Køreturen i USA

På min første Roadtrip i USA var bilen blot et transportmiddel og turen en måde at komme fra A-B.
Sådan er det ikke længere.

Køreturen er en del af oplevelsen i USA

I dag er selve køreturen en ligeså stor del af en Roadtrip som den enkelte destination. Valget af bil har også en stor indflydelse på den samlede oplevelse.

Valg af område til roadtrip i USA

Der er ikke nogen områder i USA man ikke kan få en god Roadtrip ud af. Personligt forbinder jeg ikke storbykørsel og motorjevskørsel med en Roadtrip. De store oplevelser og følelsen af frihed får man først når man bevæger sig ud i det ‘rigtige’ USA

Mine valg af destinationer var tilfældige i begyndelsen. Nu er mit mål at nå en overnatning i alle stater, så mine valg fremover vil være farvet af dette, men som ny ud i Roadtrips er der frit valg på alle hylder.

Man kan groft dele USA ind i 5 områder: øst, vest, nord, syd og midtvesten.
På en 3 ugers Roadtrip er det dog utopi at tro, at man kan nå at dække en af de 5. Man kan sagtens nå at køre staterne igennem, men man vil ikke rigtig have tid til at få nogle oplevelser med.

Mit råd er at man indsnævre sit område og prøver at få så mange oplevelser som muligt med. I 2005 brugte jeg 2 uger i 3 stater: Californien, Arizon og Nevada og fik end ikke set de allerstørste attraktioner. Alene Californien indeholder rigeligt til at underholde en familie i 3 uger.
Kunsten er at gå på kompromis. Ved man eks. at man ikke kommer på de kanter igen i lang tid, så vil det være synd ikke at forbinde en tur til Californien med en tur til Las Vegas. Og når man alligevel er der, så bør man tage et smut forbi Grand Canyon og Death Valley og måske endda Yosemite National Park.

Her kan du se et bud på den klassiske roadtrip rute i det vestlige USA, som er perfekt til en 3 ugers roadtrip.

Skal man se lidt økonomisk på det, så er der ikke nogen af de byer som der flyves billigt til fra Danmark, som ikke danner et godt udgangspunkt for en Roadtrip.
Da de sydøstlige stater er meget varme og har høj luftfugtighed i august-December/Januar, så er det en god idé at lægge sin tur til eks. Florida i februar/marts. Det er uden for sæson for de fleste flyselskaber og man kan eks. flyve København-Atlanta og tage en rundtur i syden til en god pris og i et behageligt vejr.

Planlægning af ruten til roadtrip i USA

Når jeg ved hvilken by jeg flyver til og fra, går planlægningen for alvor igang.
Jeg benytter mig af internettet, bøger og road atlas til at finde de store attraktioner. De store road atlas er super til at skabe sig et overblik med og så har de fleste gode anmærkninger af diverse attraktioner og scenic routes (naturskønne vejstrækninger).

Når de er på plads, begynder jeg at kigge på selve ruten.

Jeg benytter meget Google Maps til at planlægge ruten i lidt flere detaljer. Kortene er opdaterede (et road atlas kan have nogle år på bagen og mangle veje mm.) og så er der også indtegnet en masse overnatningsmuligheder, restauranter, shopping og om vejene er lukkede om vinteren.

Derudover er det nemt at tegne en rute ind og se hvor lang den er i kilometer, men også i tid.

Antal kørte kilometer dagligt

Hvor langt man skal eller kan køre dagligt er meget forskelligt.
Selvom 300 kilometer på en dag ikke lyder af meget, så er det mange ting at tage højde for.

Kører man i et naturskønt område, så skal man regne med at skulle stoppe op en del gange for at se det hele og tage nogle billeder. Kører man rundt i bjergene skal man tage højde for en lav hastighed. Skal man ind og se en attraktion, så tager ting ofte længere end man regner med.
For ikke og tale om pit stops (toiletbesøg, proviantering, frokost, turistkontorer mm.)

Der skal også være tid til afstikkere så man får noget spontanitet ind i turen.
I 2008 drejede vi fra mod Needles Overlook, Utah uden at vide hvad det var. Det var en omvej på små 40 miles, men vi har ikke fortrudt. Du kan se videoen her: Needles Overlook

Der er tre forskellige tidsangivelser du skal være opmærksom på når du planlægger ruten:
– Hvor lang tid google maps siger det tager at køre strækningen
– Hvor lang tid det i virkeligheden tager at køre strækningen (med pauser mm.)
– Og hvor lang dagen bliver, når du regner alle stop og oplevelser med.

Her er en grundig gennemgang af flere strækninger i USA, hvor du kan se den angivne tid, den reelle tid og den samlede tid: Tid til oplevelser på din roadtrip i USA

Amerikanske færdselsregler

Færdselsreglerne i USA adskiller sig ikke meget fra de danske. Kan man læse skiltene kan man finde rundt og selvom det er miles i stedet for kilometer, så er bilernes speedometer også i miles, så ingen omregning nødvendig der.

Jeg har samlet 10 gode råd om trafik og færdselsregler i USA.

Cyklister i USA

Der er langt mellem cyklisterne udenfor byerne i USA, men flere stater gør mere for at lokke cyklister til, da det også er en super måde at opleve den store natur på.
Der er meget få cykelstier rundt om i USA, men hvis du kommer forbi en cykelist, så gælder de samme regler som herhjemme, at den blødeste trafikant har fortrinsret.

Rundkørsler i USA

Der kommer langsomt flere rundkørsler til i USA. De er stadig sjældne og skiltningen varierer afhængig af hvor du støder på dem. Fordi de ikke er så almindelige, og der gøres lidt ud af at forklarer hvordan de benyttes, har jeg nævnt dem i denne rejsebeskrivelse fra Phoenix til Kingman, Arizona.

Sidst opdateret 7. jun 2014

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Andre roadtrip oplevelser:

23 Comments

 1. Hej rene. Vi skal til Texas i november. Vi kører fra Dallas, Houston og til Kansas city. Er der nogen ting vi skal se på vejen. Mvh Frank Ahlstrøm

 2. Hej Rene.

  Vi er et par som overvejer denne rute i bil : Washington – Baltimore – Philadelphia – Atlantic City (hvor bilen stilles – med bus/tog til New York.
  Vi har imellem 12-16 dage. Vi vil gerne se alle stederne, og vi vil gerne leje en dejlig bil at køre i.
  Hvad tænker du om afstandene og vores tid?

  1. @ Louise

   Det er ikke urealistisk. Afstandene i det område er ikke så store, så det tager ikke lang tid at komme fra DC til Baltimore mm.

   DC kan opleves på to dage.

   Baltimore har jeg ikek været i.

   Philly skal i bruge en hel dag i.

   Atlantic City er lidt en fuser og det er enten kasinoerne (spille) eller stranden man kommer for. Der er ikke andet at lave, som i eks. Las Vegas.

   Det giver jer en uge til New York. Det er hvad de fleste bruger første gang og er tid nok til at i får de store oplevelser med + tid til at tage den lidt med ro.

   Hvis du med ‘stiller’ mener afleverer bilen tilbage til udlejningsbureauet, så bemærk der tilkommer envejsgebyr.

   Måske det kan betale sig at køre tilbage til DC og afleverer. Kommer også an på hvad tog/bus koster der fra i stedet.

  2. Hvad vil i se i Baltimore?
   Havnen er meget hyggelig at gå rundt på og centrum er meget begrænset

   Der er et godt akvarie ved havnen i Baltimore (National Aquarium). Det er lidt dyrt, men meget underholdende. Der er et delfin show, men ikke så godt som dem kender fra USA.

   Fort McHenry National Monument er også yderst populært. Vi nåede ikke dertil, men vi skal forbi næste gang vi er i Baltimore.

   Er i til skibe kan man komme ombord på nogle af dem (de ligger ved siden af akvariet). http://www.historicships.org/

   Vil i bo centralt i Baltimore vil jeg anbefale jer Days Inn Baltimore Inner Harbor.

 3. Hej Rene, har læst en del af dine indlæg. Det har allerede været meget hjælpsomt i forhold til at være realistisk omkring hvor mange steder man kan nå på én tur. Vi skal til Syden, men starter i Cleveland. Ja, det er lidt upraktisk, men vi skal være der nogle dage pga arbejde og har så lejet en bil og kører nedad. Vi har 14 dage inkl den dag vi kører fra Cleveland og den dag vi skal flyve hjem om eftermiddagen.
  Starter i Nashville (med et stop i Cincinnatti på vejen for at overnatte), så Memphis og derfra over til Savannah og opad gennem Charleston og Richmond til Washington, hvor vi skal flyve hjem fra. Diskussionen er: Min kæreste vil meget gerne til New Orleans. Det vil jeg egentlig også gerne, men vi ender med virkelig lange dage i bilen, hvor der ikke er tid til spontane stop eller bare at slappe lidt af. Og min fornemmelse er, at man nok gerne vil have mere end en dag i Memphis og Savannah fx. Og så er der jo det her med ruterne: jeg har prøvet at sjusse mig frem til det via din beskrivelse af bl.a. Blue Ridge Parkway, men kan ikke helt gennemskue det. For vi har jo ikke lyst til kun at køre på ‘svenske motorveje’ 😉
  Derfor får du nu æren og besværet med at være overdommer: Hvad ville du gøre?

  1. Nej du har ikke behov for at mere end en dag Memphis, Graceland og Sun Studio and then get the hell out of there, mage til sløv og undskyld sproget nedkneppet by har jeg sgu aldrig oplevet.

  2. @ KarenC

   Tak for ros.

   Ikke urealistisk at inkluderer New Orleans, men det kommer an på hvor meget kompromis i vil indgå.

   For at komme via Blue Ridge, ser ruten sådan her ud: https://goo.gl/maps/geVpnAVfxd42

   Cleveland – Cincinnati
   Cincinnati – Nashville
   Nashville – Memphis
   Memphis – Tupelo – Jackson
   Jackson – New Orleans
   New Orleans
   New Orleans – Montgomery
   Mongomery – Savannah
   Savannah – Charleston – Asheville
   Asheville – Blue Ridge – Boone
   Boone – Blue Ridge / motorvej – Shenandoah
   Shenandoah – DC
   DC

   Som i kan se, giver det ikke megen tid til flere overnatninger i byerne.

   Mht. oplevelser, så klik på staterne på kortet på forsiden for at se hvilke oplevelser der ligger undervejs.

 4. Hej Rene.

  Jeg håber at du kan se billedet. Stregerne jeg har lavet skal selvfølgelig ikke tages helt bogstaveligt. Det er den planlagte roadtrip som vi er nogle stykker som er ved at planlægge. Hvis der er en stat som du mener ikke er så spændene vil vi gerne vide det. Men pointen er at vi starter i Key West og kører ca som på billedet. Når vi når til Vestkysten er planen at tage US 50 fra starten i Sacramento og så hele vejen over til Washington DC, videre til Philidelphia og så slutte i New york.

  Hvis du ser billedet, hvor mange uger vil du vurdere vi skal sætte af til turen. Som typer er vi nogle som godt kan lide at se ting, men ikke være lang tid et bestemt sted.

  1. @ Ole

   Såfremt i ønsker oplevelser vil jeg minimum afsætte tre måneder.

   Florida, Georgia, S. Carolina, N. Carolina, Tennessee, Alabama, Mississippi, Louisiana er en god tre ugers tur.

   Texas og på tværs, med afstikkere til de store oplevelser og storbyerne er tre uger mere.

   US 50 er ikke anlagt med oplevelser for øje, så medmindre det blot er for at køre kyst-til-kyst (to uger med 5 timers kørsel pr. dag) så er det også 6 uger retur for at kunne zig-zagge og få nogle oplevelser.

   Alene Utah og Colorado området har store oplevelser nok til en tre ugers rundtur.

   Kan se i også vil svinge forbi DC og New York. DC er to-tre dage, NYC er en uge.

   1. Tak for svarene Rene.

    Vi cutter måske lidt ned, men vi talte også om en evt anden løsning og vil lige høre om du har erfaring med at hvis nu man trækker turen ud over 3 måneder og dermed skal søge visum om de amerikanske myndigheder godkender roadtrip og turisme som gyldige grunde for et visum nå det trækker ud over 3 måneder?

    Grunden til at vi har tegnet fra Texas og op til Oklamhoma er for at komme hen og se staten og så kører via Rute 66 vestpå og også igennem Amarillo.

    1. @ Ole

     Det gør de. Der er masser der rejser i USA i længere tid end tre måneder på ferie.

     Jeg har ikke selv erfaring med det, så du skal høre ambassaden om hvordan processen er mm.

 5. Hej Rene
  Tusind tak for din helt fantastiske hjemme side. Det er da helt fantastisk. 🙂

  Jeg har et par spørgsmål. Vi skal til USA og Canada i 2 mdr. i juni og juli i Autocamper.
  Jeg vil høre om der er noget vi skal være opmærksom på, når vi har børn med. ( 8 og 11 år)
  Skal vi planlægge at køre meget mindre? Vi vil så gerne være sikre på at turen også bliver en god oplevelse for dem. Er der seværdigheder, som ikke er børneegnede eller kan vi tage dem med alle steder? Bør vi gave mange flere overnatninger på hvert sted, når vi har børn med?
  Vi lander i SF og slutter i LA. Vi har 21 dage plus 4 dage i LA og 3 i SF.
  Er der en speciel rute, du vil foreslå?
  Vi har aldrig været i USA før, og er lidt på bar bund.

  MVH Vivian

  1. @ Vivian

   Tak for ros.

   2 Måneder er lang tid, men samtidig er det kort tid. Med lang tid tror man ofte, at man kan nå det hele og gaber over for meget, men ting tager længere tid end man regner med:

   https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

   2 måneder (eller længere) kan derfor være rigtig svær at planlægge.

   Der er to tilgange:
   Enten tager man dagene en ad gangen, og når man det, så når man det.
   Eller så lægger man nogle faste dage ind, så man har nogle ting man skal nå (betalte overnatninger, oplevelser mm.) – på den måde tegner der sig en overordnet rute.

   Men jeg kan ikke helt finde ud af hvad i skal, da du senere skriver i har 21+4 dage fra LA?

   Ruten fra LA er nem. Det skal være den klassiske roadtrip rute: https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa

   Mht. børn, så ved du bedst selv, hvor dine børns grænser går (opmærksomhed, interesser, koncentration mm.).
   Hvadenten man er barn eller voksen, så gider man ikke sidde 5-6 timer i en bil hver dag, fordi man har lagt et for stramt program. Så dagenes længde bør ikke ændre blot fordi man har børn med, men tilrettelægges så man faktisk får noget ud af turen.

   USA og Canada er børnevenlige lande og der er masser for dem at lave – også ved det som mange betragter som ‘voksenoplevelser’.
   Der er ikke nogle steder der ikke er børneegnede som sådan. Guidede ture kan være en udfordring (koncentration) hvis de ikke kan engelsk.

 6. Hej Rene

  Tak for en god og informativ hjemmeside! ?

  Jeg har et enkelt spørgsmål, som jeg ikke synes jeg har fundet svar på, på hjemmesiden.

  Du nævner og det synes vi også, at man ca. skal kører max. 300 km om dagen, for at opleve stemningen, naturen, stoppe op, tage fotos osv. Men der bliver nævnt nogle steder, at der køres fra San Diego til Havasu City, og det er jo en køretur på godt 500 km, ved godt der ikke er så meget at opleve på den tur, men er det ok, eller for langt at kører på en dag, med to større drenge på bagsædet!?

  På forhånd tak for svar og hjælp.

  Hilsen Thomas

  1. @ Thomas

   Som du selv nævner, så handler det ikke kun om distancen, men også om man har planer på ruten.

   500 km på en dag kan snildt lade sig gøre. Det er 6 timers kørsel.

   Men er der stop, interesser mm som skal passes ind, så skal man planlægge sin rute i lidt mindre bidder. Her kan du eksempler på hvor lang tid ting i virkeligheden tager, når man stopper op til diverse oplevelser.

   1. Jeg er meget enig med René her. Sidste sommer kørte jeg lige ved 1200 km på 2 dage (Reno til Yellowstone), incl. en dum hændelse med at løbe tør for benzin og vente nogle timer på hjælp. Det kan man gøre, hvis det er ren transport. Ren transport er helt vildt kedeligt, men nogle gange er det den bedste måde at komme videre på.

    Vær dog meget opmærksom på om chaufføren bliver for træt. Jeg var lige ved at overanstrenge mig ved LIGE at køre 50 miles mere end jeg burde. Det var dumt.

 7. Hej René.

  Tusind tak for at dele dine erfaringer i USA her på nettet – det har ind til videre været en kæmpe hjælp.
  Min kæreste og jeg planlægger en 28 dages road trip på den populære vestkyst – vores første tur til USA.

  Vi har umiddelbart lavet en rute, som på mange måder ligger sig op af den rute du anbefaler, men dog alligevel anderledes.
  Derfor vil det være fedt om du kan se på den, og melde tilbage med om 28 dage så er nok på denne tur?

  Vores rute ser således ud:

  San Francisco
  Bodie Ghosttown
  Yosemite Nationalpark
  Death Valley
  Las Vegas
  Zion Nationalpark
  Grand Canyon
  Monument valley
  Phoenix
  San Diego
  Highway 1
  Los Angeles
  Solvang
  San Francisco

  San Diego og Phoenix fremgår netop ikke af din anbefalede rute, så bliver helt i tvivl om det så bliver for langt – vi vil meget gerne se San Diego – Phoenix er vi lidt i tvivl om er et besøg værd?

  Mvh. Liv Westergaard og Kasper Okkerstrøm

  1. @ Liv

   Tak for ros.

   Jeg synes i skal vende turen om, så i kører nord-syd på highway 1 fra SF til LA.

   I kan fint nå alt på listen, men Phoenix er ikke super interessant, så den kan springes over og give plads til lidt ekstra andre steder.

   Rækkefølgen i din liste er ikke helt optiml. Hvis vi vender ruten, så skal den se sådan her ud:

   SF
   SF-Monterey
   Monterey ad highway 1-Solvang
   Solvang-LA
   LA
   LA-San Diego
   San Diego
   San Diego-Lake Havasu
   Lake Havasu (Via Route 66 fra Kingman til Seligman) – Sedona (Pink Jeep Tours og Slide Rock Park).
   Sedona-Flagstaf
   Flagstaf-Grand Canyon
   Grand Canyon-Monument Valley
   Monument Valley-Page (Horseshoe Bend, Lake Powell)
   Page (Antelope Canyon)-Bryce Canyon
   Bryce Canyon-Zion
   Zion-Las Vegas
   Las Vegas
   Las Vegas-Death Valley
   Death Valley-Bishop
   Bishop op til Bodie – tibage og gennem Tioga Pass til Yosemite Valley.
   Yosemite Valley – SF

   Det er 21 overnatninger. Med 3 i SF, 2 i LA, 2 i San Diego og 2 i Las Vegas er det 26, så to i overskud til evt. indskydelser.

 8. Hej Rene

  Dejlig hjemmeside.

  Vil lige høre dig.

  Vi skal køre fra Grand Canyon til L.A. vil du tage en overnatning der og hvad er der man skal se.??

  På forhond tak

  MVH Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada