København til Washington DC med SAS

Flyvetur og immigration i Dulles Airport uden problemer. Bagage og told drillede lidt. Lejebil var fin og dagen sluttede med Roy Rogers burger.

29 august, 2015

Flybillet og flyvertuen til Washington DC

Vores roadtrip på to uger tog sin begyndelse i Københavns lufthavn på en direkte billet med SAS til Washington, DC.

DC havde hele tiden været en del af denne tur, men ikke som start/slut. Vi havde først kig på New York til dette, da flybilletten til New York var billigst.
Det endte dog med DC alligevel selvom flybilletten til New York var 500 kr billigere. Billejen fra DC var nemlig 3000 kr billigere end fra New York, så valget var nemt.

Flyveturen fra CPH til Dulles gik planmæssigt. Der er 9 timers flyvning fra København til Washington DC (Dulles Airport) på et direkte fly. Tiden blev brugt til de måltider der dukker op samt underholdning på medbragt iPad.

Underholdningssystemerne i flyene er generelt OK, men jeg rejser altid med en håndfuld serier mm. på egne devices til brug i lufthavnen og undervejs på turen, så kigger kun det flyet har, hvis der er noget der virkelig frister.

Immigration i Dulles lufthavn

I Dulles lufthavne er processen når du lander en lille smule anderledes end generelt i USA. Når du lander i Dulles, så skal du videre med en bus, og det er en lidt speciel en af slagsen. Det er dem på billedet med de høje rygfinner.

Jeg ved ikke om det er gældende altid, men der var en til transit passagerer og en til dem hvor Washington DC var final destination.

Fra jeg stod i køen til immigration til jeg var igennem, gik der 20 minutter. En af de hurtigste immigration oplevelser jeg har haft. Det var ikke fordi der var få mennesker, for der var OK mange, men den semi-automatiske immigrations process med selvbetjeningskioskerne (hvor du selv taster info, tager fingeraftryk og billede mm.) fungerede rigtig godt.

Her kan du læse en række beskrivelser af, hvordan det foregår med afgang, mellemlandinger og immigration med en lang række flyselskaber og lufthavne.

Bagagen og tolden drillede dog lidt denne gang.
Normalt har du stået i kø længe nok i immigration til at din bagage er nået ud. Det var ikke tilfældet denne gang, og vi måtte vente yderligere 30 minutter på bagagen dukkede op. Det skyldtes tekniske problemer i hele bagageområdet.

Det skabte en knock-on effect på tolden, hvor der pludselig var mange der skulle ud samtidig, så det gik der yderligere en halv time med.

Jeg har aldrig oplevet så lang ventetid i tolden før. Det er normalt den ellernemmeste del af at komme til USA, hvor jeg tidligere kun har ventet to-tre minutter.

Vel ude gennem vores uheldige bagage og told process, var det tid til at finde vores lejebil.

Udlevering af lejebil

Biludlejningsselskaberne ligger tæt ved lufthavnen som du kommer ud til ved at tage en gratis shuttle bus.
De ligger dog ikke i den samme bygning, så du skal tage den rigtige bus. Det er tydeligt skiltet og bussen er ofte klistret ind i tydelige markeringen, så du kan ikke tage fejl.

Vi skulle hente bil hos Alamo. Efter de sædvanlige 5-10 minutter var alt ordnet. Modsat stort set alle andre steder i USA, så valgte jeg i Dulles at sige ja til et tilkøb. Det var EZ-Pass, som er en bro-bizz dims til betalingsveje.
Vi vidste vi skulle køre en del på interstates mellem DC-New York-Philly-DC, så en EZ-Pass kunne betale sig. Den kostede 20 dollars at leje. Vi brugte derudover 106 dollars i forbrug på betalingsveje.

Her kan du se mere om udlevering af lejebil på din roadtrip.

Frit valg af lejebil

Jeg havde bestilt en full size – Ford Fusion el. Lign. Jeg håbede der var sådan en, eller en Chevy Imapala.
Desværre var det ikke hvad der holdt og ventede.
Jeg kunne frit vælge bil, men udvalget bestod af Nissan Altima og Hyundai Sonata.
Jeg valgte Sonataen. Rigelig stor, masser af udstyr og en aktiveret Sirius/XM radio.

Bilen var ikke så vigtig på denne tur, da vi skulle opholde os en del i byerne og bilen ville være parkeret en del af dagene. Så der var prioriteret en fornuftig og behagelig bil fremfor en decideret biloplevelse.

Her kan du læse mere om frit valg af lejebil på din roadtrip.

Hotel og burger

Vores tur startede ikke med oplevelser i DC, så vi kørte lidt uden for byen til den første overnatning.

Vi kørte en lille time sydøst for DC til et Hampton Inn & Suites i Alexandria. Det var booket på forhånd hjemmefra (det var flere på denne tur, da vi skulle være i storbyer – se her havd jeg anbefaler mht. overnatninger på din roadtrip)

Det havde taget lidt længere tid i lufthavnen end forventet, så vi var godt brugte og jetlaggen hjalp ikke.
Vi sluttede dagen af med en lidt slatten burger fra Roy Rogers (nyt område, nye fast food kæder).

Hotellet var valgt, fordi det lå ti minutter fra den første oplevelse på denne roadtrip: George Washington’s Mount Vernon. Det var det første af mange historiske stop på de næste to ugers roadtrip.

Andre roadtrip oplevelser:

København via Amsterdam til Seattle

En af de mest gnidningsfri ture til USA. Nemt skifte i Amsterdam og hurtig immigration i Seattle. Havde opgraderet til Economy Plus på flyet som var alle pengene værd.

Tabasco factory tour på Avery Island

Tabasco hot sauce produceres af en gammel familiedrevet virksomhed i det sydlige Louisiana. På Avery Island kan du komme på fabriksrundtur og smage de mange varianter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada