Skovbrand, State Capitol og kø mod Portland

En rolig dag der bød på en bred vifte af oplevelser og desværre to timer i kø på I-5 men sluttede af med live musik i downtown Portland.

Slikfabrik uden for sæson

Der var ro på da vi forlod Bend. Ingenting på programmet andet end at nå frem til Portland.

Vi ville have startet dagen med besøg på en lokal slikfabrik, men pga. at vi var uden for sæson, så åbnede de først sent, så vi sprang det over. Den lå ellers lige ved noget hjemligt.

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-310

Skovbrand og kraftig røg i Sisters

Fra Bend krydsede vi ind over bjergene til Salem. På vejen kom vi igennem byen Sisters. Området var kraftigt hærget af skovbrand og røgen hang tungt i området. Vi lærte senere, at pga. de vejrforhold der var i området (en trykboble der holdt på røgen), blev byen evakueret, da røgen blev for kraftig til at kunne være der.

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-311

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-312

Detroit benzinstation og lækker sø

Da vi atter havde klar luft omkring os, holdt vi ind ved en hyggelig lille tank og fik fyldt bilen. Og med fik, mener jeg at en anden gjorde det for os. I Oregon må man nemlig ikke selv tanke sin bil/motorcykel. Et levn fra gamle dage, som holdes i live af lobbyister i dag.

Bemærk de skaldede træer fra tidligere skovbrande.
Bemærk de skaldede træer fra tidligere skovbrande.

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-314

Vi strakte benene bag tanken og nød den skjulte perle som Detroit Lake bød på.

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-315

Detroit dæmning

Lidt længere nede af vejen kom vi forbi endnu en dæmning. Ikke speciel stor, men stadig imponerende. Der var fri adgang til at krydse den, så vi kiggede nærmere. Midt på stod en tom bygning som tidligere havde været visitor center, men vist nogen tid siden de viste rundt.

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-316

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-318

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-319

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-321

sisters_detroit_lake_dam_Roadtrip_2012-322

Høje kantsten i Salem

Endelig fremme i Salem parkerede vi tæt ved State Capitol og tog en rundtur. Ikke til at se det på billedet, men kantstenen er så høj at man ikke kunne åbne passagerdøren.

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-324

Oregon State Capitol i Salem

Oregon State Capitol er ikke som flest. Den er bygget i Art Deco stil og har ikke den klassiske kuppel på toppen.

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-325

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-326

Dette var den tredje State Capitol på turen (Carson City, NV og Sacramento, CA var de to første).

Guidet tur i Oregon State Capitol

Det er en gratis seværdighed og muligheden for at komme tæt på de bonede gulve. Vi tog en guidet tur kun os to og guiden. Han lirede alt det sædvanlige af omkring bygningen, men fordi der kun var os, var der tid til at snakke lidt mere politik og specielt om forskellene på USA og Danmark mht. folkestyret.

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-330

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-329

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-327

Oregon er anderledes på mange måder. En af dem er, at hele kyststrækningen ud til Stillehavet er offentlige områder. De guvenører staten har haft er også lidt specielle hvilket kommer til udtryk i de portrætter der hang. Den nuværende guvenør, John Kitzhaber, var afbilledet i boots, jeans og skjorte uden slips. Han havde sin lægetaske med på billedet, for til daglig er han emergency læge på en skadestue. Han nærmer sig 70 og har været valgt til guvenør tre gange.

God udsigt fra Oregon State Capitol

I State Capitol i Salem kan man komme med op og udenfor ved kuplen. Der er en god udsigt ud over byen og på en god dag, kan man se en lang række bjerge. Desværre havde røgen fra skovbrandene omkring Sisters og andre steder sat en stopper for det.

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-333

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-332

salem_state_capitol_Roadtrip_2012-331

Shop og burger stop

Fra Salem skulle vi blot nordpå ad I-5 til Portland. Målet var at nå i en Apple store inden kl 20. Tiden så fornuftig ud, så vi gjorde stop ved et outlet for at kigge lidt på butikker og nuppe en sen frokost. Hos Arbys fik jeg set endnu en version af mit navn. Man oplyser typisk sit navn til den bag disken der tager orderen og så råber de det op, når maden er klar (andre steder kommer de ned med det). Her kunne jeg så se mit René var blevet til Renae.

shopping_burger_Roadtrip_2012-334

shopping_burger_Roadtrip_2012-335

shopping_burger_Roadtrip_2012-336

shopping_burger_Roadtrip_2012-337

Kø på I-5

Da vi kom up på I-5 igen gik det meget hurtigt galt. Vi var ikke langt fra målet, men pludselig stod alt stille. Da det gik op for os at dette nok ville tage lidt længere tid, konsulterede vi Homer (vores GPS) om en alternativ rute. Den foreslog vi kørte fra næste gang.
Det blev desværre aldrig aktuelt, for nu holdt vi helt stille. Vi havde ingen aftaler, men det var træls at sidde der. Vi kunne se flere tage chancen i nødsporet, men der var ikke noget at gøre. Alle holdt stille. Vi slog over på radio og fandt en lokal station med nyheder. Her kunne vi høre der var sket et uheld og I-5 har blevet helt lukket. Klokken var ca. 17 og manden i radioen sagde, der først blev åbnet kl 19. Damn.
Heldigvis havde vi lige haft toilet-stop på Arbys, så det eneste vi skulle, var at få tiden til at gå.

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-338

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-339

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-340

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-341

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-342

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-343

traffic_jam_portland_Roadtrip_2012-344

Shopping i downtown Portland

Da klokken blev 19, så blev der åbnet og kort efter var vi på vej de sidste miles mod downtown Portland, hvor jeg havde udset et mall som havde en Apple Store.

Live musik på gaden i Portland

Vi fandt den med 30 minutter igen. Fik parkeret og shoppet. Fra shoppincenteret gik vi ned gennem Portland. Det er en fed by som har en downtown med liv i. Lige udenfor mall havde et band taget opstilling og gav den gas og, hvad jeg tror var et stag party, dansede ivrigt til musikken.

portland_by_night_Roadtrip_2012-345

portland_by_night_Roadtrip_2012-346

Food trucks og Voodoo Doughnut

Med to timer i kø på I-5 havde vi tabt pusten og selvom Portland er kendt for et overdådigt udvalg af food trucks, så sprang vi over. Målet med gåturen var at komme ned til Voodoo Doughnut, hvor vi købte ind til en meget usund aftensmad på motellet mere om det i næste indlæg.

portland_by_night_Roadtrip_2012-347

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada