Tips til billeje i USA og Canada

Det er nemt og billigt at leje bil i USA. De bedste priser finder du via sider som Rentalcars.com*, Auto Europe* og CarTrawler*. Sider som jeg selv har benyttet masser af gange og har god erfaring med.

Nedenfor finder du små tips til at få den bedste billeje oplevelse. Følg alle links til emner som du har behov for at vide mere om, i forbindelse med din roadtrip.

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Lej først bil når du har købt flybillet

De fleste køber flybillet 4-6 måneder før afrejse. Det er ikke nødvendigt at leje bil så lang tid i forvejen.
Ved at kende dine rejsedage, kan du bedre leje din bil på de rigtige datoer og behøver ikke ændre efterfølgende.

Hent lejebil når du lander

Medmindre du skal bruge nogle dage i New York City som start på din roadtrip, kan det ikke betale sig at vente med at hente bilen. Det er praktisk at hente den når i lander. Kan være omfattende at skulle overskue offentlig transport (som kun er rigtig god i NYC) med jetlag, og besparelsen på at spare en dag eller to er ikke værd at snakke om.

Lej en bil med plads til bagage

Mange glemmer, at der på en tur til USA skal bruges mere plads til bagage end på småture hjemme.
De biler du møder på din vej i USA er typisk større end hjemme. Der er ikke så mange minibiler, da biler ikke koster så meget som i Danmark. Så folk har råd til at køre større biler. Du vil derfor føle dig lille i trafikken, hvis du blot lejer en minibil.
Udgiften for at leje en større bil, er typisk ikke mere end nogle hundrede kroner for en tre ugers periode.
Her kan du se mere om bagageplads i lejebiler i USA.

Aflever først bilen når du rejser hjem

Vent med at aflever bil til du rejser hjem*. Der er ikke noget sparet på at afleverer den dagen før. Og tidsmæssigt tager det typisk kun 5-10 minutter at afleverer en lejebil.
* Her gælder det igen, at i New York kan du godt undvære bil. Skal du bo på Manhattan, kan det også være en udfordring med parkering. Hvis i flyver hjem fra JFK, kan det dog være upraktisk at skulle derud for at afleverer bilen før tid, for så at tage tilbage til Manhattan med offentlig transport (og ud i lufthavnen igen når du skal hjem).

Betaling for billeje er pr. døgn

Du betaler pr. døgn og ikke pr. time når du lejer bil. Så hvis du lander kl 20 og skal flyve hjem kl 16, er der ingen grund til at sætte afleveringen til kl 14. Det sparer du ikke noget på. Sæt hellere aflevering til samme tidspunkt du flyver hjem på.

Hvis du derimod lander kl 15 og skal flyve hjem kl 17, så lej bilen kl 16 (tager tid at komme ud gennem lufthavn) og aflever kl 16.

En rundtur er billigst

Planlæg din roadtrip så du henter og afleverer din bil det samme sted. Det gør din tur væsentlig billigere, da der tilkommer et envejsgebyr hvis du henter og afleverer forskellige steder. Et envejsgebyr kan snildt løbe op i flere hundrede dollars, så overvej nøje om det er pengene værd. Typisk koster en flybillet også mere, hvis du flyver til/fra forskellige steder.
Her kan du se mere om envejsgebyr ved billeje.

Dyrt at leje bil i New York

Hvis du kan, så prøv at undgå at leje bil i New York (Manhattan, JFK lufthavn). Østkysten, og specielt New York, er dyrere at leje bil i, end resten af USA. Undersøg priserne på billeje i New Jersey (ex. Newark lufthavn) eller overvej at tage toget til Washington og lej der.

Billigere billeje tæt på afrejse

Rule of thumb er, at det bliver billigere at leje bil jo tættere på din afrejse du kommer. Der er undtagelser i højsæson, som du kan se eksempler på i disse prissammenligninger på billeje i Californien og billeje i Florida.

Skal du leje en specialbil (cabriolet, sportsvogn, pickup) er der specielt nogle destinationer, hvor det er en god idé at leje tidligt.
Her kan du se mere om leje af specialbiler og pickups i USA.

Internationalt kørekort

Du behøver ikke internationalt kørekort for at leje og afhente bil i USA og Canada.

Billeje når du er under 25 år

Skal du leje bil når du er under 25 år gammel, er det en fordel at vælge de tilbudspakker med Ung Chauffør du finder på de sider med billeje jeg anbefaler. Det er billigere end at betale ung chauffør gebyr når du henter bilen.

Her kan du se mere om Ung Chauffør ved billeje i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Andre roadtrip oplevelser:

6 Comments

 1. Hej Rene
  Tak for din informative side.
  Jeg sidder lige og kigger på billeje til en tur til Florida til vinter. Tidligere har jeg altid lejet gennem Rentalcars.com, men har lige kigget et par af udlejningsselskabernes egne sider igennem, bl.a. Alamo og Avis. Det ser ud som om at det er blevet billigere at leje direkte hos et selskab.. Kan det passe? Og er udlejningsselskaberne i videre udstrækning begyndt at skrive priserne inklusive alle lovpligtige forsikringer? Jeg søger på en SUV fra d. 8. til d. 22. februar med pick up og aflevering i Tpa.
  Håber du kan gøre mig klogere.
  Med venlig hilsen

  Søren

  1. @ Søren

   Jeg skal ikke udelukke det er billigere at leje direkte. Dog kender jeg ikke til hvilke forsikringer der er inkluderet mm.

   En sammenligning mellem Rentalcars og en direkte, var den direkte leje billigere i Tampa med nogle hundrede. Den direkte var dyrere i Miami med nogle hundrede.

 2. Hej René
  Tak for alle de godt tips vi kan finde her på din side – helt klart meget passioneret :))

  Vi er i gang med planlægning af vores USA roadtrip til sommer (San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas ad Highway 1 og fly til New York, Niagara Falls, Toronto og hjem) og havde forestillet os at køre i lejebil fra New York til Niagara Falls, over grænsen og til Toronto, hvor vi skal flyve hjem fra. Ved du om nogle biludlejningsfirmaer tillader denne kombination New York – Toronto.

  Vi har prøvet AutoEurope, men får at vide at det ikke kan lade sig gøre. Har du et forslag. Vi kan ikke ændre på ruten, vi er 6 personer og vil helst køre i egen bil.

  Ser frem til dit svar.

  Bedste hilsner
  Christina Lorenzen

  1. @ Christina

   Det er muligt, men kræver et skifte af bil og kommer til at koste et ekstra envejsgebyr.

   I kan kun køre over grænsen og aflevere bil fra de selskaber der liger tæt på grænsen. New York er for langt væk.

   Måden i kan løse dette på er, at I lejer en bil i New York og aflevere den i Buffalo lufthavn.
   Herfra kan i leje en anden bil som i afleverer i Toronto.

   Der vil komme et envejsgebyr på jeres bil fra NYC til Buffalo og endnu et på bilen fra Buffalo til Toronto.

   Jeg har tjekket hos Rentalcars, og kan fint leje en bil i Buffalo lufthavn og afleverer i Toronto lufthavn.

   I kan fint leje begge biler på forhånd. Så skal i blot time afleveringen i Buffalo med tidspunkt i har lejet den anden bil på.

 3. Hej rene. Vi flyver til Orlando 29 april og planlægger at leje bil og køre til Alabama, Mississippi, Louisiana og flyver retur fra Orlando. Nu er vi ved at booke lejebil og kan bla påCartrawler’s hjemmeside læse, at lejebilen lejet i Florida kun må køres til Alabama og Georgia . Jeg kan ikke se, at du nævner noget om rejsebegrænsninger hos biludlejningsfirmaerne på din hjemmeside- og ved du om det gælder alle biludlejningsfirmaer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada