Jazz og drinks i New Orleans

Nabolaget Bywater i New Orleans bød på denne roadtrips bedste jazzoplevelse. Området har gode barer og brewpubs.

29 dec, 2019

NOLA er mere end French Quarter

French Quarter er hvor de fleste søger oplevelser i New Orleans, men byen er meget mere end det. Garden District, Warehouse District, Marigny og Bywater er nogle af de mindre kendte nabolag, som også har noget at byde på.

Jeg boede i Marigny på denne tur. Her boede jeg også på mit forrige besøg i New Orleans, hvor jeg også besøgte Garden District.

Denne aften havde jeg udset mig nabolaget Bywater som mål for oplevelser. Hvis du fortsætter af Royal Street fra French Quarter og igennem Marigny, så kommer du til Bywater. Efter Frenchmen Street skifter bebyggelsen til et villakvarter og der bliver længere mellem mad og drikke stederne. Men dem du finder er mindre turistede og du kan godt gå fra French Quarter til Marigny og finde nogle gode mad, drikke og musiksteder.

Bacchanal Fine Wine & Spirits

Jeg havde udset mig et sted i den anden ende af Bywater så tog en Uber derud og blev sat af ved Bacchanal Fine Wine & Spirits.
Tjekker du stedet på Google Streetview må du ikke blive afskrækket. Stedet ser ikke ud af noget og området er måske lidt slidt i kanten, men stedet og området fortjener en aften mens du er i New Orleans.

Når du går ind i Bacchanal Fine Wine & Spirits starter du i en vinbutik. Her kan du købe en flaske med hjem, men du kan også købe en flaske for at drikke på stedet. Bacchanal Fine Wine & Spirits er større end det ser ud til. Ude bagved er en stor have med en lille scene. Her er der live musik og denne aften var det jazz.

Alene det, at sidde her en lun aften med en flaske kølig vin og lytte til jazz, er et besøg værd. Men der er mere endnu. Ovenpå er en bar, hvor du kan bestille lækre craft cocktails og nyde musikken fra balkonen. Der er også et menukort med snacks og mindre retter. Der var en super stemning på Bacchanal Fine Wine & Spirits så nød et par drinks og den gode musik inden jeg tog videre.

Parleaux brewpub i Bywater

Jeg havde udset mig to stop ude i denne del af bywater og det andet var Parleaux Beer Lab. Igen snyder udseendet ude fra. Bag den lidt anonyme facade gemmer sig et brewery og en hyggelig baggård. I de senere år har jeg set nærmere på breweries og destilleries.

Et brewery – eller mikro-bryggeri – er ofte flere ting på én gang. Ofte ligger de i områder du ellers ikke ville komme forbi i gamle restaurerede bygninger. De driver andet end ølsalg – ofte mad, musik eller andet underholdning. Og så er mange af stederne, der hvor de lokale kommer, da de ligger lidt væk fra turistområderne. Det samme gør sig gældende med Parleaux. Det ligger helt ude for enden af Bywater og grænser op til 9th Ward, så du kommer ikke tilfældigt forbi som turist.

Lokalet og gårdhaven ude bag ved, bruges til diverse events som musik, yoga, meet-ups og comedy. Denne aften var der Improv Comedy indenfor.

Da du nok ikke kender de forskellige øl et brewery serverer, er en flight en god måde at lære øllene at kende. En flight er en række smagsprøver af forskellige øl. Gerne serveret i en eller anden holder til glassene.

Bryggeri og øl-ordbog

Taste (smagsprøve)
Hos de fleste breweries kan du smage en lille mundfuld inden du beslutter dig for at købe en fuld størrelse øl. Det kan være du gratis får lov at smage en mundfuld fra en eller to øl, inden du vælger den du gerne vil have et helt glas af.

Flight
Hvis du ikke kan vælge mellem de mange muligheder, kan du købe en Flight. Det er x antal mini fadøl hvor du kan vælge - eller få hjælp til - at sammensætte flere af de varianter bryggeriet har i hanerne.

Pitcher
Hvis er en gruppe på bar og ikke gider rende i baren i tide og utide, kan i bestille en Pitcher. Det er en kande med øl. Ofte vil man ikke købe en Pitcher med craft beer, men lager/pilsner typer.

Growler
Mange breweries har også salg af øl ud af huset. Det kan være dåser af eget bryg men det kan også være en Growler. En Growler er en stor flaske på knap 2 liter. Du kan købe en på bryggeriet og tage med hjem. Eller du kan medbringe din egen og få den fyldt op med din yndlingsøl og tage med hjem.

Crowler
Nogle breweries har mulighed for at tappe deres øl på dåse. En øldåse hedder en can på engelsk - can of beer. Køber du en dåse med fra bryggeriet, hedder det en Crowler (samme som Growler, men med C som i can). Nogle steder kan de gøre det på bestilling, mens du venter. Andre steder har de måske ikke alle deres øl på dåse.

Squealers
Du kan også støde på en mindre udgave af en Growler som hedder en Squealer. Den har plads til knap en liter øl.

Bomber
En bomber er en flaske større end de normale 33 cl. Ofter på lidt mere end end halv liter. Modsat en Growler, kan du ikke få den fyldt med valgfrie øl eller genbruge den.

Vaughan’s i Bywater

Bywater området har flere indbydende stop. Det er et beboelsesområde, så der er ikke en bar på hvert gadehjørne, men nok til at et besøg i området er tiden værd, hvis du vil have en lokal NOLA oplevelse. Et af de mere kendte steder i området er Vaughan’s (billedet med bliktaget). Stedet er kendt for god musik, men denne aften var der kun et par gæster der sad og så noget college football.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

South Beach Art Deco og burger uden bolle

Dagene er lidt kortere på denne tid, så jeg nåede først ned til Miami South Beach (SOBE) da det var mørkt. Dog ikke så sent der ikke var tid til at opleve Art Deco og burger uden bolle på Lincoln Road Mall.

Airboat, alligator og skumfiduser

Min formiddag med tømmermænd blev brugt ude i det fri ombord på en airboat hvor man kunne høre banjo i det fjerne og hvor vi fik lokket alligatorer til med skumfiduser.

Oak Alley Plantage i New Orleans

Oak Alley Plantage er en af mange historiske sukkerrørsplantager nær New Orleans. I New Orleans var det ikke bomuld der blev brugt slaver til, men derimod sukkerrør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada