Billig billeje i San Francisco

Det er billigt at leje bil i San Francisco og Californien, hvilket betyder, du fint kan leje en større bil med plads til baggage indenfor budgettet.

Gode flyforbindelser til San Francisco

Det er nemt at komme til San Francisco fra Europa og Danmark (gode flyforbindelser fra Europa og direkte forbindelser fra Danmark) er San Francisco oplagt start på en roadtrip rundt på den klassiske rute på vestkysten.

Jeg har lejet bil i San Francisco i 2005 og 2012 og benyttede de biludlejningssider* jeg anbefaler:

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Vælg selv selskab eller gør billejen billigst

Billeje i San Francisco lufthavn er nemt. Når du har lejet din bil via de sider jeg anbefaler, kan du selv vælge hvilket selskab du vil hente bilen hos – eller blot tage det billigste.

Min erfaring med de mange selskaber er gode, og jeg har ikke oplevet noget der gør, jeg ikke vil bruge et frem for et andet.

Biludlejning samlet et sted i San Francisco

Alle biludlejningsselskaberne i San Francisco ligger i det samme Rental Car Center.

Når du ankommer i San Francisco lufthavn (SFO) og har hentet din bagage, så skal du følge skiltene til Rental Car og tage lufthavnstoget derhen.

I Rental Car Center skal du så gå til det selskab du skal hente bilen hos.

Det er oplagt at hente din lejebil i lufthavnen ved ankomst til San Francisco.

Skal du først have nogle dage i byen inden du kører på roadtrip i din lejebil, er det et temperamentspørgsmål om du vil leje bilen fra den første dag, eller vente med at leje en bil i San francisco til i kører ud af byen.

Offentlig transport i San Francisco

San Francisco har fornuftig offentlig transport med både bus, sporvogne og subway/tog. Afhængig af hvor du bor i SF, så kan det være i skal betale for parkering på jeres bil, hvorfor nogle vælger at vente med at leje bil til de skal ud af byen.

Bedre udvalg af lejebiler i lufthavnen

Udvalget af lejebiler er bedst i lufthavnen, så hvis i vil sikker på at kunne vælge mellem flest (eller sikre jer en speciel lejebil, ex. cabriolet), kan det være en fordel at leje jeres bil med afhentning fra SFO.

Udvalget af lejebiler i byen er mindre, da biludlejningsstederne er mindre og de ikke kan have så mange biler holdende. Er udvalget af lejebil ikke så vigtig for jer, kan i leje i byen og afleverer i lufthavnen når i flyver hjem.

Betalingsveje og Golden Gate Bridge i San Francisco

Du kommer ikke rigtig i kontakt med betalingsveje i San Francisco eller på vestkysten.

Der er nogle betalingsveje i Los Angeles, men i et område de færreste turister kommer forbi.

Der er betalingsvejbaner flere steder, men dem kan du blot undlade at køre på.

Der er betalingsbroer ved San Francisco, den mest kendte er Golden Gate Bridge.

På Golden Gate Bridge kan du ikke betale med kontanter eller kort hvis du kører over broen. Du skal derfor betale før eller efter (op til 48 timer efter du har krydset den).
Gør du ikke det, vil du blive opkrævet beløbet via det kreditkort du oplyste ved afhentning af din lejebil + et gebyr.

Her kan du læse mere om betaling online af Golden Gate Bridge.

Vær opmærksom på, at det kun er på vejen ind til San Francisco (fra nord mod syd) du skal betale for brug af Golden Gate Bridge.

Da der ikke er nævneværdigt med betalingsveje i Californien, kan det ikke betale sig at sige ja til en “bro-bizz” når du henter din lejebil, da du nemt kan undgå betalingsveje.

Billeje i San Francisco to gange

I 2005 lejede jeg en cabriolet via Rentalcars.com og hentede den hos Avis. Jeg endte i en Chrysler Sebring (modellen findes ikke mere) og var godt tilfreds med hele forløbet.

I 2012 lejede jeg også en cabriolet. Denne gang via Auto Europe og hentede bilen hos Dollar. Jeg fik en Chrysler 200 (modellen findes ikke mere som cabriolet) og selvom bagagerummet på denne model ikke er særlig stort – specielt med taget nede – gik det fint, da vi kun var to og kunne bruge bagsædet til bagage.

Chrysler 200 produceres ikke længere som cabriolet og lejes derfor ikke ud mere. De to modeller du kan få, når du lejer cabriolet, er Ford Mustang og Chevrolet Camaro.

Begge gange er billeje gået nemt og afhentningen lige så. Jeg har lejet bil mere end 40 gange i USA og har hentet lejebil hos alle udlejningsselskaberne.

Generelt er det billigere at leje bil i Californien og Florida end i resten af USA. Her kan du se eksempler på priser på billeje i Californien.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne. Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. Model 3 er en midsize personbil og Model Y er en SUV. Find detaljer og priseksempler via linket.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

13 Comments

 1. Hej Rene
  Er ved at leje bil i San Fransisco hvor vores sommerferie starter – slutter i LA
  Har du erfarring med, at bytte bilen ud undervejs..

  vi vi gerne i starten have en SUV da vi skal til Yousemity og videre til Las Vegas inde i landet derfra.
  Vi kunne så godt tænke os at bytte SUV’en ud med en convertible i Las Vegas og køre resten af turen i den.

  Kan bare ikke se at man har den mulighed når man lejer via nettet ? Måske du ved om det er muligt eller ej og hvad man evt skal gøre 🙂

  1. @ Jette

   Du kan ikke blot bytte bil fra en model (størrelse/klasse) til en anden. Man lejer en bil for en periode og afleverer så igen.

   Det du kan gøre er at leje en bil fra a-til-b og så leje en anden fra b-til-c mm.

   Det er dog ikke altid en super løsning, da der tilkommer envejsgebyr på billeje når den hentes et sted og afleveres et andet.

   Hvis i er OK med den ekstra omkostning, så kan i leje en SUV fra SF til Las Vegas og så afleverer den der. Og så leje en cabriolet fra Las Vegas.

   Hvis i kun er to, kan jeg dog ikke forstå valget af en SUV hvis i alligevel kan være i en cabriolet. Jeg ville leje en cabriolet hele vejen. Det tilføjer en ekstra fed dimension, specielt i Yosemite og vil nok være hvor i får størst glæde af en cabriolet.

   Se mere her om leje af cabriolet: https://www.renefrederiksen.dk/lej-en-cabriolet-til-din-roadtrip-usa-canada/

 2. Hej René!

  Først – stor ros til din side. Jeg er ved at forberede en roadtrip sammen med min kæreste i juli måned – vi har planlagt at tage den klassiske tur på Vestkysten og så flyve til NYC fra SFO når vi kommer tilbage dertil fra roadtrippen og slutte med 4-dages tid i NYC. Din side hjælper så fint med at highlighte de bedste seværdigheder og budgettet i øvrigt. Vi har planlagt et budget på 40-45.000 kr hver alt inklusiv – så når jeg læser dine opslag om budget – jamen så kunne alt jo tyde på, at vi måske har penge med hjem, ha ha. Det må tiden vise. Hellere penge med hjem igen, end for lidt sparet op.

  Nå, nu til mit spørgsmål. Vi vil naturligvis stadigvæk gerne spare hvor vi kan og vi er ved at planlægge billeje (afhentning og aflevering i SFO). Vi er afsted i ca. 25 dage og når jeg søger på de tre sider du henviser til, så får jeg en pris på lige omkring 10.000 kr som det billigste for en cabriolet. Omkring 14000 kr hvis det skal være en Mustang. Kan det virkelig passe det ikke kan gøres billigere? Eller er det fordi vi rejser i højsæson? Jeg er 26 og min kæreste er 25 – så jeg er klar over, at der kan komme gebyr på for ham ved nogle selskaber – men hvis vi nu ser bort fra det? 🙂

  Håber at høre tilbage!
  God weekend.

  Hilsen Stephanie

  1. @ Stephanie

   Tak for ros.

   Der er kun to cabrioletmodeller hos selskaberne (se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/lej-cabriolet-i-usa/) og ingen garanti for bestemt model (se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/kan-du-frit-vaelge-lejebil-ved-afhentning/) så vælg den billigste.

   Det er kun når man er under 25, at der skal betales ekstra – se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

   De priser i kan finde via de link jeg har, er de billigste jeg kender til. Det stemmer også nogenlunde overens med de priser jeg tidligere har fundet for Californien: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/

 3. Hej Rene har du et råd til hvilke forsikringer der er gode at have , når man har lejet bil gennem Rentalcars . Vi er 3 der skal køre bilen . På vores 3 ugers Road trip i Californien . På forhånd tak

  1. @ Lone

   De tre sider jeg anbefaler har alle de lovpligtige forsikringer inkluderet.
   På et par af siderne har du mulighed for at tilkøbe ekstra forsikring, så som udvidet vejsideforsikring, mistede nøgler, punktering og hvis du løber tør for benzin.

   De er ikke lovpligtige, og selvom du kan opleve opsalg når du henter bilen, hvor de gerne vil sælge dig disse, så er de ikke et krav.

   Her kan du læse mere om forsikringer: https://www.renefrederiksen.dk/2012/03/20/forsikring-fee-billeje-usa/

   Her kan du se mere om udlevering af lejebil og hvad du skal være opmærksom på:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/udlevering-af-lejebil/

   For nogle kan de være et sikkerhedsnet, så man ved der ikke kommer andre udgifter i tilfælde af et uheld.

   Personligt har jeg aldrig selv tilkøbt dem og de er ikke et krav for at kunne få hjælp.

   Du kan altid ringe til udlejningsselskabet hvis der sker noget og har brug for hjælp. Har du ikke tilkøbt en ekstra forsikring, så vil du blot blive opkrævet for den ydelse du får hjælp til.

   Her kan du se eksempler på hvad folk har haft af uheld og hvordan de løste det:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/skader-og-uheld-med-lejebiler-i-usa-canada/

 4. Hej René,

  Vi starter med et par dage i San Francicsco, og vil ikke have bil med der ind, både for at spare et par dages leje, samt at det er hammer dyrt og parkere inde i byen. Er det muligt og hente leje bil i lufthavnen efterfølgende, når man ikke er en del af det “normale” ankomst flow?

   1. Super! Tak for hurtigt svar 🙂

    Thumbs up for en fantastisk side.

    Har du i øvrigt erfaring med og bytte udlejningsbil undervejs? Jeg tænker på at leje en mustang cabriolet til highway 1 fra sfo, og så skifte til en mere praktisk suv til resten af turen. Regner med og dreje fra ved San Simeon eller San luis Obisbo.

    Vores plan er den klassiske roadtrip med lidt tilpasninger hist og pist. Vi har 19 dage.

    Regner med disse stop: 2 nætter i SFO, 1 i Monterey, 1 i SanSimion/ San Luis Obisbo, 1 i furnace creek 3 i vegas, 1 i Williams, 1 i Page, 1 i Vegas(igen måske) 1 i Bishop, 2 i Yosemite, 1 i Lake Tahoe, 3 i Napa Valley.
    Så er der godt nok en dag i overskud, men ud fra erfaring, sidste vi var på roadtrip i Florida, så kan en plan nemt skride lidt… Vi regner heller ikke med og booke andet end hotellet i SFO. Resten tager vi som det kommer. Det giver også plads til lidt spontanitet 🙂

    Lyder det som en fornuftig plan? Vi rejser sidste uge i August eller i starten af September.

    Rettelser eller råd til ruten hilses velkommen.

    Det udviklede sig da lidt 😉

     1. Hej René,

      Det med billejen er jeg med på 🙂

      Vores udgangspunkt er “den klassiske rute” Vi vil bare ikke til LA, så derfor køre vi ind i landet og tager Death valley , Vegas osv. Overvejer at tage en overnatning mellem kysten og death valley, ellers kan det godt blive en lang etape. Seqouia? eller har du et anden forslag?

     2. @ Michael

      Jeg vil springe Death Valley over på vej ind fra kysten og tage den når i forlader Vegas for at køre mod Yosemite.

      Jeg vil også springe Vegas over på vej ind og tage den på vej tilbage, ellers kører i lidt frem og tilbage og bruger ikke tiden optimalt.

      San Luis Obispo – Lake Havasu bliver for lang. Det er 7 timer uden trafik og pauser, så regn med 9-10 timer i bilen. Der er dog ikke så meget at stoppe efter på den strækning, så kan være i vil bide det i jer.
      Alternativt San Luis Obisbo til Barstow og dagen efter Barstow til Grand Canyon.

      Fra Lake Havasu kører i via Kingman og Route 66 og er på den klassiske rute.

  1. Ja, det er intet problem. Tag ud i lufthavnen med undergrundsbanen og tag det interne tog (AirTrain) hen til biludlejningshuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »