København via Amsterdam til Seattle

En af de mest gnidningsfri ture til USA. Nemt skifte i Amsterdam og hurtig immigration i Seattle. Havde opgraderet til Economy Plus på flyet som var alle pengene værd.

12. april, 2016

Tjek ind i København

Selvom jeg efterhånden har taget turen til USA mange gange, bliver det aldrig helt rutine. Der er altid en risiko for at noget uventet sker – og der er stadig den der lille forskel fra sted til sted man skal holde styr på.

Ud af København var der ingen problemer. Jeg skulle flyve kl 10 og var i lufthavnen 1.5 time før.

Det var rigelig med tid en tirsdag formiddag. Ingen i kø hos KLM og jeg undgik 8 minutters ventetid i sikkerhedskontrollen, da jeg er guld medlem hos KLM.

Flyet var til tiden, så det var en god time i flyet.

Skifte gate i Amsterdam

Vi landede til tiden i Amsterdam (11:10) og taxiede til Gate (11:20) og kom ud af flyet (11:27).

Der er en lille gå tur til paskontrollen. Når du skifter fly i Europa skal du kun igennem paskontrol. Det er kun hvis du flyver via UK, at du skal igennem endnu et sikkerhedstjek når du mellemlander.

Jeg var ved paskontrollen 11:31 og igennem 11:34.

Jeg skulle videre med Delta. Når du skal flyve med Delta fra Amsterdam, starter din tur ved D1. Den ligger lige efter paskontrollen.

Her skal du igennem et pre-boarding sikkerhedstjek. Her tjekkes dit pas, billet mm. og du skal svare på spørgsmål om din bagage.
Herefter får du oplyst din gate.

Delta fløj fra D2, hvor jeg var 11:37.

Så lige knap 30 minutter fra flyet landede til jeg var ved den næste gate. Det er samme oplevelse jeg har fra mine mellemlandinger i bl.a Frankfurt og Paris.

Flyet var desværre forsinket, da det var ankommet sent. Det gjorde ikke noget for mig, da jeg kun skulle til Seattle og ikke havde nogle mellemlandinger i USA på vejen.

Opgradering af billetten til USA

Jeg havde købt min billet hos KLM men skulle flyve fra Amsterdam med Delta. Da jeg skulle vælge sæde hos Delta, kunne jeg opgraderer mit sæde til et economy comfort for 785 kr. pr. vej.

Det gjorde jeg og var alle pengene værd. Den ekstra plads, som forsøgt illustreret med min iPad, er det hele værd for mig. Læg dertil, at flyet ikke var fyldt og der ikke sad nogen på midtersædet og du har en tur der er til at holde ud i 10+ timer.

CPH-AMS på almindelig economy

AMS-SEA på Delta Economy Plus

Jeg har fløjet masser af Economy, en del Economy plus / comfort mm og business nogle gange på tværs. Selvom Business er lækkert, så synes jeg der er mest value for money på den opgraderede economy. Her gav jeg kun 785 kr. pr. vej. Det er billigt for et opgraderet economy sæde. SAS er en del dyrere.

Norwegian har en mellemting som er bedre end economy plus/comfort, men ikke helt business. Den koster typisk et par tusinde mere pr. vej.

Ombord på flyet til USA

Maden ombord på Delta var fin. Med en grundpris på billetten til 3600 kr. var den faktisk bedre end den jeg fik hos Norwegian på min LAX tur for et par uger siden. En tur som kostede 5600 kr. for en retur.

Men nu er det de færreste der rejser for madens skyld, så det er ikke afgørende for mig i valg af selskab. I sidste ende er det prisen på billetten vejret op imod antal mellemlandinger, ventetid, sæde tilgængelige mm.

Underholdningen på Delta er derimod god. Skærmene i sæderne på denne maskine var ikke opgraderet, men det gør ikke så meget hvis du har egen smartphone eller tablet med. Her kan du nemlig streame (gratis over flyets wifi) en masse film, tv, musik mm. og det fungerer rigtig godt.

Du kan så også betale og komme på internettet via flyets wifi. Det gjorde jeg ikke på denne tur, men det virker generelt godt.

Immigration i Seattle

På trods af, at vi var forsinkede ud af Amsterdam, landede vi til tiden i Seattle, nemlig kl 14:15.
Seattle er en lille lufthavn sammenlignet med Amsterdam, så taxi ind til gate tog to minutter (14:17).
Vi var ude af flyet 14:20 og var ved immigration kl 14:22.

Der var ikke fyldt i flyet og ikke rigtig nogen mennesker i kø til immigration.

Fordi jeg har rejst til USA før på min eksisterende ESTA, skulle jeg i én kø. Hvis det var første gang man rejste på sin ESTA, skulle man i en anden kø.

Jeg skulle igennem selvbetjeningsmaskinerne og efter følgende snakke med en immigration officer.
Her kan du læse mere om immigration processen som ligner hinanden rundt om i USA, men der er stadig nogle små forskelle.

Jeg var igennem immigration kl 14:28.

Det gik så hurtigt, at jeg for en gang skyld skulle vente på min bagage. Den ankom 14:36.
14:39 var jeg på lufthavnstoget fra den terminal jeg landede i, til hovedterminalen, hvor jeg skulle videre fra.
Det gik altså lige så hurtigt at klare immigration, som at skifte gate i Amsterdam.

Nu skulle jeg have min lejebil og ud af byen – kommer i næste indlæg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top