Glacier Point, Yosemite Natl. Park

Dyr benzin, ensformige bjerg- og skovveje og en fandens god udsigt over Yosemite Valley fra Glacier Point.

3. september, 2012

Bemærk! Glacier Point Road er lukket i hele 2021 for at forbedre vejen. Læs mere her.

Fra Mariposa Grove er der en lille times kørsel til Glacier Point. Glacier Point er et punkt med frit udsyn over det meste af Yosemite Valley. Der er stortset lodret ned deroppe fra så man kan se en del og få nogle gode skud i kassen.

Benzin over 5 dollars

Vi var nødt til at tanke på vejen og gjorde stop i Wawona. Det er knudepunktet for Oakhurst indgangen så der ligger benzin, overnatning, general stores, visitor center mm.
Siden San Francisco havde vi set benzin til over 4 dollars. Et enkelt sted til 3.96, men ellers 4 og tæt på 5. I nationalparker koster alting lidt mere og vi måtte derfor tanke til 5.02. (ikke noget der vælter budgettet).(det er dog ikke det dyreste vi har set benzin til herover)

Ud til Glacier Point

Turen ud til Glacier Point er lidt ensformig. Det er kørsel i skov med lidt op og ned. Der er ikke rigtig nogle kodak moments undervejs. Et par gange og specielt ved Sentinel Dome, holdt en masse biler langs vejen. Det er de populære trailheads. Vi havde ikke afsat tid, men kommer du forbi med god tid, så undersøg mulighederne.

Først på den sidste del af turen ud til Glacier Point blev turen lidt interessant, med små, tætte sving på smalle skovveje med momentære glimt af de lodrette klipper der omkranser Yosemite Valley. Der er også et par stop på vejen derud hvor man kan se mere og mere af Yosemite Valley.

Min anbefaling er, at du dropper disse stop på vejen ud. Glacier Point stikker dem (måske på nær et par vandfald i det fjerne) og du kommer samme vej tilbage.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Når du kommer til Glacier Point parkeringspladsen, så følg stien ud for enden (til det der egentlig er Glacier Point). Igen er det den bedste udsigt og du kommer samme vej tilbage.

Udsigten fra Glacier Point

Efter lidt tid fik jeg mig kæmpet ned til den bedste plads. Fra den var der kig til den vestlige del af Yosemite Valley og øst på mod Half Dome. Oppe fra Glacier Point kan du se bygninger og parkeringspladser nede i dalen og med en kikkert eller god linse kan du også se mennesker.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Med en kikkert eller god linse kan du også få et godt kig på de klipper der omkranser Yosemite Valley. Specielt Half Dome fanger hurtigt ens opmærksomhed.
Det er muligt at komme op på Half Dome. Enten som klatre på den lodrette del eller som hiker. Stien til hikere er på den modsatte side. Den så vi dagen efter (på lang afstand) hvor man med kikkert kunne se nogle der var på vej op langs kablet.

På vej tilbage mod parkeringspladsen blev der skudt lidt flere billeder og besøget på Glacier Point blev sluttet af med en kold is.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Fra Glacier Point er der trails til Sentinel Dome og sågar ned i Yosemite Valley (den er 6 km lang). Kommer jeg tilbage til Yosemite, så har jeg kig på at tage stien fra Sentinel Dome via Glacier Point og ned i Yosemite Valley.

klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_34_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Allan says:

  Hej René

  Min partner og jeg står og skal planlægge vores første US road trip. Vi vil gerne udforske Californien og det vestlige USA, herunder Las Vegas og Grand Canyon. Vi vil dog også gerne opleve sydstaterne. Hvor lang til vil du anslå man skal bruge hvis man starter i Nashville eller New Orleans og bevæger sig mod San Diego L.V, San Fransisco osv. Udfordringen er jo helt klart at begrænse sig så der er også er rum til det uventede…..
  Vi har først lige opdaget din fantastiske side, så vi er kun lige begyndt at søge inspiration!

  Mvh
  Allan

  • @ Allan

   I skal minimum bruge 3 uger til den tur, hvis der skal være tid til at opleve noget, men i vil stadig skulle gå på kompromis da det er en tur fra A til B (som skal zig-zagges for at opleve noget) og ikke en rundtur, hvor I kan få mere med.

   Hvis i først er i området ved Nashville, så skal i nå Memphis og New Orleans. Det alene er en lille uge for at nå og opleve det. Så er der to uger til at komme på tværs af USA.

   Min anbefaling til førstegangsrejsende er, at de vælger. For jer vil en tre ugers tur på den klassiske rute være oplagt. Den har det hele og vil med garanti give jer mod på mere, som så kunne være en anden tur til sydstaterne og Florida.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top