Lejebil i Seattle og turen til Aberdeen

Udlevering af lejebil gik nemt og hurtigt og resulterede i en Jeep Grand Cherokee til turen ned langs vestkysten i USA.

12. april, 2016

Udlejningsbil i Seattle lufthavn

Efter en fin flyvetur og nem immigration i Seattle, skulle jeg nu ud og finde min lejebil.

I Seattle er alle udlejningsselskaberne samlet i et Rental Car Center lidt væk fra lufthavnen. Sådan er det flere steder (San Francisco, Atlanta, Miami m.fl.) og for at komme derhen skal du med en gratis shuttle bus eller tog.
I Seattle er det en bus. Den kom jeg med kl 14:51 og stod ved udlejningsskranken kl 15:03.

Jeg skulle hente min bil hos Thrifty (lejet gennem AutoEurope, som er en af de biludlejningssider jeg anbefaler og 15:08 havde jeg fået alle papirerne og gik mod min bil.

Jeg har hentet bil mere end 40 gange i USA i skrivende stund (2018) og har delt alle detaljerne i en artikel om udlevering af lejebil.
Du skal fremvise kreditkort og kørekort. Nogle gange kan de finde bilen på dit navn alene, andre gange skal de bruge det voucher nummer der står på din bestilling.

På min seddel med voucher nummer havde jeg også skrevet min hjemmeadresse, da jeg en gang imellem bliver adspurgt om min hjemmeadresse. Normalt giver de dig en blyant og papir til at skrive den på, men jeg havde sikret mig den allerede stod på voucher sedlen.

Jeg blev tilbudt en udvidet roadside forsikring, men takkede nej og det var det. Her kan du læse mere om forsikring på din lejebil.

Det eneste ekstra jeg betalte for, var den første tankfuld benzin. Jeg var alene på denne tur, men har du lejet bil med ekstra chauffør så er der ofte den første tankfuld benzin inkluderet..

Jeg fik anvisninger fra pigen i skranken hvor jeg skulle gå hen for at hente min bil. Nede i parkeringskælderen anviste en Thrifty medarbejder mig de biler jeg kunne vælge imellem. Det er efterhånden normen, at du selv kan vælge lejebil ved afhentning. Når du lejer bil, lejer du ikke en bestemt model, men en type/størrelse bil. Her kan du se mere om frit valg af lejebil ved udlevering.

Jeg var godt tilfreds med at der holdt en Jeep Grand Cherokee. Sådan en har jeg haft før fra Seattle, og den ville være god til denne tur.

Jeg tjekkede bilen – går en runde og tjekker for større buler/ridser mm. og tjekker bilen indvendigt om der er skader eller mangler – pakkede den, satte GPS til, tastede den første adresse og kørte så ud.

Ved udkørsel skal du vise kørekort og en stregkode på bilen scannes.

Hvis du har bemærket noget ved bilen, skal du nævne det her ved udkørsel. Så noterer de det, hvis det ikke allerede er i systemet.

Her kan du læse mere om at lave skader på lejebiler.

Fra Seattle til Aberdeen

Fra Seattle lufthavn skulle jeg ud af byen. Desværre var der trafik. Masser af trafik.

Derudover regnede det meget så skulle lige vænne mig til alle knapper og udstyr i bilen og holde ruderne fri for dug mm.

Jeg skulle ikke besøge byen Seattle på denne tur. Har været der et par gange før (se indlæg fra Seattle).

Jeg havde valgt at køre til Aberdeen ude ved stillehavskysten på den første dag. På vejen stoppede jeg ved en Walmart og provianterede og købte en køletaske.

Selvom det er køligt de første dage, er en køletaske praktisk, og jeg skal bl.a til Death Valley senere på turen, hvor vejret gerne skulle blive dejlig varmt.

Aberdeen er ikke rigtig værd at skrive om. De er knudepunkt for tømmer og har haft en storhedstid, som desværre er slut for nogen tid siden og byen er lidt ulden i kanten.

Jeg kørte hertil fordi jeg ville nord på til Hoh Rain Forest og ud til kysten, inden turen gik syd på.

Jeg boede på et tilfældigt motel i byen. Et af de klassiske hvor man næsten kan parkerer inde på værelset.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »