Roadtrips i USA

Ekspert i kør-selv-rejser og roadtrips i USA og Canada

Jeg har lejet bil i USA 45 gange og kørt mere end 100.000 km. Jeg har overnattet mere end 600 gange i USA i 48 forskellige stater.

Erfaringen fra disse ture har jeg samlet i flere hundrede rejsebeskrivelser om alle de oplevelser jeg har haft, samt en række detaljerede artikler om alt det praktiske ved at tage på roadtrip på egen hånd.

Nedenfor finder du en kort omtale om de vigtigste emner, med link til uddybende artikler.

Kør-selv-ferie i USA & Canada

Kør-selv-ferie, bilferie eller roadtrips er sin egen type ferie. Du opholder dig ikke et fast sted hele din ferie, men kører rundt til oplevelser i et større område.

Lande som USA og Canada er oplagt til kør-selv-ferier. De to lande er enorme (sammenlignet med Danmark og Europa) og kontrasterne endnu større. Hvadenten du vælger en roadtrip i en almindelig bil eller i en RV/autocamper, vil du kunne få nogle enestående oplevelser fordelt på storbyer, natur, small town America, kultur, historie, mad og musik.

Bestille selv eller benytte et rejsebureau?

Jeg kørte min første rigtige roadtrip i 2003. Siden 2010, har jeg været i USA mere end en gang om året. Jeg har bestilt mine egne ture – købt flybillet, lejet bil og booket overnatninger – og aldrig haft problemer. Sammenlignet med priser hos diverse rejsebureauer, har jeg sparet rigtig mange penge ved at gøre det selv. Via linket kan du finde mere info vedr. brug af rejsebureauer og se eksempler på besparelser.

ESTA og eTA for at rejse til USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Køb af flybillet til USA og Canada

Flybilletten til USA eller Canada kan kan købes til en rimelig pris. Hvor billig, eller dyr din billet bliver, afhænger af flere ting såsom tid på året, destination, antal mellemlandinger, bagagemængde og hvor godt du vil sidde. Der er flere sider der kan hjælpe med et hurtig kig på priserne på tværs af selskaber, men det er en god idé også at tjekke direkte hos flyselskabet.

Immigration og indrejse i USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Din roadtrip rute i USA og Canada

Mange har allerede en idé om, hvad deres roadtrip skal indeholde. For de flestes vedkommende, kan den klassiske roadtrip rute på vestkysten opfylde alt det – og mere til. Er du først bidt af roadtrip som rejseform, så kan det være du vil udforske nogle af alle de andre spændende ruter og vejstrækninger USA byder på.

Find informationerne her

På de forskellige sider kan du læse mere om de forskellige aspekter ved at tage på en roadtrip.
Jeg har prøvet at dække det meste, så du som nybegynder kan komme godt i gang med planlægningen af din egen roadtrip.
Har du allerede lidt erfaring, kan du lade dig inspirere af mine oplevelser og idéer.

Hver gang jeg er afsted på en roadtrip, samler jeg ind til endnu flere rejsebeskrivelser som finder vej her til siden.
Mens jeg er af sted, benytter jeg Facebook til at dele oplevelserne mens jeg er afsted.
På Facebook deler jeg en masse råd og erfaringer for at hjælpe alle de som selv skal afsted.

I menuen har jeg inddelt de forskellig elementer af en roadtrip så det er nemt at gå til, afhængig af hvad du søger.
Her kan du finde et link til nogle af de mest benyttede informationer.

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

86 Comments

 1. Om en lille uge, på fredag, flyver vi til Los Angeles på tre ugers ferie. Turen er delvis den klassiske roadtrip forbi Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley og Zion+Bryce nationalparkerne inden vi kører mod nord til de store skove nord for San Francisco.
  Det er selvfølgelig meget varmt i Las Vegas, men tilsyneladende også ekstremt varmt i Grand Canyon, Monument Valley og Zion+Bryce nationalparkerne. Har du erfaring, i de områder, med temperaturer mellem 35 og op til 42 grader, som Accuweather stiller i udsigt? Er det næsten umuligt at lave noget fornuftigt, for så er det jo spild af tid og skal man hellere droppe det og søge nordpå til lidt lavere temperaturer?
  Jeg ved selvfølgelig godt, at det med temperaturer er individuelt, men måske du eller andre har erfaring med så høje temperaturer i det område?

  1. @ Steen

   Varme er en individuel ting, så om du får en dårlig oplevelse er ikke til at sige. Men de fleste har en god oplevelse.

   Det er en tør varme, og det hjælper rigtig meget på det.

   Varmen er en del af oplevelsen i de områder. På denne tid af året skal du meget langt mod nord i Canada eller højt op i bjergene i Colorado for at undgå varmen i USA. Selv byen Great Falls i Montana, 1600 km nord for Las Vegas, har udsigt til 36 grader i den kommende uge. Sommeren derover er generelt meget bedre end i Danmark.

   På nær Zion, så kræver de steder du nævner ikke alverden for at få oplevelserne med. Det er kun hvis du påtænker store hikes at varmen vil blive et issue for de fleste. I Zion kommer du ikke uden om at skulle ud og gå, men det klarer de fleste uden problemer. Når i når til Zion vil i have vænnet jer lidt til de høje temperaturer. Og med god forberedelse og sørgen for masser af vand, så tror jeg ikke i får en dårlig oplevelse eller problemer.

   Her kan du se hvordan en tur gennem Death Valley i 42 grader forgik for mig: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/14/death-valley/

  2. @Steen
   Hvis du har mulighed for i din planlægning at bo tæt på Nationalparkerne så tag så tidligt ud som du kan og gå de ture du synes. Vi var eksempelvis kl 7.30 i Zion og sluttede lidt over middag efter 3 gå ture og kunne sætte os i bilen og køre videre med aircondition.

   Har også prøvet det modsatte at gå i omkring 40 grader i middagssolen i både Zion og Grand Canyon. Man kan godt det bare hårdt og kræver at du slæber rigtig meget vand med

   Men nej varmen synes jeg personligt ikke skal afskrække jer fra at besøge Grand Canyon, Bryce og Zion eller for den sags skyld andre steder

  3. @steen

   Vi har været afsted i snart 28 dage og har været på gåture i 40 gr.
   Hvis I skal være ude i mange timer vil jeg anbefale: masser af vand og gerne isthe eller andet. En solhat, 50 solcreme, vådservietter, frisk frugt og lav en lille pose med blandede nødder og fx små saltkringler. Søg skygge ind i mellem og hold lidt oftere pauser.
   Tag kun de hikes i kan klare (længde/drøjde) kan I få oplyst i visitorcenter 🙂 jeg taler ud fra erfaring 🙂 ikke så sjovt hvis man kommer på en hike som er for hård for ens fysik/formåen

   1. Vi har været i de områder i sommerperioden (september) og synes ikke det har været vanvittig slemt mht varmen. Synes fx Thailand er langt værre mht varmen. Men selvfølgelig skal det være noget man skal være opmærksom på og altid have vand med.
    Fx Las Vegas opleves bedst aften, så der kan man bruge dagstimerne ved poolen og et indendørs shoppingcenter, så når først solen går ned er temperaturen mere behageligt.

  4. Vi var afsted på næsten samme tur sidste år, fra d.5/9 og 3 uger frem, der var også steder det var varmt bla. Las Vegas. I år rejste vi så d.20/6 og er her frem til d.11/7 og det er rigtig varmt, Palm Springs har vi haft 44 – 46 grader og Lake Havasu var vi i 3 dage, med hhv 46, 45 og 47 grader, det var helt vildt og solen gjorde ondt, så de dage brugt vi i poolen og i vores camper, og var først ude i byen fra kl 18. Vi har 3 børn med på hhv 9,9 og 11 år som klare det rigtig fint, men lange gåture i den var har ik være muligt for os. Las Vegas var også varmt men ikke ligeså slemt som de andre 2 steder. Hoover Dam var også meget slem (46 grader)
   Grand Canyon var der 38 grader så det var fint

   1. Tak for Rene og alle jer andre, for jeres gode og hjælpsomme kommentarer. Det er et super site Rene har lavet, og dejligt når alle I andre byder ind med jeres erfaringer:-)
    Det lyder som om, at varmen er til at håndtere, og det er jo ikke så mange dage det drejer sig om, inden turen fortsætter mod Lake Tahoe og videre mod de stores skove nord for San Fransisco.

 2. Tusind tak for en fantastisk nyttig og informationsrig side! Min kone og jeg er pt på roadtrip og er lige nu i Lake Havasu efter at havde startet i Los Angeles og dernæst San Diego. I morgen går turen til Grand Canyon og så til Page, Las Vegas, Yosemite og SF for så at ende i Santa Barbera. Vi har brug din side meget, både til billeje og til inspiration. Vi har to en halv uge endnu og har allerede oplevet meget. Endnu en gang tak.

 3. Hejsa
  Vi planlægger vores første tur til østkysten til sommer (vores 5 tur til staterne), men østkysten er nok ikke stedet vi har undersøgt mest for gode oplevelser. Vi overvejer at tage turen der hedder Miami – Philadelphia – Miami.. Er det go eller no-go i forhold til at få noget USA stemning ind under huden??? Vi er lidt til det hele, storbyer, “små havnebyer”, havet, dyreliv, historie osv.

  Mvh Heidi

  1. @ Heidi

   Så snart man bevæger sig væk fra den klassiske roadtrip på vestkysten, skal man lave lidt mere hjemmearbejde for at få en oplevelsesfyldt tur.
   Endnu mere jo længere øst på man kommer, da de store ikoniske oplevelser ikke ligger som perler på en snor.

   Der er masser af oplevelser på østkysten, men spørgsmålet er, om man er til det.
   Det er meget mere historie, kultur, mad og musik man kører efter – og naturen er ikke kontrastfyldt med ikoniske steder som Grand Canyon.

   Frem og tilbage til Philly er muligt. Normalt vil jeg anbefale tre uger til den ene vej.

   Jeg vil ikke gøre et forsøg på en rute her, da der er så mange ting og det i sidste ende handler om jeres interesser.
   Her på siden kan du i navigationen øverst, klikke på de stater der ligger mellem Miami og Philly og se om der er nogle ting der frister.

   Florida alene stjæler hurtigt et par uger.

   Miami, Key West, Everglades, Fort Myers, Tampa, Orlando, Kennedy Space Center, Daytona, St. Augustine.

   Videre op nord for Florida er der Driftwood Beach, Savannah, Charleston.
   Ind i landet til Asheville, Smoky mountains National Park, Gatlinburg/Pigeon Forge, Blue Ridge Parkway, Shenandoah, DC, Annapolis, Amish Country (Hershey), Philly.

   1. Tusind tak for dine input – det gav lidt at tænke over. Vi har ca. 3 uger i alt, så jeg kan godt se, at vi måske gaber over for meget ved at køre hele den strækning til Pilley når vi også skal retur igen.

    Er Blue Ridge P og Smoky M. værd at sætte tid af til, når man har besøgt de store parker på “vestkysten” (Yosemite og Yellowstone) samt Jasper og Banff i Canada?

    /Heidi

    1. Hej Heidi,

     Jeg kørte fra Key West til Niagra Falls i Sommers… Blue Ridge Parkway er et virkelig fantastisk alternativ til at køre langs vandet nordpå!

    2. @ Heidi

     Blue Ridge og Smoky Mountain National Park er værd at bruge tid på.

     Den klassiske rute på vestkysten er en god starter roadtrip rute, da den har alt og ikke kræver så meget forberedelse.

     Ruter andre steder i USA kræver lidt mere. Ex. vil jeg aldrig anbefale nogle at tage Route 66 som deres første oplevelse i USA, da det er en helt anden type oplevelser man kører efter.

     Det samme gælder sydstaterne.
     Det er ikke storslået og varieret natur som på vestkysten og i Canada. Det er mere ensformigt og mindre storslået (direkte sammenlignet med vestkysten og Canada) men det er er en super oplevelse på sin egen måde.
     En tur i sydstaterne er mere historie, kultur, mad, musik mm. som man kører efter.

     Her kan du se det hjemmearbejde der lå forud for min tur rundt i sydstaterne i 2013: https://www.renefrederiksen.dk/sydstaterne-sommer-2013/

 4. Hej René.

  Da turen ikke helt er fastlagt endnu, men vi ved at destinationen er USA henvender jeg mig til dig 🙂

  Vi har været i USA et par gange (Floridag i 2 uger og det klassiske roadtrip på vestkysten inkl. San Diego i 3 uger) Turen på vestkysten var en sindssyg god kombination i forhold til vores interesse, da der var shopping, storby, strand i LA og san diego, naturoplevelser i Grand Canyoun og Yosemite samt rigtig amerikansk landlig idyl i Barstow og lidt i Fesno.

  Det er lidt den samme kombination vi er på udkig efter igen.
  Vi er ikke bange for lange køreture 🙂

  Vores tanker på disse ture:

  1. Orlando til Chicago til Boston (inde om Niagara Falls)
  2. Orlando til Boston (Østkysten)
  3. Orlando til San Diego
  4. Chicago til Los angeles

  Du behøves naturligvis ikke komme med en detaljeret rutevejledning på alle turene (du må godt ;)) Men ud fra vores ønsker, hvor vil du så anbefale os, at tage hen og hvordan kunne sådan en tur se ud?

  På forhånd tak!

  Mvh.
  Jonas

  1. @ Jonas

   Kyst-til-kyst anbefaler jeg ikke, medmindre i har et par måneder til turen. Du kan godt køre på tværs på tre uger, men vil være en lang kompromis-tur mht. oplevelser for at komme på tværs.

   Alle dine ruter er envejs. Det bliver ekstra dyrt i billeje, da der tilkommer envejsgebyr.
   De er også svære at planlægge, da en rundtur i et område betyder færre kompromisser.

   Naturen på østkysten er meget anderledes end vestkysten. Der er ikke så megen variation, da det er mere skov og ikke så høje bjerge.
   Så østkysten er en anden type oplevelser man planlægger efter – kultur, historie, musik, mad. Det kræver lidt mere planlægning og er knap så megen a-til-b hvor køreturen er spektakulær.

   Orlando til Boston kan i godt lave en god rute til på 3 uger, men kommer an på hvor mange dage i vil bruge i byerne.

   New York er ikke nævnt. Hvis det er første gang i skal forbi, så afsæt 4-5 dage for at nå det meste af de store ting.

   Chicago til Los Angeles kan i køre via Route 66, men kræver en del hjemmearbejde for at finde ruten, de gamle tankstationer, historiske diners mm.
   Hvis man ikke er til det, er Chicago-LA ikke en oplagt rute, da der skal en del zig-zag til for at få de store oplevelser.

   Hvis storslået natur, small town america og en enkelt storby kan lokke, vil jeg anbefale Rocky Mountains istedet – Colorado, Utah, Wyoming, Montana, South Dakota.

   1. Tak for hurtigt svar!
    Kunne godt lyde som om Orlando til Boston med stop i Atlanta, Nashville, Indianapolis, Chicago, Cleveland, niagara falls, New York og Boston.

    Er det alt for optimistisk på tre uger?
    Tænker et par dage i hver by og måske 4 dage i new York.
    Har du nogle must-sees på den rute?

 5. Hej René

  Først stor ros for alle de fantatsiske oplysninger og gode råd og vejledninger du udgiver her.

  Vi er ved at planlægge en tur til Sydstaterne- Sydens rytmer – det vil sige Atlanta, Memphis, Nashville, Savannah mv. En tur på ca. 3 uger. Turen er planlagt til at finde sted til september 2018. Men nu er vi blevet i tvivl om tidspunktet er det rigtige. Vi er blevet gjort opmærksom på at det er orkan og tornadotid på det tidspunkt. Har du nogen erfaringer eller kendskab til det ???

  1. @ Michael

   Jeg vil ikke bekymre mig om tornadoer og orkaner.

   September er ikke tornadosæson og de opstår ikke særlig ofte i det område.

   Skulle en orkan dukke op, så er det kun de kystnære byer der bliver berørt. En orkan mister styrke når den rammer land.

   Jeg oplevede selv en orkan i 2017, hvor Houston blev ramt. Jeg skulle være fløjet hjem fra Houston, men fløj ud af Dallas i stedet. Fire timers kørsel fra Houston, og var derfor ikke berørt.

   Fordelen med orkaner er, at de kan forudsiges med en uge, så man kan justerer sin rute hvis det bliver aktuelt.

 6. Hej Rene.
  Endnu en gang tyr jeg til din fantastiske hjemmeside, for inspiration til en USA tur:-)

  Min kone og jeg flyver næste sommer til Los Angeles, og tænker på en modificeret Classic Tour, hvor vi genser nogle ting og skal se nogle nye ting. Planen er et par overnatninger i Palm Springs herefter mod Las Vegas. Derfra mod Grand Canyon, Page, Zion og Bryce canyon.
  Tanken var herefter at køre mod området nord for San Francisco nærmere bestemt de store Redwood skove. Har du kørt i det område, og har du, eller andre, ideer til en rute med noget at se på undervejs?

  Hilsen Steen

  1. @ Steen

   Tak for ros.

   Hvis i kører på tværs fra Bryce, så er der steder som Reno (https://www.renefrederiksen.dk/?s=reno), Lake Tahoe (https://www.renefrederiksen.dk/?s=lake+tahoe) og Sacramento (https://www.renefrederiksen.dk/?s=sacramento) på vejen til Napa og de store træer.

   Der er et godt sted tæt på SF hvor i kan se de store træer: Muir Woods.
   Her vil jeg ikke anbefale at køre op, da der er meget begrænset med parkering, så i risikerer at skulle gå langt i bjergene for at se dem. Alternativt vil jeg tage til Sausalito og tage en bus derfra (http://www.marintransit.org/routes/66.html)

   Et godt stykke nord for SF ligger Redwoods National and State Park samt Avenue of the Giants: https://www.renefrederiksen.dk/2013/11/23/redwoods-langs-highway-1-californien/

   1. Hej Rene.
    Tak for svaret:-)
    Vi regner med, at vi fra turen fra Bryce/Zion tager et par overnatninger ved Lake Tahoe inden vi fortsætter mod de store skove nord for SF.
    Søen er jo temmelig stor, men med kun to overnatninger, skal man så vælge at bo i South Lake Tahoe?

    Mvh Steen

    1. @ Steen

     South Lake Tahoe er hvor du finder flest oplevelsesmuligheder samlet. Boede selv en enkelt nat, hvor jeg nåede op på bjerget med lift og på en jetski tour på søen.

     https://www.renefrederiksen.dk/2012/10/02/lake-tahoe-til-lands-og-i-luften/

     https://www.renefrederiksen.dk/2012/11/07/jet-ski-tur-pa-lake-tahoe/

     Hvis i blot er på gennemfart, så kan en overnatning være nok, hvis i ankommer med tid på førstedagen og ikke skal tidligt af sted næste dag.

 7. Hej Rene

  Jeg finder din side her utrolig spændende og ikke mindst nyttig.

  Jeg er 24 år og skal på udlands semester i Los Angeles dette efterår, i den forbindelse rejser jeg rundt lidt inden studiestart, samt halvanden måned efter studiets afslutning. Jeg tager i første omgang derover alene de første 2,5 uge, hvor jeg ikke rigtig ved hvor jeg skal tage hen, inden en ven kommer over og rejser med i 3 uger til New York, Washington og Florida. I den forbindelse ville jeg høre dig, om du kunne anbefale mig noget de først 2,5 uge af min tur, hvor jeg er alene. Jeg er meget interesseret i naturoplevelser, monumenter og ellers bare hvad de forskellige byer har at byde på af charmerende ting. Jeg havde lidt tænkt på at se den flotte natur i Arizona, Wyoming, Utah, men ved ikke om det er for omfangsrigt og ikke så lige til alene.

  Jeg tænker at dække vestkysten i den periode jeg studerer derovre, så der vil jeg ikke over med det samme.

  Mvh Frederik

  1. @ Frederik

   Colorado og de omkringliggende stater er oplagt for dig, da du får masser af vestkyst på dit studieophold.

   En rute kunne se sådan her ud:

   Denver-Pikes Peak-Canon City
   Canon City-Royal Gorge-The Great Sand Dune-Alamosa
   Alamosa-Durango
   Durango-Silverton (tag en tour hvor i køres derop og tager toget tilbage)-Durango
   Durango-Mesa Verde-Needles Overlook-Moab
   Moab-Arches National Park-Vernal
   Vernal-Flaming Gorge-Jackson
   Jackson-white water mulighed på snake river-Jackson hole (lift til toppen af bjerg)-Jackson
   Jackson-Grand Teton
   Grand Teton-Yellowstone
   Yellowstone
   Yellowstone-Cody (Wild West shoot out ved Irma hotel og rodeo om aftenen).
   Cody-Gillette
   Gillette-Devils Tower-Deadwood
   Deadwood-Crazy Horse-Mt Rushmore-Needles Highway-Rapid City
   Rapid City-Badlands National Park-Rapid City
   Rapid City-Alliance
   Alliance-CarHenge-Estes Park
   Estes Park-Rocky Mountains National Park-Denver

   https://goo.gl/maps/MZJtK81zKH32

   At rejse alene er ikke svært eller farligt: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/alene-pa-rejse-og-roadtrip-i-usa-og-canada/

   1. Hold da op det ser spændende ud, tusinde tak for det Rene, det ligner en super fed rute jeg kunne have stor interesse i at udforske.

    Mvh Frederik

 8. Hej
  Vi er 2 der gerne vil køre på tværs af USA, men vi ved ikke hvordan ruten skal være og hvor lang tid vi skal bruge på det. Vi vil gerne opleve New York, Miami og Californien, har du rute til det og en ca pris på det?

  1. Jeg vil sige tre måneder.

   I kan snildt bruge en uge i New York, og derfra skal I så bruge i hvert fald to uger på at opleve turen ned til Miami. Miami er hurtigt overstået, men man kan sagtens bruge en uge eller to i Florida, og derfra skal I videre til Syden (New Orleans, Nashville, Memphis osv) og Vesten (Texas, Las Vegas, Grand Canyon og måske en afstikker gennem Utah op til Yellowstone) før I trækker ud til kysten, hvor der også snildt går nogle uger.

   Min seneste tur ude vestpå var fjerde gang, jeg besøgte Californien. Den tog fire uger – og vi sprang Los Angeles og San Diego over denne gang. Og vi havde ikke for meget tid.

   Er tre måneder i overkanten, vil jeg anbefale at fokusere på vestkysten i første omgang. På tre til fire uger kan man opleve en masse på ‘den klassiske rute’ og så kan man tage en uge i New York og en uge i Florida en anden gang.

   At køre på tværs på en måned er egn drøm mange har, men det ender med meget lange dage på motorvejen og egn masse gode oplevelser, man går glip af.

   mere om den klassiske rute ude vestpå:

   https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/?src=main_nav#6/37.073/-116.191

  2. @ Jacob

   Brug tre-fire på østkysten til at nå nogle dage i NYC og i Florida + køretur.
   Flyv så til Vestkysten og kør den klassiske på 3-4 uger.

   Det vil samlet set give jer nogle bedre oplevelser end at prøve og nå det hele.

   Den mest direkte rute på tværs af USA får jer ikke forbi det i helt sikkert vil se, så det er ikke en køretur i lige linje over landet, men vil være en zig-zag tur om tager længere tid.

   Mht. budget, så se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/budgettet-roadtrip/prisen-pa-roadtrip-2013/

  3. @ Jacob
   Jeg vil også anbefale at i tager 3-4 uger på Vestkysten. I får så mange oplevelser at i ikke engang drømmer om det. Har selv været der 3 uger, og tager 3 uger igen til sommer, dog i lidt andet område end første gang. Har også været i både Florida (3 uger) og New York (1 uge), og nuvel det er fede oplevelser. Men det vil til enhver tid være Vestkysten der trækker det længste strå i forhold til oplevelser efter min smag (og de fleste andres).
   Jeg har lavet en lille blog der viser ruter og ikke mindst budgetter (den er at finde her på Renés site også. Jeg tænker mest i forhold til budgetter. Det kan give en indikation, selvom der jo er så mange forskellige måder at rejse på. Vi har været afsted i højsæson, så det er ikke “out of season” priser. Findes her: https://larsensbudgetrejser.wordpress.com

 9. Hej René!

  Jeg har tidligere brugt din ekspertise med stor succes i forbindelse med et roadtrip på vestkysten.
  Nu er tanken at tage turen fra Boston til Seattle.
  Det vi på stående fod ved vi gerne vil se er: Boston, New York, Detroit, Chicago, Mount Rushmore, Denver, Salt Lake city og Seattle.
  Er der andre steder du mener er oplagt at skulle forbi på den tur og vil du mene at 5-6 uger vil være fint?

  1. @ Jonas

   Jeg ser tre separate roadtrips på tre uger for mig.

   Ved at køre på tværs sætter i jer selv i en position hvor i skal gå på kompromis (og måske mere end i har lyst til). Selv med 6 uger er de områder du nævner ikke nok.

   Hvis målet er kyst-til-kyst, så fred være med det, men i rammer områder som rummer oplevelser nok til 3 ugers roadtrips.

   Men i har ikke 6 uger. Hvor mange dage vil i bruge i Boston, New York, Detroit, Chicago og alle de andre store byer, som fortjener mere end en nat.
   New York alene er en lille uge. Boston er tre dage, Chicago to hele dage osv. Inden i får set jer om, er der gået en masse dage i byerne så der er færre til at køre.

   Overvej om det er turen på tværs der er målet eller om i vil opleve et område ordentligt.

 10. Hej René!
  Jeg har fået din side anbefalet af en kollega, der tidligere har fået hjælp af dig til en USA-tur.
  Jeg vil gerne afsted i slutningen af maj, gerne d. 21-27, med min søn Mikkel, der får denne tur istedet for en konfirmation. Hans drøm er LA, især Universal Studios og også gerne Seaworld i San Diego. Jeg vil gerne krydre det med noget kørsel ind i landet, for også at se noget natur, bla ligger Joshua Tree Nat. Mon. Fhv tæt på og måske også Calico Ghost town. Et andet stort øbske er at opleve et Rodeo. Den overordnede plan er at lande i LA, leje bil der og så se det vi kan nå og så aflevere bilen i San Diego. Og så gerne flyve hjem derfra.
  Lyder det som en nogenlunde realistisk plan? Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at forholde mig til afstandene derovre…
  Mvh Christian vom Braucke

  1. Hej Christian,

   Det er en ret kort tur, I planlægger, så der skal prioriteres hårdt.

   Jeg siger normalt, at man skal afsætte tre uger til et “første indtryk” af Vest-USA, men at man kan nå en hel del på to.

   Nu ved jeg ikke hvor meget “elastik”, der er i de datoer, du angiver, men hvis det er muligt at flyve fredag morgen d. 19. og lande i Danmark søndag d. 28., så vil jeg foreslå noget i retning af:

   Fredag eftermiddag: ankomst til Los Angeles. Hent jeres bil og kør lidt rundt i byen – men ikke for meget. Jet-lag er bestemt ikke godt at køre bil på. Prøv at finde et motel i gåafstand til Hollywood Bouleward – så kan I gå lidt der, se stjernerne i fortovet, se Chinese Theatre (hvor der for det meste er en del folk i kostumer foran), kigge op på Hollywood-skiltet og i det hele taget opleve lidt Hollywood-kultur. Hold den gående til ca. kl. 22.00 og gå så i seng.

   Lørdag morgen vågner I uundgåeligt møgtidligt pga. jet-lag. Benyt det til at besøge Universal Studios allerede fra de åbner kl. 10 og brug hele dagen der. De lukker kl. 18.

   Søndag: Jeg ville ærlig talt se at komme videre, for jeg synes ikke LA har ret meget mere at byde på, men din søn har en drøm om LA, så prøv at finde nogle flere ting, han vil se og brug dagen på det. Så kan I evt. køre mod San Diego om aftenen.

   Mandag: Jeg synes ikke Sea World har ret meget at byde på, men igen, når det er drømmen, så er det det, der skal til. San Diego er generelt en rar by. Jeg vil anbefale at besøge USS Midway – et gammelt hangarskib, der har et utal af militære fly og helikoptere udstillet. Store dele af Top Gun er i øvrigt optaget i San Diego. Jeg vil også anbefale at køre til stranden på ydersiden af San Diego Bay. Stillehavets bølger imponerer også i roligt vejr. Men det kan være meget at nå op én dag.

   Tirsdag: Kør tidligt mod Joshua Tree national Park. Overnat ved Lake HAvasu (jeg har ikke været nogen af stederne, men René anbefaler altid Lake Havasu 🙂 )

   Onsdag: Kør til Grand Canyon West Park. Det er ikke den smukkeste del af Grand Canyon, men det er noget med det muliges kunst. Kør videre til Las Vegas. Bo på et af de store hoteller, f.eks. MGM Grand – det er billigt på hverdage. Gå en aftentur op ad The Strip. Det er et fantastisk syn. Mikkel må ikke komme på casinoerne, men det er ingen grund til at gå glip af det vildeste neon-syn i verden 🙂

   Torsdag: Afsted til og gennem Death Valley. Mit yndlingssted. Kør op til Dante’s View og derefter ned gennem ørkendalen. Overnat et eller andet sted sydvest for Death Valley.

   Fredag: Kør tilbage til Los Angeles. Måske var der et eller andet I ville se, som I ikke nåede. Ellers kan denne dag flyttes til en ekstra dag i San Diego eller Las Vegas efter behov.

   Lørdag: Aflever bil, tag et fly hjem sidst på eftermiddagen.

   Søndag: Findes næsten ikke pga. tidsforskellen. Men land i København 🙂

  2. @ Christian

   Enig med Peter, at det er presset.

   Første og til dels sidste dag går med at rejse.

   I skal afsætte en hel dag i Universal og en hel dag til SeaWorld.

   Det begrænser mulighederne for at nå særlig langt ind i landet.

   Peters rute er et godt bud, hvis i kan få dagene til at passe. Ellers skal i gå på kompromis og skære fra (Las Vegas, Death Valley).

  3. Vedr. Seaworld – drop det. I støtter dyremishandling. I flere stater i USA er det forbudt at holde hvaler og delfiner i fangeskab, med god grund. Tag i stedet nord for LA og køb en tur ud på vandet og se hvalerne i deres rette element. Det er en stor oplevelse 🙂
   Universal er en kæmpe oplevelse i sig selv og man kan nemt bruge det meste af en dag. Vi var der inden de åbnede og til sidst på eftermiddagen. Efter Universal kørte vi rundt i Hollywood og Beverly Hills, så Hollywood skiltet mv.

   God tur 🙂 – og ja, kan i få presset lidt flere dage ind, så vil det bestemt være at foretrække 🙂

 11. Hej Rene
  Jeg er en herre på 48 år som før har krydset over USA 2 gange jeg har været udvekslings studerende i Californien i 84
  Jeg kørte ind over fra Californien til Florida i 92 med en kammerat vi kørte i en gammel åben Triumf R7 op til las vegas grand canyon ned over Colorado
  New Mexico New Olines og op til Florida vi sov i telt og på gamle nedlagte fabrikker på strande og øde områder
  Jeg svor at en gang når jeg havde en familie skulle de se dette fantastiske land og få nogle af disse utrolige oplevelser.
  Det er så nu jeg har fået sparret op og har mulighed for at realiser min drøm og min drøm er at tage denne rejse med min familie.
  Jeg har 2 piger på 12-14 år og min dejlige kone på 41 jeg vil have at denne tur skal forgå på motorcykel fra den 010617 til den 300717
  altså 2 måneder.
  Jeg er helt klar over at vis jeg skal slippe afsted med dette skal det være nået mere planlagt in turen i 92
  Det er så her jeg har været inde på din side og fundet den meget meget interessant vores plan er at flyve til New York og der fra købe 2 stk 1100 Dragstar
  køre der fra ned mod florida new orlines opover Colorado mod Grand Canyon Las Vegas Usimity park
  og slutte af ved min gamle værts familie i Los Angeles.
  Hvordan planlægger man turen hvad skal man se på denne rute hvor kan man sove og overnatte kan man betale sig fra at du eller nogen andre planlægger og booker og skrædder syer sådan en tur med overnatning og hvad skal man se på sådan en tur
  Håber at Høre fra dig Snarest
  glædelig Jul Søren

  1. @ Søren

   Det er ikke svært at planlægge en tur selv. Det svære er at gå på kompromis med sig selv, fordi der ikke er tid til alt det man gerne vil.

   To måneder kan lyde af lang tid, men det er det ikke. Og slet ikke når i er på motorcykel.

   I vil få en stram tur hvis i vil ned af kysten (NYC-Miami) og på tværs af USA på to måneder på motorcykel.

   I kan ikke køre lige så langt på motorcykel hver dag som i bil.

   Hvis i skal opleve NYC for første gang (børnene) så er det fem dage.

   En rute med de største stop undervejs fra NYC til Miami + Key West er 3 uger i bil.

   Jeg fraråder altid at køre på tværs af USA i bil på under 1-1.5 måned. Den direkte rute byder ikke på det vilde, så der skal zig-zagges for at får de store ting med.

   Mit råd er at overveje om i skal nøjes med at køre en tur på østkysten og så flyve til vestkysten og tage den klassiske rute (som jeg iøvrigt anbefaler tre uger til).. En af dem kan i gøre på MC den anden i bil. På den måde er der tid til flere oplevelser.

   Jeg har ikke selv kørt MC i USA, men som nævnt, skal I i højere grad tage hensyn til de daglige distancer (og til dels vejret) og endnu mere da i har børn med.

   Det er ikke en kæmpe opgave at planlægge selv, når først I har fundet ud af, hvordan i “bider den over”.

   Overnatning er nemt og relativt billigt i USA. Her kan du se mere om overnatning på roadtrip.

   Her kan du se mere om hvor lang tid ting tager på en roadtrip.

   Inspiration til oplevelser kan du finde via forsiden. Lidt nede på siden er der et kort. klik på de stater i skal igennem for at se hvad jeg har oplevet der.

 12. Hej Rene,

  Mine forældre og jeg påtænker at tage på den klassiske USA tur (LA, Grand Canyon etc.) næste år.

  Vi er lidt usikre på, hvornår det vil være bedst at rejse?
  Vi har snakket om en forårstur (evt. april eller maj), men på det tidspunkt er Yosemite Nationalpark vist ikke åbent eller hvordan?
  Vi snakker også om at tage afsted til oktober?
  Vejrmæssigt hvad er da bedst?

  Mvh. Signe

  1. @ Signe

   Yosemite Natl. Park er åben året rundt, men det er ikke muligt at køre på tværs af parken via Tioga Road om vinteren pga. sne.

   Vejen åbner slut maj / start juni når der ikke kommer mere sne end at de kan holde vejen åben. Den åbnede 18. maj i 2016 (https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm)
   Den lukker slut oktober/start november afhængig af vejret.

   Begge tidspunkter er fine til den klassiske rute. Vejret vil være varmt i både maj og oktober. Måske ikke shorts vejr hele vejen rundt (specielt i Yosemite, som flere steder ligger over 3 km i højden).

   Hvis i kan lægge turen slut september vil i være uden for sæson og undgå at alle steder er alt for crowdede.

   Påsken ligger i april i 2017, så den uge vil der være tryk på. Kan i rykke den til Maj, er der en god chance for, at Yosemite er åben når i når dertil sidst på turen i slut maj.
   Er Yosemite ikke åben for gennemkørsel, så vil i skulle ud på en to dages omvej for at komme fra Death Valley i øst, for at komme om til indgangen til Yosemite i vest.

   Her kan du se mere om hvordan vejret er i USA og links til byer/steder med temperaturoversigt mm.

   1. Vi tog den rute fra 1-20 september og det virkede til at være et fint tidspunkt. Der var ikke proppet med mennesker div. steder og vi havde godt vejr alle dage. Lidt køligt i SF, men der var fin sol.

 13. Hej Rene. Tak for en masse brugbar information .
  Kanon side du har, har suget en masse info til mig .
  Vi køre d. 6 maj til 3 juni 2017 fra Miami til Los Angeles i en mustang convertible.
  Vi starter med 2 overnatinger i Miami beach og slutter med 4 i LA. (booket allerede)
  ruten er vi lidt i tvivl om men vi tænker lidt langs med sydkysten til New Orleans så til Houston.
  derefter vi vil til Grand Canyon og las Vegas og så til LA.
  Det er meget groft skåret ud men det er hvad vi sådan har sporet os ind på.
  vil høre dig om du vil komme med forslag til den rute du ville have kørt og hvorfor?
  jo mere specifik jo bedre 🙂 håber du vil tage dig tid til dette .
  Hilsen Kenneth og Rikke
  PS brugte dit link til Airbnb da jeg oprettede mig og bookede i LA 😉

  1. @ Kenneth

   Tak for ros.

   Generelt anbefaler jeg ikke at køre på tværs på så kort tid.

   To dage i Miami og 4 i LA er allerede en uge ud af jeres program.

   Hvis i vil have to dage i New Orleans, tre i Vegas, så går tiden hurtigt med overnatninger.

   Grunden til jeg ikke anbefaler så kort tid til ruten er, at der er ikke rigtig noget at se på den mest direkte rute. Kyst-til-kyst skal zig-zagges for at opleve noget, eller køres med 8 timer bag rattet pr. dag for at sige man har gjort det.

   Houston er en kedelig by, men specielt Austin og San Antonio er super byer. Dallas og Fort Worth det samme, men skal du opleve disse, går der hurtigt 4-6 dage.

   Jeg ville være blevet i Florida, syden og Texas i den måned i har og få en super rundtur ud af det.

   I kan fint (tidsmæssigt) kører på tværs af Texas, New Mexico og Arizona, men for at få oplevelser skal i ned til Rio Grande i Texas, op til Albuquerque i New Mexico, ned til Tucson i Arizona og op til Page i samme stat. En masse zig-zag som bliver presset i programmet.

   1. Hej igen. Syntes ellers 4uger er lang tid men skal os siges at det nu ikke er planen at skulle bruge 3 dage i vegas feks. Man kan jo ikke se hele usa på 1 tur , selvom man godt gad ☺ derfor bliver vegas og andre stop nok 1 til 2 overnatninger og så videre…Men ud fra den tid vi nu har og ud fra vi jo har booket Miami og LA. Hvilken vej ville du så køre der imellem og hvor ville du gøre stop?

    1. @ Kenneth

     Den direkte rute er 4 timer i bil pr. dag: https://goo.gl/maps/VTq4Dh8aT2T2 men er ikke fyldt med oplevelser.

     En tur med oplevelser på tværs kunne se sådan her ud (du kan finde mere om oplevelserne ved at søge efter stederne på bloggen):

     Miami – Key West – Nashville – Memphis – New Orleans – Dallas/Ft. Worth – White Sands – Albuquerque – Route 66 – Sedona – Grand Canyon – Page (Hoseshoe Bend, Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley)- Zion – Las Vegas – Death Valley – Yosemite – San Francisco – Highway 1 – LA.

     https://binged.it/2gaDjKV

 14. Hej René!

  Super fed side og virkelig inspirerende, hvor meget af USA du har set.

  Jeg har selv en plan om at rejse derover som en del af den klassiske ‘sabbat-år-rejse’. Min plan var at starte USA delen af turen omkring Seattle da jeg skal besøge familie i Canada, ikke langt fra Vancouver. Eftersom USA nettop er så stort et land, er jeg meget i tvivl om, hvordan jeg ser mest og hvad jeg skal prioritere. Jeg håber du kan komme med et forslag til hvad jeg skal se på min første solo-tur. Jeg har tidligere været i Miami og L.A. og specielt L.A. vil jeg rigtig gerne se mere af. Jeg har afsat omkring 2 – 2 1/2 måned til turen og vil helst udnytte tiden bedst muligt, hvorfor jeg også hælder til selv at stå for transporten enten via bil eller offentlig transport fremfor f.eks. grupperejser. Hvordan er din oplevelse med at køre derovre, er der f.eks. flere/færre kørselsregler, nemmere/svære at finde vej osv.?

  Mange hilsner Kathrine 🙂

  1. @ Kathrine

   Tak for ros.

   Fordelen med 2.5 måned er, at der er tid til mere. Ulempen er, at det faktisk er en større udfordring at planlægge, da mange tror man kan nå det hele.

   Jeg vil anbefale at udforske områder og flyve mellem dem.

   Det vil gøre turen billigere mht. billeje, da du sparer mange pange på envejsgebyr.

   Og det er nemt at køre bil i USA. USA er bygget poå biltrafik og min (og mange andres) oplevelse er, at amerikanerne kører bedre end danskere og er meget flinkere i trafikken.
   Du møder selvfølgelig også klaphatte i trafikken i USA, men du vil opleve flere positive ting i trafikken på tre uger i USA end du gør på et helt år i Danmark.

   Der er meget lille forskel på trafikreglerne i Danmark og USA – og de forskelle der er, gør det nemmere at være billist. Her kan du se mere om trafikregler i USA: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/trafik-usa-10-ting-huske/

   Det er også nemt at finde vej. Storbyerne kan være en mundfuld og vil helt klart anbefale at benytte GPS i storbyerne. Uden for byerne er meget transport fra a-til-b lige til og skiltningen er god. Her kan du se mere om GPS, som kan gøres gratis med en smartphone: https://www.renefrederiksen.dk/gps-pa-din-roadtrip/

 15. Hej René

  En veninde og jeg har planer om at tage på road trip til USA til foråret. I den anledning har vi snakket om, at det kunne være spændende at køre et smut til Mexico, men vi er lidt usikre på, hvorhvidt det er muligt.. Har du erfaringer med dette?

  På forhånd tak
  Mathilde

  1. @ Mathilde

   I kan ikke tage jeres lejebil med til Mexico. I vil derfor være nødt til at krydse grænsen til fods.

   På nær nogle enkelte steder, frarådes det at besøge Mexico langs grænsen. Kriminaliteten er meget høj ved de større byer langs grænsen og sikkerheden for turister kan ikke garanteres de fleste steder.

   Ved San Diego kan i tage på en bustur til Tijuana.
   Det er turistet, men en af de sikreste måder i kan opleve Mexico på langs grænsen. Ved at tage en bustur køres i til et sikkert område og tilbage til USA igen.

   Mexico som sådan er ikke et farligt land (sammenlignet med så mange andre), men langs grænsen er det. Hvis i tager længere syd på ned i Mexico, vil i fint kunne rejse rundt uden mere bekymring end ellers i lande a la Mexico og med den type udfordringer de har mht. kriminalitet.

   1. Tak, for det hurtige svar og uddybende svar!
    Vi har tænkt os at købe en brugt bil, da vi ikke er fyldt 25, og da jeg har noget familie derovre, der vil kunne hjælpe os med det.
    Ved du, om man kan risikere at blive nægtet adgang til USA igen, hvis man tilbringer nogle dage i Mexico?

    Mvh Mathilde

 16. Hej René,

  Vi er to piger der har besluttet at rejse til USA i april, maj og juni måned.
  Vi ønsker at rejse i Florida, Caribien og Californien.
  Da det er første gang at nogen af os skal afsted til USA, har vi mange spørgsmål.
  Vi har booket flybilletten til Fort Lauderdale 31. marts 2016.
  Men det helt store spørgsmål lige nu er …

  Hvor travlt har vi med at få bestilt billeje??
  Stiger prisen hvis vi venter for længe?

  Vi fylder begge desværre først 25 til efteråret, så det bliver i forvejen ret dyrt 🙁
  Er der slet ikke mulighed for at lave en god handel med udlejningsselskabet ift. vores alder, eller er det umuligt at bøje på reglerne? 😉

  Vi kan heller ikke helt finde ud af hvad vi skal gøre ift. at få koordineret hvilken del af rejsen, at vi skal leje bil, og hvornår det er unødvendigt?? Er der behov for leje af bil på Bahamas?
  Og er der andre ting vi skal tage højde for ift. billeje når man er under 25?

  Vi deltager i mødet 3. marts i kbh. for at få det sidste på plads, men lige nu er vi bare nysgerrige for at høre om vi har travlt med at få lejet bil 🙂

  1. @ Julie

   Jeg tror ikke det bliver billigere end det er nu. Jeg samler selv priser til en oversigt, hvor jeg kan se, at prisen for marts allerede er gået op, fra sidst jeg tjekkede.

   Billeje i 3 mrd. er lang tid. Det er muligt at i ikke kan have den samme bil i så lang tid og i skal ind og enten bytte eller underskrive en ny kontrakt. Hvis, så kan i aftale nærmere med udlejningsstedet når i henter bilen.

   I kan ikke lave en god handel da den højere pris har med forsikring at gøre. Det koster bare mere at leje bil under 25 🙁

   På nær New York, Chicago og San Francisco, så har i brug for bil (ja, også i LA). Det offentlige transportsystem i USA er ikke-eksisterende i de fleste storbyer.
   Hvis i har tænkt jer at køre på tværs af USA, så skal i have bilen for hele rejsen.
   Hvis i ikke flyver hjem fra samme sted, så tilkommer der også et envejsgebyr, som godt kan løbe op i en del dollars:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

   Billeje på Bahamas kommer an på, hvad i skal. Kan være det er nemmere (billigere) med en scooter.

   Udover den højere pris når i er under 25 år, er der ikke noget i forhold til billeje, kørsel eller andet i USA i skal tage højde for.

 17. Hej René.

  Super fed side!
  Den hjalp min kæreste og jeg en del, sidst vi tog til USA.

  Vi tænker på at tage en tur på 3 uger til sommer.
  Vi ville gerne starte i Salt LAke City og slutte af i Boston.

  Undervejs ville vi gerne besøg Chicago og New york, men ellers er vi åbne.
  Mount Rushmore kunne også være fedt, men måske er den en for stor omvej.

  Kan du komme med et ruteforslag?

  Mvh.
  Jonas

  1. @ Jonas

   Tak for ros.

   Jeg vil anbefale i enten bruger 3 uger i området i Rocky mountains eller tre uger på østkysten/Chicago.

   I når ikke begge dele på tre uger og det vil være synd at tage til ex. Salt Lake, blot for at køre forbi masser af oplevelser, blot for at kunne nå Chicago, New York mm.
   Der tilkommer også envejsgebyr på bil lejet i Salt Lake og afleveret i ex NYC: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

   Tre uger i Rocky Mountains dækker de store oplevelser: Salt Lake, Jackson, Tetons Natl. Park, Yellowstone, Cody (Rodeo), Devils Tower, Deadwood, Crazy Horse, Mount Rushmore, Bad Lands, Denver, Pikes Peak, Royal Gorge, Sand Dunes, Zapata Falls, Durango, Silverton, Mesa Verde, Arches, Salt Lake.

   Storbyer kræver dage, så hvis det er første gang i NYC, skal i nok afsætte 4-6 dage, 3 i Boston (to til turen derop), tre i Chicago (og i skal vel forbi Niagara Falls ;-), og hvorfor ikke få DC med når i nu er der?

   Jeg vil flyve til NYC eller DC (kan være billet til NYC er billigst, men kan være billejen er meget billigere i DC – saprede selv 3000 kr på billeje i DC frem for NYC sidst).

   Rundturen hedder så DC, Philly, Atlantic City, NYC, New Haven, Providence, Boston via White Mountains og Vermont (Ben & Jerry) til niagara Falls, Cleveland til Chicago, ned til Indianapolis og øst på til United 93 Memorial, Hershey Chocolate World, Harley Davidson i York og Amish oplevelse i Lancaster County inden DC.

 18. Hej Rene.

  Tak for den super gode information der allerede er at finde herinde.

  Min familie og jeg planlægger et roadtrip næste efterår.
  Planen er at denne skal foregå i det nordøstlige USA, og heraf har vi indtil videre oplistet følgende punkter, som vores tur skal gå igennem (opstillet efter hvilken rute vi har i tankerne at følge):

  New York -> Boston -> Springfield og Albany på vejen til Niagara Falls -> Toronto -> Pittsburgh -> Washington -> Lancaster og Hershey -> Philadelphia -> New York.

  Umiddelbart tænker vi at sætte 3 uger af til turen – synes du umiddelbart det er passende?
  Ydermere ville jeg høre om du synes, at der er byer og seværdigheder vi har overset i dette hjørne af USA.

  Mvh. Lennart

  1. @ Lennart

   3 uger kan lyde af lang tid til at opleve området, men hvis det er jeres første tur til New York, så går der hurtigt en lille uge med at få de største overskrifter med fra den by. Læg dertil DC, som er to-tre dage.

   Så har i et par uger tilbage.

   Boston bør man også bruge to-tre dage i. Sammenlignet med med NYC og DC, er der en anden vibe og mere afslappede oplevelser.

   Toronto er to dage.

   Når det er lagt sammen, er der brugt 11-13 dage i byerne.

   Med den liste af byer du har, kan i godt nå rundt. New York – Boston vil jeg gøre med en overnatning i Connecticut ex. New Haven eller New London, så i får en rigtig New England kystoplevelse.

   Spring Springfield over som overnatnig og nå til Albany. Derfra og til Niagara bør i tage en overnatning i New Yorks Wine Country, Finger Lakes.

   Resten ser fornuftigt ud, og i har ting som Amish og chokolade med.

 19. Hej Rene

  Tak for en rigtig god side. Jeg har tidligere været på roadtrip med gutterne, men planlægger nu en med familien. Vi planlægger at bruge 4 uger på turen og lander i New York d. 1. juli 2016. Har du nogle forslag til evt. ruter vi kan tage, når man påregner at der også skal være noget for børnene? De er forresten 4 og 8. Vi vil gerne holde et par længere hold undervejs, hvor vi kan slappe helt af. Evt. en hytte ved en sø.

  1. @ Lars

   Tak for ros.

   Går ud fra, i vil være 4 uger i og omkring New York.

   Der går en lille uge med at opleve New York.

   Efter nogle dage i storbyen kan i køre ned langs kysten. Mange er ikke klar over, at New Jersey har nogle gode strande og byer som Asbury Park og Point Pleasant m.fl. har gode strande. Og flere byer langs kysten har også Boardwalks, som kombinerer stranden, vandet og tivoli/underholdning.

   I kan også køre helt ned til Atlantic City.

   DC bør i også afsætte tid til. Her kan man godt få 3-4 dage til at gå. Monumenterne er måske ikke så interessante for børn, men der er gratis adgang Smithsonian, hvor i snildt kan få en hel dag til at gå hvor der er mere end rigelig underholdning til børnene.

   Fra DC kan i køre nordpå mod Niagara Falls. Undervejs kan i stoppe i Hershey og tage i forlystelsespark.

   Niagara Falls er underholdning for hele familien. SØrg for at have tid til både Wind of the Caves og Maid of the Mist.

   Når i kører øst på fra Niagara Falls, kan i stoppe nogle dage ved Finger lakes. Her er der bl.a. vingårde man kan bo på.

   Afstandende er ikke så store på østkysten, så i vil godt kunne nå til Boston. Det er en anden type storby med mere historie og ikke så klaustrofobisk.

   På vej tilbage til New York kan i køre via Providence og byerne langs kysten.

 20. Hej Rene.
  Tak for en god hjemmeside, som vi tidligere har benyttet os af:-) Håber du kan hjælpe med lidt input til vores næste rejse “over there”.
  Min kone og jeg er begyndt at tænke på en ca. tre ugers tur til det vestlige USA/Canada næste år. Vi har været på den klassiske tur, og vil denne gang gerne mere op i nordvestlig retning. Vi har set på forskellige rejseruter, men vil gerne høre om nogen har erfaringer med dette. Indtil videre har vi set på forslag til rute hos rejsebureauerne, men sidst arrangerede vi selv, og regner også med at gøre det denne gang.
  Vi har ikke lagt os fast på lufthavne, men turen kan godt begynde og slutte i Seattle eller starte i SF og slutte i Seattle eller omvendt, der er vi åbne for forslag.
  Vi tænker vi gerne vil se Redwood National Park, Yellowstone, Banff, Vancouver og mange ting ind imellem.
  Vil dette være muligt på en 3 ugers tur?
  Hvor lang tid skal afsætte til de nævnte steder?
  Er der “must-see” ting undervejs?
  Er der nogen som har prøvet noget der ligner, og som har et forslag til en rejserute.

  Mange hilsner, Steen

  1. @ Steen

   Tak for ros.

   Her er et forslag til rute. Der er link til oplevelser under nogle af dem.

   Det er 17 dage, så et par stykker at tage af undervejs, da der nok er nogle lange stræk i vil bide over.

   I Vancouver er Vancouver Island også et besøg værd.

   Ruten er tegnet ind her.

   1. Seattle

   http://on.fb.me/1pzqsuL

   2. Seattle – Vancouver

   http://on.fb.me/1x8X03K

   3. Vancouver

   http://on.fb.me/ZEzFvZ

   http://on.fb.me/1BEFDIH

   Granville Island

   http://on.fb.me/1vBtJgM

   4. Vancouver – Whistler – Kamloops

   http://on.fb.me/1Ec2teR

   5. Kamloops – Wells Greay Provincial Park – Jasper

   http://on.fb.me/1tnS5vB

   http://on.fb.me/1n5mkHb

   http://on.fb.me/1sVOAhS

   6. Jasper – Maligne Lake – Jasper

   http://on.fb.me/1rNaNeD

   http://on.fb.me/1s1KOli

   http://on.fb.me/1uMu5US

   7. Jasper – Ice Field Parkway – Lake Louise

   http://on.fb.me/1s1KUcD

   http://on.fb.me/1BGrZ7Z

   http://on.fb.me/1xcFWda

   8. Lake Louise – Johnston Canyon – Banff

   http://on.fb.me/1vGy30m

   http://on.fb.me/10AC3nw

   http://on.fb.me/1nVfUev

   9. Banff – Elko

   10. Elko – Glacier Natl. Park – Helena

   11. Helena – Yellowstone

   12. Yellowstone

   13. Yellowstone – Jackson

   14. Jackson – St. Anthonys Dunes – Butte

   15. Butte – Coulee Dam

   16. Coulee Dam – Yakima – Mt. Rainier Natl. Park

   17. Mt. Rainier Natl. Park – Seattle

   1. Hej Rene.

    Tak for svar, ruten ser spændende ud og jeg er allerede i gang med at udforske:-)

    Når jeg ser på flybilletter, er det tilsyneladende noget billigere at flyve til Vancouver i stedet for til Seattle, og for denne rundrejse betyder det jo ikke noget, hvilken lufthavn man flyver til.

    Men er der nogen praktiske problemer i, at flyver til Vancouver og så senere krydse grænsen til USA. Både mht. ESTA men også selve grænsekontrol og emmigrationskontrol?

    Mvh Steen

    1. @ Steen

     Det betyder ikke noget om det er Seattle eller Vancouver,

     Billejen i Canada kan være dyrere end i USA. Så tjek priserne på billeje inden du køber billetterne.

     Hvis du flyver direkte til Canada og hjem (uden stop i USA) så behøver du ikke en ESTA. Det kræves ikke en ESTA at krydse grænsen ind til USA fra Canada i bil.

     Her kan du se hvordan detforegår med at krydse grænsen i bil:

     Fra Canada til USA:

     http://on.fb.me/1vHCA1D

     Fra USA til Canada:

     http://on.fb.me/1x8X03K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *