Austin – State Capitol og flagermus

Austin er altid et godt stop på en roadtrip. Havde en perfekt dag med Texas State Capitol, flagermus og live musik.

20 april, 2019

Sidste stop på Texas roadtrip

Min sidste overnatning på denne lille roadtrip i Texas, var i Austin. Jeg har været i Austin flere gange, første gang i 2010, og byens tiltrækning på mig, kan bedst beskrives som en guilty pleasure.
Austin er en anderledes storby med et aktivt entertainment district. Byen er både Texas og føles som noget helt andet på samme tid. Austin er Texas State Capital og Live Music Capital of the World.

Jeg havde tre ting på programmet:

  • Texas State Capitol
  • Flagermus på Congress Bridge
  • Musik på 6th Street

Det var genbesøg, men alle gode oplevelser på forskellig vis. Og alle must-see besøg hvis din tur går til Austin.

Jeg havde booket en overnatning downtown. Det var mere pris end oplevelse der gjorde udfaldet. Vil gerne prøve det historiske The Driskill Hotel i Austin en dag, men budgettet var ikke til det denne gang.

Jeg boede på Hampton Inn & Suites på 2nd Street og kunne gå rundt til alt jeg havde på programmet i downtown Austin.

Texas State Capitol

Første stop var Texas State Capitol. Selvom det var lørdag, var der åbent for offentligheden frem til kl 17, så efter en hurtig aflevering af bilen og tjek ind på hotellet, gik jeg op ad Congress Ave til Texas State Capitol.

Jeg har en svaghed for Capitol Buildings. Har besøgt flere af dem rundt om i USA – Denver, Colorado, Sacramento, Californien, Salem, Oregon, Annapolis, Maryland – og er sikker på jeg stopper ind forbi flere i fremtiden.

State Capitol Buildings er en gratis oplevelser og et perfekt stop til at få noget amerikansk historie med hjem fra din roadtrip. Der er guidede ture i de fleste Capitol bygninger, men ellers kan du gå rundt på egen hånd.

6th Street i Austin – om dagen

6th Street er epicenter for undeholdnings distriktet i Austin. Den kan sammenlignes med Lower Broadway i Nashville, Beale Street i Memphis, Duval Street i Key West og Bourbon Street i New Orleans m.fl.

I dagstimerne er det en almindelig gade med biltrafik på kryds og tværs. Der er dog aktiviteter i de fleste beværtninger det meste af dagen og live musikken starter tidligt. Allerede ved frokosttid i weekenden.

Hotel pool og friturestegt kylling

Jeg svingede forbi området mit hotel ligger i, på vej mod flagermusene.
Hampton Inn & Suites har en pool gemt af vejen lidt oppe, hvor du kan slappe af i solen visse timer af dagen. Ikke noget jeg havde tid til under mit ophold.

Udenfor mit hotel spottede jeg en Gus’s Fried Chicken. Et sted jeg kender fra mit besøg i Memphis.

Flagermus i Austin

Jeg tog opstilling på Congress Bridge sammen med hundredevis af andre nysgerrige, der alle var der for at se de mere end 1 million flagermus der forlader broen omkring solnedgang og flyver ud for at finde føde. På begge sider af floden, på broen og ikke mindst nede på vandet har tusinder af tilskuer taget plads og venter i spænding.

På broen har du et godt kig til byen og vandet, men det er ikke det mest optimale sted at se flagermusene. Skråningen på modsatte bred af byen er det bedste sted, da du her har den lyse himmel som baggrund for de små flagermus og kan få nogle bedre billeder.
Men er du OK med at blot se dem, og få lidt slørede billeder a la dem jeg har her, så er broen et fint sted, hvor du også får gode views af byen og floden.

Flagermusene letter ikke på klokkeslæt og der er heller ingen garanti for at du ser dem. Nogle dage letter de først når der er for mørkt til at se dem. Men så er der som regel noget andet at se på, ikke mindst byens skær i solnedgangens farvede lys. Denne dag, i påskeweekenden, kom en påskehare til hest på tværs af broen, og flere gejlede biler og motorcykler var ude at cruise, for at vise deres skabninger frem.

Open Air Movie i Austin

Når mørket falder på i Austin, får byen mere liv. West 2nd Street, som er den store shopping gade i Austin, har stadig liv, når butikkerne lukker og restauranter og caféer kommer til live. Det er den nyere del af byen, og mere rolig end 6th Street.

Downtown er overskuelig til fods og på lidt zig-zaggen gennem byen kom jeg forbi en lille park, hvor der var gratis Open Air Movie. De viste Anchorman denne aften. En oplagt picnic mulighed en lørdag aften i det gode vejr, og har du ikke selv pakket en kurv, kan du købe mad og drikke ved flere food trucks opstillet rundt om.

6th Street i Austin – om aftenen

På 6th Street var der kommet godt gang i den. 6th Street bliver lukket af for trafik først på aftenen, så du ikke er begrænset til fortovet, når tusindevis af festglade gæster indtager gaden.
Der er gang i den. Meget gang i den. Live musikken buldre fra de mange barer der tilbyder dette – og andre steder dunker bassen fra en DJ.

Det larmer meget og kan virke afskrækkende på mange. Men gaden er et must-see i Austin, på samme måde som Bourbon Street i New Orleans.
Austin er Live Music Capital of the World og det mærkes specielt i 6th Street. Men siver du ud i gaderne omkring, er der også masser af musik og oplevelser.

Er 6th Street for meget for dig, så er der ingen grund til at springe byen over.
I downtown Austin finder du et bredt udvalg af alt. Har du en speciel musikgenre du vil høre, finder du det et eller andet sted. Vil du have craft beers og cocktails uden en dundrende bass, har du muligheden. Vil du ud og spise fint, BBQ eller etnisk eller andet, så finder du det også i Austin.

Hjem fra Austin

Austin har været endestation for de fleste af mine roadtrips i Texas. Fra Austin til Houston er der knap 3 timers kørsel. Det er perfekt, da de fleste flyafgange til Europa ligger sidst på eftermiddagen. Så du kan stå op i god tid i Austin, evt nuppe en morgenmad og uden problemer afleverer din lejebil kl 14, inden der er afgang kl 16.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada