Din roadtrip tager længere tid end du regner med

Min kollega er lige kommet hjem fra bilferie til Toscana.
Han lavede den klassiske fejl med at køre for langt pr. dag og tog ikke højde for alt det udenoms som der følger med.
Hvad google map sagde tog 8 timer blev i virkeligheden til 13½ time.

Det er en rookie mistake i på roadtrips i USA og noget jeg altid advarer folk imod: Hold antallet af miles nede pr. dag!

Personligt prøver jeg at holde mine daglige distancer omkring 200 miles (320 km).

Hvis formålet med kørsel på din roadtrip udelukkende er for at komme fra A til B, så kan du godt køre længere. Og jeg har da også dage på mine roadtrips hvor jeg kører langt (senest i Texas hvor jeg kørte 800 km på en dag). Men hvis køreturen er en lige så stor del af oplevelsen som destinationen, så holder det ikke at køre så langt pr. dag.

Det ‘udenoms’ jeg nævner ovenfor er pauser, frokost, fotografering, impulsive stop, genveje, ruteændringer mm.
Det skal så (næsten) ganges med to hvis man har børn med i bilen.

Hvis kortet / google maps / gps’en siger det tager to timer at køre igennem eksempelvis en National Park kan det istedet godt tage 4½ time i stedet.
Hvis der er 2 overlooks og en enkelt sidevej på 15 miles op til en tredie overlook og en sti ud til et vandfald hvor det tager 20 minutter at gå til.
Vil man så have det hele med, skal man påregne 7-10 minutter ekstra pr. stop ved de to første overlooks.
De 15 miles bliver til 30 ialt og med hastigheder typisk på 25-35 m/ph på de mindre veje i national parker (endnu lavere hvis det er bjergveje) så er køreturen alene 1 time. Hvis man vil gå ad stien så er det 20 minutter hver vej plus ophold. Så det er hurtigt en lille time der går med det.
Det betyder at de to timer som turen skulle tage nu er blevet til 4½ time.

Det er selvfølgeligt nemmere at tage beslutningen når man står i situationen om man gider eller det bidrager med nye oplevelser, så det er individuelt hvor lang tid man bruger på det. Nogle naturområder byder på rigeligt med oplevelser fra bilen eller vejkanten (Grand Canyon, Death Valley) hvor andre først rigtig folder sig ud når man stopper bilen og går naturen i møde (Arches National Park, Yellowstone).

Når man ved man skal væk fra de store veje, så kan det godt betale sig at undersøge tingene nærmere og ikke blot tage det på lykke og fromme. I 2008 lavede jeg fejlen med Mesa Verde National Park i Colorado. Fra Durango er der 35 miles ud til parken. Men det er kun til indgangen. Fra indgangen og ind til hvor de rigtige begynder, er der yderligere 10 miles. Ikke så meget, men det foregår af meget snoede bjergveje så det tog mere end en halv time ind til det centrale og yderligere 15-20 minutter ud til nogle af hovedattraktionerne i parken.

Det betød opholdet hurtigt blev 3 timer længere end beregnet og tidspunktet på dagen vi ankom gjorde, at vi ikke kunne komme rundt og se det vi egentlig gerne ville, bl.a. guidede ture.

Det tager bare længere tid end man regner med når man kører rundt og gerne vil opleve noget på turen og det er jo ferie så man skal heller ikke jage igennem det. Nogle enkelte gange kan man godt, men i længden bliver det stressende.

God planlægning og god tur.

Se eksempler på ruter og hvor lang tid de tager

Her kan du se eksempler på ruter som jeg kørte på min roadtrip i 2012. Det er de enkelte dage som viser hvor lang tid Google Maps oplyser det tager i bil, hvor lang tid vi brugte og hvor lang dagen blev i alt, fra vi kørte om morgenen til vi var på motellet om aftenen.

Andre roadtrip oplevelser:

27 Comments

 1. Hej Rene

  Vi tager til USA og er i Dallas og planlægger at køre fra San Antonio til Miami. Jeg har læst rundt på din side og ser også enkelte beskrivelser fra f.eks. New Orleans – har du andre erfaringer ideer til vores tur, vi har lejet bil men har ingen overnatninger planlagt endnu. Vi har 7 dage til turen.

  Min mand sidder i kørestol, men her er USA heldigvis et helt fantastisk land at rejse i 🙂

  KH Tina

   1. Hej Rene

    TUSIND tak for dit svar – vore tur går dog over Aution, San A, New Orleans og derfra mod Miami 🙂 Vi skal både se formel 1, på ranch hvor jeg skal ride vesterne hest og besøge Hamilton Pool 🙂 Har du kørt den vej over før ? KH Tina

     1. TAK det er meget nyttige links og tips du har Rene 🙂
      Vi er i fuld gang med forberedelserne og vil uden tvivl bruge din viden og erfaringer 🙂 FEDT du deler ud af det hele 🙂 KH Tina

     2. Hej rene
      Jeg er lun på en rundtur alla den på det første kort her i din beretning der går fra b -y har du selv kørt den..?
      Og hvis man skal være afsted et par mdr, jeg havde forstillet mig en autocamper, kan det så ikke svare sig at købe en derovre og så sælge den når man er færdig…? Alan nemlig se det stikker helt af hvis man skal leje i 60 dage og køre ca 15.000km

      Mvh Rasmus

     3. @ Rasmus

      Det er ikke en rute jeg selv har kørt. Billedet er blot til eksempel, men ikke langt fra nogle af de spørgsmål jeg får.
      Tommelfingerregelen er dog, at ting tager længere tid end folk regner med. I artiklen linker jeg til denne side, hvor der er konkrete eksempler på, hvor lang tid ting tager.

      Du kan nå meget på et par måneder, men mange vil stadig for meget på den tid, så overvej grundigt hvad det er du vil. Måske er det ikke en lang roadtrip du skal planlægge, men måske en roadtrip i to eller tre områder og så flyve imellem områderne. Ex. tre-fire uger på østkysten og så flyve til vestkysten og bruge tre-fire uger der.

      I nogle tilfælde kan det godt betale sig en bil. Typisk hvis du skal være afsted tre måneder eller mere. Det kræver lidt forberedelse at købe/sælge en bil. Du kan læse mere her.

      Autocamper / RV vælger man fordi man ønsker en bestemt type tur eller har nogle bestemte behov. Det er ikke nødvendigvis en billigere tur end i bil/motel. Forskelle mellem bil og RV kan du læse her.

 2. Kære Rene.

  Nu har vi været hjemme i lidt over en uge – hjemme fra et fantastisk roadtrip i sydstaterne. Vi startede i Atlanta. Så kørte vi til: Nashville, Memphis, Tallulah, Dallas, Austin, San Antonio, Corpus Christie, Houston, New Orleans, Mobile og retur til Atlanta. Vi brugte 23 dage på denne fantastiske tur. Vi har fulgt dig på FB i en del år, og vil gerne takke dig for en masse gode input og anbefalinger til hvad man kan og skal se på sådan en tur. Vi er selv vilde med USA og har været derovre 15 gange – dette var vores første besøg i sydstaterne og absolut ikke det sidste. Det er rart at kunne bruge nogle af dine erfaringer b.la. Stockyard som var en kæmpe oplevelse. Også Mobile hvor du lige havde været inden vi tog derover. Også en kæmpe oplevelse at sejle i airboat i New Orleans. Mary Bobos boardinghouse var en super fed oplevelse 🙂
  Sidste år var vi i Las Vegas og tog til Lake Havasu, også på anbefaling fra dig.
  Tak for god inspiration. Håber du bliver ved med at opleve, blogge og komme med gode rejseforslag.
  Hilsen Kim og Marianne Grip-Hansen — sammen med Marianne Frisch Grip-Hansen.

 3. Hej Rene
  Vi skal til USA. Kun 12 dage bliver det til. Hovedformål er besøge min datters værtsfamilie i Davis tæt på Sacramento
  Vi tænker at have 3 overnatninger i San Fransisco – 3 overnatninger i Davis.
  Så har vi 5 overnatninger tilbage.
  Min datter vil gerne til Pasadena (ved L.A) hvor en veninde er flyttet hen
  Nu det store spørgsmål. Hvad kan vi nå, og hvad skal vi prioritere?
  Yosemiti ?- Pasadena/besøg i Los Angeles? – Solvang? Sante Barbara? – Monterey? Jeg vil også gerne se noget af highway 1 og gerne bade lidt også.

  1. @ Birgitte

   I kan godt nå et par ting på de sidste fem dage.

   Davis – Yosemite Valley
   Yosemite Valley – Sequoia – Pasadena
   Pasadena / LA
   Via Santa Barbara til Solvang
   Solvang – San Francisco
   Highway 1 er lukket pga. en ødelagt bro og jordskred. Åbner tidligst til oktober. (renefrederiksen.dk/slide)

 4. Hej.
  Tak for en virkelig god og informativ side. Din viden er brugbar, når man skal planlægge en tur til USA.
  Min mand og jeg er ved at planlægge en tur til USA i sommer 2018, hvor vi vil afsted med vores tre børn på 6, 8 og 11 år. Vi er stadig kun i overvejelsesfasen ifht. ruten, men lige nu er vi meget opsat på at starte i Denver og køre op til Seattle på ca. 2 uger. Eller starte i Denver, køre mod Yellowstone og tilbage til Denver.
  Planen er, uanset om det er fra Seattle eller Denver, at flyve derfra til Hawaii og tilbringe 2 uger der. Derefter hjem til Danmark. Jeg er dog interesseret i gode råd eller tips omkring Hawaii. Udfra hjemmesiden regner jeg ikke med du har været der, men måske du alligevel har gode råd i fht. at bestille rejse, og rejse/bo på Hawaii.
  Mvh. Maria

 5. Hej Rene.
  Vi er en familie på to voksne og tre børn i alderen 10, 13 og 16.
  Vi tager til usa til sommer, vi lander i Denver.
  Vi skal være afsted i 4 uger.
  vi starter med at køre til Mount Rushmore derfra til Yellowstone videre ned gennem Utah
  vi vil gerne se lidt parker i Utah.
  Vi stopper i Grand Canyon og videre derfra til Prescott og besøge familie.
  vil dette kunne nås på 10 dage ?
  Vi vil ikke have stress på nogen måde.
  Vi er 2 chaufører.
  mvh
  Peter

  1. @ Peter

   Det bliver et stramt program.

   Fra Denver til Mount Rushmore er der to dages kørsel. I skal bruge en hel dag ved Mount Rushmore for også at nå Crazy Horse.

   Det var tre dage.

   Der er to dages kørsel fra Mt. Rushmore til Yellowstone.

   I skal minimum bruge to dage i Yellowstone.

   Det var syv dage.

   I skal bruge to dage på at køre fra Yellowstone til Utah – enten Arches Natl. Park eller Bryce Canyon.
   Og så er der Monument Valley og byen Page, hvor der er Antelope Canyon, Lake Powell og Horseshoe Bend.

   Det er ni – eller 12 hvis i skal nå at se noget.

   Så er der Grand Canyon og endelig Sedona før Prescot.

   Det kan godt lade sig gøre på ti dage, men i går på kompromis med mange oplevelser hvis i gør det.

 6. Hej Rene

  Tak for en fantastisk hjemmeside, med en masse brugbar information om USA. Min kæreste og jeg vil til næste sommer på roadtrip i USA. Vi har tænkt på nedenstående rute, men det er måske en smule for ambitiøst?
  Det skal siges, at vi er vant til at køre meget og tage nogle lange strækninger. Vi kørte rundt i Europa sidste år, hvor vi tilbagelagde 5000 km på knap tre uger, her havde vi stræk på 6 timers konstant kørsel. Vi har fem uger til denne tur, og vi vil starte i San Francisco (leje bil) og slutte i New York (aflevere bil). Måske vil vi skifte bil i Miami, så vi kan prøve en convertible fra Miami til New York.
  Jeg tænker umiddelbart, at vi har 50.000 kr. i alt, er det et realistisk bud på budget? Vi vil skiftevis sove i telt, hostels/motels og hotel.

  Ruten:

  San Francisco
  Beverly Hills
  Los Angeles (og route 66)
  Death Valley national park
  Las Vegas
  Gran Canyon
  Miami
  Washington Det hvide hus
  Niagra Falls
  New York

  82 timers kørsel

  8502 km https://goo.gl/maps/8lVe4

  På forhånd tak for hjælpen.

  Med venlig hilsen
  Stine

  1. @ Stine

   Tak for ros.

   Problemet er ikke tiden og kilometer antal. Der er ikke noget i vejen for at køre langt uden stop. Udfordringen er, at formålet med en roadtrip er at opleve noget og mange af oplevelserne ligger undervejs – og ikke ved vejs ende. Derfor har jeg også gjort meget ud af, at fortælle hvor lang tid ting i virkeligheden tager – og ikke kun fokuserer på faktisk køretid.

   Jeg anbefaler ikke man kører kyst-til-kyst på tre uger.

   I har fem, men vil også op ad østkysten.

   I vil sikkert også have en uge i New York og tid på standen i miami. Alene i ophold (uden kørsel) på østkysten er det små to uger. Dertil kommer køreturen.

   Ingen problemer i at nå øst- og vestkyst på fem uger. Min anbefaling vil være at bruge 2 uger på østekysten og så flyve på tværs til vestkysten og bruge tre der (eller omvendt).

   På vestkysten er den klassiske roadtrip rute alle de ting i ønsker at opleve, men sådan struktureret at i ikke skal køre 600 km om dagen og knap have tid til oplevelser.

   Budgetmæssigt er 50.000 måske lige i underkanten til 5 uger. Campingpladser er ikke gratis, men dog ofte lidt billigere end motel.
   Husk på der tilkommer envejsgebyr på billeje hvis i lejer i en stat og afleverer den i en anden. Så idéen med at skifte bil undervejs, kan blive en rigtig dyr omgang. Her kan du se mere om envejsgebyr.

 7. Hej Rene.

  Vi er ved at planlægge en tur til USA i juli, og jeg har fundet mange gode oplysninger på din side – tak for det! Vi rejser 7 voksne og 5 børn i alderen 4 til 12 år, så vi har booket fly, bil og overnatningssteder.

  Jeg vil gerne høre, om dagsetaperne ser realistiske ud, og hvor der er fantastiske oplevelser, vi ikke må gå glip af. Især fra Glacier til Seattle er gode råd og anbefalinger meget velkomne – fra dig eller andre brugere af siden.

  Vores rejseplan ser sådan ud (med seværdigheder i parentes):
  4. juli: Fly til Minneapolis, køre til Hastings
  5.-7. juli: I og omkring Hastings (besøge venner), med en udflugt til Lake Pepin
  8. juli: Køre til Okoboji, Iowa (besøge venner)
  9.-10. juli: I Okoboji, med en dagsudflugt til Elk Horn for interesserede
  11. juli: Køre via Sioux Falls (Falls Park) til Madison, South Dakota
  12. juli: Køre via De Smet (Ingalls Homestead) til Pierre (State Capitol)
  13. juli: Gennem Badlands til Rapid City (evt. Journey Museum i Rapid City)
  14. juli: Gennem Custer State Park, besøg ved Mount Rushmore og Crazy Horse og derefter til Buffalo
  15. juli: Til Cody (Buffalo Bill Historical Center)
  16. juli: Til Yellowstone.
  17.-18. juli: I Yellowstone.
  19. juli: Til Great Falls (Lewis & Clark National Historic Trail)
  20. juli: Til Glacier.
  21. juli: Ad “Going to the Sun”-road og videre til St. Regis.
  22. juli: Køre til Moses Lake (evt. House of Poverty Museum)
  23. juli: Køre til Seattle.
  24.-25. juli: Udflugter fra Seattle (Mount Saint Helens, Hoh Rain Forest og/eller Klondike Gold Rush)
  26. juli: Hjemrejse

  Som det nok fremgår, er vi mest interesserede i naturoplevelser og historie.

  Med venlig hilsen
  Else

  1. @ Else Marie Jensen

   Ruten ser fin ud.

   Før Rapid City må i ikke snyde jer selv for Wall Drug i byen Wall.

   Fra Custer til Buffalo kan i køre forbi Devils Tower.

   I Cody er der Cowboy Shootout ved Irma hotel om efter middagen og Rodeo hver aften sommeren igennem.

   Før Seattle vil jeg køre via Yakima og gennem Mt. Rainier.

   Mount St. Helens er en meget lang dagsudflugt fra Seattle. Det er 4 timers køretur hver vej.

   Hoh Rain Forest er endnu længere væk (5 timer)

   1. Hej Rene.

    Tak for svar og forslag! Vi har kigget nærmere på de seværdigheder, du nævner, og vil absolut lægge dem ind i rejseplanen – de ældste af børnene synes især, at skydeopvisning og rodeo var en rigtig god ide! Vi er opmærksomme på, at der er en lang køretur både til Hoh Rain Forest og Mount St. Helens, så jeg tror, vi dropper Hoh Rain Forest og laver en valgfri tur til St. Helens for dem, der meget gerne vil se den – og så kan resten af selskabet se nærmere på Seattle og omegn imens.

    Med venlig hilsen
    Else

 8. Hej,
  Vil blot sige, det er en imponerende hjemmeside du har, og har af samme årsag også stemt på den ved alle lejligheder.

  Jeg læser spørgsmål/svar, og bliver løbende klogere.

  Vi er så småt begyndt at planlægge en tur til USA til næste sommer. Vi er 4, vores piger vil være 12 og 14.

  Jeg forestiller mig at vi bruger ca. 5 uger. Hvor vi vil bruge et en uge i New York samt Washington,(har du nogle gode fif til det område). Derefter vil vi flyve til San Antonio, da jeg har boet der for 25 år siden, har du nogle input til en uges tid, evt. noget ranch ferie. Derudover vil vi gerne den klassiske USA vest tur. Vil det give mening at køre fra Texas, eller vil det passe bedre at flyve til Californien.

  Jeg har lagt et budget ud fra dine kommentarer mv. herinde.

  Jeg er mest nysgerrig for om turen vil kunne klares på 5 uger, nogle input til ‘must see’ på turen, samt om det vil give mening at kører fra Texas ud til Californien (også for at opleve det øde USA)

  Hilsen Lars

  1. @ Lars

   Tak for ros.

   Hvad angår New York, så tag et kig på denne: http://turistinewyork.dk/ og tag endelig fat i Maria (som har siden). Hun er glad for at hjælpe.
   Mht. Washington DC, så har jeg ikke selv været der, men man kan godt få nogle dage til at gå. Her er en beretning fra Kristian, som har været der og skrevet lidt om det: https://www.renefrederiksen.dk/2010/12/14/washington-dc-chili-pentagon/

   San Antonio kender jeg og det er en hyggelig by med mange muligheder. Har ikke selv udforsket den med børn, men der er nok nogle overlap mellem de oplevelser jeg har haft og det i er interesseret i. Se mine oplevelser her: https://www.renefrederiksen.dk/?s=san+antonio

   Hvad angår ranch ferier, så har jeg ikke selv været på sådan en, men de er i området. Bl.a. ligger Bandera (Cowboy Capital of the WOrld) ikke langt fra San Antonio: https://www.renefrederiksen.dk/?s=bandera så der er rig mulighed for western oplevelser. Her er et bud lidt vest for San Antonio, men google for flere: http://www.ranchocortez.com/

   Mht. tiden, så tror jeg i vil få en mere sammenhængende tur, ved at flyve fra Texas til SF eller LA og tage den klassiske roadtrip rute derfra. Den er perfekt til tre uger, og har oplevelser for hele familien – og i vil også komme til at opleve “øde” USA.

 9. Hej René.

  Vi er to piger der virkelig godt kunne tænke os at opleve USA på vestkysten med et roadtrip over en månedstid, også videre til østkysten i new york og en tur til miami.

  Turen vil foregå fra marts 2014 til slut maj 2012, Vi har fundet fly billetter til ca 5500kr fra
  CPH -> Los Angeles + Los Angeles -> Miami + Miami -> NY også hjem fra NY. Så der er vi sluppet billigt.

  Mit spørgsmål er så hvor mange penge du tror vi skal bruge udover?

  Vores roadtrip er over en måned hvor vi ca vil besøge disse steder:
  Los Angeles
  San diego
  Santa Maria
  Morro Bay
  California Sea Otter Game Refuge
  San Francisco
  Mendocino National Forest
  Yosemite
  Death Valley
  Grand Canyon
  Las Vegas
  Los Angeles

  Derefter vil vi tage en ca 10-14 dage i miami også slutte af i NY ca 10-14 dage også.
  Med udlejningsbil i en måned også videre, hvilket budget skal vi så regne med at have når vi tager afsted?
  Håber du vil svare.
  Vh Sofie og Elisabeth 🙂

  1. @ Elisabeth

   Det er nemt at få en nogenlunde idé om, hvad tingene kommer til at koste, da de tunge udgiftsposter kan alle undersøges på forhånd (fly, bil, overnatning).

   Her kan du se mere om hvad ting koster og hvad jeg har brugt på mine ture, samt se forslag til hvodan ting gøres billigere: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/budgettet-roadtrip/

   Med en måned på vestkysten er der fin tid til at tage hele den klassiske rundtur + det i vil ned mod San Diego. På siden med den klassiske rundtur er der også noget pris/budget info.
   https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

   10-14 dage i Miami er lang tid, medmindre i vil ligge 10 dage på stranden. Afstandene er ikke så store i Florida, men jeg vil anbefale ex. at tage nogle dage i Key West, Naples/Fort Myers, Fort Lauderdale så i får lidt afveksling med.

   New York er dyr at bo i, hvis i vil bo på Manhattan. Hvis i vil spare penge på overnatning, så overvej at bo et stykke væk (New Jersey, Brooklyn mm.) men tæt på subway, så i nemt kan pandle ind til Manhattan. Et billigere alternativ til hoteller i New York er AirBnb.

   1. okey mange tak for svaret, og fik slet ikke nævnt hvilket fantastik hjemmeside det er du har. Har siddet og læst mange ting igennem efterhånden. 🙂

    Så dette er muligt, når det hele selvfølgelig vil være på budget, ca 50.000kr alt inkl. For vi forventer selvfølgelig ikke den store luksus på vores rejse, eller de steder vi vil overnatte.

    Vh Elisabeth

 10. Hej René

  Din side er til rigtig stor hjælp. 🙂

  Min kæreste og jeg er i gang med at planlægge en road trip i 2015, og ruten skal ca. være (forslag modtages meget gerne):

  Los Angeles (1 overnatning) – Santa Barbara – Monterey – San Francisco – Måske op til McArthur-Burney Falls – Yosemite National park – Death Valley – las Vegas – Zion National Park – Grand Canyon – Palm Springs – San Diego – La Jolla – Anaheim – Los Angeles

  Du må meget gerne give nogle inputs 😀

  Der skal jo være nogle overnatninger, men ved ikke hvor mange overnatninger, der ville være bedst hver sted, eller om der er nogle steder hvor man har set det hele på en dag. Er denne tur realistisk på ca. 1 mdr.?

  Budgettet er lagt på ca. 70.000 kr. med alt inkl. (lommepenge, indgange, mad, bil osv. osv. osv. osv.) Vi vil hellere have for mange penge med end for lidt, tror du at det ville kunne lade sig gøre? Der skal være plads til at kunne bo lidt lækkert i las vegas.

  (Noget af dette er taget fra en andens spørgsmål, hvis det er ok) 🙂

  Tusinde tak for en inspirerende side!

  Mange hilsner

  Aia-Ida

  1. Hejsa,

   det ligner en rigtig god rute, og I har god tid, når I afsætter en måned til det.

   Hvad angår det med antal overnatninger, vil jeg foreslå, at I ikke lægger jer for fast på det endnu. Langt de fleste steder på ruten kan I sagtens finde et motelværelse og så er det rart at kunne beslutte sig på stedet for om man vil blive eller om man vil videre. det afhænger også meget af ens interesser, hvor det er interessant at blive. Personligt gider jeg ikke hænge ved Grand Canyon mere end nogle timer, men andre bliver der i dagevis og tager muldyrsridt ned i dalen.

   Men prøv at skrive turen ned på listeform, del køreturene op i 2-300 km/dag og se om ikke det i store træk giver sig selv, hvor længe I skal være hvert sted.

   Et meget løst overslag over turens pris:

   2 flybilletter: 15000 kr
   billeje: 6000 kr
   benzin: 5000 kr
   overnatning 30*$100 = 18000 kr

   så er der omkring 25000 kr tilbage i jeres budget til mad, entreer og forlystelser. Det er rigeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada