Autentisk pit barbecue i Lockhart, Texas

Fra den ene capital til den anden. Fra cowboys til barbecue.

Lockhart – Barbecue Capital of Texas

Ovenpå en god nats søvn i Bandera var jeg klar til dagens oplevelser. Først og fremmest stod den på et gensyn med Lockhart. Byen blev først besøgt i forbindelse med turen hen over nytåret og gemmer på de bedst barbecue restauranter i Texas.
De er så gode de kalder sig barbecue capital of Texas (og jeg vil give dem ret).

Smittys Marks

Denne gang havde jeg udset mig Smitty’s Market. Dette og Kreuz Market (som jeg besøgte sidst) drives af den samme familie, men en stridighed for nogle år tilbage fik bror og søster til at gå hver til sit med familievirksomheden og i dag er der så to gode barbecue steder som begge bygger på den samme tradition: Closed Pit Barbecue.
Smitty’s Market gør ikke megen figur af sig og jeg tror flere har overset stedet. Der er ‘Parking in the rear’ hvor man også kan gå ind, men stedet skriger stadig ikke restaurant.

Pit barbecue

I stedet for en lille Weber med låg, er der her tale om opmurede pits med låg som der fyres op under i begge ender med træ. Der er en herlig duft af røg, kød og krydderier i lokalet og til tider en heftig aktivitet.
Man bestiller og betaler sit kød i det ene lokale og køber tilbehør og spiser i et andet. Man kan vælge mellem pølser, brisket (fat and lean), ribs og chops. Man får det serveret på pergamentpapir og kan vælge brød eller kiks til. Man bestiller og betaler ikke en portion valgt ud fra et menukort. Man siger hvad man har lyst til og hvor meget og så bliver der skåret og hugget på den store blok midt i lokalet og man betaler efter vægt.

Tilbehør og lange borde

I lokalet ved siden af sidder man ved lange borde og spiser sin mad. Man kan købe diverse tilbehør til: Baked beans, grov kartoffelmos, avokado, tomat og løg, cheddar (populært hvis man har valgt kiks i stedet for brød) og pickles.
Ligesom hos Kreuz er der heller ingen gafler her, men der er lidt flere bbq saucer at vælge imellem (og hot sauce – det er de vilde med på disse kanter).

Kreuz frem for Smitty’s

Maden var god, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Super mørt, velsmagende og dejlig fedtet (der er jo ingen gafler til at spise med). En autentisk oplevelse fra ende til anden, men Kreuz er, efter min mening, lige lidt bedre. Specielt deres pølse smagte bedre og så var deres brisket også nummeret bedre. Det samme var deres baked beans.
Smitty’s er et mindre sted og der er en rigtig lokalstemning når man sidder der og spiser (selvom mange af gæsterne er turister ligesom dig selv) og det er en fed oplevelse.

Slå mave i Lockhart

Når man har lagt bunden (og lidt til(, så kan man gå en tur i Lockhart og slå mave. Lockhart er atter en by for hvem byens restbygning alt er bygget op om. Lockhart har ikke en midtby man kan bruge megen tid i da den ikke er særlig stor, men man kan måske bruge tiden til at finde nogle af de andre barbecue steder som byen har at byde på, bl.a. Black’s. Kreuz Market ligger ikke i downtown men få minutters kørsel derfra i en stor rød bygning lige ud til hovedvejen.Kreuz Market

Hvis du har glemt hvordan mit besøg hos gik (og besøgene hos nogle af de andre madsteder i Texas) så kan du se indlægget om kød, burgere og bbq.

Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Andre roadtrip oplevelser:

2 kg steak på The Big Texan på Route 66

Imponerende at se hvordan en enkelt mand kan fortære 2 kilo steak plus det løse. Kan man det på under en time på The Big Texan, så får man måltidet gratis. En must see ting på Route 66.

One Comment

  1. Vi var forbi Kreuz og Smitty julen 2013, og er glad for at vi tog forbi nu vi endelig var i Texas..
    Synes dog at Smittys pølser var bedre end Kreuz’ (de neutrale i smagen).
    En rigtig fin lille by, og ud over torvet nær Smitty, er der ikke meget umiddelbart, men den er så også meget hyggelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada