Skal vi vælge en RV/motorhome eller lejebil?

Om du vælger RV, Autocamper, Motorhome eller lejebil til din roadtrip er en individuel beslutning. Der er fordele og ulemper ved begge typer transport.

Prisen på en RV

Det er dyrere at leje en RV end en lejebil. En RV er også dyrere at køre i, da den ikke kører så langt på literen. Og så er det ikke gratis at overnatte i en RV. Du kan ikke blot holde ind og parkerer hvor du vil for natten, så du har stadig en udgift til overnatning på camping- og RV pladser.

En overnatning i en RV på en campingplads vil dog oftest kunne holdes under 100 dollars pr nat. Et hurtig tjek på nogle priser på koa.com, viste priser fra 60 dollars og op.
Til sammenligning, vil du ofte kunne finde et motelværelse til samme pris i mange af de samme områder.

En roadtrip i RV er anderledes

Du bør vælge en RV fordi du er vild med eller ønsker at opleve campinglivet. En RV er, groft sagt, en stor campingvogn og passer bedst til en type roadtrip hvor naturen og campinglivet prioriteres.

RV er specielt populære blandt børnefamilier.
Med muligheden for at sidde ved et bord, mens de lange stræk overståes, kan børn underholde sig mere på egen hånd end at sidde fastspændt på bagsædet.
Med småbørn på mere faste rutiner (amning, bleskift, mad og toiletstop) er en RV også god, da man kan holde ind på en rasteplads og være så fleksibel man har brug for.

Husk på, at du ikke må overnatte på de fleste rastepladser. Mange rastepladser har skilte om netop dette. Stopper du på en rasteplads uden skilt, kan du ikke blot antage de samme regler fra sidste plads også gælder på denne. Der kan være forskel på de enkelte rastepladser indenfor samme county (kommune) og mellem stater.
I Nationalparker finder du praktisk info om dette samt RV på deres hjemmesider. Se et eksempel her om RV i Yosemite National Park.

Kørsel i en RV

Størstedelen af veje, parker og attraktioner rundt om i USA og Canada, er indrettet fint til RV’s af varierende størrelse. De største der lejes til turister er 30-35 fod lange. 10 meter.
De kan køres rundt på stortest alle veje. Dog vil der være steder hvor du skal tage dig ekstra i agt, og steder hvor du skal tage visse hensyn.

På de stejle bjergveje skal du tage hensyn til bagvedkørende og holde ind, ved tilkørsler skal du være mere opmærksom på reaktionstiden i acceleration. På smalle veje skal du være opmærksom på bredden og ved broer, om du er OK i højden.

En RV gør sig bedst i det åbne landskab, hvorfor mange vælger at supplere en RV med en almindelig lejebil i nogle af de store byer.
På den klassiske roadtrip på vestkysten, kommer du igennem San Francisco, Los Angeles og Las Vegas.
Her er der både mindre plads til en RV, færre parkeringspladser (du kan bl.a. ikke køre ind i p-huse i en RV). Mange vælger at parkerer deres RV (eller vente med at hente den) mens de oplever storbyen.

I Las Vegas har flere af de store hoteller P-pladser bagest på deres grund. Her kan du parkerer, mens du nyder et par dage på et rigtigt hotelværelse mens du oplever The Strip.

Der er også et par bynære campingpladser i Las Vegas, hvis du vil opleve begge dele.

Parkering med en RV

Mange parkeringspladser har plads til RV og motorhomes. Det gælder også de store attraktioner ex. forlystelsesparker.

Et trick jeg benytter – og giver videre til alle jeg hjælper med RV – er at bruge Google Maps i planlægningen af parkering.
Ved at ændre kortet til satellitbilleder, kan du zoome ind på de steder du vil besøge og se nærmere på parkeringsmulighederne.
Her kan du se et eksempel fra Monterey i Californien. Et yndet stop for mange på Highway 1 og turen ned af kysten.

Leje af RV
Jeg har ikke selv lejet en RV i USA, så kan ikke anbefale nogen ud fra egne erfaringer. To af de store udlejere er Cruise America og El Monte.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg sætter stor pris på du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe , CarTrawler og overnatning: Hotels.com, Booking.com her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Andre roadtrip oplevelser:

2 Comments

 1. Hej Rene

  Tusinde tak for en fantastisk hjemmeside.

  Jeg har søgt lidt rundt på din siden, men synes ikke umiddelbart jeg kunne finde et svar på mine spørgsmål.

  Vi er en familie på tre (snart fire), som overvejer en længere rundrejse i USA til næste sommer/efterår. Vi har overvejet pakkerejse, men hælder mere og mere til at planlægge turen selv, idet vi har fin erfaring med egen booking af fly, hotel m, billeje mv.

  Imidlertid er vores plan dog også, at vi i tre ud af de forventede 7 uger vi er afsted vil bo og køre i et motorhome. Vi har ikke stor erfaring med disse og har derfor et par spørgsmål, som jeg håber du har tid og lyst til at besvare.

  Vi planlægger motorhome brug fra Las Vegas til Denver med stop ved bl.a. følgende (primært nationalparker): Grand Canyon, Monument Valley, Zion National Park, Page, Rocky Mountain National Park.

  Er der en hjemmeside til booking af campingpladser som du kan anbefale?

  Er der en hjemmeside til booking af motorhome, som du kan anbefale?

  Er der ift ovenstående nationalparker nogle særlige campingpladser du kan anbefale? Jeg kan se (har kigget via hjemmesiden KOA), at der er utroligt mange for hver national park, hvilket hurtigt kan gøre det uoverskueligt ift valg af bedste plads)

  Når man skal booke på KOA har jeg lagt mærke til, at man skal vælge om ens motorhome har “slides” eller ej. Ved du hvad dette dækker over?

  Mvh. Jonas

  1. @ Jonas

   Jeg har ikke selv lejet motorhome i USA. Kun lejebiler.
   De to selskaber jeg referer til, er derfor ikke nogle jeg har erfaring med. Et par af de store udlejere er America Cruise og El Monte RV

   Mht. campingpladser, så er koa.com et godt sted at starte. Det er en kæmpe “kæde” af campingpladser, med nem oversigt online over alle pladser mm.
   Der er mange andre campingpladser i USA, men der skal i søge mere direkte efter dem i google: camping, stat, by mm.
   Jeg har ikke boet på nogle af dem, så kan ikke anbefale en plads.

   Campingpladser inde i nationalparkerne er ofte ikke en del af koa.com. Her skal du finde campingpladserne via parkernes hjemmesider. Du skal også booke tidligt. SÅ snart de åbner for booking skal i holde jer til. Campingpladserne er det første der fyldes og der er ikke ubegrænsede med plads til motorhomes.

   Når du besøger steder som Grand Canyon, Zion, Yosemite m.fl. så er det en god idé at bo inde i parken og benytte parkens transportmuligheder for at opleve dem. Et motorhome kan være stort at køre rundt med på de små veje og der er måske ikke plads til at holde ind. Undersøg dette på forhånd, hvad der vil være bedst for jer.
   I Zion kommer det helt af sig selv, da i ikke må køre rundt i egen bil.

   Slides er om siderne på dit motorhome kan køres ud. Det gør den bredere når de er kært ud.

   Jeg har ikke selv kært på roadtrip i en motorhome. Der er flere hjemmesider derude der specialiserer sig i netop det. Der vil du kunne finde mange flere info om leje, kørsel og campering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada