Glacier Point, Yosemite Natl. Park

Glacier Point ovenfor Yosemite Valley er køreturen værd. En utrolig udsigt fra toppen til dalen og den kendte Half Dome.

3. september, 2012

En af Yosemites bedste udsigter

Fra Mariposa Grove er der en lille times kørsel til Glacier Point. Glacier Point er et punkt med frit udsyn over det meste af Yosemite Valley. Der er stortset lodret ned deroppe fra så man kan se en del og få nogle gode skud i kassen.

Benzin over 5 dollars

Vi var nødt til at tanke på vejen til Glacier Point og stoppede i Wawona. Det er knudepunktet for Oakhurst indgangen til Yosemite National Park så der ligger benzin, overnatning, general stores, visitor center mm. Siden San Francisco havde vi set benzin til over 4 dollars. Et enkelt sted til 3.96, men ellers 4 og tæt på 5. I nationalparker koster alting lidt mere og vi måtte derfor tanke til 5.02. (ikke noget der vælter budgettet).

(det er dog ikke det dyreste vi har set benzin til herover)

Ud til Glacier Point

Turen ud til Glacier Point er lidt ensformig. Det er kørsel i skov med lidt op og ned. Der er ikke rigtig nogle kodak moments undervejs. Et par gange og specielt ved Sentinel Dome, holdt en masse biler langs vejen. Det er de populære trailheads. Vi havde ikke afsat tid, men kommer du forbi med god tid, så undersøg mulighederne.

Først på den sidste del af turen ud til Glacier Point blev turen lidt interessant, med små, tætte sving på smalle skovveje med momentære glimt af de lodrette klipper der omkranser Yosemite Valley. Der er også et par stop på vejen derud hvor man kan se mere og mere af Yosemite Valley.

Min anbefaling er, at du dropper disse stop på vejen ud. Glacier Point stikker dem (måske på nær et par vandfald i det fjerne) og du kommer samme vej tilbage.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Når du kommer til Glacier Point parkeringspladsen, så følg stien ud for enden (til det der egentlig er Glacier Point). Igen er det den bedste udsigt og du kommer samme vej tilbage.

Udsigten fra Glacier Point

Efter lidt tid fik jeg mig kæmpet ned til den bedste plads. Fra den var der kig til den vestlige del af Yosemite Valley og øst på mod Half Dome. Oppe fra Glacier Point kan du se bygninger og parkeringspladser nede i dalen og med en kikkert eller god linse kan du også se mennesker.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Med en kikkert eller god linse kan du også få et godt kig på de klipper der omkranser Yosemite Valley. Specielt Half Dome fanger hurtigt ens opmærksomhed.
Det er muligt at komme op på Half Dome. Enten som klatre på den lodrette del eller som hiker. Stien til hikere er på den modsatte side. Den så vi dagen efter (på lang afstand) hvor man med kikkert kunne se nogle der var på vej op langs kablet.

På vej tilbage mod parkeringspladsen blev der skudt lidt flere billeder og besøget på Glacier Point blev sluttet af med en kold is.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Fra Glacier Point er der trails til Sentinel Dome og sågar ned i Yosemite Valley (den er 6 km lang). Kommer jeg tilbage til Yosemite, så har jeg kig på at tage stien fra Sentinel Dome via Glacier Point og ned i Yosemite Valley.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_34_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Tidsreservation til nationalparker

I 2024 skal du reservere tid på forhånd for at komme ind i fem af de populære nationalparker i USA. Kravet svinger fra park til park. I nogle perioder er det kun i weekenderne, i andre gælder kravet alle dage. Det er nemt at bestille tid online og anbefales at gøre på forhånd. Udover reservation af adgang, så er der også nogle aktiviteter (primært hikes) der kræver reservation på forhånd.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

The Big Texan og 2 kg steak

Den store bøf står højt på listen hos mange roadtrippere. The Big Texan i Amarillo serverer en af de største. Måske kan du endda spise den gratis.

One Comment

  1. @ Allan

    I skal minimum bruge 3 uger til den tur, hvis der skal være tid til at opleve noget, men i vil stadig skulle gå på kompromis da det er en tur fra A til B (som skal zig-zagges for at opleve noget) og ikke en rundtur, hvor I kan få mere med.

    Hvis i først er i området ved Nashville, så skal i nå Memphis og New Orleans. Det alene er en lille uge for at nå og opleve det. Så er der to uger til at komme på tværs af USA.

    Min anbefaling til førstegangsrejsende er, at de vælger. For jer vil en tre ugers tur på den klassiske rute være oplagt. Den har det hele og vil med garanti give jer mod på mere, som så kunne være en anden tur til sydstaterne og Florida.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada