New Orleans – indtryk og gumbo

Forgæves tjek ind på motel, New Orleans Superdome, French Quarter og gumbo med to søstre. Der var masser af kørsel denne dag men også en masse indtryk og oplevelser.

4. april, 2012

Kunne ikke tjekke ind på motel

Fra Hot Springs kørte jeg igennem for at komme ned mod New Orleans. Jeg tog en overnatning i Ruston, LA hvor jeg oplevede at jeg ikke kunne tjekke ind på et motel. Damen i skranken ville ikke tjekke mig ind uden noget ID hvor min adresse stod på. Da vi hverken har adresser i pas eller kørekort i DK, så kunne jeg ikke tjekke ind. Med hovedrysten forlod jeg motellet og kørte 200 meter hen til det næste, tjekkede ind uden brug af adresse ID og gik til ro for natten.

Ned til New Orleans

Fra Ruston er der godt 5 timers kørsel, så det blev til en lang dag bag rattet. Naturen på disse kanter er ikke super speciel, så det var lidt vel ensformigt at køre de mange kilometer. Jeg havde ikke noget jeg skulle nå så tog den med ro. Jeg havde fundet et sted man kunne komme ud og sejle med airboat men som dagen skred frem kunne jeg se, der ikke var nogen grund til at skynde sig, da jeg ikke ville kunne nå det alligevel.

Superdomeome i New Orleans

Jeg havde retning direkte mod French Quarter i New Orleans. Det betød jeg kørte fra interstate helt inde i byen og havde ikke rigtig kunne se noget af byen andet end det sædvanlige man kan skimte over kanten på de høje beton afskærmninger på interstates. Der var dog et umiskendeligt kendetegn i New Orleans når man nærmer sig og det er den store Super Dome. Den blev et kendt vartegn i hele verden, da det var her tusindvis af indbyggere søgte tilflugt under den store orkan Katrina tilbage i 2005.

French Quarter i New Orleans

Det kræver tålmodighed og overblik at køre bil gennem French Quarter. Gaderne er små og der er typisk mange mennesker i gaderne. Der er mange ensrettede gader og i aftentimerne er flere gader lukket helt af hensyn til de mange festglade mennesker som fylder gadebilledet.

Jeg fandt mit hotel og fik tjekket ind. Det lå på Royal Street som løber parallelt med den legendariske Bourbon Street. Jeg boede super centralt og kunne gå rundt til alt i French Quarter området (som også er der man anbefales at holde sig til – specielt i aftentimerne).Middag med to søstre

New Orleans har en rig historie og mange traditioner og steder rundt om i byen har holdt ved igennem mange år. Det har bl.a. sat flere historiske restauranter på kortet. Mange af dem fordi de virkelig serverer et godt måltid med de klassiske creole aner, andre blot fordi de ligger optimalt på bl.a. Bourbon Street, men maden er ikke noget at skrive hjem om.

Jeg havde googlet lidt inden jeg gik ud i byen, så jeg havde nogle navne og steder at gå efter, når sulten meldte sig. Jeg havde ikke lyst til et larmende sted på Bourbon Street, hvor feststemningen så småt var begyndt at melde sig, så valget faldt på The Court of Two Sisters.

Stedet virker meget formelt og der er meget ‘attention to details’. Tjenerne høflige og ‘friske’ og leverede en super service. Jeg nuppede en Mint Julep men jeg kiggede på menukortet. De havde nogle meget franske ting på kortet men også traditionelle retter fra New Orleans og Louisiana.

Jeg hoppede på en tre-retters ting med gumbo (en suppe med grøntsager, og kød som hældes over en protion ris), salat (den var so-so) og fried cat fish.


Til desert (som jeg nok burde være sprunget over fordi jeg var mæt) faldt valget på en bread pudding med whiskey sovs. Det var et måltid i sig selv.

Fuld af indtryk og gode oplevelser gik jeg via de feststemte gader tilbage til mit hotel.

Bourbon Street skuffede

New Orleans er en meget anderledes by og specielt arkitekturen får byen (mest French Quarter) til at fremstå unik. Der er også, visse steder, en unik stemning, men jeg blev en smule skuffet da jeg endelig stiftede bekendtskab med Bourbon Street. Når man som jeg kom fra Nashville og Memphis, hvor der er en autencitet og respekt for byens ophav, så var det lidt trist at opleve en Bourbon Street som mere mindede om Sunny Beach end noget andet. Min forventning om blues og jazz musik på samme måde som country musikken fyldte Nashville blev ikke indfriet. Som fest-by fejler New Orleans ikke noget. Men den unikke og autentiske oplevelse som jeg har oplevet andre steder i USA fik jeg ikke. I hvert fald ikke på Bourbon Street.Overnatning i New Orleans

French Quarter i New Orleans er det historiske område med den klassiske arkitektur du forbinder med byen. Det kan være lidt dyrere at overnatte i området, men charmen og de unikke oplevelser er det hele værd. Her kan du finde overnatninger i New Orleans.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Næh, det er egentlig sært nok. Nu du siger det kan jeg godt huske at jeg ikke hørte jazz eller blues i byen, da jeg var der. Der må være noget… Jeg prøver at spørge en af mine naglings-farende venner om han har nogle tips…

  • Han svarer:

   Marigny-området ved Frenchmen St. er det oplagte sted – fyldt med gode
   steder, der har masser af slagsen. The Spotted Cat er min personlige
   favorit. Og så er det gåbart fra French Quarter, også om natten.
   Tillige er der naturligvis en ordentlig bunke klubber rundt om i byen,
   hvis man er parat til at køre efter det.

   http://www.bestofneworleans.com/gambit/EventSearch?eventSection=1228600
   lister stort set alle shows, så den kan også bruges til at få en god
   ide om hvor musikstederne ligger.

   – Kvan.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top