Dry Falls State Park og vinsmagning i Yakima

Strækningen fra Grand Coulee Dam ned til Yakima gemmer på noget af det bedste natur i staten Washington. Dramatiske kløfter, storslåede floder og søer venter på de små veje og Interstates.

28. april, 2016

Storslået natur i Washington

Fra Grand Coulee Dam kørte jeg syd på mod Yakima. En køretur på 3 timer, men jeg vidste jeg skulle igennem et spetakulært landskab (kørte her også i 2009) så det ville helt klart komme til at tage længere tid.

Turen fra Spokane til Grand Coulee Dam var et fladt landbrugsområde, og på nær de bakker der ligger omkring Grand Coulee Dam, så forventer men ikke området har noget at byde på, men der tager du fejl.

I det øjeblik du drejer fra i byen Grand Coulee ændre landskabet sig.

Banks Lake

Du kører nu ikke længere i et fladt landbrugslandskab, med nede i en kløft langs breden på Banks Lake.

Sådan fortsætter turen i knap 50 kilometer ned til Coulee City.

Sun Lakes-Dry Falls State Park

Her kører du op af kløften og kører i stedet på kanten og kører igennem Dry Falls State Park.

Her ligger et udsigtspunkt med views de færreste forbinder med staten Washington.

Kort efter svinger vejen til højre og du får et super view over Park Lake, mens du kører ned mod den og videre langs breden.

De gode views er tæt pakkede i starten når du kører fra Grand Coulee og tynder så lidt ud efter Park Lake.

Vantage Bridge

Mit mål var Yakima, så jeg skulle ned på I-90 og køre lidt inden jeg drejede fra. Selvom Washington i dette område er fladere end Idaho og Montana (hvor jeg også kørte på I-90) så var denne strækning ikke kedelig.
Den følger Columbia River et lille stykke og krydser den efterfølgende. Der er meget belejligt en rasteplads så du kan holde ind og nyde det imponerende syn.

Et stykke nede af floden kan du se den bro som I-90 krydser Columbia River på og som jeg også skulle via.
Herfra var der ikke så langt til Yakima hvor jeg boede på et Red Lion Hotel i gåafstand til bymidten.

Vin fra andre områder end Californien

Mit mål med at bo i Yakima var at besøge nogle Wineries.

På nær nogle enkelte stater, laves der vin i hele USA, og meget af det kan nydes uden problemer.
De fleste kender kun til Californisk vin, men der er også god vin i rigtig mange stater og områder, hvor bl.a. Washington og New York er to stater der laves god vin.

Da jeg selv kørte og jo også skulle smage på sagerne havde jeg fundet byen Yakima i Washington som har en række af områdets wineries repræsenteret inde i byen i form af tasting rooms.

Jeg var der på en torsdag, så de lukkede desværre 18:30 eller 19:00 så jeg gik efter at nå to (om fredagen har flere af disse åben ud på aftenen og fungere som barer med live musik mm.).

Kana Winery

Jeg stoppede først forbi Kana Winery.
Det så ikke ud af meget ude fra og lokalet var sparsom møbleret, men det fungerede. For 5 dollars får du en smagning af 5-6 vine.

Hos Kana smagte jeg 5 forskelige vine og for hver fik jeg en detaljeret gennemgang af vinen, druen, smagene, historien mm. Manden bag disken fortalte på livet løs om vin og gav input til gode spisesteder i byen til nogle af de andre – og anbefalede mig et godt øl-sted, da jeg ikke er den store vin-drikker.

Jeg endte med at købe to flasker. Køber du noget, fratrækkes de 5 dollars fra smagningen.

Jeg havde tid til et winery mere så gik videre til Gilbert Cellars.

Gilbert Cellars

Ude fra og ikke mindst inde var der en helt anden vibe end Kana Winery. Rustikt og nærmest skandinavisk indretning.

Her købte jeg fem smagsprøver for 5 dollars. Jeg købte lidt mandler til og nød nogle ok glas vin og fik en snak med de lokale der sad i baren. Flere var faste kunder (og medlem af Gilbert Cellars Wine Club).

Jeg fik bl.a. en lang snak om det amerikanske præsidentvalg med et par fra Seattle, som snart skulle 4.5 uge til Europa.

Øl og bar snacks

Efter 10 (små) glas vin, fandt jeg det lokale bryggeri: Yakima Craft Brewing Co.’s Taproom on the Ave hvor det også var tid til at få lidt aftensmad. Ikke din klassiske amerikanske burger, men retten med æggene er faktisk en udbredt bar-ting i USA. Salatan var tacos uden skal, men med salatblade i stedet.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top