Billig billeje i Chicago

Billeje i Chicago er oplagt til en roadtrip på Route 66, rundt i midtvesten eller ud til østkysten.

Direkte fly til Chicago

Med direkte fly fra København til Chicago, og ofte til gode priser, er Chicago oplagt som start på en roadtrip.

Chicago ligger godt til en roadtrip på Route 66, rundt i midtvesten eller som start/slut på en tur rundt på østkysten og New York.

Jeg har lejet bil i Chicago tre gange – 2003, 2011 (Route 66) og 2016 – og benyttede de biludlejningssider jeg anbefaler:

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Billeje i Chicago lufthavn

Når du skal afhente din lejebil i Chicago og ankommer lufthavnen, skal du blot følge skiltene med Rental Cars.

I Chicago lufthavn ligger udlejningsselskaberne samlet i en bygning (Multi-Modal Facility). Du kommer derud med enten tog (hurtigst) eller bus. Kører toget ikke kan du tage bussen.

Følg skiltene og tag bussen med Rental Cars/ Parking Lot F i displayet. Der er 5-10 minutters kørsel ud til biludlejningsselskaberne og busserne koster ikke noget.

Videre med lejebil fra Chicago lufthavn

Chicago lufthavn ligger tæt på byen og midt mellem en masse interstates (190, 90, 294) og sammenfletninger. Jeg vil anbefale du ved hvor du skal hen når du forlader biludlejningsselskabet og har styr på GPS – enten lejet eller sørget for på egen hånd. Her kan du se mere om GPS på din roadtrip.

Betalingsveje ved Chicago

Der er flere betalingsveje rundt om Chicago og de interstates der ligger ved lufthavnen er også betalingsveje.

Betalingsvejene ved Chicago hører ind under E-ZPass og du kan leje bro-bizz dims, når du henter din leje bil.
Mange betalingsveje rundt om i USA omdannes til fuldautomatiske betalingsveje, hvor du ikke kan benytte kontanter til at betale. Har du ikke en bro-bizz og kører igennem, tilkommer der et gebyr (ex. 25 dollars) for at håndterer din gennem kørsel. Det trækker udlejningsselskabet fra det kreditkort du har oplyst ved afhentning af lejebilen.

Der er allerede afkørsler ved Chicago, hvor du ikke kan betale med kontanter.
Er du uheldig, så er det muligt at betale din afgift online inden for 5-7 dage fra din gennemkørsel.

Begrænsninger ved billeje i Chicago

Chicago har alle årstider og er ikke kendt som en cabriolet by. Det sætter nogle begrænsninger ved dit udvalg af lejebiler.

Hvis du vil køre Route 66 fra Chicago til LA og benytte dig af envejsleje, så er det min erfaring, at det er svært at leje en cabriolet.
Det er muligt at leje andre biltyper til Route 66, men der kan være begrænsninger mht. cabrioleter.

Hvis du starter med et par dage i Chicago inden din roadtrip, er det ikke strengt nødvendigt med en bil mens du er i byen.

Det er nemt at komme fra lufthavnen til downtown Chicago og den offentlige transport i downtown området er god.

Hvis du så starter dil roadtrip fra downtown og henter din bil inde i byen, skal du være opmærksom på, at udvalget er mindre.

Hvis du lejer bil i byen og afleverer i lufthavnen, kan der også tilkomme envejsleje.

Mine lejebiler i Chicago

I 2003 lejede jeg min første bil i USA. Det var en Ford Taurus, som jeg afleverede i Detroit.

I 2011 kørte jeg Route 66 fra Chicago til LA – og tilbage igen.
Til turen havde jeg lejet en SUV: Ford Escape.

I 2016 lejede jeg også en SUV i Chicago: Kia Sportage.
Den kørte jeg fra Chicago ned til Charleston, SC, op til New York og tilbage til Chicago.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne. Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. Model 3 er en midsize personbil og Model Y er en SUV. Find detaljer og priseksempler via linket.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

7 Comments

 1. Hej René,
  Tak for en inspirerende side med gode anbefalinger.

  Vi er en familie på 5 (børn fra 12 til 20 år), der planlægger en 18 dages sommerferie i juli 2020. Flyver til Chicago, og efter 3-5 dage videre på roadtrip i Illinois, Wisconsin, Michigan og Indiana.
  Fast punkter er ankomst til og afgang fra Chicago samt besøg hos venner i North Muskegon, MI.

  Vi har noteret os dine erfaringer med 4. of July i Chicago.

  Har du nogle erfaringer med eller bud på national parker i disse stater? Eller andre oplevelser du kan anbefale.

  På forhånd tak for svar.

  Mvh
  Frank

  1. @ Frank

   Den del af USA i har valgt at udforske, har ikke de store ikoniske naturoplevelser. Landskabet i den centrale del af USA er som du kender det fra Danmark, med lidt mere højde på nogle af bakkerne.
   Der ligger en nationalpark i området, Inidana Dunes, som er et beskyttet klit-område ud til Lake Michigan: https://www.nps.gov/indu/index.htm

   På nær storbyerne, går oplevelser i denne del af USA går mere på historie og kultur. Der er mange mindre byen som har den klassiske small-town-america følelse. I Michigan kan i også opleve Amish: https://amishamerica.com/michigan-amish-tourism-business/

   Kommer i ud i krogene af området, er det Gateway Arch i St. Louis (https://www.renefrederiksen.dk/2011/08/10/chain-of-rocks-bridge-og-gateway-arch-pa-route-66/) og Indianapolis Speedway (https://www.renefrederiksen.dk/2019/07/22/indianapolis-motor-speedway-the-brickyard/) i Indianapolis.

 2. Hej Jan
  Tak for en indspirrende blog du har.

  Vi er to som gerne vil køre af route 66 til august, fra Chicago til LA eller Las Vegas på 18-20 dage
  Vil høre om man kan undgå envejsafgift på bilejen, ved evt. at bytte bilen undervejs? og hvad gav du for billeje på denne distance?

  1. @ Kristina

   I kan ikke undgå envejsgebyret. At bytte undervejs vil blot øge antallet af envejsgebyrer, da det tilkommer når i lejer et sted og afleverer et andet.
   Her kan du læse mere om envejsgebyrer og om hvor du ser hvad tingene koster: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

   På min tur ad Route 66, kørte jeg retur til Chicago, så der var ikke noget envejsgebyr. På en anden tur kørte jeg fra Seattle til Chicago. Her betalte jeg knap 500 dollars i envejsgebyr. Forklaret i artiklen om envejsgebyr.

 3. Hej
  Tak for en fin hjemmeside og gode svar.
  Jeg planlæggeren 18 dages USA ferie i juli 2018. Vi vil gerne afslutte turen i chicago hvor vi skal besøge nogle venner. Jeg har tidligere været på byferie i Washington, newyork og Chicago og vil denne gang gerne se lidt mere af USA på et roadtrip. jeg er blevet anbefalet at flyve til Denvor og køre mod chicago i ca 12 dage. Vi vil gerne se lidt prærie, bjerge, nationalparker, lidt small town USA, et rodeo, idianer reservater, men uden at det bliver alt for stresset med alt for mange mennesker i juli måned.
  Hvad tænker du?

  1. @ Jan

   Tak for ros.

   Denver til Chicago er ikke en særlig god tur til det du søger.

   https://goo.gl/maps/C3iHQZSoMD32

   Denver til Chicago er 2/3 flad prærier uden noget. Den sidste 1/3 er landbrug. Ingen bjerge, nationalparker eller oplagte small town USA.

   Alt det vil i istedet få hvis i kører rundt i Virginia, North/South Carolina og Kentucky.
   Shenandoah National Park, Blue Ridge Parkway, Smoky Mountain National park mm.

  2. Hej Jan
   Du kan overveje denne rute hvor du kan få 4-5 nationalparker plus lidt statsparker og monumenter med og så Rocky Mountains selvfølgelig.
   https://www.google.dk/maps/dir/Denver,+CO,+USA/Great+Sand+Dunes+National+Park+and+Preserve,+Colorado,+USA/Black+Canyon+of+the+Gunnison+National+Park,+Colorado,+USA/Rocky+Mountain+National+Park,+Colorado,+USA/Devils+Tower,+WY,+USA/Rapid+City,+SD,+USA/Badlands+National+Park,+South+Dakota,+USA/Chicago,+IL,+USA/@40.9285231,-102.1748457,6z/data=!3m1!4b1!4m50!4m49!1m5!1m1!1s0x876b80aa231f17cf:0x118ef4f8278a36d6!2m2!1d-104.990251!2d39.7392358!1m5!1m1!1s0x87142fe61dd9cbc7:0x33d7918ad00f83d9!2m2!1d-105.5943276!2d37.7915959!1m5!1m1!1s0x873f5efc49376af1:0x3f31d692b3ad8bbc!2m2!1d-107.7415961!2d38.5753936!1m5!1m1!1s0x876979e4455903e9:0xfa27ee43a78e8217!2m2!1d-105.6836389!2d40.3427932!1m5!1m1!1s0x533306665439f6d1:0x4d1af79c027015f6!2m2!1d-104.6985456!2d44.5886461!1m5!1m1!1s0x877d42a59ebba5fb:0xc471615a3e93b7c7!2m2!1d-103.2310149!2d44.0805434!1m5!1m1!1s0x877e870c18052023:0x69685e31dae677f0!2m2!1d-102.3396912!2d43.8553804!1m5!1m1!1s0x880e2c3cd0f4cbed:0xafe0a6ad09c0c000!2m2!1d-87.6297982!2d41.8781136!3e0

   Det er dog en lidt lang rute til 12 dage (efter min smag), og der er oplevelser til en del dage i Black Hills området i South Dakota. Turen fra Black Hills området til Chicago, kan jeg ikke rigtig bidrage med noget på, da jeg kun har researchet rundt i Colorado og South Dakota hvor jeg tager over til september

   Der er sikkert også en del turister i området i juli måned, og så får du også envejsleje oveni hatten på bilen (måske en overvejelse værd at flyve indenrigs fra Denver til Chicaco)

   Men ellers synes jeg også Rénes bud er gode!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »