Planlægningen af din roadtrip – flybilletten

Dette er den anden af fire artikler om overvejelserne op til en roadtrip i 2017. Overvejelser om tidspunkt for turen, valg af flybillet, ønsker og krav til lejebilen og ruten/oplevelser.

Her gennemgår jeg hvordan jeg fandt frem til den flybillet jeg endte med at købe.

Events bestemte datoer for flybilletten

Jeg havde to oplevelser planlagt på min roadtrip. Elvis Week i Memphis, TN og solformørkelse et eller andet sted i Missouri eller Nebraska (lå ikke fast da jeg købte flybilletten).

Jeg havde afsat to uger til min roadtrip i 2017. De to datoer der lå fast var den 15. august i Memphis og den 21. august til solformørkelsen.

Jeg kunne derfor flyve til USA lørdag den 12. august og retur lørdag den 26. august og lave en fin roadtrip mellem de to datoer.

Mest nærliggende var at flyve ind til Atlanta og lave en roadtrip der fra. Det har jeg gjort på flere tidligere ture rundt i syden, bl.a i 2012 hvor jeg også besøgte New Orleans.

Men der var andre muligheder og jeg undersøgte en del, inden jeg traf mit valg.

Lufthavn før flybillet

Atlanta lå i den høje ende af skalaen (+5000 kr.) og jeg tænkte det måtte kunne gøres billigere.

Da jeg havde to hele dage til at nå fra en lufthavn til Memphis, kiggede jeg på alternativer der geografisk var en mulighed, med et par lange køredage.

Disse lufthavne var i spil:
Orlando
Washington, DC
Chicago
St. Louis
Dallas
Houston

Der er andre muligheder, men til disse byer er der enten direkte eller forbindelser med kun en mellemlanding fra Danmark.

Et hurtig tjek på priserne fravalgte dem alle, på nær en.

Tjek alternativerne inden du køber flybillet

Mange overser muligheden for at vælge en anden lufthavn end den mest oplagte.
Skal du på den klassiske roadtrip på vestkysten, er det værd at kigge på fly til San Francisco, Los Angeles og Las Vegas.

Skal du til New York og på roadtrip via enten DC eller Boston (eller begge) så tjek fly til DC, New York og Boston.
Skal du også ind i landet til ex. Niagara og rundt derinde, så kan Chicago også være en mulighed.

Går turen til Florida og syden, så er der gode fly til Miami, Ft. Lauderdale, Orlando og Atlanta.

For nogen går der by-blindhed i den, og man forelsker sig i en roadtrip ud af en bestemt by.
Lad i stedet prisen på flybilletten være med til at bestemme hvor du flyver ind og ud af.

Her kan du læse mere om flybilletten til USA og Canada.

Flybillet med mellemlanding til Houston

Der er direkte fly til DC, Chicago og Orlando fra Danmark, men det var for dyrt, så turen blev med en mellemlanding på vej ud og en på vej hjem.

Jeg endte med at købe en billet til Houston. Den kostede 3500 kr.

Jeg skulle flyve København – Frankfurt – Houston ud og Houston – London Heathrow – København hjem.
Her kan du læse mere om turen til Houston inkl. info om mellemlanding og immigration – samt beretninger fra flere andre rejser til USA, bl.a også via Canada (som kræver en eTA).

Houston er et fint udgangspunkt for en roadtrip i det område jeg skulle til. Brugte to dage til at køre til Memphis, og da jeg bevægede mig vest på derfra til solformørkelse, passede Houston godt til at udforske Missouri, Nebraska, Kansas og Oklahoma på vejen tilbage.

Lejebil havde indflydelse på flybilletten

Det var ikke kun prisen på flybilletten der bestemte hvilken en jeg valgte. Prisen på lejebilen spillede også ind.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top