The Garden District i New Orleans

Lafayette Cemetery i The Garden District, var inspiration for Anne Rice. Det er også i The garden District bl.a. Sandra Bullock har et hus.

23 marts, 2018

En vampyrs bekendelser

Efter French Quarter og Saint Louis No 1 kirkegården tog jeg ud til The Garden District.
Det er et overset område i New Orleans, som gemmer på en masse historie, rygter om de døde og sladder om de kendte.

Jeg kom nærmest direkte fra St Louis kirkegård, og startede min tour af The Garden District med en tour af Lafayette kirkegården.

Lafayette Cemetery er en del større end Saint Louis No 1 og kræver ikke guide for at komme ind. Men er ellers samme princip med begravelser i krypter oven på jorden.

Da filmen Easy Rider blev optaget på Saint Louis No 1 kirkegården i 1969, skete der et uheld med et gravsted. Det ville man ikke risikerer igen med den historiske kirkegård. Derfor blev alle optagelser, der skal foregå på en klassisk New orelans kirkegård, flyttet til Lafayette Cemetery. En tom plads på kirkegården står klar og der er ofte optagelser på kirkegården.

Der har boet mange kendte og historiske personer i The Garden Distrikt tæt ved Lafayette. Bl.a. boede den kendte forfatter Anne Rice i området. Det er ikke utænkeligt Lafayette kirkegården har været inspiration til hendes vampyrunivers.

Kendis villaer i Garden District

The Garden District er, som navnet antyder, et område med haver. Ikke så mange som i gamle dage, hvor husene havde større grunde end i dag. Det er dog stadig et meget grønt område og beplantning, blomster og udsmykning præger området.

The Garden District gemmer på nogle store, klassiske sydstats boliger med masser af detaljer for den arkitektur interesserede. Det er et roligt kvarter med masser af charme og historie.

Det har tiltrukket flere kendte, der har bosat sig, eller bruger tid i New Orleans.

Denne walking tour, var ikke en “stjernekigger”tour, men når fokus er på The Garden District og bl.a. de historiske huse, er det svært at undgå kendis faktoren.

Turen tog os forbi Sandra Bullocks hus, som vi dog kun kunne se taget af.

John Goodmans hus var mere tilgængeligt.

Nicholas Cage’s hus ligger frit frem ud til en større vej.

Specielt efter orkanen Katrina tog mange kendte New Orleans til sig, og nogle af dem der har lagt meget tid (og penge) i byen, er Brad Pitt og Angelina Jolie.

Bycykel i New Orleans

Jeg ville egentlig tage sporvognen tilbage til downtown fra The Garden District, men den kørte uregelmæssigt og de der kom var proppede.

I stedet hoppede jeg på en city bike og kørte turen ved egen kraft i stedet. New Orleans er god at cykle i. Byen er flad, og på nær et par af de helt store veje, er der meget ro på i flere af kvartererne.

Po-boy og motorcykelbetjent til frokost

Tilbage i mit eget kvarter, Marigny, nuppede jeg en sen frokost, en klassisk New Orleans Shrimp Po-Boy.
Mens jeg sad med en kold, lokal øl, og en god sandwich, kom en motorcykelbetjent forbi ude på gaden.

Motorcykelbetjente er lige nummeret sejere i New Orleans (og flere steder i USA). NOPD kører rundt på Harley Davidsons, og ham her toppede den op med en stor cigar.

Walking tours i New Orleans

Du kan gå rundt i en by som New Orleans på egen hånd og opleve en masse. Det hjælper dog en del på oplevelsen, hvis du får noget info undervejs. Det gør du med en Walking Tour, som er en perfekt måde at opleve en by på. Jeg har været på walking tours forskellige steder rundt om i USA flere gange. Bl.a. i New York.
I New Orleans benyttede jeg denne gang New Orleans Legendary Walking Tours. Via dem havde jeg booket denne tour rundt i Franch Quarter og Saint Louis No 1. Jeg havde også booket en walking tour lidt senere i The Garden District.

Her kan du finde mere info om hvilke tours New Orleans Legendary Walking Tours tilbyder. De har også svamp tours og Plantations tours.

Andre roadtrip oplevelser:

Guidet bustur i Miami

En hel dag til lands og til vands fik mig rundt til Cocnut Grove, Coral Gables, The Biltmore Hotel, Little Havana og Bayside Park.

Nashville by night

Lower Broadway og 2nd Ave. i Nashville har alt det der skal til for en god aften i byen. Og det er lige meget hvilken dag du vælger, så vil du kunne finde en fest (ihvertfald i sæsonen som nu).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada