Autentisk pit barbecue i Lockhart, Texas

Fra den ene capital til den anden. Fra cowboys til barbecue.

Lockhart – Barbecue Capital of Texas

Ovenpå en god nats søvn i Bandera var jeg klar til dagens oplevelser. Først og fremmest stod den på et gensyn med Lockhart. Byen blev først besøgt i forbindelse med turen hen over nytåret og gemmer på de bedst barbecue restauranter i Texas.
De er så gode de kalder sig barbecue capital of Texas (og jeg vil give dem ret).

Smittys Marks

Denne gang havde jeg udset mig Smitty’s Market. Dette og Kreuz Market (som jeg besøgte sidst) drives af den samme familie, men en stridighed for nogle år tilbage fik bror og søster til at gå hver til sit med familievirksomheden og i dag er der så to gode barbecue steder som begge bygger på den samme tradition: Closed Pit Barbecue.
Smitty’s Market gør ikke megen figur af sig og jeg tror flere har overset stedet. Der er ‘Parking in the rear’ hvor man også kan gå ind, men stedet skriger stadig ikke restaurant.

Pit barbecue

I stedet for en lille Weber med låg, er der her tale om opmurede pits med låg som der fyres op under i begge ender med træ. Der er en herlig duft af røg, kød og krydderier i lokalet og til tider en heftig aktivitet.
Man bestiller og betaler sit kød i det ene lokale og køber tilbehør og spiser i et andet. Man kan vælge mellem pølser, brisket (fat and lean), ribs og chops. Man får det serveret på pergamentpapir og kan vælge brød eller kiks til. Man bestiller og betaler ikke en portion valgt ud fra et menukort. Man siger hvad man har lyst til og hvor meget og så bliver der skåret og hugget på den store blok midt i lokalet og man betaler efter vægt.

Tilbehør og lange borde

I lokalet ved siden af sidder man ved lange borde og spiser sin mad. Man kan købe diverse tilbehør til: Baked beans, grov kartoffelmos, avokado, tomat og løg, cheddar (populært hvis man har valgt kiks i stedet for brød) og pickles.
Ligesom hos Kreuz er der heller ingen gafler her, men der er lidt flere bbq saucer at vælge imellem (og hot sauce – det er de vilde med på disse kanter).

Kreuz frem for Smitty’s

Maden var god, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Super mørt, velsmagende og dejlig fedtet (der er jo ingen gafler til at spise med). En autentisk oplevelse fra ende til anden, men Kreuz er, efter min mening, lige lidt bedre. Specielt deres pølse smagte bedre og så var deres brisket også nummeret bedre. Det samme var deres baked beans.
Smitty’s er et mindre sted og der er en rigtig lokalstemning når man sidder der og spiser (selvom mange af gæsterne er turister ligesom dig selv) og det er en fed oplevelse.

Slå mave i Lockhart

Når man har lagt bunden (og lidt til(, så kan man gå en tur i Lockhart og slå mave. Lockhart er atter en by for hvem byens restbygning alt er bygget op om. Lockhart har ikke en midtby man kan bruge megen tid i da den ikke er særlig stor, men man kan måske bruge tiden til at finde nogle af de andre barbecue steder som byen har at byde på, bl.a. Black’s. Kreuz Market ligger ikke i downtown men få minutters kørsel derfra i en stor rød bygning lige ud til hovedvejen.Kreuz Market

Hvis du har glemt hvordan mit besøg hos gik (og besøgene hos nogle af de andre madsteder i Texas) så kan du se indlægget om kød, burgere og bbq.

Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Annika Pedersen says:

  Vi var forbi Kreuz og Smitty julen 2013, og er glad for at vi tog forbi nu vi endelig var i Texas..
  Synes dog at Smittys pølser var bedre end Kreuz’ (de neutrale i smagen).
  En rigtig fin lille by, og ud over torvet nær Smitty, er der ikke meget umiddelbart, men den er så også meget hyggelig.

 2. steffen nielsen says:

  Vi er lige kørt igennem Texas, og var desværre ikke inde og prøve de lækre Ribs.. ærgeligt, nå en anden gang.. Vi havde 107 grader F iøvrigt.. varmt varmt.. vi er på vej vest på ad route 66

  kanon tur..

  • @ Steffen

   Der er i gået glip af noget rigtig lækker mad men er sikker på i ikke går sultne i seng de andre steder i spiser i USA.

   Hvad med The Big Texan i Texas. Gjorde i ikke stop der? Den ligger i Amarillo lige på jeres rute (Route 66) og er legendarisk for deres 72 oz (2 kg) steak. Hvis man spiser den på under en time, så får man måltidet gratis.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top