Dry Falls State Park og vinsmagning i Yakima

Strækningen fra Grand Coulee Dam ned til Yakima gemmer på noget af det bedste natur i staten Washington. Dramatiske kløfter, storslåede floder og søer venter på de små veje og Interstates.

28. april, 2016

Storslået natur i Washington

Fra Grand Coulee Dam kørte jeg syd på mod Yakima. En køretur på 3 timer, men jeg vidste jeg skulle igennem et spetakulært landskab (kørte her også i 2009) så det ville helt klart komme til at tage længere tid.

Turen fra Spokane til Grand Coulee Dam var et fladt landbrugsområde, og på nær de bakker der ligger omkring Grand Coulee Dam, så forventer men ikke området har noget at byde på, men der tager du fejl.

I det øjeblik du drejer fra i byen Grand Coulee ændre landskabet sig.

Banks Lake

Du kører nu ikke længere i et fladt landbrugslandskab, med nede i en kløft langs breden på Banks Lake.

Sådan fortsætter turen i knap 50 kilometer ned til Coulee City.

Sun Lakes-Dry Falls State Park

Her kører du op af kløften og kører i stedet på kanten og kører igennem Dry Falls State Park.

Her ligger et udsigtspunkt med views de færreste forbinder med staten Washington.

Kort efter svinger vejen til højre og du får et super view over Park Lake, mens du kører ned mod den og videre langs breden.

De gode views er tæt pakkede i starten når du kører fra Grand Coulee og tynder så lidt ud efter Park Lake.

Vantage Bridge

Mit mål var Yakima, så jeg skulle ned på I-90 og køre lidt inden jeg drejede fra. Selvom Washington i dette område er fladere end Idaho og Montana (hvor jeg også kørte på I-90) så var denne strækning ikke kedelig.
Den følger Columbia River et lille stykke og krydser den efterfølgende. Der er meget belejligt en rasteplads så du kan holde ind og nyde det imponerende syn.

Et stykke nede af floden kan du se den bro som I-90 krydser Columbia River på og som jeg også skulle via.
Herfra var der ikke så langt til Yakima hvor jeg boede på et Red Lion Hotel i gåafstand til bymidten.

Vin fra andre områder end Californien

Mit mål med at bo i Yakima var at besøge nogle Wineries.

På nær nogle enkelte stater, laves der vin i hele USA, og meget af det kan nydes uden problemer.
De fleste kender kun til Californisk vin, men der er også god vin i rigtig mange stater og områder, hvor bl.a. Washington og New York er to stater der laves god vin.

Da jeg selv kørte og jo også skulle smage på sagerne havde jeg fundet byen Yakima i Washington som har en række af områdets wineries repræsenteret inde i byen i form af tasting rooms.

Jeg var der på en torsdag, så de lukkede desværre 18:30 eller 19:00 så jeg gik efter at nå to (om fredagen har flere af disse åben ud på aftenen og fungere som barer med live musik mm.).

Kana Winery

Jeg stoppede først forbi Kana Winery.
Det så ikke ud af meget ude fra og lokalet var sparsom møbleret, men det fungerede. For 5 dollars får du en smagning af 5-6 vine.

Hos Kana smagte jeg 5 forskelige vine og for hver fik jeg en detaljeret gennemgang af vinen, druen, smagene, historien mm. Manden bag disken fortalte på livet løs om vin og gav input til gode spisesteder i byen til nogle af de andre – og anbefalede mig et godt øl-sted, da jeg ikke er den store vin-drikker.

Jeg endte med at købe to flasker. Køber du noget, fratrækkes de 5 dollars fra smagningen.

Jeg havde tid til et winery mere så gik videre til Gilbert Cellars.

Gilbert Cellars

Ude fra og ikke mindst inde var der en helt anden vibe end Kana Winery. Rustikt og nærmest skandinavisk indretning.

Her købte jeg fem smagsprøver for 5 dollars. Jeg købte lidt mandler til og nød nogle ok glas vin og fik en snak med de lokale der sad i baren. Flere var faste kunder (og medlem af Gilbert Cellars Wine Club).

Jeg fik bl.a. en lang snak om det amerikanske præsidentvalg med et par fra Seattle, som snart skulle 4.5 uge til Europa.

Øl og bar snacks

Efter 10 (små) glas vin, fandt jeg det lokale bryggeri: Yakima Craft Brewing Co.’s Taproom on the Ave hvor det også var tid til at få lidt aftensmad. Ikke din klassiske amerikanske burger, men retten med æggene er faktisk en udbredt bar-ting i USA. Salatan var tacos uden skal, men med salatblade i stedet.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park var ikke helt åben pga. sne, men var hele turen værd. Og så var der meterhøje mure af sne langs vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada