Duval Street i Key West, Florida

Efter et lidt stramt pakket program de første par dage i Miami, tog jeg nu turen ned til Key West til for at slappe lidt af inden nytårsaften. Min første aften i byen var et gensyn med Duval Street og alt hvad det bærer med sig.

Mod The Keys

Efter en veloverstået airboat tur pejlede jeg mig ind på US 1 mod syd, som ender i Key West. Jeg skulle bo i Key West i knap 5 døgn, så inden jeg tog ud på den, til tider, idylliske tur på The Overseas Highway, gjorde jeg stop i den sidste Walmart inden Key West og provianterede lidt.

Turen ud til Key West kom til at tage længere tid end beregnet. Der var meget trafik (og det meste af tiden er der kun en vejbane i hver retning) og en del af strækningen foregik meget langsomt – eller i kø- Jeg fandt aldrig ud af hvorfor.

Det betød jeg var lidt tilbageholden med at holde ind og nude landskabet, da det var svært at komme tilbage i trafikken.

Jeg to dog chancen før en af de mange broer og kom i stand i bilen (sodas and snacks) til de næste 3 timer inden Key West.


Jeg nåede kun lige akkurat til Key West inden solen gik ned. Det var dog lidt af et tilfælde at jeg ankom til byen præcis på det tidspunkt der gav denne utrolige oplevelse af solnedgangen mens jeg kørte gennem den nye del af Key West langs vandet.

Duval Street i Key West

Efter jeg var tjekket ind (der kommer et indlæg om Merlin Guesthouse på et senere tidspunkt) og fundet en parkeingsplads – lidt af en udfordring i det gamle Key West – gik jeg ned på Duval Street.

Det viste sig jeg boede lige om hjørnet til en af hjørnestenene til den kommende nytårsfest, nemlig Buorbon Street Pub, hvor en stor stilet skulle hejses ned kl. midnat. Bemærk hvor smal gaden egentlig er og her skulle der være plads til tusindvis af mennesker nytårsaften.

Duval er main party street i Key West. Går man den fra ende til anden, kommer man igennem sektioner som er mere livlige end andre. Området omkring Buorbon er livlig, så kommer der et mere roligt område med flere restauranter og så liver gaden op igen nede ved Sloppy joe’s og havnen.

Sloppy Joe’s i Key West

Man kan ikke tage til Key West uden at besøge Sloppy Joe’s. Stedet har været en institution i Key West siden 1930’erne og var, da Ernst Hemmingway boede i byen, hans favorite watering hole. Hvert år afholdes der også Ernst Hemmingway look-a-like konkurrencer på Sloppy Joe’s og de mange års vindere pryder væggene.

Der var live underholdning og godt fyldt. Jeg var heldig at finde en plads ved baren bagest i lokalet hvor jeg nød nogle lokale øl og den kalssiske Sloppy Joe’s sandwich. Ikke nogen kulinarisk oplevelse, men god comfort food som gør sig godt efter nogle øl.

Pete and Wayne på Sloppy Joe’s i Key West

Der var live underholdning på Sloppy Joe’s. Pete and Wayne underholdt med sjofle cover numrer og egne produktioner. De har spillet meget på Sloppy Joe’s gennem årene og mange af gæsterne kunne de mange sange og jokes udenad. For en førstegangs oplevelse var det dog ganske underholdende og publikum blev inddraget hvor det passede ind eller der lige manglede en joke. De var specielt gode til at tage fat om den by, stat eller land man kom fra og så klemme indtil det gjorde ondt (og blev sjovt fra andre).

Mekanisk tyr i Key West

Selvfølgelig, fristes man til at sige. Der ligger selvfølgelig en western bar på Duval Street i Key West. Cowboy Bill’s ser ikke ud af meget ude fra gaden. Det ligner blot en typisk sports bar uden megen western style. Man skal ind og ud bag ved for at få det hele med. Der er der scene, live musik, dansegulv og selvfølgelig en mekanisk tyr.

Willie T’s på Duval Street i Key West

Mit sidste sted på Duval Street (som jeg husker nogenlunde og har billeder fra) er Willie T’s. Typisk Duval Street bar med live musik og en lille dansegulv gemt væk inde bag ved. Willie T’s stikker en lille smule ud når man kigger nærmere. Alle vægge og loft er dækket af dollarsedler hvor folk havde skrevet en hilsen på.

Stedet har også en godt udstyret bar (dog en smule primitiv at se på) og effektive bartendere (så dem være en smule presset nytårsaften). Der var smagsprøver på en eller anden rom med cola denne aften og selvom damen i rødt advarede mig, så måtte jeg lige smage. Det betød desværre jeg skiftede aftenens strøm af øl ud med sjusser nu (Sailor Jerry med cola). Det skulle jeg ikke have gjort, men tømmermændene kom jo først dagen efter.

Bon Jovi wannabe på Willie T’s

Som så mange andre steder på Duval Street havde Willie T’s også live musik. Han ligende en blond udgave af en ung Bon Jovi. Hans navn er Gerd Rube og gjorde sig meget godt på både guitar og vokal.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Camilla says:

  Hej Rene,
  Tak for en mega fed side. Jeg ved ikke om du kan hjælpe med næste spørgsmål, men du har hjulpet så mange gange tidligere, så jeg giver det en chance 🙂
  Min mor og hendes mand er i gang med at planlægge deres første roadtrip i USA juli 2016. Turen bliver i Florida, hvor vi vil have blandt andet to dage i Key Largo for at snorkle.
  Nu står de i situationen hvor der ikke er mange værelser tilbage i Key Largo, men er det fordi hotellerne ikke har lagt næste sommers værelser op til bookning endnu, eller er det fordi de bare er udsolgt? Jeg har ikke selv prøvet at bestille hoteller mere end 4-5 mdr før, så jeg ved ikke lige hvordan det fungerer.
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh. Camilla

  • @ Camilla

   Tak for ros.

   Det er fordi du er for tidligt ude.

   Har selv tjekket om mere end et år, og der er få hoteller i Key Largo.
   Men hvis jeg tjekker om under et år, så er der masser.

   Meget normalt at hoteller, fly mm. ikke har data i systemet mere end et år eller mindre frem. For usikkert at sætte priser så lang tid i forvejen.

 2. Kristian says:

  super fedt billede fra walmart 🙂

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top