New Orleans – indtryk og gumbo

Forgæves tjek ind på motel, New Orleans Superdome, French Quarter og gumbo med to søstre. Der var masser af kørsel denne dag men også en masse indtryk og oplevelser.

4. april, 2012

Kunne ikke tjekke ind på motel

Fra Hot Springs kørte jeg igennem for at komme ned mod New Orleans. Jeg tog en overnatning i Ruston, LA hvor jeg oplevede at jeg ikke kunne tjekke ind på et motel. Damen i skranken ville ikke tjekke mig ind uden noget ID hvor min adresse stod på. Da vi hverken har adresser i pas eller kørekort i DK, så kunne jeg ikke tjekke ind. Med hovedrysten forlod jeg motellet og kørte 200 meter hen til det næste, tjekkede ind uden brug af adresse ID og gik til ro for natten.

Ned til New Orleans

Fra Ruston er der godt 5 timers kørsel, så det blev til en lang dag bag rattet. Naturen på disse kanter er ikke super speciel, så det var lidt vel ensformigt at køre de mange kilometer. Jeg havde ikke noget jeg skulle nå så tog den med ro. Jeg havde fundet et sted man kunne komme ud og sejle med airboat men som dagen skred frem kunne jeg se, der ikke var nogen grund til at skynde sig, da jeg ikke ville kunne nå det alligevel.

Superdomeome i New Orleans

Jeg havde retning direkte mod French Quarter i New Orleans. Det betød jeg kørte fra interstate helt inde i byen og havde ikke rigtig kunne se noget af byen andet end det sædvanlige man kan skimte over kanten på de høje beton afskærmninger på interstates. Der var dog et umiskendeligt kendetegn i New Orleans når man nærmer sig og det er den store Super Dome. Den blev et kendt vartegn i hele verden, da det var her tusindvis af indbyggere søgte tilflugt under den store orkan Katrina tilbage i 2005.

French Quarter i New Orleans

Det kræver tålmodighed og overblik at køre bil gennem French Quarter. Gaderne er små og der er typisk mange mennesker i gaderne. Der er mange ensrettede gader og i aftentimerne er flere gader lukket helt af hensyn til de mange festglade mennesker som fylder gadebilledet.

Jeg fandt mit hotel og fik tjekket ind. Det lå på Royal Street som løber parallelt med den legendariske Bourbon Street. Jeg boede super centralt og kunne gå rundt til alt i French Quarter området (som også er der man anbefales at holde sig til – specielt i aftentimerne).Middag med to søstre

New Orleans har en rig historie og mange traditioner og steder rundt om i byen har holdt ved igennem mange år. Det har bl.a. sat flere historiske restauranter på kortet. Mange af dem fordi de virkelig serverer et godt måltid med de klassiske creole aner, andre blot fordi de ligger optimalt på bl.a. Bourbon Street, men maden er ikke noget at skrive hjem om.

Jeg havde googlet lidt inden jeg gik ud i byen, så jeg havde nogle navne og steder at gå efter, når sulten meldte sig. Jeg havde ikke lyst til et larmende sted på Bourbon Street, hvor feststemningen så småt var begyndt at melde sig, så valget faldt på The Court of Two Sisters.

Stedet virker meget formelt og der er meget ‘attention to details’. Tjenerne høflige og ‘friske’ og leverede en super service. Jeg nuppede en Mint Julep men jeg kiggede på menukortet. De havde nogle meget franske ting på kortet men også traditionelle retter fra New Orleans og Louisiana.

Jeg hoppede på en tre-retters ting med gumbo (en suppe med grøntsager, og kød som hældes over en protion ris), salat (den var so-so) og fried cat fish.


Til desert (som jeg nok burde være sprunget over fordi jeg var mæt) faldt valget på en bread pudding med whiskey sovs. Det var et måltid i sig selv.

Fuld af indtryk og gode oplevelser gik jeg via de feststemte gader tilbage til mit hotel.

Bourbon Street skuffede

New Orleans er en meget anderledes by og specielt arkitekturen får byen (mest French Quarter) til at fremstå unik. Der er også, visse steder, en unik stemning, men jeg blev en smule skuffet da jeg endelig stiftede bekendtskab med Bourbon Street. Når man som jeg kom fra Nashville og Memphis, hvor der er en autencitet og respekt for byens ophav, så var det lidt trist at opleve en Bourbon Street som mere mindede om Sunny Beach end noget andet. Min forventning om blues og jazz musik på samme måde som country musikken fyldte Nashville blev ikke indfriet. Som fest-by fejler New Orleans ikke noget. Men den unikke og autentiske oplevelse som jeg har oplevet andre steder i USA fik jeg ikke. I hvert fald ikke på Bourbon Street.Overnatning i New Orleans

French Quarter i New Orleans er det historiske område med den klassiske arkitektur du forbinder med byen. Det kan være lidt dyrere at overnatte i området, men charmen og de unikke oplevelser er det hele værd. Her kan du finde overnatninger i New Orleans.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Boone Hall Plantage, South Carolina

Et besøg på Boone Hall Plantation er et kig tilbage i tiden med en dyster historie. Det er også en kendt kulisse fra bl.a Nord & Syd og andre tv og film produktioner.

New Orleans og Katrina

Byrundtur i New Orleans bragte mig tæt på det ikoniske French Quarter, begravelser på hylder, det oversvømmede Lower Ninth Ward og Brangelina (sådan da).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada