Tid til oplevelser på din roadtrip

Jeg får rigtig mange spørgsmål her på siden omkring roadtrip ruter og planlægning af disse. Her kan du se eksempler på, hvor lang tid ting tager

Husk tid til oplevelser

Det problem jeg oftest ser med de ruter som kommer på mail eller i kommentarerne, er længden. Både den overordnede men også de enkelte etaper. De fleste undervurderer hvor lang tid ting tager og glemmer der skal være tid til oplevelser undervejs.

Google maps som skitse

Google maps er rigtig god til at lave skitser til din roadtrip rute. Her på siden har jeg ofte lagt links til ruter som er gode i forhold til den tid du måtte have til rådighed og hvilke ønsker du har til oplevelser (by, natur mm.).

Den klassiske rute på vestkysten

En tre ugers roadtrip på den klassiske rute på vestkysten giver langt de fleste alle de amerikanske oplevelser som de rejser efter (og kan håndterer på kort tid).
Den er passende i længde og varieret nok til at tilfredsstille de fleste.

Her kan du se et eksempel på den klassiske rute på vestkysten (svaret til Ann)

Ændringer og tilføjelser til ruten

Mange vælger, pga. tid, budget, ønsker om specielle oplevelser, besøg hos familie og venner mm., at justerer på den. Det er helt fint, men ofte går det galt, fordi de så vil nå for meget.

Tiden til køreturen og tiden i alt

På min roadtrip i 2012 havde jeg en bil med indbygget timer. Der var et ur som talte, når bilens motor var startet.
Et par af dagene tog jeg noter og skrev ned hvornår vi kørte fra hotellet om morgenen og hvornår vi ankom om aftenen og så hvor lang tid vi havde brugt i bilen.

Det vil måske overraske nogle hvordan en roadtrip-dag på vejen egentlig ser ud, når alt tiden til oplevelser og kørsel bliver talt sammen.

Eksempler på tiden det tager

Nedenfor er en række eksempler på ruter kørt på de enkelte dage og hvor lang tid der gik til kørsel og oplevelser.

Mariposa Grove og Yosemite Valley – 3 timer i bil, 9 timer i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

3. september, 2012
Sierra Sky Ranch ved Oakhurts til Mariposa Grove. Videre op til Glacier Point og derfra ned i Yosemite Valley.

En tur på 82 miles (131 km) som Google Maps siger tager 2 timer og 44 minutter i bil.
Vi brugte 2 timer og 50 minutter.

Vi gjorde stop ved Mariposa Grove, Glacier Point (spiste frokost), Tunnel View, Bridalveil Fals og provianterede ved Yosemite Valley Visitor Center og endelig Curry Village.

Fra vi forlod hotellet om morgenen til vi holdt på parkeringspladsen ved hotellet i Yosemite Valley, var der gået ni timer.

Så en køretur på knap tre timer, blev til ni timer når alle stop, oplevelser mm. var indregnet.

Yosemite National Park og Bodie Ghost Town – 5 timer i bil, 10 timer i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

4. september, 2012
Fra Yosemite Valley op på Tioga road og videre gennem Yosemite National Park. Fra Yosemite videre til Bodie Ghost Town og Mono Lake og endelig overnatning i Bishop.

En tur på 194 miles (310 km) som Google Maps oplyser til 5 timer og 13 minutter i bil.
Vi brugte 5 timer og 33 minutter.

Vi gjorde stop ved Yosemite National Park, frokost, Bodie Ghost Town, Mono Basin, aftensmad før hotellet og endelig Days Inn i Bishop.

Fra vi forlod Yosemite Valley om morgenen til vi holdt ved hotellet i Bishop var der gået ti timer.

Så køreturen på godt fem timer blev til til ti timer når alle stop, oplevelser mm. var indregnet.

Lone Pine filmmuseum og Death Valley – knap 6 timer i bil, 10 timer i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

5. september, 2012
Fra Bishop kørte vi ned til Lone Pine og krydsede ind til Death Valley og kørte ind til Furnace Creek.

En tur på 217 miles (347 km) som Google Maps oplyser til 4 timer og 47 minutter i bil.
Vi brugte 5 timer og 45 minutter.

Vi gjorde stop ved supermarked i Bishop, Lone Pine filming locations og filmmuseum, 2x scenic stop i DV, Stovepipe Wells til frokost, tjekkede ind på Furnace Creek motel, kørte til Badwater Basin, Artists Drive, Devils golf course og tilbage til Furnace Creek.

Så en køretur på knap seks 6 timer blev til 10 timer og 5 minutter da alle stop, oplevelser mm. var indregnet.

Lassen Volcanic National Park – 6 timer og 38 minutter i bil, 10 timer og 20 minutter i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

11. september, 2012
Fra Oakland op forbi Sacramento og videre op igennem Lassen Volcanic National Park og til slut hotel i Redding.

En tur på 313 miles (500 km) som Google Maps oplyser til 5 timer og 11 minutter i bil.
Vi brugte 6 timer og 38 minutter.

Vi gjorde stop ved en rasteplads (som også var en olivenlund), Lassen Volcanic National Park besøgscenter (frokost), flere stop inde i parken, hiken ud til Bumpass Hell og endelig hotellet i Redding, CA.

Så en køretur på knap 7 timer blev til 10 timer da alle stop, oplevelser mm. var indregnet.

Shasta Dam – 3 timer og 30 minutter i bil, 6 timer og 40 minutter i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

12. september, 2012
Fra Redding vis Shasta Dam og byen Shasta op til Klamaths Falls.

En tur på 153 miles (245 km) som Google Maps oplyser til 2 timer og 49 minutter i bil.
Vi brugte 3 timer og 30 minutter.

Vi kørte fra Redding og op til Shasta Dam. Her fra videre til byen Shasta, hvor vi spiste frokost og endelig op til Klamath Falls, hvor vi gjorde stop for natten.

Så en køretur på 3 timer og 30 minutter blev til 6 timer og 40 minutter da alle stop, oplevelser mm. var indregnet.

Crater Lake National Park – 5 timer og 20 minutter i bil, 8 timer og 30 minutter i alt

Klik på billedet for stort kort.

Klik på billedet for stort kort.

13. september, 2012
Klamath Falls til Crater Lake National Park og op til Bend for natten.

En tur på 196 miles (313 km) som Google Maps oplyser til 4 timer og 32 minutter i bil.
Vi brugte 5 timer og 20 minutter.

Vi kørte fra Klamath Falls op til den sydlige indgang til Crater Lake National Park. Gjorde stop ved Rim Vaillag besøgscenter og kørte via Rim Drive hele vejen rundt om Crater Lake. Spiste frokost undervejs og forlod Crater Lake visa den nordlige indgang og kørte op til Bend for natten.

Fra vi forlod Klamath Falls om morgenen til vi holdt ved motellet om aftenen i Bend, var der gået 8 timer og 30 minutter.

Så en køretur på 5 timer og 20 minutter blev til 8 timer og 30 minutter da alle oplevelse, stop og seværdigheder var indregnet.

Din roadtrip tager længere tid end du regner med

For et par år siden, skrev jeg et kort indlæg om netop den udfordring det er, at planlægge så der både er tid til at køre og få alle oplevelserne med.
Her kan du læse med og se et eksempel på nogle af de svinkeærinder der eks. hurtig løber på når du kører gennem en nationalpark.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Opdateret 16 december, 2012

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

69 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Steen says:

  Hej René
  Jeg skal til sema show i Las Vegas næste år og har overbevist den bedre halvdel om at hun skal med. Vi skal være i Las Vegas 2 til 6 November og regner med at flyve til og fra Los Angeles. Har du et forslag til en rundtur på Ca12 til 16 dage med Vegas. Når man sidder og kigger på hvad man skal se på sådan en tur skal man jo sætte 20 til 30 dage af, så det er svært at finde ud af de ting man bare ikke må gå glip af
  Hilsen Steen

  • @ Steen

   Der er mange måder at sammensætte en 12-16 dages tur.

   En måde kunne være denne, hvor i ender tilbage i LA (det er ikke en præcis rute der har alle stop indtegnet jeg nævner nedenfor).
   https://goo.gl/maps/eW1VvAVCn3HCYeDWA

   Det er 12 dage, med mulighed for at bruge en ekstra dag i San Diego og Los Angeles (ved ikke om i oplever byen når i ankommer).

   Dag 1: LV til Lake Havasu (stop ved Hoover Dam på vejen)
   Dag 2: Lake Havasu via Route 66 (Oatman, Peach Springs, Williams) til Grand Canyon Village
   Dag 3: GC via Monument Valley til Page
   Dag 4: Page – Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Lake Powell
   Dag 5: Page – Bryce Canyon
   Dag 6: Bryce Canyon til Zion National Park
   Dag 7: Zion via Valley of Fire State Park til Death Valley
   Dag 8: Death Valley via Joshua Tree National Park til Palm Springs
   Dag 9: Palm Springs til San Diego
   Dag 10: San Diego
   Dag 11: SD til LA
   Dag 12: LA

   Alternativt forslag

   Da i er afsted i november, så spiller vejret en afgørende rolle i denne mulighed, da den går via Yosemite National Park.
   Af samme årsag har jeg vendt ruten som jeg har, da i skal igennem Yosemite så tidligt på turen som muligt.
   https://goo.gl/maps/KPsFEustEsonJDSo8

   Dag 1: LV til Solvang (måske for langt at køre på en dag)
   Dag 2: Solvang via highway 1 til Monterey med stop ved Hearst Castle på vejen
   Dag 3: Monterey til SF
   Dag 4: SF
   Dag 5: SF
   Dag 6: SF til Yosemite Valley
   Dag 7: Yosemite Valley til DV
   Dag 8: DV til Zion nat. Park
   Dag 9: Zion til Bryce Canyon
   Dag 10: Bryce til Page
   Dag 11: Page (ud til Monument Valley)
   Dag 12: Page til Grand Canyon
   Dag 13: GC via Route 66 til Lake Havasu
   Dag 14: Lake Havasu til LA
   Dag 15: LA
   Dag 16:

 2. Morten Dahl says:

  Hej Rene.

  fede beskrivelser. har virkeligt hjulpet familien med planlægning af ruter og billeje.
  Skal medio september på en 2 ugers tur, hvor vi lander i Chicago, tager et par dage om turen til Niagara Falls (via Cleveland og en tur til Amish folket) og så retur til Chicago.
  På turen kommer vi til Chicago, Cleveland, Detroit.
  Nu spørgsmålet. Hvor finder man info om træningstider og steder for de lokale football og basketball hold?
  Synes jeg har søgt overalt

 3. Emil Jensen says:

  Hej Rene

  Jeg planlægger roadtrip til sommer med kæresten. Vi har omkring 3 uger i Juni -Juli til hele rejsen, og vi har begge været i usa en gang før. Jeg har været på den klassiske tur på vestkysten som du viser her på siden, og hun har været i NY.

  Det jeg gerne vil spørge om er, hvilken rute foreslår du efter man har prøvet den klassiske på vestkysten med LA,SF, grand canyon, Las Vegas, zion og Yosemite?

  De muligheder jeg har overvejet er Nordvest med udgangspunkt i Seattle eller rundtur i syden med start og slut i atlanta. Alternativt en ny rundtur på vestkysten med modificeret så jeg ikke skal på den samme tur igen.
  Noget du foreslår før andet eller måske noget helt fjerde?

  På forhånd tak

  Mvh
  Emil

  • @ Emil
   Tag til Rocky Mountain området.

   Denver, Pikes Peak, Canon City og Royal Canyon, Great Sand Dunes National Park, Durango (brug et par nætter og tag på en heldags tur op til Silverton – evt en jeep tour derop og damplokomotivet tilbage), Mesa Verde National Park, Needles Overlook, Moab og Arches National Park, Salt Lake City, Jackson, Jackson Hole og op med liften til toppen, Grand Teton Natl. Park, Yellowstone Natl. Park, Cody (Irma Hotel cowboy shoot out og rodeo), Devils Tower, Deadwood, Rapid City som base et par dage til at opleve Crazy Horse og Mt Rushmore den ene dag og Badlands Natl Park den anden.
   Et par dage til at krydse Nebraska og tilbage mod Denver, Rocky Mountains National Park, Denver.

   • Anja Søltoft says:

    Hej René

    Den ovennævnte rute lyder spændende, og vi vil meget gerne af sted til sommer 🙂

    Jeg vil høre om det er muligt at forkorte turen – så man flyver til Denver og kører enten med eller mod uret rundt, for at ende i Yellowstone, og så evt. flyve ud fra Jackson Holde eller Boseman til Denver.
    Hvilke én af runderne vil give mest på opleveren? Vi har været på den klassiske tur rundt Las Vegas – Grand Canyon – Anthelope Canyons – Bryce – Zion – Valley of Fire – Las Vegas.

    Vores drenge er vilde med den rå natur; klatre og vandre 🙂 og særlige oplevelser, som nogen turister måske ikke altid gider gå til.

    Hvad kan du anbefale?

    Holder meget af at læse dine tips og tricks

    • @ Anja

     Når i kun skal halvdelen rundt, kan den godt forkortes. To uger vil være fornuftigt til at få en perlerække af oplevelser med på den del af ruten der går fra Denver og med uret.
     Denver, Pikes Peak, Canon City og Royal Canyon, Great Sand Dunes National Park, Durango (brug et par nætter og tag på en heldags tur op til Silverton – evt en jeep tour derop og damplokomotivet tilbage), Mesa Verde National Park, Needles Overlook, Moab og Arches National Park, Salt Lake City, Jackson, Jackson Hole og op med liften til toppen, Grand Teton Natl. Park, Yellowstone Natl. Park.

 4. Karin Lorenzen says:

  Hej René.
  Tak for inspirerende hjemmeside.
  Vi skal et lille smut til USA i september. Har kun 10 hele dage og har nogle highlights i Bryce, Gran Canyon og Las Vegas, vi gerne vil gense. Udfordringen er, at vi gerne vil slutte af i San Fransisco. Hvad tænker du? Skal vi lade bilen blive i Las Vegas og tage et fly til SF? Eller bruge et par dage på at køre via Death Valley og Yosemite? Til denne sidste del af turen har vi ca. 5 dage ialt, højst. Yosemite har vi set tidligere, og jeg var ikke imponeret. Ved at flyve fra LV til SF kunne vi evt. bruge et par dage ekstra på den første del af turen og slutte med 3 dage i SF.
  Mange hilsner Karin.

 5. Thomas jørgensen says:

  Hej Rene.
  Vi påtænker en tur fra Nashville til San Francisco. Hvad har du af ruteforslag? Og ikke mindst, hvad er minimum af tid man skal bruge på turen? Jeg tænker 300-350 km pr dag. Er det totalt over the Hill?
  Hilsen Thomas

  • @ Thomas

   Hvorfor Nashville-San Frnacisco?

   Hvorfor ikke bruge tre uger på en god tur rundt på vestkysten eller tre uger på en god tur rundt i syden.

   Udfordringen med kyst-til-kyst er, at den direkte rute ikke har de gode oplevelser.

   I vil skulle gå på kompromis med oplevelser (og billejen bliver dyrere) når i skal på tværs på denne måde.

   Man kan ikke gøre en roadtrip op i km pr. dag. Det handler om hvilke oplevelser der er planlagt på dagen, der afgør hvor langt man kan køre. Er man i et område med mange oplevelser, kan man ikke køre så langt.

   En rute på tværs kunne se sådan her ud: https://goo.gl/maps/nWePbuYvAW12

   Nashville, Memphis, New Orleans, Fort Worth (Stockyards), Amarillo (Palo Duro på vejen dertil, Big Texan i byen, Cadillac Ranch på vej ud af byen, Albuquerque, Ptrified Forest National Park, Winslow Arizona, Meteor Crater, Grand Canyon, Page (Hoseshoe bend, Antelope Canyon) Zion National Park, Las Vegas.

   Herfra har jeg tegnet LA in og videre op til SF.

   I kan også køre fra LA via Yosemite til SF.

   Eller springe LA over og køre via Death Valley fra Las Vegas til Yosemite og SF.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top