Yosemite Valley, Yosemite Natl. Park

Yosemite Valleys imponerende landskab møder dig fra første kig ved Tunnel View. Dalen gemmer også på en masse vandfald og god pizza.

Tunnel View over Yosemite Valley

Når du kommer fra Oakhurst indgangen til Yosemite Valley så er det første møde med dalen ved Tunnel View. Det er lige efter du er kommet igennem tunnelen (lige efter, så pas på, for der er langsom trafik og krydsende fodgængere).
Vi gjorde stop og fik et par skud i kassen. På vej til Curry Village, hvor vi skulle overnatte, ville vi lave et par stop så vi orienterede os på kortet (for der er nogle ensrettede strækninger nede i dalen).

Klik på billedet for fuld størrelse.

Birdal Veil Fall i Yosemite Valley

Vores stop ved Bridal Veil Fall var et gensyn. Vi var der i 2005. Den gang i oktober, men der var næsten endnu mindre vand i vandfaldet denne gang. Det er ikke et vandfad med meget vand normalt (deraf navnet – brudeslør) så billederne er ikke så dramatiske som et så højt vandfad ellers ligger op til, specielt fordi man kan komme ret tæt på.

Yosemite Village

Yosemite Valley er stor og der er en masse overnatningsmuligheder som skal have mulighed for at for at proviantere mm. Til det formål er der Yosemite Village. Her ligger alt hvad den glade outdoors man har brug for (sportsbutik) og selvfølgelig et visitor center, posthus, general store, grill, café og restaurant mm.
Vi havde ikke læst på lektien til Curry Village så vidste ikke hvad der var, så vi provianterede lidt i Yosemite Village (bl.a vita wrap, så vi kunne smøre frokost om morgenen for at spare tid og gøre det mere praktisk at spise frokost i det fri).

Curry Village

Det skulle vise sig at Curry Village havde stort set det samme udvalg af butikker (blot mindre).Selvom der er mange overnattende i Curry Viallage, så var der alligevel en vis ro over stedet (godt hjulpet af, at man parkedere lidt væk).

Indbrud af bjørne

Da vi havde tjekket ind gik vi igang med at tømme bilen. Den skal tømmes helt når man overnatter i Yosemite Village (og mange andre steder i Yosemite). Det skal den pga. Indbrud. Ikke begået af langfingrede campisten, men af bjørne. De kan lugte mad, så alt skal ud af bilen, også evt. affald. Når du signer ind i registrator skriver du under på risikoen ved bjørne og på at din bil bliver fjernet på din regning, plus en bøde hvis den ses holde med bagage mm. i.

Oprydning i bilen

For os var det helt fint at få tømt, da vi kunne få ryddet op. På trods af få dage på farten havde der samlet sig lidt tomme vandflasker mm. og det var meget godt at få omrokeret lidt i bagagen, nu hvor vi bedre kendte pladsen i bagagerummet med taget oppe/nede mm. (skal nok komme mere ind på bagagepladsen i vores Chrysler 200 et andet indlæg – indtil da kan du læse mere her).

Overnatning på motel i Yosemite Valley

Af ren bekvemmelighed havde jeg booket et motelværelse i Curry Village. Det koster lidt mere men det er mere bekvemt. Det skulle vise sig at være en god idé for dels var der nogle kolde nætter da vi var der (så vi slap for at rode med opvarmning i telte) og dels blev nogle telte lukket for sæsonen pga. hanatavirus, så vi havde risikeret at vi alligevel skulle over i et værelse – eller at der ikke var plads.

Pizza i klippernes skygge

Vi var ikke campister på tur, så havde ikke et trangia som vi kunne koge konserves over, så vi gjorde som flest, og satte os på terassen ved pizzeriaet og baren. En stor pizza til deling og to store, kolde øl: 49 dollars (inkl. en dollar i tip til bartenderen). Det føltes på en eller anden måde rigtigt at sidde der og spise en over gennemsnittet god pizza og drikke øl alt imens man kunne se solens sidste stråler ramme de stejle klipper som udgør Yosemite Valleys vægge.

Lounge og wifi

De kaldte det lounge på kortet men en Vesterbro hipster ville nok ikke føle sig hjemme, medmindre det er hipt at sidde i gyngestol på en veranda langt ude i en skov. Ville man have en øl var det byob (bring your own beer), så vi fandt nogle kolde frem fra køleboksen og tjekkede lidt mails mm. på det wifi som efterhånden har sneget sig ind alle overnatningssteder i USA.

Morgenmad i Yosemite Valley

Ovenpå en god nats søvn, hvor vi stadig vågnede lidt tidligt pga. jetlag, benyttede vi os af den inkluderede morgenmad.
Curry Village viste sig at være et stort sted, så når alle er sultne til mogen, så er de forberedt. Der er et stort dining room som er indrettet som et lidt hyggeligt cafetarie.

Her er der morgenmadsbuffet med alle de klassiske retter: æg, bacon, french toast, frugt, cereal, yoghurt, pandekager – med 4 slags lun sirup – brød, kage, biscuit & gravy mm. Der var også mulighed for at lave sin egen breakfast burrito.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_33_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Tidsreservation til nationalparker

I 2024 skal du reservere tid på forhånd for at komme ind i fem af de populære nationalparker i USA. Kravet svinger fra park til park. I nogle perioder er det kun i weekenderne, i andre gælder kravet alle dage. Det er nemt at bestille tid online og anbefales at gøre på forhånd. Udover reservation af adgang, så er der også nogle aktiviteter (primært hikes) der kræver reservation på forhånd.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Drive-in biograf i Sacramento

Efter et kort ophold i Old Sacramento, kørte vi ud til vores motel, som lå tæt ved den drive-in biograf vi skulle se en double feature om aftenen.

Palo Duro Canyon, Texas

Palo Duro Canyon byder på farverige og kuperede oplevelser i Texasn panhandle. Det flade landskab åbner op til USAs anden største canyon.

24 Comments

 1. Hej.

  Super gennemarbejdet og informativ hjemmeside. Tak for det.

  Qua din erfaring, kan du hjælpe med input på hvilke sights man bør besøge i Yosemite på 2,5 dage – med to friske drenge på 5 og 8 år?

  Vi ankommer San Francisco i medio juni og bor i dalen.

  Mvh.
  Thomas og familie.

  PS.
  Jeg har også forsøgt at søge efter Hawaii input på din side. Men kan ikke finde nogle. Er hawaii en af de stater du ikke har besøgt endnu?

  1. *Vi ankommer fra San Francisco i medio juni – og bor i Yosemite dalen.

   Mvh.
   Thomas og familie

   1. @ Thomas

    Den ene dag kan i bruge i Yosemite Valley til at udforske nogle af de mange vandfald. Det foregår ved korte hikes, som du kan se mere om her:
    https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/valleyhikes.htm

    Er i der efter den 15. juni, vil jeg anbefale en tur til Mariposa Grove for at se høje træer.
    https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/07/mariposa-grove-yosemite-natl-park/

    På turen tilbage, kan i køre ud til Glacier Point.
    https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/08/glacier-point-yosemite-natl-park/

 2. Hej Rene,

  Tak for god hjemmeside!

  Vi skal på den klassiske vestkystrute i august 2018, hvor vi tager den mod uret, altså kommer fra Las Vegas, til DV, overnatning i Bishop og så igennem Tioga Pass. Vi har kun en enkel overnatning i Yosemite, men synes det er svært at overskue, hvor man skal overnatte, særligt når man kommer fra Tioga Pass og ikke fra San Fran-siden.

  Indtil videre er der via Hotels.com og Expedia kun hoteller i Fish Camp samt El Portal, og ingen i Half Dome Village . Hvad vil du forslå? Evt. at bo uden for parken eller hvordan?

  Mvh Simone

 3. Hej Rene

  Tusind tak for en mega god hjemmeside til research, når man skal til USA.
  Vi planlægger tur til USA til sommer (omkring slut juli), og vil gerne besøge Yosemite, men vi kan ikke helt finde ud af, hvilken indgang der er bedst.
  Hvilken vil du anbefale?
  Efter vi har besøgt Yosemite overvejer vi at køre direkte til enten Death Valley eller Sequiona National Park.

  Håber du kan hjælpe os med at blive lidt klogere, og igen tak for udførlige guides !

  1. @ Sara

   Tak for ros.

   Hvilken indgang kommer an på hvilken rute i kører.

   Hvis i kører den klassiske rute mod uret, så kommer i fra DV til Yosemite og kører ind fra øst og kører via Tioga Pass gennem parken mod vest til Yosemite Valley.

 4. Hej Rene.
  Først tusinde tak for en spændende og informativ blog. Vi er i gang med at trevle den igennem forud for vores tur til USA til april. Jeg tror vi tager den meget almindelige tur fra LA-SF-Yosemite-LV-SD-LA sådan i grove træk. Vi har booket overnatning i Yosemite (Lee Vining), og påtænker en overnatning mere, måske et andet sted i parken, for at komme godt rundt omkring. Overnatningerne skal jo gerne bookes i forvejen for at der er plads og at priserne er fornuftige. Men nu er vi i midlertidig blevet bekymrede for hvor meget sne der kan ske at ligge i Yosemite først i april – og om det kan afskære os fra nogle af de steder vi booker overnatning.
  Ved du, eller kender du et sted, hvor man kan læse om hvor meget sne man skal forvente der ligger i Yosemite i april, hvilke veje der ofte lukkes mv? Måske er det en unødvendig bekymring og sneen mest er i højderne, men det er svært at gennemskue fra Danmark.

  1. @ Annette

   Tak for ros.

   Yosemite Valley er åbent året rundt og også hvor i bør tage en overnatning.

   I kan ikke køre gennem Yosemite Natl. Park i april måned via Tioga Pass, så Lee Vining er ikke i spil til jeres rute da i ikke kan køre igennem Yosemite fra den side på det tidspunkt af året.

   Hvis i kører den klassiske rute (https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/) så skal i syd om fra Death Valley til Yosemite Valley (eller omvendt).

   Her kan du se hvilke veje i Yosemite der er åbne: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/conditions.htm

   Her kan du se hvornår vejen gennem Yosemite er åbnet de sidste år: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm

 5. Hej René,

  Tak for en super informativ side, hvor man virkelig bliver klædt på til at opleve USA.
  Vi har lidt problemer med sidste del af vores tur, hvor vi ville høre om du kunne være os lidt behjælpelig.
  Vi kører fra SF d. 29 Juli en gang over middag og skal flyve hjem fra LV d. 2 august. Vi påtænker at køre til Yosemite og overnatte lige udenfor parken, hvilken indgang/by vil du anbefale for at vi får den bedste oplevelse? D. 30 påtænker vi at opleve det vi kan i parken, og så overnatte på den anden siden af parken. Herefter vil vi køre til LV, er der noget du vil anbefale på vejen dertil?
  Et andet spørgsmål som ligger sig til starten af turen, hvor vil du anbefale at køre ind i Grand Canyon?
  Endnu en gang tak

  1. @ Kasper

   Der er ikke så langt fra SF til Yosemite, så kør helet ind i Yosemite Valley og overnat. Vil også give den bedste oplevelse.

   Dagen efter kan i køre via Tioga Pass (https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/12/yosemite-natl-park-og-tioga-pass/) genne Yosemite, op til Bodie Ghost Town (https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/13/bodie-ghost-town-og-mono-lake/) og ned til Bishop hvor i overnatter.

   Grand Canyon ses bedst ved South Rim, som er nord for Flagstaff, AZ. Afhængig af jeres rute kører i ind fra syd og til Grand Canyon Village eller fra Page i øst: https://goo.gl/maps/Qqc5A9CxMDq

   1. Hej Rene,

    Mange tak for råd.

    Hvor vil du anbefale os at køre ind i Yosemitee? Kan se der er flere valgmuligheder?

 6. Hej Rene,

  Har brugt flere timer på at læse din blog om tips og ruter. Super fed blog! 🙂

  Min kæreste og jeg skal til Californien her til august/september.
  Vi er lidt i tvivl om, hvor mange dage og hvor vi skal overnatte i Yosemite. Vi kører fra San Francisco om morgenen og skal forbi Napa Valley og smage (lidt) vin og derefter køre til Yosemite. Vi kan allerede se nu, at alt er stort set booket i Yosemite Valley. Kun de meget dyre hoteller er tilbage.
  Efter Yosemite Valley skal vi til Las Vegas.
  Tænker umiddelbart 2 overnatninger, men spørgsmålet er så om det er bedst at tage et hotel lidt udenfor parken vestpå 1 dag og 2. dagen tage et hotel øst på? Så man ikke skal køre frem og tilbage i parken…
  Hvordan får vi mest ud af de dage vi er der, vi vil gerne vandre, men ikke 20 km hver dag, men se vandfaldene (hvis de altså ikke er tørret ud), Glacier Point og Half Dome osv.

  1000 tak for svar.

  Vh. Tenna

  1. @ Tenna

   Tak for ros.

   Jeg vil anbefale to.

   Når i kører via Napa Valley til Yosemite har i ikke tid til at se noget.
   SF-Napa Valley-Yosemite er en 6 timers køretur uden stop og trafik. Regn med 8-9 timer i transport alene.
   Læg dertil oplevelser i Napa Valley. Det betyder i ankommer meget sent til Yosemite og ikke vil have tid til noget.
   Her kan du se lidt mere om, hvor lang tid ting i virkeligheden tager: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

   Efter en overnatning (som i fint kan ligge udenfor Yosemite) kan i kører op til Glacier Point, se tunnel overlook og udforske Yosemite Valley.
   Efter den næste overnatning, som vil passe fint nede i Yosemite Valley), kører i af Tioga Pass Road gennem Yosemite og ud til Bishop hvor i kan overnatte.

   Half Dome kan i kun se på afstand. I skal tilmelde jer på forhånd hvis i vil op og gå der. Hvis i gør det, skal i minimum afsætte en dag mere i Yosemite.

 7. Hej René,
  Dejlig og informativ side du har!

  Vi kører fra Las Vegas d. 22/3-16 og gennem Death Valley. Vi havde en plan om at tage til Yosemite efter en overnatning i f.eks Lone Pine, men for det første kan vi jo ikke komme gennem Tioga passet på det tidspunkt og for det andet er Mariposa Grove lukket. Så hvis vi kører en anden vej ind vil det så overhovedet være tiden værd? Vi skal til San Fransisco bagefter, har to børn på 5 og 7 år med, og vi skal ikke hike.
  Vi kiggede så på om Sequoira NP kunne være en mulighed, men det lader også til at være usikkert pga vejret og måske skal man have snekæder på…
  Hvad ville du vælge at gøre? Måske har du et bedre bud end Nationalparker og istedet noget andet interessant på vej til SF? Eller går vi simpelthen glip af for meget ved at suse forbi?

  Mange hilsener,
  Lykke

  1. @ Lykke

   Tak for ros.

   Jeg vil helt klart anbefale at køre forbi Yosemite.

   Da i ikke kan køre igennem, så kør syd om fra DV og nord på via Bakersfield og Sequoia (hvis der er åbent).

   Yosemite Valley er åben, og er i heldige, er Glacier Point også åben på det tidspunkt.

   Hvis i går glip af høje træer i Yosemite, så ligger Muir Woods lige nord for Golden Gate Bridge i SF.

 8. Hey Rene

  Fed side du har fået lavet dig her !

  Vil lige spørge dig om, hvad du synes om at tage til Nationalparken Yosemite i slutningen af februar og starten af marts måned?

  Er der for meget sne på dette tidspunkt hvis vi kommer fra San Francisco?

   1. Hej Rene
    Vi skal fra Yosemite Valley til Lone Pine d. 12/5 i år, jeg kan ikke helt gennemskue om vi kan køre på tværs af parken, eller vi skal hele vejen nedenom?
    Peter

 9. Hej Rene!

  Super sider, som jeg har brugt meget til at planlægge.

  Er det nok med én nat i Yosemite? Nogle af vennerne siger 3 nætter?

  Jeg vil gerne se de flotte udsigtspunkter og gå lidt rundt, men ikke egentlig hiking.

  Mvh.
  Martin

  1. @ Martin

   Tak for ros.

   Antallet af overnatninger er en smagssag. Sidst jeg var der havde jeg kun en. Jeg oplevede Mariposa Grove, Glacier point og Yosemite valley på vejen ind. Overnattede og kørte lidt rundt i Yosemite Valley og så videre via Tioga Road Pass. Hvis I skal nå det og gå lidt rundt, måske op til et vandfald, så skal i tage to overnatninger. Hvis i skal på deciderede hikes, så skal i nok op på tre overnatninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada