Santa Fe og Green Chile burger

Santa Fe byder på anderledes arkitektur og forbindelse til Route 66. Byen og New Mexico er også kendt for sin Green Chile Burger.

23 aug, 2017

Gensyn med Santa Fe

Der havde været flere gensyn på denne roadtrip og Santa Fe var ingen undtagelse. Jeg havde besøgt byen i 2011 da jeg kørte Route 66. Dengang blev det kun til en gennemkørsel. Denne gang overnattede jeg i byen men ankom desværre sent. Så oplevelserne i Santa Fe var begrænset til denne formiddag.

Planen for aftenen før, var at prøve den lokale (for New Mexico) Green Chile Burger. Det var lige voldsom nok til morgenmad, så fandt i stedet et fransk bageri med crepes på menuen.

Santa Fe er en mindre by med ca 80.000 indbyggere – ca. 150.000 indbyggere med opland. Det er den historiske downtown folk kommer for at opleve. Her er arkitekturen holdt i områdets oprindelige adobe stile. Der er flere gamle bygninger i byen, bl.a. den (nok) ældste kirke i USA fra 1610. Nybyggeri i downtownområdet holdes også i den originale adobe stil.

Byen opleves bedst til fod, hvor du på en gåtur kan spotte flere af detaljerne. Jeg kom bl.a. forbi en butik med byggematerialer der har specialiceret sig i gamle døre.

Santa Fe er et fristed for kunstnere og kreative folk. Overalt i byen er der butikker, håndværk og udtryk for netop det. Flere kendte kreative har enten startet eller sluttet deres karriere i Santa Fe.

New Mexico er kendt for chili peppers. Rundt om i byen hænger de røde som pynt flere steder. Jeg så ikke nogen grønne, men netop Green Chile er en af de kendte retter fra New Mexico – New Mexico Chile Verde.

Green Chile Burger

Målet for dagen var Amarillo i Texas. Selvom Albuquerque er ikke den mest direkte rute fra Santa Fe, valgte vi at køre den vej. Det passede bedst med et par butikker der skulle besøges, samt en Green Chile Burger til frokost.

Valget for en Green Chile Burger faldt på Owl Café. Ikke tilfældigt, da denne har en forbindelse til den historiske The Owl Bar & Cafe i San Antonio, NM.
Jeg besøgte The Owl Bar & Cafe i San Antonio et par år tidligere. Dels for at prøve en Green Chile Cheeseburger men også fordi stedet har en forbindelse til den første atombombe.

Owl Café i Albuquerque startede I 1986, men indretningen er I klassisk 50’er diner stil. Oplevelsen klinger også lidt af the good old days, med frisk betjening og en sludder med personalet.

Vi gik all in på Green Chile. Burgeren ser måske ikke ud af så meget på billedet, men den var god. Green Chile skal ikke afskrække dig. Det lyder måske stærkt, men det er mere pikant end stærkt.
Da vi havde bestilt burgeren, blev vi gjort opmærksom på en Green Chile Milkshake. Den var en positiv overraskelse. En klar anbefaling her fra.

Prøv selv en Green Chile Burger på Owl Cafe

Mange byer, stater og regioner har deres særegne kulinariske traditioner. I New Mexico er det bl.a. Green Chile Burger. Finder du den på kortet når du kører gennem staten, så anbefaler jeg du prøver den. Kommer forbi Albuquerque er Owl Cafe et godt sted at prøve den. Her kan du finde mere info om stedet

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top