Planlægningen af din roadtrip – billeje

Dette er tredje af fire artikler om mine overvejelser forud for min roadtrip i 2017. Overvejelser om tidspunkt for turen, valg af flybillet, ønsker og krav til lejebilen og oplevelser/ruten.

Denne går tæt på de tanker jeg gjorde mig, inden jeg valgte min lejebil.

Masser af erfaring med lejebiler i USA

Jeg har lejet mere end 40 biler i USA. Gennem årene har jeg kørt i de fleste størrelser og typer af lejebiler.
 
De oplevelser i lejebil jeg mangler, kostede mere end jeg havde lyst til at betale på min roadtrip i august 2017, så jeg har traf et fornuftigt valg.

Jeg skulle rundt i syden og midtvesten på min roadtrip. Vejret skulle nok blive godt men selvom vi kun var to personer, fravalgte jeg en cabriolet.

Vælg en større lejebil

Jeg valgte en mid-size SUV til turen. Primært pga. prisen, men stor nok til at vi ikke manglede plads til de ting der var planlagt på turen.
Her tænker jeg ikke så meget bagageplads, men havde to ting på programmet, hvor bilen blev base i forbindelse med oplevelser.
 
Den største fejl mange gør, når de lejer bil til deres roadtrip, er at leje en for lille bil.
 
Skal i kun to personer af sted, er der ikke noget der er for småt til jer, inkl. en cabriolet.
 
Skal I flere af sted, er det en god idé at leje en større bil end I regner med. Det forklarer jeg nærmere her, hvor jeg gennemgår en række størrelser og klasser på lejebiler.

Du lejer ikke en bestemt bilmodel

Den mid-size SUV jeg lejede var ikke en bestemt model, men en af flere. Det kan være en Ford Escape, Kia Sportage, Dodge Journey, Chevrolet Equinox m.fl. der står og venter på dig.
 
For mig er det ikke så vigtigt, men for andre ved jeg at de gerne vil have en bestemt model, eller i hvert fald en amerikansk bil.
 
Der er stort set frit valg af lejebil (inden for din klasse) når du henter bil, så selvom billedet viser et, kan du ofte vælge mellem flere.
 
Se mere her om frit valg af lejebil ved udlevering.

Billeje i den samlede pris for roadtrip

Som beskrevet i en tidligere artikel om planlægning, kiggede jeg på flere mulige lufthavne og flybilletter til turen.
 
I samme research kiggede jeg også på prisen på billeje inden jeg købte flybilletten.
 
Der kan være gode penge sparet på at lægge sin tur anderledes, da billeje ikke koster det samme overalt i USA – og der er forskellige sæsoner.
 
Specielt i New York er billeje meget dyrere end i resten af USA. Her kan du læse mere om billeje i New York og hvordan du måske kan spare nogle penge..
 
Men for at være sikker, og min generelle rutine når jeg planlæger en roadtrip, tjekkede jeg også billeje prisen i de samme byer som jeg tjekkede flybilletprisen i.
 
Billejen kostede dog stort set det samme, og da billetten til Houston var billigst blev det den kombination jeg valgte.

Svar på alt om billeje i USA

Min store erfaring med lejebiler har jeg samlet her på hjemmesiden. I top navigationen finder du svar på alt du har brug for at vide før du lejer bil og links til de billigste sider at leje igennem.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top