New Orleans er en festlig by

New Orleans er meget mere end Bourbon Street. Brug tid i nogle af de mindre kendte områder for at få en mere ægte NOLA oplevelse med hjem.

23. marts, 2018

New Orleans er mere løssluppen end resten af USA

New Orleans er en stor fest by, men det bør ikke afskrække dig fra et besøg i byen. Den har nemlig meget andet end Sunny Beach stemning at byde på.

Hvis det er festen du kommer for behøver du ikke planlægge dit besøg omkring en weekend for at kunne feste. Det er muligt alle ugens 7 dage.

New Orleans er også en af de byer i USA, hvor du må drikke på gaden. Mange kender måske dette fra Las Vegas, men det er faktisk lovligt i udvalgte byer og områder rundt om i USA i mere end 10 stater. I New Orleans må du drikke alkoholiske drikke på gaden, hvis du har det i et plastikkrus.

Jeg var i New Orleans første gang i 2012. Det er ingen hemmelighed, at byen (specielt Bourbon Street) ikke gjorde det store indtryk på mig.

Planen med dette besøg var, at ændre mit førstehåndsindtryk til det bedre. Det lykkedes.

French Quarters indramning

French Quarter er primært hvor festlighederne foregår og specielt Bourbon Street. Afhængig af hvad du er til, så er Bourbon Street dog ikke den eneste festlige mulighed i French Quarter. Du finder masser af god musik, mad og drikke rundt om i French Quarter uden for Bourbon Street og i de nærliggende nabolag Marigny og Bywater.

Den sydlige del af French Quarter afgrænses af den brede Canal Street. Det er den brede boulevard med palmer og sporvogne.

Mod øst afgrænses French Quarter af Mississippi floden.

French Quarter er ca. 14 x 6 city blocks. Selvom festlighederne er koncentreret i en håndfuld områder, så må du ikke snyde dig selv for at gå på opdagelse i hele området – og gerne i de tilstødende områder (Marigny og Bywater) mod nord.

Bourbon Street i New Orleans

Bourbon Street er ubetinget den største festgade i byen. Udbudet af underholdningsmuligheder er meget varieret på Bourbon Street. Ikke noget der bør skræmme de fleste, men ud på aftenen er det ikke alt der er lige børnevenligt.

Du finder noget for enhver smag i Bourbon Street, inklusiv stripbarer hvor det enten er mænd eller kvinder der smider tøjet.

Der er hundredevis af barer, restauranter og butikker på Bourbon Street. Mange med live musik, men forvent ikke at finde det bedste jazz og blues på Bourbon Street, med undtagelse af Café Beignet.

Café Beignet er et af de steder der skiller sig ud på Bourbon Street. Det er ikke en bygning men en lille courtyard, lidt tilbagetrukket fra den pulserende (og larmende) Bourbon Street.
Her får du en mere intim live optræden af jazz og blues bands.

Perlekæder fra Mardi Gras kastes året rundt

Perlekæder er en stor del af kulturen i New Orleans, og selvom det ikke er Mardi Gras, er der stadig muligt at få kæderne kastet til sig af de der står på balkonerne. Når der er ekstra gang i den, er der stor risiko for at blive ramt af en kæde, så kig op.

Bourbon Street føles til tider som Gaden i Aalborg eller Sunny Beach. Mange, ofte meget fulde, mennesker der tumler rundt fra bar til bar.

Mere fest i Decatur Street

Trækker du ud i nogle af de andre gader/områder i French Quarter ændre det karakter. Der kommer lidt mere ro på, men der er stadig masser af musik, spise og underholdningsmuligheder.

Det er i gaderne fra Bourbon Street og ned mod Mississippifloden, du finder de fleste muligheder. Bl.a her du finder klassiske spisesteder som Acme Oyster House, The Court of two Sisters, SoBou, Tableau m.fl.

Et godt alternativ til Bourbon Street party-uartig, er Decatur Street fra Jackson Square og nord på.
Her finder du en stor koncentration af barer, mad og musiksteder. Bl.a BB King’s Blues Club (musik) og Cane & Table (craft cocktails og mad), Molly’s at the Market (Frozen Irish coffee) og Coop’s Place m.fl.

Frenchmen Street og Marigny

Fortsætter du ad Decatur Street op mod Esplanade Ave. og ind på Frenchmen Street kommer du til området Marigny. Det var i det område jeg boede på denne tur.

Jeg hørte en guide beskrive det som hipster, men det bør ikke afskrække dig.
Der er mere fokus på musik i området og ikke så meget gøgl med piger i bikini der pusher 2$ shots og beer.

Du kan bruge en her aften på at lytte til musik på Balcony Music Club, Vaso, The Maison, Bamboula’s, Blue Nile, Cafe Negril, Snug Harbor Jazz Bistro, The Spotted Cat Music Club m.fl.

Det er en bred vifte af musik du kan høre disse steder og flere af dem har skiftende bands hver dag – og nye typer af musik. Jeg hørte blues, soul, jazz, Rockabilly og Zydeco de dage jeg var der.

Gratis adgang (næsten) og cover charge

Langt de fleste steder i New Orleans er det gratis at komme ind. Der er altså ikke noget cover charge (betale entré). Dog er det skiltet flere steder (og dørmanden nævner det i indgangen) at der er One Drink Minimum. Det betyder du skal købe en drink derinde.
Det håndhæves ikke strengt, men går du ind for at lytte til musik 20 minutters tid, køber du alligevel en øl eller andet.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Sunday Brunch på Blue Dog Café

Første frokost i sydstaterne blev den helt store brunch buffet på Blue Dog Café i Louisiana. Crab Cake Benedict, Sweet Potato Crunch, Creamed Spinach mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada