Fort Lauderdale – Floridas Venedig

Fort Lauderdale indbyder til fest og hygge, afslapning på stranden og et kig ind bag facaden til de rige og kendte.

30 dec, 2018

Et ophold ved vandet og ned til Fort Lauderdale

Efter airboat turen dagen før sluttede ruten ved Melbourne, lige ud til vandet på Floridas østkyst.

Der var ikke nogen speciel årsag til, at det blev Melbourne. Placeringen ud til vandet og en fornuftig pris på hotellet gjorde udslaget. Og så lå det praktisk i forhold til næste dags oplevelser i Fort Lauderdale.

Morgenen i Melbourne startede med et sidste kig til vandet og en morgenmad på vej ned mod Fort Lauderdale.

Jungle og River Queen i Fort Lauderdale

I Fort Lauderdale var der bestilt en tour rundt i havnen og i kanalerne med River Queen. Samme firma som har Jungle Queen (den mere kendte båd) men popularitet har gjort de har udvidet og i julen var Jungle Queen for længst fuldt booket. Jeg havde også bestilt på forhånd, for at være sikker på en plads med River Queen.

Der var lidt tid i Ft. Lauderdale inden afgang med båden, så udsigten fra værelset blev nydt og promenaden langs vandet set an.

Krydstogt fra Fort Lauderdale

Går din tur til Fort Lauderdale, vil jeg klart anbefale en guidet tour rundt på kanalerne. Det er den bedste måde at komme tæt på de store huse og lære om byen og ikke mindst hvad en kæmpe yacht eller hus koster.

Vi startede ud med, at skynde os over til Krydstogthavnen. Der var 8 krydstogtskibe i havn denne dag. Nogle var afsejlet, men der var stadig et par stykker der skulle ud, og vi kunne komme tæt på.

Harmony of the Seas sejlede ud da vi lå i indsejlingen. Det er et kæmpe skib. 361 meter langt med plads til 5479 passagerer.
Der er 16 dæk, så det var en kæmpe boligblok der sejlede langsom forbi og rælingen øverst oppe var proppet med gæster der tog afsked med Ft. Lauderdale.

Der var store byttedag i Ft. Lauderdale denne dag, så 70.000 gæster og staff fra de 8 krydstogtskibe var blevet skiftet ud.

Jeg er selv sejlet på krydstogt fra Ft. Lauderdale. Det var med Royal Carribean på Oasis of the Seas. Samme størrelse som Harmony.

Vil du se krydstogskibene eller selv på et krydstogt, så er det bedste tidspunkt i vinterhalvåret (oktober til marts) som også er højsæsonen i Florida.

Skal du på roadtrip i forbindelse med dit krydstogt, og dermed leje bil, kan du læse mere her om, hvordan det forgår med lejebil i forbindelse med krydstogt.

Store huse og både i Fort Lauderdale

Udover Ft. Lauderdales historie, så er det fortællinger om de mange store både og huse, som fylder på en tur med Jungle/River Queen.

De helt store yachts var der ikke nogle af denne dag. Kun dem i 30-50 mio dollars klassen. De store ligger fra 50-100 mio dollars og op.

Stort set ingen større både i USA er indregistreret i USA. De er ejet af amerikanere, men hører hjemme uden for USA. På den måde sparer ejerne 5-10 mio dollars i sales tax.

De store huse i Ft. Lauderdale ses bedst fra vandet. Du kan godt køre rundt på villavejene de ligger på, men høje hække/mure og porte skærmer af for dem.

Fra vandsiden er oplevelsen optimal. Du kan se både hus og have, og måske deres båd(e).

Det er ikke kun film og musikstjerne der “bor” i Ft Lauderdale. Mange af de store huse, tilhører folk du nok aldrig har hørt om. Brugtvognsforhandlere, ejere af burgerkæder, renovations tycoons mm.

Her og der ligger et hus som en kendt har haft et bekendtskab med, bl.a. Leonard Nimoy fik bygget et hus her.

Der var et væld af priser i fortællingerne om husene. De fleste i millionklassen (20 millioner dollars og op), men enkelte små huse har holdt ved gennem tiden, og et hus i første parket kunne erhverves for 135.000 dollars.

Der var overraskende mange tomme grunde rundt om på turen. En hjørnegrund i første parket i de bedre områder, kunne købes til 21 mio dollars.

Fest og ballade på vandet i Ft. Lauderdale

På turen mødte vi flere gange nogle sejlende Tiki Bars. De er populære at leje – enten til at sejle selv, eller med bartender (sober driver).

Generelt var der meget fest på vandet. Et sted i Ft. Lauderdale havn, er der endda en flydende restaurant, der kan servicere de festglade mennesker.

Den løsslupne stemning betyder også, at havnepolitiet og Coast Guards har travlt. Vi så en Coast Guard udrykning for fuld udblæsning, mens havnepolitiet allerede var igang med at ordne noget ved den flydende festplads.

Der kræves ingen træning eller andet for at købe og sejle en båd og når du tilsætter alkohol, har du en god opskrift på trouble.

Tag på tur med Jungle Queen i Fort Lauderdale

Hvis du vil se store både og huse tæt på, så er der ingen vej udenom en tur med Jungle Queen. Fort Lauderdale er Floridas Venedig og den bedste måde at komme rundt på kanalerne er på en guidet tour. Her kan du finde mere info om Jungle Queen Tours.

Fort Liquordale – en festlig by

Vi var tilbage i havn ved solnedgang og selvom klokken kun var 18, så var Ft. Lauderdale godt i gang med at leve op til byens kælenavn: Fort Liquordale.

Der er gang i den på Las Olas Beach, som er Fort Lauderdales svar på Miamis Ocean Drive. Men hvor South Beach har en klassisk “skyline” med neonoplyste Art Deco hoteller, så er det ikke halt så charmerende i Fort Lauderdale. Dog fejler festlighederne ikke noget, og der er barer og restauranter skuldre ved skuldre med fuld knald på de fleste aftener.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Melbourne ned til Fort Lauderdale.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Zydeco musik i Louisiana

Live Zydeco musik i det sydvestlige Louisiana er en ægte Creole oplevelse. Whiskey River Landing var et ikonisk sted med gang i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada