Data og taletidskort på mobil i USA & Canada

Taletidskort og prepaid løsninger i USA og Canada

Det er meget nemt, hvis du ønsker at sætte et amerikansk sim-kort i din telefon. Du behøver ikke oprette abonnement eller have en amerikansk adresse. Du kan nøjes med et forudbetalt taletidskort eller prepaid, som det hedder derover.

Det kan du få hos alle de store teleudbydere så som at&t, T-Mobile, Verizon m.fl.

Jeg har benyttet at&t flere gange og T-Mobile flere gange og det virker uden problemer.

Her kan du se at&t’s pre-paid tilbud*.

Her kan du se T-Mobile’s pre-paid tilbud.
T-Mobile har lanceret et Turist Tilbud, hvor du for 30 $ får 2GB data + unlimited text til bl.a DK og 100 minutters tale til US numre, i 21 dage.
Hvis dit behov kun er lidt mail og brug af telefon som GPS, så er 2GB rigeligt til en to-tre ugers tur. Husk på, at du har adgang til wifi på dit hotel og flere andre steder, så dit brug af mobildata er ikke så høj som mange tror (som også er beskrevet andet sted i denne artikel).

*Bemærk! Du kan ikke længere benytte at&t som hot-spot. Se mere længere nede under deling.

Telenor

Telenor har også en løsning til udlandet. Den hed tidligere Away+, men det har de ændret. Deres løsning nu er ikke så overskueligt som hos de andre udbydere, så tjek selv deres hjemmeside, hvis du har abonnement hos Telenor.

Har du YouSee med Roaming World?

Hvis du har abonnement hos YouSee (TDC) og har det der hedder Roaming World, kan du bruge din mobil til data og tale i USA uden ekstra omkostninger. Der kan følge op til 20 GB data med afhængigt af abonnementtype (oplyst 14. Sep, 2020)

YouSee dækker 36 lande, inkl Canada.

Har du Telia med One World?

Hvis du har abonnement hos Telia og har det der hedder One World, kan du bruge din mobil til data og tale i USA uden ekstra omkostninger. Der følger 20 GB data med (oplyst 14. Sep, 2020)

Telia har ikke så mange lande (endnu) som 3, så Canada er ikke inkluderet. Men det kommer forhåbentlig med tiden.

Har du teleselskabet 3 med 3LikeHome?

Hvis du har abonnement hos teleselskabet 3, med 3LikeHome, virker dit sim-kort i USA og Canada og du skal ikke betale ekstra for brug af telefon eller data. Med 3LikeHome er brug af telefon og data dækket ind i det abonnement du allerede har og du vil ikke få ekstra regninger for roaming når du benytter din telefon i USA eller Canada.
Du kan benytte 20 GB på din rejse i USA og Canada (oplyst 14. Sep, 2020).

Jeg har selv rejst med 3 i USA siden 2017 og det virker fint.

Så snart jeg er ude af flyet og slår Fly Mode fra, er der forbindelse (hvis ikke, så har jeg genstartet min telefon og så virker det). Du modtager en sms fra 3 der forklarer du fint kan bruge din telefon og at det ikke koster ekstra.

3 benytter roaming på de amerikanske selskabers master. Det betyder der er samme dækning, som hvis du har et amerikansk sim-kort. Det betyder også du er uden dækning med 3, som i de samme områder du er uden dækning med et amerikansk sim-kort.

Oprettelse af amerikansk sim-kort

Oprettelsen af et amerikansk sim-kort tager 10-15 minutter. Du skal ikke bruge ID for at oprette et US sim-kort.

Det du skal bruge til din roadtrip i USA er et 30 dages prepaid taletidskort med 6 GB data. Det fås typisk til ca. 60 dollars.
Du betaler for 30 dage og tankes ikke automatisk op igen.

Du bliver oprettet i deres system, betaler og får så et sim-kort og amerikansk nummer. De kan klare alle typer sim kort (jeg bruger et nano til min iPhone).

Det fungere på samme måde hvis du skal bruge et sim-kort til iPad eller andre tablets. De hjælper med at sætte i og tjekke at alt er som det skal være.

Du skal ikke gøre noget hjemmefra. Du skal blot gå ind i en at&t eller T-Mobile butik når du kommer til USA.

Data og hastighed nok til mobil behov

De 20 GB der følger med ex. 3LikeHome lyder måske ikke af meget, men det er rigeligt til langt (langt) de fleste. Husk på, at det kun er når du benytter telefonens forbindelse du bruger af dine 20 GB. Det tæller ikke med når du benytter wifi, og det benytter du langt det meste af tiden når du holder pause ved en MacD eller Starbucks, eller på motellet.

Hastigheden på din 4G forbindelse i USA (også kaldet LTE på flere net) dækker de flestes behov. I en storby med god dækning, vil du fint kunne streame Netflix og Youtube. Du kan også fint benytte FaceTime eller Skype. Jeg har benyttet den almindelige mobilforbindelse flere gange til at lave Facebook Live Video eller Instagram Live.

Data, sms og opkald, men ikke til Danmark

Du kan bruge din telefon med det samme og har nu 4G data adgang (i USA har de LTE som er lidt hurtigere end 4G). Hvis du vælger at&t så har du også fri adgang til en række wifi hotspots rundt om i USA udover Starbucks m.fl. (ex. butikker).

Du har også fri sms inkluderet i dit taletidskort, inklusiv sms til Danmark.

Med dit sim-kort følger et amerikansk telefonnummer. Det kan du ringe fra til numre i USA (unlimited opkald inkluderet i de 60 dollars) så er i flere der køber et prepaid taletidskort på turen kan i nemt få fat på hinanden.

Du kan ikke ringe til Danmark med dit prepaid taletidskort, men du kan fint modtage opkald og sms på dit amerikanske telefonnummer.

Hvor meget data bruger jeg på en roadtrip?

Nedenfor kan du se hvor meget data jeg benyttede på en 3 ugers roadtrip. Af de 10 GB, var 2 af dem på wifi. Jeg benytter min mobil meget mere end gennemsnittet på en roadtrip. Også mere end den gennemsnitlige teenager gør. Så længe du ikke streamer Netflix eller YouTube på bagsædet mens i kører, vil du ikke komme op på de 20 GB ved normalt forbrug.

Mit høje forbrug skyldes bl.a. hundredevis af Instagram Stories (billeder og videoer) og ditto på Facebook, hvor jeg også laver Facebook Live Video.

Som du kan se af billedet, så har jeg brugt mere end 3 GB på App Store og Podcast. Det og andre ikke-essentielle ting på mobilen, kan du slå fra i dine indstillinger, så de ikke opdaterer eller kun gør det når du er på wifi.

Virker USA sim-kort i Canada?

Ja, men ikke som udgangspunkt.
Skal du over grænsen til Canada på din roadtrip, så vil dit sim-kort også virke der hvis du har roaming inkluderet. Både at&t og T-Mobile har en tilkøbsmulighed, hvor du kan benytte dit amerikanske kort i Canada. Så slipper du for at investerer i et nyt simkort i Canada (som er en del dyrere end i USA).

Sim-kort til krydstogt i Caribien – De Vestindiske Øer

Skal du på krydstogt i Caribien i forbindelse med din USA tur, så kan du enkelte steder bruge dit amerikanske sim-kort. De tidligere Dansk Vestindiske Øer hedder i dag US Virgin Islands og er en del af USA. Har du et at&t eller T-Mobile sim-kort på din USA tur, vil dit sim-kort også virke på St. Thomas, St. Croix og St. John. Der vil dog ikke være 4G dækning alle steder.
Jeg har selv benyttet at&t på St. Thomas og det virkede fint.

Skal du på ophold i USA eller Canada?

Hvis du skal opholde dig længere tid i USA eller Canada, arbejde eller studie, så vil jeg anbefale at forhøre dig hos de lokale hvad den bedste løsning er.
Det er ikke alle selskaber der dækker lige godt alle steder, så du bør høre de lokale ad, hvilket selskab der dækker bedst i det område du skal opholde dig i.
Hvis du skal være der i længere tid, kan det også være, at en pre-paid løsning ikke er den mest økonomiske.

Over på Facebook er der andre der har delt deres erfaring med køb og brug af data og sim-kort i USA.

Sim-kort i Canada

Går turen kun til Canada, eller starteder den i Canada, skal du have et sim-kort i Canada.

Det er ikke anderledes end i USA. Du går blot ind i en af telebutikkerne og køber et.

De store som Rogers og Tellus har også pre-paid løsninger som i USA.

I forhold til Danmark, er USA lidt et uland mht. telefoni, løsninger og priser.

Det står endnu værre til i Canada.

Sim-kort og data tilbud er meget dyrt i Canada og du får ikke så meget for pengene.

Starter din tur i Canada og fortsætter i USA, så undersøg om dit Canadiske sim-kort kan opdateres til at virke i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

78 Comments

 1. Hej Rene,
  tusind tak for denne side, især din vejledning til at udfylde ESTA har hjulpet mig rigtig meget!!! Jeg har også fundet svar på andre spørgsmål jeg havde, f.eks. telefon og GPS. Bare fantastisk!

  Det er første gang jeg skal rejse til USA (i næste uge), den første gang jeg skal flyve, den første gang jeg skulle udfylde noget som ESTA. Det er mega spændende for mig, især da jeg rejser helt alene. Informationerne på din side har taget en stor del af min angst jeg har pga alt det nye.

  Mange tusind tak!!!!!!

 2. Min datter skal på High School i et år, og vi skal have et abonnement – tak for din side, den har hjulpet os videre. Men vi har fået at vide, at danske telefoner ikke virker med data (kun wifi) i USA. Hun har en 2 år gammel iPhone 6 – ved du, eller andre kloge hoveder herinde, om det er korrekt, at den ikke virker – eller var det kun før i tiden, at det var et problem?

  1. @ Jeanette

   En dansk iPhone virker fint i USA. Jeg startede med at købe sim-kort i USA i 2013, da jeg havde en iPhone 5.

   Eneste grund til noget måske ikke virker er hvis den danske telefon er låst til en bestemt udbyder, ex. Telmore. Det er sjældent telefoner i dag er låst til en bestemt udbyder.

   1. Tusind tak for hurtig hjælp – telefonen er ikke låst, da hun har skiftet udbyder herhjemme. Jeg prøvede bare at taste hendes IMEI nummer ind på T-mobiles hjemmeside, og de skrev, at de ikke kunne finde det. Men det er jo nok fordi det er dansk. Tusind tak igen 🙂

 3. Hej René

  Jeg skal ifm studie/forskning være i USA i et års tid. Jeg skal være i LA (nærmere området UCLA/westwood) og vil rigtig gerne have styr på et mobilabonnement inden jeg skal derned om en måneds tid. Kan du anbefale et selskab?

  Mvh
  Sarah

  1. @ Sarah

   Jeg har kun benyttet mig af prepaid til kortere ophold. Kig på selskabernes sider og se hvad de har og om et regulært abonnement kan betale sig ifht. en prepaid løsning.

   Spørg evt. dine medstuderende hvad de anbefaler. Kan være der er bedre dækning med det ene frem for det andet i det område du skal være mest i.

 4. Hej Rene.
  Sikke en side du har. Min mand og jeg bruger den næsten dagligt i vores planlægning af sommerens tur.
  Vi har længe overvejet, hvad der gav mest mening for os, en GPS, “papir”-kort eller Google maps på telefon/ipad. Og vi er nok kommet frem til, at vi helst vil bruge Ipad. Vores erfaring med GPS er, at den ofte vælger den hurtigste rute, og at det kan være svært at overskue de små veje, som ex. route 66, og derved selv kunne planlægge turen.

  For at kunne bruge ipad’en har vi planer om at købe et simkort. Men vi er kommet i tvivl om et simkort købt i f.eks. at&t eller t-mobile vil kunne bruges i vores Ipad eller det kun vil virke ved telefon. Har du nogen erfaring med dette?

  På forhånd tak for svar.
  Vh.
  Krestian og Jeanne

  1. Sim-kort kan bruges i både telefoner og ipads. Det vigtige er at få et SIM kort i den rigtige størrelse (mini, micro, nano SIM) der passer til ipadden,

   Alternativt en af jer skifte til teleselskabet 3 (og købe et ekstra simkort til ipad). Det kan man bruge i de fleste lande i verden uden at betale ekstra, deriblandt i USA – har lige været derovre og det virkede super godt, over 10mbps for det meste.

  2. Og jeg vil til enhver tid anbefale Google Maps på telefon/ipad frem for en selvstændig GPS , chancen for at det sted du vil finde, kan søges frem uden at have adressen, er noget større når det er google man spørger, plus at den kender til alt vejarbejde, køer osv.

 5. Hej, jeg kan se på facebook at du har købt prepaid SIM-kort til data – har du erfaring med hvor godt 3LikeHome kører i forhold til de prepaid? Altså er det samme hastighed og dækning med 3LikeHome som hvis du har et amerikansk simkort på samme net?

  Jeg kan nemlig se at det ikke koster ret meget mere at skifte til 3 og udnytte 3LikeHome, og så slipper jeg for at skifte simkort, en masse bøvl med at finde butik, oprette mig osv. når vi lander og skal ud og køre om aftenen – og så kan jeg jo få et ekstra simkort til sønnens iPad.

  1. @ Esben

   Jeg har ikke selv erfaring med #, men hører fra andre at det virker fint.

   Jeg ved ikke hvem 3 roamer hos, men der vil ikke være mere dækning hos 3 end der er hos dem de samarbejder med.

   Der er også steder i USA som slet ikke har dækning og du vil opleve nogle af disse steder på en roadtrip.

  2. Du nævner 3 og 3LikeHome og kan se flere der kommenterer herinde også nævner det – det er også det eneste selskab jeg har hørt om, som har fri data i USA.
   Men jeg ringede netop ind til dem, fordi jeg tænkte det var den perfekt løsning, og fik så at vide at man kun har fri data i 3LikeHome de første 30 dage?? Så efterfølgende har man ikke noget data, så nu ved jeg ikke helt, hvad jeg skal stille op, da jeg er der i 2 måneder 🙁

   Som jeg kan se på dine links er Tmobile det billigste med 40$ eller at&t for ubegrænset med 45$, men synes godt nok det er mange penge. Er der ikke andre muligheder?

   1. Du kan evt. få et ekstra data simkort ved 3, med et 20GB abb, så har du 10GB data på hver simkort, med hver deres 30 dage periode.

    (Hvis jeg forstod dem korrekt).

    1. @ Peter Lyder smart, det har jeg ikke hørt om, men det er da værd at undersøge til en anden gang!
     Som jeg forstod på dem havde man kun de 30 dage, og så skulle man være hjemme noget tid, før man kunne tage til udlandet og have fri data igen.. men de nævnte heller ikke noget med ekstra sim-kort, så det vil da jeg da tjekke næste gang!

    2. hvordan er dækning i usa ,
     har læst at man kan have problemer i nogle nationalparker

     1. @ Niels

      Dækningen i USA er generel god. Ikke nævneværdig forskel på de forskellige udbydere. Benytter selv 3 nu, men har også benyttet amerikanske sim-kort.

      USA er et kæmpe land med flere øde områder. Der er dækningen ikke altid lige god og nogle steder er der ikke dækning. Det samme gælder ex. nationalparker. Nogle af dem er store og ligger i bjergfyldte områder. Det betyder der er sparsom eller ingen dækning. Dog er der som regel altid dækning (tele eller data eller begge) ved besøgscentrerne i parkerne.

      Det samme gælder i de øde områder. Der kan være vejstrækninger uden dækning, men den kommer igen når du kører gennem en by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *