Luckenbach Picker Circle

En lang tur gennem Texas blev afsluttet med god pit BBQ i Fredericksburg og en dag fyldt med musik i Luckenbach.

18 april, 2019

En morgenmad til den lange tur til Luckenbach

Fra de store vidder og stilheden i ørkenen ved Big Bend skulle der lidt mere bymæssig bebyggelse (men kun lidt) og musik til, de næste par dage.

Big Bend National Park og Marathon havde været et kærkomment gensyn, så jeg sagde ordentlig farvel med en god morgenmad.

500 km gennem Texas

Fra Marathon stod den på knap 5 timers kørsel til mit næste stop, byen Luckenbach. Det foregik primært på I-10 med 80 mph, som er hastigheden i de mere øde områder af Texas.

Jeg kom afsted i god tid, og havde ingen trafik eller forsinkelse, så der var tid til at se nærmere på byen Fredericksburg og nyde en BBQ frokost.

Pit BBQ i Fredericksburg

Når du er i Texas er der specielt én ting du skal prøve: BBQ. Texas er ikke alene om BBQ traditionen i USA, men varianten Pit BBQ, er Texansk. Og den er god. Jeg havde fundet Backwoods BBQ ved byen Fredericksburg. Jeg kom lidt efter frokost, så der var ro på, men ellers et stort sted som sikkert har en god stemning ved aftensmadtid og i weekenden Backwoods BBQ kører et simpelt koncept, som jeg har oplevet ved flere BBQ steder. Du bestiller noget kød i skranken, vælger dine sides og drikkevarer og betaler. Så finder du selv fixings (brød, pickles, bønner, sauce mm.) og sætter dig og nyder din mad. Samme princip som ved de pit BBQ steder jeg har besøgt i Lockhart (Kreuz, Smitty og Blacks). Jeg valgte en meat combo med to slags kød (ribs og brisket) og to sides. Det blev skyllet ned med en root beer.

Fredericksburg forsøger at holde fast i sin historie og storhedstid. Byen og dette område af Texas, er grundlagt af tyskere og du finder flere byer med tyskklingende navne i nærheden – Gruene, New Braunsfels, Boerne, Schulenburg, Muenster og Luckenbach Der er en smule germansk tilbage i Fredericksburg, men byen føles desværre mere som en travl gennemfartsvej end en hyggelig destination.

Picker Circle i Luckenbach

Mit mål for dagen var Luckenbach. Det er en meget lille by 17 km øst for Fredericksburg. Så lille de fleste misser den når de kører forbi, og mange vil nok ikke kalde det en by. På en lille grusvej der drejer fra hovedvejen, ligger en lille samling huse (to) som udgør attraktionen Luckenbach i dag. Det ene hus er et Posthus/General Store/bar – det andet er en Dance Hall (forsamlingshus).

Luckenbach er i dag kendt for musik. Der er daglige Picker Circles, hvor alle der har tid og lyst til at spille, kigger forbi og jammer sammen. I weekenderne er der ofte større arrangementer hvor Luckenbach Dance Hall tages i brug og et band optræder.

Jeg var forbi på en torsdag, hvor der først på dagen var en Picker Circle indenfor. Om aftenen rykkede den udenfor og blev udvidet med en del flere musikere.

En Picker circle er et simpelt koncept. Du dropper forbi i tidsrummet med dit instrument og spiller med. Der var kun guitarer denne aften, men der var en banjo om eftermiddagen. Fiddles (violin) er også et populært instrument i en Picke Circle.

Musikerne sidder lidt og snakker med de andre i cirklen, spiler nogle noter og en vælger så at opføre et nummer. Andre kan så bidrage med lidt backing på instrument eller vokal. Denne aften så jeg tolv forskellige kunstnere der kom og gik til denne Picker Circle. Der er som regel en host, som er der aftenen igennem, og denne introducerer så nye der dukker op. Mange kender hinanden, men ikke unormalt at helt nye dukker op og joiner. Skete denne dag, hvor et helt nyt ansigt deltog i sin første Picker Circle i Luckenbach.

Mens musikerne hygger, kan du forsyne dig i baren og nyde mad/drikke ved langbordene og møde nye mennesker. Det er ikke en decideret koncert, så meget normalt man har en samtale ved bordene med musikken som baggrund.

Besøg og hør musik i Luckenbach

Vil du have en intim musikoplevelse i Texas mindste by, så er der ingen vej udenom Luckenbach. Du finder (nok) musik hver dag, men tjek Luckenbachs hjemmeside for specielle events og evt. ting der skal købes billet til.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Marathon med 80 MpH ind til Fredericksburg og BBQ. Herfra var der kun en kort tur ud til Luckenbach og dagens egentlige destination.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

The Loneliest Highway

The Loneliest Highway (Highway 50) er ikke så lonely endda. Ingen planlagte stop, så nød landskabet og hvad der dukkede op.

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town er nok lidt mere poleret end der forventes af en spøgelsesby. Calico er dog en ægte mineby og et fint stop på din roadtrip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada