Roadtrips i USA

Ekspert i kør-selv-rejser og roadtrips i USA og Canada

Jeg har lejet bil i USA 45 gange og kørt mere end 100.000 km. Jeg har overnattet mere end 600 gange i USA i 48 forskellige stater.

Erfaringen fra disse ture har jeg samlet i flere hundrede rejsebeskrivelser om alle de oplevelser jeg har haft, samt en række detaljerede artikler om alt det praktiske ved at tage på roadtrip på egen hånd.

Nedenfor finder du en kort omtale om de vigtigste emner, med link til uddybende artikler.

Kør-selv-ferie i USA & Canada

Kør-selv-ferie, bilferie eller roadtrips er sin egen type ferie. Du opholder dig ikke et fast sted hele din ferie, men kører rundt til oplevelser i et større område.

Lande som USA og Canada er oplagt til kør-selv-ferier. De to lande er enorme (sammenlignet med Danmark og Europa) og kontrasterne endnu større. Hvadenten du vælger en roadtrip i en almindelig bil eller i en RV/autocamper, vil du kunne få nogle enestående oplevelser fordelt på storbyer, natur, small town America, kultur, historie, mad og musik.

Bestille selv eller benytte et rejsebureau?

Jeg kørte min første rigtige roadtrip i 2003. Siden 2010, har jeg været i USA mere end en gang om året. Jeg har bestilt mine egne ture – købt flybillet, lejet bil og booket overnatninger – og aldrig haft problemer. Sammenlignet med priser hos diverse rejsebureauer, har jeg sparet rigtig mange penge ved at gøre det selv. Via linket kan du finde mere info vedr. brug af rejsebureauer og se eksempler på besparelser.

ESTA og eTA for at rejse til USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Køb af flybillet til USA og Canada

Flybilletten til USA eller Canada kan kan købes til en rimelig pris. Hvor billig, eller dyr din billet bliver, afhænger af flere ting såsom tid på året, destination, antal mellemlandinger, bagagemængde og hvor godt du vil sidde. Der er flere sider der kan hjælpe med et hurtig kig på priserne på tværs af selskaber, men det er en god idé også at tjekke direkte hos flyselskabet.

Immigration og indrejse i USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Din roadtrip rute i USA og Canada

Mange har allerede en idé om, hvad deres roadtrip skal indeholde. For de flestes vedkommende, kan den klassiske roadtrip rute på vestkysten opfylde alt det – og mere til. Er du først bidt af roadtrip som rejseform, så kan det være du vil udforske nogle af alle de andre spændende ruter og vejstrækninger USA byder på.

Find informationerne her

På de forskellige sider kan du læse mere om de forskellige aspekter ved at tage på en roadtrip.
Jeg har prøvet at dække det meste, så du som nybegynder kan komme godt i gang med planlægningen af din egen roadtrip.
Har du allerede lidt erfaring, kan du lade dig inspirere af mine oplevelser og idéer.

Hver gang jeg er afsted på en roadtrip, samler jeg ind til endnu flere rejsebeskrivelser som finder vej her til siden.
Mens jeg er af sted, benytter jeg Facebook til at dele oplevelserne mens jeg er afsted.
På Facebook deler jeg en masse råd og erfaringer for at hjælpe alle de som selv skal afsted.

I menuen har jeg inddelt de forskellig elementer af en roadtrip så det er nemt at gå til, afhængig af hvad du søger.
Her kan du finde et link til nogle af de mest benyttede informationer.

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

86 Comments

 1. Vi er to par, som til næste år flyver til Washington 12. april, bor der et par dage, besøger venner et par dage i Rockbridge County, bruger nogle få dage til at køre til New orleans, hvor vi igen bor et par dage. Herfra flyver vi til Denver eller lidt sydligere, lejer bil, besøger nogle nationalparker og ender i Las Vegas, hvorfra vi (måske via) Washington flyver hjem til Danmark igen. Har du et par gode hints?

  1. @ Klaus

   Mit bedste råd er, at afklare på forhånd hvad i i virkeligheden vil. Der er tusindevis af muligheder i de områder og i har ikke tiden til en brøkdel af det. Hvad er det for en type oplevelser i er ude efter? Vil i opleve noget eller køre fra a-til-b? Hvad er jeres interesser? Hvor lang tid har i? Hvor meget skal i gå på kompromis? osv.

   DC ned til New Orleans, er en lækker roadtrip på en uges tid, så i kan stoppe ind forbi de store stop (Blue Ridge, Ashville, Smoky Mountain Natl. Park, Nashville, Memphis m.fl).
   Denver og Rocky Mountains er en tre ugers roadtrip uden i når over til Grand Canyon.

   For at afgrænse jeres rute, så kig rundt på siden og se hvad der er af oplevelser i de forskellige stater i kommer i berøring med. Find så de 10 ting i rigtig gerne vil, og tegn en rute. Stat med den og afstem så med hvor lang tid i har til det.

 2. Hej René.
  Jeg har nu talt med to rejsebureauer om en tur til Sydstaterne i september/oktober 2022. Det ene bureau taler ikke så meget om orkan sæsonen og planlægger gerne en tur for os. Det andet bureau siger direkte at det er et meget dårligt tidspunkt at tage rejse, at vi helt klart bør vente til foråret. Eller vælge en anden del af USA, fx New England. Har du nogle erfaringer og gode råd om Sydstaterne?
  På forhånd tak for svar.

  1. @ Helle

   Hvis i er på roadtrip og er fleksible, vil jeg ikke være bekymret. Orkaner kan man forudsige og i vil have god tid til at køre væk fra området, hvis der kommer en. Ofte med en uge eller mere varsel. Hvis i booker en uge her og en uge der og er bundet op på store udgifter på et resort et eller andet sted, så kan det være øv at skulle videre pga. storm. Der er ikke mange steder i sydstaterne du behøver booke flere måneder i forvejen, så er i fleksible, er der ikke så meget at være nervøs for. Når i nærmer jer jeres tur, kan i følge mere med i vejret og se om noget skal ændres.
   Orkansæsonen går fra 1. juni til 30. november. Det gør det svært at tage til USAs østkyst og sydstater, hvis man lader muligheden for en orkan stå i vejen for en ferie. I 2021 var der 21 storme ude i Atlanterhavet. 8 af dem gik i land. Kysten kan blive hårdt ramt, men er i inde i landet (som meget af sydstaterne er) så mærkes det ikke mere end noget regn og rusk, hvis overhovedet.

 3. Hej Rene,
  JEg vil bare gøre din mening.
  Vi planlægger at tage til Florida hen over påsken vi har ni dage(uden fly dagen). Vi tænker at starte i Orlando og være der 2 dage også køre videre til Miami. Der vil vi være ca 4 dage og så køre til Key West for til sidst at køre tilbage til Orlando. Er det realistisk?

  1. @ Kasper

   Tidsmæssigt, ja. Men hvad er interesserne og hvilke oplevelser skal prioriteres?

   To dage i Orlando er fint, hvis i skal bruge dagene i forlystelsesparker.
   Jeg synes fire dage i Miami lyder af meget. Selv hvis i kun skal ligge på stranden.
   Jeg synes i skal prioriterer minimum to overnatniger i Key West.

 4. Hej René.

  Jeg tager lige om lidt en solotur til USA, San Francisco-LA. Jeg har været derovre 4 gange nu og føler mig egentlig okay sikker. Men, det er første gange jeg skal til SF, og alene.

  Jeg ankommer med flyet ret sent, kl 20. Skal ikke hente bil før jeg skal forlade SF. Jeg har booket hotel på Sutter st. Jeg ved du ikke er kvinde, men hvordan vil du vurdere sikkerheden i forhold til, at eventuelt skulle gå fra Powel station til sutter st, alene sent aften? Hvis du selvfølgelig kender området? Tænker at tage BART. Overvejer også bare at tage Uber, men det ville være min første gang.

  Andet spørgsmål, jeg vil kæmpe gerne bruge et par dage i enten La Jolla eller deromkring. Jeg tænker derfor at bruge 3-4 dage på selve køreturen fra SF til La Jolla. Har læst at det anbefales 3 dage til denne. 3-4 dage, er det nok til også at kunne tage en enkelt dag ved hvert stop?

  Tak for super fed inspiration!

  Hilsen Ann

  1. @ Ann

   Sutter St. er er vidt begreb. Den er lang, så der kan være langt at gå.
   Hvis det er Sutter St ved Union Square, så er der ikke langt og du kan fint gå. Union Square er ikke et farligt område. Det er turist-centrum, og Powell Station er også hvor de berømte STreet Cars kører fra. Så alt i alt et sted hvor der altid er mennesker og god sikkerhed.

   Hvis dit hotel ligger en-to kilometer væk, så vil jeg overveje en taxa eller Uber/Lyft. Mest for ikke at skulle slæbe bagagen for langt. SF er en kuperet by, så kan være lidt af en tur med slæb på.

   Turen ned til La Jolla ser fin ud. 3-4 dage er fornuftigt. De fleste bruger to-tre dage mellem SF og LA. LA ned til La Jolla er 4 timer på en god dag.

 5. Hej Rene
  Er vild med din blog 🙂
  VI skal til Colorado til sommer i 3 uger.
  Har været afsted mange gange på Roadtrip og vi elsker det.
  Vores plan var at vi denne gang ville køre rundt (fly ank. + afg. fra Denver)
  1 uge og så være en uge på en ranch og så køre 1 uge igen. Har tidligere lavet fejlen at vi kørte alt for
  mange miles.
  MEN de Ranchs jeg har fundet der koster mildt sagt en bondegård (1.000-1.500 $ pr mand pr dag…..),
  vi er 4 voksne nu (ungerne gror jo… 🙂 ) så det syntes vi er lige i overkanten.
  Spørgsmål: Kender du nogle steder hvor man kan udleve Cowboy drømmen på hest evt. 1 enkelt dag eller lign. hvor det ikke koster den halve bondegård
  Vi tænker afsted på hest tidlig morgen og hjem ved sunset evt.

  Go´ dag og pft.
  /Peter

 6. Hej Rene
  Vi skal på en tur til det vestlige USA.
  Vi har en ide om ruten, men vi mangler lidt inspiration imellem Mesa Verde og Sedona eller mellem Sedona og Palm springs. Har du evt nogle gode ideer til ruten ? Har du desuden nogle gode hints til, hvad vi kan se omkring Palm springs?
  På forhånd tak
  Lotte

  1. @ Lotte

   Det kommer an på hvor i kommer fra, men via den nogenlunde direkte rute fra Mesa, så ligger der følgende:

   Four Corners (ikke et sindsoprivende stop)
   Monument Valley – https://www.renefrederiksen.dk/2011/10/23/monument-valley/
   Page (Horseshoe Bend, Lake Powell og Antelope Canyon – alle tre en lille afstikker fra den direkte rute) – https://www.renefrederiksen.dk/tag/page/
   Flagstaff by
   Slide Rock State Park – https://www.renefrederiksen.dk/2013/12/03/slide-rock-park-arizona/
   Sedona – https://www.renefrederiksen.dk/tag/sedona/

   Fra Sedona til Palms er der ikke så meget før i nærmer jer Palm Springs.
   Joshua National Park – https://www.renefrederiksen.dk/2018/07/14/joshua-tree-national-park/
   Vindmølle tour – https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155144020701996
   Tram Tour og Palm Springs – https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155129390931996

 7. Hej René
  1000 tak for brugbar info vedr. USA Roadtrip. Vi har et par gange brugt dine brugbare info til planlægning af USA tur, sidst 2017 med USA Roadtrip vest med 6000 km tilbagelagte km.
  Vi planlægger Roadtrip Midtvest til USA sommer 2019. Vi starter i Denver, nord på mod Nebraska, Wyoming, Moab i Utah og videre mod New Mexico. Vi vil herefter gerne omkring Dallas..(der er en Ranch i Graham vi gerne vil bo på) … men kan godt se at det er en lang tur. Fra Dallas skal vi retur til Denver for at flyve hjem til Dk, men er i tvivl om hvorvidt vi skal køre nord på mod Oklahoma/Kansas eller samme vej tilbage via New Mexico?
  Vi har 4 uger til turen, og er i tvivl om hvorvidt det er for stor en mundfuld, at inddrage den sydlige del af midtvest. Desuden leder vi efter forslag til hvilke seværdigheder/områder der er værd at køre efter i Oklahoma og Kansas
  På forhånd tak for hjælpen

 8. Hej René
  Min kones ESTA er blevet afvist, da hun ved en fejl fik krydset ja til at hun havde en smitsom sygdom. hjælper det at søge igen?, Er der andet vi kan gøre? Vi skal afsted på en 3 ugers tur om 11 dage.

   1. Hej René
    Mange tak for en god og meget brugbar side:-)
    Vi påtænker at tage en roadtrip i 2021, men jeg kan lige at planlægge i god tid, og det er vores første tur. Vi er en familie på 4 der skal afsted(“børn” 25 og 19 år)
    Mit spørgsmål er om jeg er for meget tidsoptimist på vedlagt route.
    Plan over dage og nætter
    (Skal man køre den anden vej fra LA til SF, så man får hele Highway 1 med?)

    Dag 1 – San Francisco – Ankomst
    Nat – San Francisco

    Dag 2 – San Francisco – Alcatraz, Gate Golden Bridge)
    Nat – San Francisco

    Dag 3 – San Francisco – (cabelcars, Pier 39 sæler, Disney museum, Chinatown, Meget stejle gader + indkøb)
    Nat – San Francisco

    Dag 4 – Pigeon Point Lighthose – Billed pause
    Santa Cruz – (Beach Boardwalk, The big dipper)
    Monterey – (kik på byen)
    Nat – Monterey

    Dag 5 – Monterey – (Hvalsafari)
    Nat – Monterey

    Dag 6 – Yosemite
    Nat – Yosemite

    Dag 7 – Bodie Ghost Town Frokost
    Fossil Falls
    Nat –

    Dag 8 – Calico Ghost Town
    Peggy Sue Diner
    Las Vegas (Aften gå tur The strip, Casio)
    Nat – Las Vegas

    Dag 9 – Las Vegas (Neon Museum Boneyard, se på byen, Casino)
    Nat – Las Vegas

    Dag 10 – Hoover dam
    Zion NP
    Nat – Zion NP

    Dag 11 – Zion NP
    Nat – Zion NP

    Dag 12 – Arches Nationalpark
    Moab
    Nat – Moab

    Dag 13 – Moab
    Corona Arch
    Canyonlands NP
    Nat – Moab

    Dag 14 – Four Corners
    Elephant´s feet – Billed pause
    Grand Canyon
    Nat – Grand Canyon

    Dag 15 – Grand Canyon
    Nat –

    ??Dag 16 – Phoenix – (Kik på byen)

    ??Nat – Phoenix

    Dag 17 – Saguaro NP
    Tucson
    Nat – Tucson

    Dag 18 – Oatman hotel and Dollar bar – frokost
    Joshua Tree NP
    Palm Springs – (Aftensmad og kik lidt rundt)
    Nat – Palm Springs

    Dag 19 – Palm Springs ( Aerial Tramway – Outlet)
    Nat – Palm Springs

    Dag 20 – San Deigo – (Belmont Park – Zoo – øen Coronado)
    Nat – San Diego

    Dag 21 – San Deigo
    Mexico (bustur)
    Nat – San Diego

    Dag 22 – Disneyland
    Nat -Disneyland

    Dag 23 – Disneyland
    Nat – Disneyland

    Dag 24 – Disneyland
    Nat – LA

    Dag 25 – Los Angeles
    Universal Studios Hollywood
    Nat – LA

    Dag 26 – Los Angeles
    Santa Monica Pier – frokost – aftentur.
    Nat – LA

    Dag 27 – Los Angeles – (Rodeo Drive, Beverly Hills, Bel-Air, Hollywood skiltet, )
    Nat – LA

    Dag 28 – Los Angeles – hjemrejse

    1. @ Zita

     Jeg vil vælge at køre den som rundtur. Ofte vil flybilletter være billigst til/fra samme by og billeje lige så.

     Der er også et mere naturligt flow i en rundtur og ikke så meget zig-zag og noget af den rækkefølge i har stillet op, hænger ikke så godt sammen.

     Udgangspunktet til mere tur minder om den klassiske rundtur på vestkysten:
     https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

     Den anbefaler jeg tre uger til, og selvom i har fire uger på programmet, så er det nok lidt stramt. I er nødt til at justerer mængden af nætter i de store byer for at nå det uden at gå for meget på kompromis.
     Bl.a. kan Disney i Los Angeles gøres på en dag. Det er kun den i Florida der kræver to dage.
     Universal i Los Angeles kan også gøres på en dag.

     Jeres ønsker går lidt ud over den klassiske rute, men også igennem nogle områder med oplagte besøg i ikke har på listen. Jeg har lavet et forslag her:
     https://binged.it/2TFilSO

     Følg ruten mod uret.

     Ned til Palm Springs og Joshua Tree er der de ting i har på listen.
     Saguaro og Tucson kan i klemme ind, men af de mange oplevelser i vil få på turen, så går i ikke glip af så meget her.

     Phoenix er heller ikke synderlig interessant.

     Men det er Sedona.

     Fra Grand Canyon bør i bruge tid i Page.
     Horsehoe Bend, Lake Powell og Antelope Canyon er ikoniske oplevelser.

     Det samme er Monument Valley på vej til Moab.

     Four Corners er ikke specielt interessant.

     Kort før Moab er der Needles Overlook og Hole’n’the Wall.

     Bryce mp i ikke glemme på vej ned mod Zion of Las Vegas.

     I har slet ikke Death Valley med på jeres liste, men den er med på min rute.

     Kortet viser ruten rundt om Yosemite National Park, da vejen gennem parken pt er lukket pga sne. Åbner først slut maj/start juni.

     Min rute får jer ikke ned forbi Calico. Bodil Ghost Town er meget bedre. Calico er en turistfælde.

     1. Mange tak for svar og din tid.
      Vi vil følge dine råd, du har trods alt erfaringen, selvom jeg skal skære ned på Disneyland;-)
      Men hold nu op det er svært at begrænse sig, når man gerne vil se alt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *