København via Amsterdam til Seattle

En af de mest gnidningsfri ture til USA. Nemt skifte i Amsterdam og hurtig immigration i Seattle. Havde opgraderet til Economy Plus på flyet som var alle pengene værd.

12. april, 2016

Tjek ind i København

Selvom jeg efterhånden har taget turen til USA mange gange, bliver det aldrig helt rutine. Der er altid en risiko for at noget uventet sker – og der er stadig den der lille forskel fra sted til sted man skal holde styr på.

Ud af København var der ingen problemer. Jeg skulle flyve kl 10 og var i lufthavnen 1.5 time før.

Det var rigelig med tid en tirsdag formiddag. Ingen i kø hos KLM og jeg undgik 8 minutters ventetid i sikkerhedskontrollen, da jeg er guld medlem hos KLM.

Flyet var til tiden, så det var en god time i flyet.

Skifte gate i Amsterdam

Vi landede til tiden i Amsterdam (11:10) og taxiede til Gate (11:20) og kom ud af flyet (11:27).

Der er en lille gå tur til paskontrollen. Når du skifter fly i Europa skal du kun igennem paskontrol. Det er kun hvis du flyver via UK, at du skal igennem endnu et sikkerhedstjek når du mellemlander.

Jeg var ved paskontrollen 11:31 og igennem 11:34.

Jeg skulle videre med Delta. Når du skal flyve med Delta fra Amsterdam, starter din tur ved D1. Den ligger lige efter paskontrollen.

Her skal du igennem et pre-boarding sikkerhedstjek. Her tjekkes dit pas, billet mm. og du skal svare på spørgsmål om din bagage.
Herefter får du oplyst din gate.

Delta fløj fra D2, hvor jeg var 11:37.

Så lige knap 30 minutter fra flyet landede til jeg var ved den næste gate. Det er samme oplevelse jeg har fra mine mellemlandinger i bl.a Frankfurt og Paris.

Flyet var desværre forsinket, da det var ankommet sent. Det gjorde ikke noget for mig, da jeg kun skulle til Seattle og ikke havde nogle mellemlandinger i USA på vejen.

Opgradering af billetten til USA

Jeg havde købt min billet hos KLM men skulle flyve fra Amsterdam med Delta. Da jeg skulle vælge sæde hos Delta, kunne jeg opgraderer mit sæde til et economy comfort for 785 kr. pr. vej.

Det gjorde jeg og var alle pengene værd. Den ekstra plads, som forsøgt illustreret med min iPad, er det hele værd for mig. Læg dertil, at flyet ikke var fyldt og der ikke sad nogen på midtersædet og du har en tur der er til at holde ud i 10+ timer.

CPH-AMS på almindelig economy

AMS-SEA på Delta Economy Plus

Jeg har fløjet masser af Economy, en del Economy plus / comfort mm og business nogle gange på tværs. Selvom Business er lækkert, så synes jeg der er mest value for money på den opgraderede economy. Her gav jeg kun 785 kr. pr. vej. Det er billigt for et opgraderet economy sæde. SAS er en del dyrere.

Norwegian har en mellemting som er bedre end economy plus/comfort, men ikke helt business. Den koster typisk et par tusinde mere pr. vej.

Ombord på flyet til USA

Maden ombord på Delta var fin. Med en grundpris på billetten til 3600 kr. var den faktisk bedre end den jeg fik hos Norwegian på min LAX tur for et par uger siden. En tur som kostede 5600 kr. for en retur.

Men nu er det de færreste der rejser for madens skyld, så det er ikke afgørende for mig i valg af selskab. I sidste ende er det prisen på billetten vejret op imod antal mellemlandinger, ventetid, sæde tilgængelige mm.

Underholdningen på Delta er derimod god. Skærmene i sæderne på denne maskine var ikke opgraderet, men det gør ikke så meget hvis du har egen smartphone eller tablet med. Her kan du nemlig streame (gratis over flyets wifi) en masse film, tv, musik mm. og det fungerer rigtig godt.

Du kan så også betale og komme på internettet via flyets wifi. Det gjorde jeg ikke på denne tur, men det virker generelt godt.

Immigration i Seattle

På trods af, at vi var forsinkede ud af Amsterdam, landede vi til tiden i Seattle, nemlig kl 14:15.
Seattle er en lille lufthavn sammenlignet med Amsterdam, så taxi ind til gate tog to minutter (14:17).
Vi var ude af flyet 14:20 og var ved immigration kl 14:22.

Der var ikke fyldt i flyet og ikke rigtig nogen mennesker i kø til immigration.

Fordi jeg har rejst til USA før på min eksisterende ESTA, skulle jeg i én kø. Hvis det var første gang man rejste på sin ESTA, skulle man i en anden kø.

Jeg skulle igennem selvbetjeningsmaskinerne og efter følgende snakke med en immigration officer.
Her kan du læse mere om immigration processen som ligner hinanden rundt om i USA, men der er stadig nogle små forskelle.

Jeg var igennem immigration kl 14:28.

Det gik så hurtigt, at jeg for en gang skyld skulle vente på min bagage. Den ankom 14:36.
14:39 var jeg på lufthavnstoget fra den terminal jeg landede i, til hovedterminalen, hvor jeg skulle videre fra.
Det gik altså lige så hurtigt at klare immigration, som at skifte gate i Amsterdam.

Nu skulle jeg have min lejebil og ud af byen – kommer i næste indlæg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada