så imponerende sider når det blev aften og nat.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-11

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-10

Der er ingen lysforurening på disse kanter så på en klar nattehimmel er der rigtig mange stjerne. Desværre havde jeg fuldmåne, så den ’åd’ lidt af oplevelsen og der var ikke vildt mange stjerner – men stadig mange flere (og andre) and du kan se fra Danmark.

Efterhånden som det blev mørkere kunne jeg også se hvilke af mine naboer der var hjemme (ikke mange).

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-12

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-13

Selvom fuldmånen lyste lidt vel op i forhold til stjernerne, så var den imponerende på sin egen måde. Når først månen var stået helt op, så havde jeg ikke brug for lys udenfor. Når jeg gik rundt og eksperimenterede med mit kamera udenfor, kunne jeg se uden lommelygte og jeg kastede en skygge som var en kæmpe projektør blevet tændt.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-14

Jeg så ingen slanger

Guiden fra kanoturen havde sagt, at der kommer flere slanger ud ved fuldmåne, men selvom der er masser af slanger i området (5 af dem giftige) så så jeg ikke én eneste.
Når mørket falder på kan du dog se at du ikke er helt alene herude. Der er andre lys, men der er langt til dem.

terlingua_ranch_retreat_dag2_roadtrip_2013-15

Ikke specielt mange kryb

Jeg var ikke plaget af nogle former for kryb eller andet under mit ophold. Temperaturen lå i den lave ende og det blæste en del, så det har måske holdt nogle af dem væk. Der var fluer i toilettet (men de døde hurtigt) og så så jeg en pæn stor bille der kravlede frem fra sit skjul da jeg tog bad udenfor. Men ellers så og mødte jeg ikke noget.

Huset blev booket online

Jeg fandt huset via hjemmesiden Big Bend Vacation Rentals. Derfra er der et link til siden hvorigennem den udlejes. Det er en side der hedder VRBO (Vacation Rental by Owner). Det er en del af HomeAway (a la AirBnB, men blot meget større) og bookingen foregik 100% online og via et brand jeg kender, så var ikke nervøs for at stå derover uden et sted at bo.

Det kostede Terlingua Ranch Retreat at bo på

Overnatningerne kostede 149 dollars pr. nat, plus et cleaning fee på 65 dollars og hotel tax. Så i alt 580 dollars for tre nætter (3370 kr). Det var alle pengene værd (har boet dyrere steder uden nær den samme oplevelse). Så en ovenud positiv oplevelse som helt sikkert ikke er sidste gang jeg benytter mig af i Texas eller andre steder i USA.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Terlingua Ranch Retreat i Texas

Terlingua Ranch Retreat er ikke mindre end en perle ude midt i ingenting. Og så er der en spetakulær udsigt fra det udendørs brusebad hvor du kan stå uden bekymring om naboer.

Paramount Studios Tour

Paramount Studios i Hollywood tilbyder en fantastisk tur ind i en falsk virkelighed. Kom med bag kulissen og se hvordan movie magic bliver til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada