Planlægningen af din roadtrip – billeje

Dette er tredje af fire artikler om mine overvejelser forud for min roadtrip i 2017. Overvejelser om tidspunkt for turen, valg af flybillet, ønsker og krav til lejebilen og oplevelser/ruten.

Denne går tæt på de tanker jeg gjorde mig, inden jeg valgte min lejebil.

Masser af erfaring med lejebiler i USA

Jeg har lejet mere end 40 biler i USA. Gennem årene har jeg kørt i de fleste størrelser og typer af lejebiler.
 
De oplevelser i lejebil jeg mangler, kostede mere end jeg havde lyst til at betale på min roadtrip i august 2017, så jeg har traf et fornuftigt valg.

Jeg skulle rundt i syden og midtvesten på min roadtrip. Vejret skulle nok blive godt men selvom vi kun var to personer, fravalgte jeg en cabriolet.

Vælg en større lejebil

Jeg valgte en mid-size SUV til turen. Primært pga. prisen, men stor nok til at vi ikke manglede plads til de ting der var planlagt på turen.
Her tænker jeg ikke så meget bagageplads, men havde to ting på programmet, hvor bilen blev base i forbindelse med oplevelser.
 
Den største fejl mange gør, når de lejer bil til deres roadtrip, er at leje en for lille bil.
 
Skal i kun to personer af sted, er der ikke noget der er for småt til jer, inkl. en cabriolet.
 
Skal I flere af sted, er det en god idé at leje en større bil end I regner med. Det forklarer jeg nærmere her, hvor jeg gennemgår en række størrelser og klasser på lejebiler.

Du lejer ikke en bestemt bilmodel

Den mid-size SUV jeg lejede var ikke en bestemt model, men en af flere. Det kan være en Ford Escape, Kia Sportage, Dodge Journey, Chevrolet Equinox m.fl. der står og venter på dig.
 
For mig er det ikke så vigtigt, men for andre ved jeg at de gerne vil have en bestemt model, eller i hvert fald en amerikansk bil.
 
Der er stort set frit valg af lejebil (inden for din klasse) når du henter bil, så selvom billedet viser et, kan du ofte vælge mellem flere.
 
Se mere her om frit valg af lejebil ved udlevering.

Billeje i den samlede pris for roadtrip

Som beskrevet i en tidligere artikel om planlægning, kiggede jeg på flere mulige lufthavne og flybilletter til turen.
 
I samme research kiggede jeg også på prisen på billeje inden jeg købte flybilletten.
 
Der kan være gode penge sparet på at lægge sin tur anderledes, da billeje ikke koster det samme overalt i USA – og der er forskellige sæsoner.
 
Specielt i New York er billeje meget dyrere end i resten af USA. Her kan du læse mere om billeje i New York og hvordan du måske kan spare nogle penge..
 
Men for at være sikker, og min generelle rutine når jeg planlæger en roadtrip, tjekkede jeg også billeje prisen i de samme byer som jeg tjekkede flybilletprisen i.
 
Billejen kostede dog stort set det samme, og da billetten til Houston var billigst blev det den kombination jeg valgte.

Svar på alt om billeje i USA

Min store erfaring med lejebiler har jeg samlet her på hjemmesiden. I top navigationen finder du svar på alt du har brug for at vide før du lejer bil og links til de billigste sider at leje igennem.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada