Angeles Crest Highway

Angeles Crest Highway er en perle for naturelskere og køreentusiaster. Snørklede veje tager dig op over LA på en billedeskøn tur ud af byen.

11 sep, 2022

Angeles Crest Highway ud af LA

Der er mange måder at komme videre fra Los Angeles på din roadtrip. Den hurtigste vej mod Arizona krydser LA og følger I-15 mod Barstow. En langsommere, men langt mere scenic rute mod Barstow går via Angeles Crest Highway (State Route 2) gennem bjergene nord for LA.
Denne naturskønne rute strækker sig fra Pasadena og snor sig gennem San Gabriel-bjergene til den idylliske bjergby Wrightwood. Angeles Crest Highway byder på betagende udsigter, interessante stop og en overset oplevelse af den naturlige skønhed i det sydlige Californien.

Turen på Angeles Crest Highway starter i La Cañada Flintridge ved Pasadena. Når du begiver dig ind på Angeles Crest Highway kan du mærke storbyens pulserende liv forsvinde i bakspejlet, efterhånden som du bevæger dig op i bjergene.

Jeg var tidligt afsted, så disen lå stadig tungt over landskabet, så det tog lige lidt inden jeg var overbevist om, at dette var den perfekte rute ud af LA.

Mt. Wilson Observatory

Et af de første og mest bemærkelsesværdige stop på din rejse er Mt. Wilson Observatory. Dette historiske observatorium er ikke kun kendt for sin astronomiske betydning, men også for sine fantastiske udsigter over Los Angeles og det omkringliggende område. Det er en perfekt mulighed for at strække benene og fordybe dig i både videnskab og natur.

Jeg kom desværre forbi en tidlig søndag morgen, så observatoriet var endnu ikke åbent. Men turen derud og tilbage igen foregik på nogle af de bedste roadtrip veje du kan finde, en lille times kørsel fra Los Angeles.

Naturskønne udsigtspunkter og aktiviteter

Videre langs ruten vil du støde på utallige udsigtspunkter, hvor du kan stoppe og nyde udsigten. Hvert sving og bakketop afslører en ny, betagende udsigt over bjergene, skovene og på klare dage kan du se helt ud til Stillehavet.

Der er også flere stier til vandreture og picnicområder, hvor du kan tage en pause og nyde områdets naturlige skønhed.

Køreentusiaster på Angeles Crest Highway

Angeles Crest Highway er et yndet sted for køreentusiaster og er ofte brugt af forskellige car clubs. Ruten er populær blandt motorcyklister, sportsvognselskere og klassiske bilentusiaster, som alle sætter pris på de velholdte veje, de udfordrende sving og de spektakulære udsigter.

Før jeg kørte på Angeles Crest Highway holdt jeg ind ved en tankstation efter benzin og proviant. Mens jeg holdt her, så jeg en BMW klub køre afsted. Mere end 30 BMW’er af de modeller der kan køre hurtigere end de er komfortable. Bilerne kørte ikke alle på samme tid, så jeg måtte holde ind et par gange, for at lade nogle mere ivrige bilister kommer forbi denne morgen.

Jeg mødte nogle af dem igen ved Angeles Crest Tunnels. Her morede en håndfuld sig med at give den gas gennem tunnelerne så ekkoet fra motor, dæk og udstødning blæste ud i begge ender.

Wrightwood

Angeles Crest Highway taber lidt pusten mod enden. De spektakulære udsigter svinder ind og vejen bliver mindre snørklet. Inden du helt forlader Angeles Crest Highway kommer du til byen Wrightwood. En hyggelig lille by der er kendt for sin venlige atmosfære og udendørs aktiviteter, især om vinteren, hvor området bliver til et populært skisportområde tæt på Los Angeles.

Inden du kører Angeles Crest Highway

Angeles Crest Highway kan være udfordrende med sine sving og stejle fald. Vejforholdene kan ændre sig hurtigt, især i vintermånederne, så det er vigtigt at tjekke vejr- og vejforholdene før afrejse og være forberedt på alt. Husk også, at der er få services som benzin og mad langs ruten, så planlæg forud og tank bilen og provianten op før du tager afsted.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Den gik fra Pasadena via Angeles Crest Highway op over San Gabriel-bjergene. Den bød på perfekte roadtrip veje og billedeskønne udsigter, inden jeg ankom til den idylliske bjergby, Wrightwood.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Drive-in biograf i Sacramento

Efter et kort ophold i Old Sacramento, kørte vi ud til vores motel, som lå tæt ved den drive-in biograf vi skulle se en double feature om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada