Planlægningen af din roadtrip – ruten og overnatninger

I fire artikler gennemgår jeg min planlægning af sommerens roadtrip i 2017. Tidspunktet lå fast, flybilletten var købt og bilen lejet. Nu manglede jeg kun at lægge ruten og finde oplevelser.

Ruten

Fordi der var to fastlagte datoer, Elvis Week og solformørkelse, var ruten delvis låst.
Derudover spillede vejret ind i forhold til hvor solformørkelsen skulle opleves, så jeg kunne jeg ikke lave ruten 100%.

Det der lå fast, var ankomst til Houston, TX den 12. August om eftermiddagen. Dernæst skulle vi være i Memphis, TN den 14. aug om aftenen til en koncert.
 
Den strækning kan godt klemmes ind på en dag, men valgte at bide den over i to.

Den 14-16. aug skulle jeg være i Memphis til Elvis Week.
 
Den 17. august forlod jeg Memphis og kørte til Clarksdale, MS.
 
Her fra var ruten uvis. Den kom til at gå gennem Arkansas, men det var det eneste der lå fast på daværende tidspunkt.

Målet var solformørkelsen den 21. aug. Det ville dog være vejret der bestemte hvor, men satsede på enten Missouri eller Nebraska.
 
Af hensyn til planlægning og sikkerhed for en overnatning tæt ved, var der allerede booket overnatning i de to stater.
 
Efter solformørkelsen, var det planen at kigge nærmere på Oklahoma og ramme Texas omkring Amarillo, og køre retur til Houston via Dallas.

Frem til Arkansas passede den planlagte rute. Her havde vi så godt kendskab til vejret, at solformørkelsen ikke blev i Missouri og vi i stedet satsede på Nebraska.

Så vi kørte fra Arkansas nord på gennem Kansas og videre til Nebraska.

Nu var vejret til gengæld dårligt her, så en sidste øjebliks beslutning sendte os til Wyoming for at opleve solformørkelsen på en skyfri himmel.

Det betød så at Oklahoma måtte opgives og i stedet gik ruten via Colorado og New Mexico.

Oplevelser

De dage ruten lå nogenlunde fast, var der kig på flere oplevelser. Nogle planlagt og bestilt, andre blev taget hvis tiden tillod det.

Ud af Houston var der kig på et godt, lokalt spisested til frokost i Lake Charles, inden det blev til en swamp tour i Louisiana efterfulgt af en super Zydeco oplevelse.
 
Der ville blive en del musik på turen.

Zydeco i Louisiana, Elvis Week i Memphis og Elvis Live in Concert, Blues i Clarksdale, hvad der måtte være af live musik på diverse barer og forhåbentlig noget country til slut i Texas.
 
Af andre oplevelser på tegnebrættet var:
Tabasco Factory Tour, Natchez Parkway, Gibson Factory Tour, SUN Studio, River Cruise i Memphis, Walmart museum i Arkansas, jetski, ATV, drive-in bio, natur og lokal mad.

Da ruten ændrede sig i forbindelse med solformørkelsen, nåede vi at opleve Denver, køre op på Pikes Peak, se lidt af Santa Fe, spise den kendte Green Chile Cheeseburger (og milkshake) og køre lidt af Route 66.

Fra Amarillo (som var på den oprindelige rute inden afgang) var Cadillac Ranch og Palo Duro Canyon på programmet.

I Dallas var vi forbi JFK museet og hørte lidt country på Billy Bob.

Den sidste ændring på ruten blev fra Dallas. Skulle være fløjet ud af Houston, men orkanen Harvey ændrede den plan. I stedet blev vi ombooket til Dallas og fik en fin tur hjem der fra.
 

Overnatninger

Fordi flere datoer lå fast, havde jeg allerede booket en række overnatninger. Som jeg anbefaler, så er der fire regler for, hvornår du lige så godt kan bestille dine overnatninger på forhånd.
 
Jeg havde booket min første overnatning, da vi landede i Houston.
 
Den næste der var booket, var den mellem Houston og Memphis.

I Memphis blev det til to forskellige steder, da planen ændrede sig og der var mange tusinde gæster i byen pga. Elvis Week.
 
Den i Clarksdale, MS var også booket, da jeg ville bo på Ground Zero Blues Club.
 
I forbindelsen med solformørkelsen, havde jeg booket to forskellige steder den samme dag (Missouri og Nebraska). Hvor det blev, afhang af vejret, men når jeg bruger hotels.com kan jeg afbestille dagen før, så mistede ikke noget ved at gøre det sådan.
 
Resten af overnatningerne, lavede jeg løbende. Jeg booker fremad når jeg rejser, så der bliver booket 2-3 stykker frem, når jeg kender til ruten i flere detaljer.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Mona Lytken says:

  Hej Rene.
  Tur fra Boston, lidt op i New England, Niagra Falls, Washington D.C. og hjemrejse Fra Boston.
  Vi har 14 dage og er lidt ideforladte.
  Håber du har foreslog til antal overnatninger de forskellige steder, oplevelser og sjove steder at se.
  Hilsen Mona

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top