Rejser til USA

Op mod 300.000 danskere rejser hvert år til USA. Rigtig mange af jer rejser til USA for at udleve drømmen om en roadtrip rundt om i det store land.

For rigtig mange af jer handler det ikke blot om en rejse til USA, men lige så meget om at planlægge denne rejse og dermed forlænge oplevelsen til mere end to, tre uger.

Hvorfor rejser du til USA?

Årsagen til at rejse på ferie i USA kan være mange, men som nævnt, så er drømmen om en ultimativ roadtrip en af dem.
Fordi USA er stærkt forbundet med begrebet roadtrip, så vælger mange at rejse på den måde i USA og så kombinerer det med traditionelle ferieformer som storbyferie, oplevelsesrejser (sport, musik, natur, forlystelsesparker mm.) samt badeferie.
Det kan også være du skal på arbjde/møde/konference/messe i USA. Mange benytter den mulighed for at koble lidt ferie på rejsen til USA før/efter. Noget jeg selv har gjort et par gange på mine rejser til USA.

Beslutningen om at rejse til USA

At rejse på ferie i USA er ikke billigt, men det er heller ikke dyrere end så mange andre ferie destinationer rundt om i verden.
Roadtrip som rejseform til rejsen i USA har dog en økonomisk fordel i kraft af billig billeje, billige overnatningsmuligheder og relativ billig mad/drikke.
Men det er ikke for at få den billigste ferie du skal rejse til USA. Men hvis du har mod på at arrangerer din rejse selv, så er der gode penge sparet i forhold til at få hjælp fra andre – og det indebærer ikke større risiko.

Research af USA rejse

Når du har truffet beslutningen om at rejse på ferie i USA på egen hånd, så kan du begynde din research og planlægning.
Det kan virke uoverskueligt, men søger du inspiration og hjælp på sider som bl.a. min, så er det faktisk ikke så svært. Det sværeste ved at rejse til USA er faktisk at vælge hvor du skal tage hen og hvilke ting du skal opleve. De fleste er begrænset af tid på året og længde på rejse til USA grundet ferie fra arbejde, så det sætter nogle naturlige begrænsninger – men der er stadig et hav af oplevelser lige meget hvornår på året du kan rejse til USA.

Køb af rejsen til USA

Når du har besluttet dig for hvor og hvornår rejsen til USA skal foregå, så kan du begynde at kigge priser. Igen er der hjælp at hente på nettet så du kan se hvad andre har betalt for en rejse til USA og hvilke priser de forskellige elementer koster (fly, bil, overnatning, mad mm).
Der er forskellige tidspunkter hvor det bedst kan betale sig at købe de forskellige elementer til en USA rejse. Det betyder du kan holde prisen på din USA rejse nede ved at købe fly, bil, overnatning på de rigtige tidspunkter.

Afrejse til USA

Ankomst

Ferien

Hjemrejse

Find flere information til din roadtrip

Her på siden kan du finde mere information om det at planlægge din egen roadtrip til USA og Canada.

Mine Roadtrips

Jeg har selv været i USA mere end 20 gange og besøgt rigtig mange af de kendte steder – og mange af de knap så kendte.

Under rejsebeskrivelser i menuen kan du finde mine beretninger fordelt på de stater, steder byer og parker jeg har besøgt.
De mange roadtrips jeg har været på, kan også læses i kronologisk rækkefølge. Det kan du hvis du går ind og kigger på Mine Roadtrips.

Stater besøgt

Jeg har som mål at overnatte i alle 50 stater i USA. I 2013 overnattede jeg i min 46. stat. Men målet er ikke blot en overnatning, men at opleve staten. Derfor har jeg besøgt flere stater mere end én gang.
Her kan du se mere info om alle de stater jeg har besøgt i USA.

Danskernes favorit destinationer

Danskerne er vilde med at tage på roadtrip på vestkysten – og forståeligt nok. Den klassiske roadtrip rute på vestkysten har alle de oplevelser de fleste forbinder med en ægte amerikansk roadtrip.
Men danskerne er vilde med hele USA. Her kan du se danskernes favorit destinationer i USA at starte en roadtrip fra (tallene er fra 2011).

Mest læste rejsebeskrivelser

Det er oplevelser fra den klassiske roadtrip rute på vestkysten der er blandt de mest populære rejsebeskrivelser. Her kan du læse de ti rejsebeskrivelser fra roadtrips i USA & Canada der var de mest læste i 2014.

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada