Spar penge på rejsen til USA og Canada

Der kan være mange penge sparet ved selv at bestille din rejse til USA eller Canada.
Ofte betaler du en meget høj ekstra pris for en pakkerejse, uden mulighed for at se hvad de enkelte dele reelt koster.

Rejsebureauer er berettigede

Jeg synes rejsebureauer er berettigede hvis deres ydelse og pris står mål med det de leverer.
Der er mange variabler af rejser, hvor det at betale for et rejsebureaus hjælp, kan være givet rigtig godt ud.

Det er ikke altid tilfældet med rejser til USA eller Canada.

Nemt og sikkert at booke og rejse selv

Det er hverken svært eller farligt at booke sin egen flybillet online til USA eller Canada. Kan du bestille tøj på en webshop, kan du også bestille en flybillet.
Alt det du skal huske i forbindelse med en rejse til USA og Canada, bliver du informeret om, når du køber billetten (ESTA til USA eller eTA til Canada).

Lejebil og overnatning ligeså. Det er nemt at vælge og bestille disse ting selv og du risikerer ikke noget ved at påtage dig disse opgaver selv.

For rigtig mange er planlægningen af en roadtrip i USA eller Canada en stor del af den samlede oplevelse. At sidde og kigge på lejebiler og hoteller bidrager til en større forståelse for din egen tur og du er mere forberedt på hvad der venter dig.

Pakkeløsninger uden prisgennemsigtighed

Udfordringen for dig som rejsende, når du køber en færdig pakkerejse er, at du sjældent ved hvad de enkelte dele koster.

Mange rejsebureauer tilbyder færdigpakkede rejser til USA og Canada, hvor der indgår fly, bil og overnatninger.
Du kan så få disse pakker tilrettet så de matcher de ting du gerne vil se og opleve.

Langt de fleste ender dog med en pakke som rejsebureauet allerede har sendt andre afsted på, og derfor har tingene klar til genbrug.

Ikke meget anderledes, end at jeg godt ved, at rigtig mange førstegangsrejsende tager på den klassiske rute på vestkysten og derfor har en detaljeret gennemgang klar, når folk spørger.

Jeg har også flere eksempler på hvad jeg har givet for fly, bil og overnatning rundt om på siden, samt hele regnskaber hvor alt er udspecificeret.

Billigere priser på individueller dele

Skal du på roadtrip i USA eller Canada, kan du næsten altid finde priser på fly, bil og hotel billigere eller til samme pris som et rejsebureau tilbyder.

Skal du på en uges badeferie på Cypern, er det ikke altid tilfældet, da et rejsebureau kan have booket et helt hotel og dermed have en favorabel pris.

Men en roadtrip er anderledes. Her kan de ikke garanterer et fly fyldt med gæster hver anden uge, så derfor arbejder de med individuelle bestillinger efter behov.

Da rejsebureauer ikke oplyser deres priser individuelt, kan jeg ikke sige om du sparer mest på fly, bil eller overnatning. Det jeg kan se er, at når jeg gennemgår en pakkerejse og selv finder priser på de individuelle dele, så er det billigere at planlægge og bestille rejsen selv.

Prissammenligning på rejser til USA

Her følger to eksempler på USA rejser, som er udbudt af to forskellige rejsebureauer.

Navnene på rejsebureauerne er underordnede, da min og andres erfaring (bl.a. Politiken, som fra tid til anden prissammenligner rejser med at bestille selv) er, at det er reglen, snarer end undtagelsen, at du kan gøre det billigere selv.

Oktober 2016

Et rejsebureau havde en pakkerejse til en 16 dages tur inkl. fly, bil og hoteller.

Pris for rejsen var fra 27.000 kr. pr. person, ved to personer.

Jeg kunne se hvor turen startede og sluttede, men ikke præcis hvilke fly.
Jeg kunne se størrelse på bil, inkl. ekstra chauffører og envejsgebyr.
Jeg kunne se navne på hoteller undervejs.

Ved at benytte de sider jeg selv bruger og anbefaler andre at bruge:

fandt jeg frem til følgende priser for de enkelte dele.

Priser på fly, bil og hoteller blev fundet, som hvis jeg skulle rejse to uger fra den dag jeg søgte.

Fly
5000 kr. pr. person.

Bil, inkl ekstra chauffør og envejsgebyr
4300 kr.

Hoteller
17.800 kr.

Rejsebureauets pris for to personer: 54.000 kr.

Pris for to personer, ved at booke selv: 32.100 kr.

En besparelse på: 21.900 kr.

Februar 2017

Et rejsebureau havde sammensat en rejse:
Fly til New York.
Ophold i New York.
Overnatning i DC.
Afhentning af lejebil i DC.
Hoteller fra DC ned til Miami.
Aflevering af bil i Miami (envejsgebyr).
Fly hjem fra Florida.

Rejsen var i slutningen af juli.

Samlet pris for to voksne + barn på 7 år: 49.800 kr.

Jeg kendte datoer for fly.
Navne på hoteller.
Størrelse på bil.

Ved at benytte de sider jeg selv bruger og anbefaler andre at bruge:

fandt jeg frem til følgende priser på de enkelte dele.

Fly
11.500 kr.

Bil, inkl ekstra chauffør og envejsgebyr
10.090 kr.

Hoteller
18.600 kr.

Samlet pris: 40.190 kr.

Samlet besparelse for 2 voksne og 1 barn: 9.610 kr.

Sikkerhed ved at købe selv

Der er mange myter forbundet med køb af rejser. En af dem, at det er billigst at bestille turen selv, holder ofte stik.

Derimod er andre myter, som at man skal købe en pakkerejse for at være dækket i forhold til rejsegarantifonden, er ikke længere rigtig.

Rejsegarantifonden har for længst ændret på reglerne, så du sagtens kan være dækket af selvsamme, når du bestiller din rejse selv.

I en artikel andetsteds på siden, har jeg gennemgået rejsegarantifonden og sikkerhed generelt i forbindelse med at bestille din egen rejse.

Hvad skal du vælge?

Som nævnt, kan der være værdi i at bruge rejsebureauer. Det hele handler ikke kun om pris.
Mange er klar til at betale 5000 kr. eller 10.000 kr. ekstra for ikke selv at skulle bruge tid på at bestille noget. Eller fordi de er nervøse for, om de gør det rigtigt, hvis de bestiller selv.

Det jeg kan konstaterer er, at af de titusindevis af USA og Canada rejsende som jeg hjælper hvert år her på siden, er der ingen af de som bestiller og planlægger alt selv, som har en dårligere tur end de ellers ville have haft.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

14 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Sine says:

  Hej Rene,

  Du har godt nok set meget af USA, ikke tosset.
  Jeg skal afsted hele august. Jeg har kun flybilletten over og hjem igen. Jeg starter i Vancouver(Canada) hos nogen venner i en lille uge. Derefter er der frit valg. Og så har jeg en flybillet hjem fra San Francisco slut august. Jeg tænker storbys turer. Har du nogle forslag til rute/transport, da jeg ikke er klar på at leje en bil og køre selv.

  • @ Sine

   Når du ikke vælger bil som transport, er du mere begrænset mht stop undervejs.
   Storbyer på ruten, som du vil kunne komme nogenlunde nemt mellem, vil være Vancouver-Seattle-Portland-Salem-Eugene-Sacramento-San Francisco.

   Du bør nok fokuserer på Seattle, Portland og San Francisco da du finder flest oplevelser her, men også skal afsætte mere tid til at komme omkring.

   Hvis jeg var uden bil og skulle opleve disse byer, ville jeg researche dagsture for at se lidt omkring byen også.

   Kan ikke komme i tanke om noget nær Seattle.

   I Portland bør du finde ud til Multnomah Falls.

   I San Francisco kan en tur til Yosemite og Napa Valley være oplagte.

   Der kører tog langs kysten mellem Seattle og San Francisco: https://www.amtrak.com/coast-starlight-train

   Der er også busser – Bolt Bus (https://www.boltbus.com/where-we-go/) og Greyhound m.fl.

 2. Torben says:

  Hej Rene
  Tak for en meget informativ side, har fundet mange gode informationer (og finder sikkert flere.. 😉 ) om den forestående tur til Florida. Tager afsted om et par uger og skal være derovre et par uger…..
  Vi har lejet bil og regner med at køre en del rundt i det sydlige Florida, med “base” 3-4 steder på vejen, regner med at slå lejr ca. 3-4 dage omkring henholdsvis Tampa/Fort Myers, et sted i Florida Keys, Miami og Orlando….
  I forbindelse med bil-leje tilbyder firmaet, at man kan bruge deres Sunpass på motorvejene, for den nette sum af ca. 11$ om dagen, hvilket på vores tur er i omegnen af 1000,- (dk) hvilket jeg synes er en smule pebret.
  Muligheden er så enten at bruge kontantbetaling, hvilket så vidt jeg kan se ikke er muligt ved alle afkørsler og vel er langsommere/mere besværligt.
  Alternativt kan man selv købe et Sunpass og klistre det i forruden, hvilket så kræver at man skal oprette en konto og sætte penge ind på den etc. og samtidig skal man være sikker på at man faktisk betaler med sit eget Sunpass, da man ellers får et gebyr for hver eneste “uatoriserede brug” af udlejers konto.

  Har du nogen erfaringer med dette? Skal man bare smile og betale for udlejers? Eller skal man gå efter at betale kontant eller købe sit eget Sunpass?

  Derudover:
  Har siddet og stirret mig fuldstændig blind på hoteller/lejligheder, hvor skal man bo, hvilket område etc… Så har ikke reserveret noget endnu… Hvad er dine erfaringer med at bestille sent, i den periode vi taler om (midt/slut februar) er der gode sidste øjebliks tilbud eller kan man ligeså godt bestille nu?
  Har læst din artikel hvor du skriver at begge dele er muligt og at det er lidt et temperamentsspørgsmål, men kunne alligevel godt bruge et par ord, også i forhold til perioden (det er vel ikke højsæson, men den nærmer sig vel??)

  • @ Torben

   Jeg ordner selv Sunpass når jeg er i Florida.

   Det koster 5 dollars for mærkaten. Resten betaler du via en app. Det fungere fint.
   Jeg har beskrevet mulighederne vedr. Sunpass i denne artikel om billeje i Miami.

   Hvad anågr overnatning, har jeg også skrevet en artikel om det i og omkring Miami. Her kan du læse om overnatning i Miami.

   Hvornår man skal bestille, har jeg beskrevet mere generelt her. Hvor meget (eller noget overhovedet) der er sparet på at vente ved jeg ikke. Jeg shopper ikke rundt på den måde og venter og krejler. Jeg booker overnatning i byen når jeg kender datoerne og ved i hvilket område jeg vil bo. Om jeg kunne spare 50 eller 100 kr. er ikke så vigtigt for mig. Jeg bor billigt uden for byerne, som opvejer den hund jeg jeg ikke gad rode efter inde i byen.

 3. Susanne Holse says:

  Hej
  Vi har netop sendt vores ældste søn Patrick på 25 år til Austin, Texas, hvor han skal gå på Uni indtil den 15. maj. Vi (som tæller vores anden søn Marc på 21, min mand Gregers og mig selv) overvejer at tage over og rejse rundt med Patrick, når han er færdig. Vi overvejer ankomst den 19. maj – afrejse den 4. juni.
  Jeg har meget kik på den klassiske rute med start i San Francisco, ned langs kysten til Los Angeles til Las Vegas og retur til San Francisco. Vi vil gerne både oplever byer men også nationalparker.
  Jeg er meget i tvivl om hvad man bør prioritere og nå at se, når man kun har små 14 dage.
  Hvad vil du anbefale os?
  PS Vi har aldrig været i USA før og aldrig prøvet noget der ligner roadtrip. Jeg er meget usikker på at arrangere rejsen selv. Jeg har kikket på pakkeløsninger, vil synes også det kunne være sjov at prøve at arrangere selv.

  • @ Susanne

   I vil fint kunne lave en god tur på 14 dage. Hvor meget i kan nå, afhænger af hvor mange dage i vil bruge i byerne (SF, LA og Las Vegas).

   Min klassiske rute, som er tegnet ind her, er på 13 dage.
   Den kan fint kortes ned så den passer til en 14 dages tur ved at køre SF, LA, Grand Canyon, LV og SF.

   Bemærk at Highway 1 er lukket for gennemkørsel. Forventes først åbnet i slutningen af 2018.
   Yosemite National Park er nok lukket for gennemkørsel via Tioga Pass pga. sne. Det åbner ofte først i juni – i 2017 var det i slutningen af juni.

   Selvom det er første tur til USA er der intet at frygte. Det er super nemt.
   Her på hjemmesiden finder du svar på alt og kan du bestille blomster (tøj, sko, mad, vin mm.) på nettet, så kan du også bestille en flybillet eller booke et hotel.

   Mht. rejsesikkerhed er der heller ikke noget at være bange for.

   • Finn Petersen says:

    Du kan også fravælge sunpass og undgå betalingsvejene.
    Det er nok værst omkring Miami hvor der er flere strækninger hvor der ikke er mulighed
    For at betale kontant.
    Hvis man vælger at lave sunpass aftale med et biludlejningsfirma mener jeg at Alamo er
    Det bedste valg.
    I perioden du skal derover er det højsæson så det er et gamble at satse på sidste øjebliks tilbud.

   • Maja Hansen says:

    Hej

    Vi er et par der godt kunne tænke os at komme til USA
    maj 2021 (hvis de åbner op) vestkyst San Francisco, Los Angeles, Las Vegas. Vi kunne godt tænke os at rejse rundt i autocamper, men ville høre om det er svært selv at book rejsen rundt eller om du anbefaler at gøre det gennem et selvskab, de siger hurtigt 25000 per person?

 4. Lena says:

  Jeg prøver at finde noget information omkring ekstra gebyrer ved booking af hoteller og er nu landet her på din hjemmeside. Jeg er i kontakt med et udemærket rejsebureau, der tilbyder en rejse ud fra mine ønsker – men umiddelbart til en noget højere pris end hvad jeg selv kan søge ud på fx Hotels.com. Rejsebureauets forklaring er, at der på bookingsider som Hotels.com ikke er indeholdt en række ekstra gebyrer. På netop Hotels.com er der dog angivet to priser – heraf en inkl. skatter og gebyrer. Som jeg læser det, vil der således kun komme et resort fee oveni, når jeg ankommer til hotellet – hvilket jeg ligeledes også vil skulle betale, hvis jeg booker gennem rejsebureaet. Kan du hjælpe mig videre med, hvad der er op og ned i forhold til dette?

  • @ Lena

   Det er præcist som du skriver. Hotels.com oplyser den totale pris inkl. skatter, men ved nogle hoteller kan der tilkomme ekstra betaling, som også er oplyst. Disse skal betales på hotellet når du tjekker ud.

   Det er, som du selv skriver, ex. resort fee. Det kan også være parkering.

   • Lena says:

    Tusind tak for dit hurtige svar! Dejligt at få det bekræftet. En skam at rejsebureauet ikke bare melder klart ud – det er jo helt forståeligt, at der i deres pris også skal være indeholdt en fortjeneste – det er bare så dumt, når man forsøger at dække det ind under noget andet… Jeg tror jeg lige så stille fortsætter min egen planlægning af rejsen. 🙂

    • Morten Larsen says:

     Hej Lena
     Resortfees er typisk i Las Vegas hvor alle de store kasinoer kører med det. Vi betalte også resort fee i Key West og vist også i Miami hvor vi boede lige ud til South Beach.
     Men på et ganske almindeligt hotel/motel på dit roadtrip som man jo har rigtig mange overnatninger på er jeg aldrig stødt på det. Ej heller parkeringsfee når du er ude på roadtrippet. Jeg sætter næsten altid mine filtre op med “Gratis Wi-Fi” og “Gratis P” og det er der altså rigtig mange steder.
     Hvis det er kan du se økonomien for vores selvplanlagte roadtrips her for 4 mennesker:
     https://larsensbudgetrejser.wordpress.com/category/okonomi/

     • Lena says:

      Hej Morten
      Hvor er det pænt af dig at kommentere! Dejligt at høre du har samme oplevelse. Og tak for både link og tip med søgefiltre – det var en rigtig god ide. 🙂

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top