København til Washington DC med SAS

Flyvetur og immigration i Dulles Airport uden problemer. Bagage og told drillede lidt. Lejebil var fin og dagen sluttede med Roy Rogers burger.

29 august, 2015

Flybillet og flyvertuen til Washington DC

Vores roadtrip på to uger tog sin begyndelse i Københavns lufthavn på en direkte billet med SAS til Washington, DC.

DC havde hele tiden været en del af denne tur, men ikke som start/slut. Vi havde først kig på New York til dette, da flybilletten til New York var billigst.
Det endte dog med DC alligevel selvom flybilletten til New York var 500 kr billigere. Billejen fra DC var nemlig 3000 kr billigere end fra New York, så valget var nemt.

Flyveturen fra CPH til Dulles gik planmæssigt. Der er 9 timers flyvning fra København til Washington DC (Dulles Airport) på et direkte fly. Tiden blev brugt til de måltider der dukker op samt underholdning på medbragt iPad.

Underholdningssystemerne i flyene er generelt OK, men jeg rejser altid med en håndfuld serier mm. på egne devices til brug i lufthavnen og undervejs på turen, så kigger kun det flyet har, hvis der er noget der virkelig frister.

Immigration i Dulles lufthavn

I Dulles lufthavne er processen når du lander en lille smule anderledes end generelt i USA. Når du lander i Dulles, så skal du videre med en bus, og det er en lidt speciel en af slagsen. Det er dem på billedet med de høje rygfinner.

Jeg ved ikke om det er gældende altid, men der var en til transit passagerer og en til dem hvor Washington DC var final destination.

Fra jeg stod i køen til immigration til jeg var igennem, gik der 20 minutter. En af de hurtigste immigration oplevelser jeg har haft. Det var ikke fordi der var få mennesker, for der var OK mange, men den semi-automatiske immigrations process med selvbetjeningskioskerne (hvor du selv taster info, tager fingeraftryk og billede mm.) fungerede rigtig godt.

Her kan du læse en række beskrivelser af, hvordan det foregår med afgang, mellemlandinger og immigration med en lang række flyselskaber og lufthavne.

Bagagen og tolden drillede dog lidt denne gang.
Normalt har du stået i kø længe nok i immigration til at din bagage er nået ud. Det var ikke tilfældet denne gang, og vi måtte vente yderligere 30 minutter på bagagen dukkede op. Det skyldtes tekniske problemer i hele bagageområdet.

Det skabte en knock-on effect på tolden, hvor der pludselig var mange der skulle ud samtidig, så det gik der yderligere en halv time med.

Jeg har aldrig oplevet så lang ventetid i tolden før. Det er normalt den ellernemmeste del af at komme til USA, hvor jeg tidligere kun har ventet to-tre minutter.

Vel ude gennem vores uheldige bagage og told process, var det tid til at finde vores lejebil.

Udlevering af lejebil

Biludlejningsselskaberne ligger tæt ved lufthavnen som du kommer ud til ved at tage en gratis shuttle bus.
De ligger dog ikke i den samme bygning, så du skal tage den rigtige bus. Det er tydeligt skiltet og bussen er ofte klistret ind i tydelige markeringen, så du kan ikke tage fejl.

Vi skulle hente bil hos Alamo. Efter de sædvanlige 5-10 minutter var alt ordnet. Modsat stort set alle andre steder i USA, så valgte jeg i Dulles at sige ja til et tilkøb. Det var EZ-Pass, som er en bro-bizz dims til betalingsveje.
Vi vidste vi skulle køre en del på interstates mellem DC-New York-Philly-DC, så en EZ-Pass kunne betale sig. Den kostede 20 dollars at leje. Vi brugte derudover 106 dollars i forbrug på betalingsveje.

Her kan du se mere om udlevering af lejebil på din roadtrip.

Frit valg af lejebil

Jeg havde bestilt en full size – Ford Fusion el. Lign. Jeg håbede der var sådan en, eller en Chevy Imapala.
Desværre var det ikke hvad der holdt og ventede.
Jeg kunne frit vælge bil, men udvalget bestod af Nissan Altima og Hyundai Sonata.
Jeg valgte Sonataen. Rigelig stor, masser af udstyr og en aktiveret Sirius/XM radio.

Bilen var ikke så vigtig på denne tur, da vi skulle opholde os en del i byerne og bilen ville være parkeret en del af dagene. Så der var prioriteret en fornuftig og behagelig bil fremfor en decideret biloplevelse.

Her kan du læse mere om frit valg af lejebil på din roadtrip.

Hotel og burger

Vores tur startede ikke med oplevelser i DC, så vi kørte lidt uden for byen til den første overnatning.

Vi kørte en lille time sydøst for DC til et Hampton Inn & Suites i Alexandria. Det var booket på forhånd hjemmefra (det var flere på denne tur, da vi skulle være i storbyer – se her havd jeg anbefaler mht. overnatninger på din roadtrip)

Det havde taget lidt længere tid i lufthavnen end forventet, så vi var godt brugte og jetlaggen hjalp ikke.
Vi sluttede dagen af med en lidt slatten burger fra Roy Rogers (nyt område, nye fast food kæder).

Hotellet var valgt, fordi det lå ti minutter fra den første oplevelse på denne roadtrip: George Washington’s Mount Vernon. Det var det første af mange historiske stop på de næste to ugers roadtrip.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top