Skibsvrag, Highway 1 og Golden Gate Bridge

Dagens rute gik forbi Golden Gate Bridge og San Francisco. Havde dog hverken stop eller overnatning i San Francisco, men Golden Gate Bridge blev nydt.

16. april, 2016

Lang dag på trods af planlægning

Jeg havde planlagt en tætpakket formiddag, som så blev til eftermiddag og tæt på aften, inden den var færdig.

Sådan går det nogle gange på en roadtrip. Ting tager bare længere tid end du regner med og selv korte strækninger og små stop, ender med at koste mere tid end planlagt.

Berømt skibsvrag i Inverness

Jeg forlod mit Motel 6 i Santa Rosa lidt i 7 om morgenen og havde en god times kørsel foran mig ad små veje til byen Inverness i nærheden af kysten.

Det er et idyllisk kuperet terræn som turen går igennem og morgensolen var ikke helt brændt igennem duggen og morgendisen alle steder.

Formålet med at køre ud til kysten var for at komme på Highway 1 Nord for San Francisco og følge den ned til Golden Gate Bridge.

Men nu jeg alligevel var i nærheden af Inverness, stoppede jeg ved byens største attraktion: et skibsvrag.

Det ligger på en lille tange bag byens supermarked.

Highway 1

Fra Inverness kørte jeg på Highway 1. Planen var at følge den ned til Muir Woods og bruge noget tid der.
Kort før byen Stinson Beach møder du det første vand på Highway 1. Det er ikke en dramatisk skrænt, men du kører tæt på vandet og det er en smal vej.

Ved Stinson Beach stiger Highway 1 højt op og du får nogle enkelte dramtiske glimt når du kører den. Vejen er meget smal og der er en del trafik. Det er derfor ikke lige nemt at holde ind og få nogle gode billeder.

Strækningen langs kysten er ikke så lang og efter nogle få kilometer kører du ind i landet igen.

Muir Woods National Monument

Jeg drejede fra mod Muir Woods National Monument.

Jeg havde læst at man skulle komme tidligt. Muir Woods åbner kl 8 og jeg var der lidt over 9, på en lørdag.
Det var for sent. Parkeringspladsen var for længst fyldt og parkering på vejen startede 1.5 km fra indgangen – og der var et virvar af biler og cykler.

Jeg valgte at droppe Muir Woods. Ville jeg have oplevet det skulle jeg parkere flere kilometer væk og taget shuttle bussen. Jeg var forbi Muir Woods i 2005 og vil godt anbefale stedet.

Hvis din roadtrip går forbi San Francisco og du vil opleve Muir Woods, vil jeg anbefale en arrangeret tur derop eller alternativt at du kører til Sausalito og tager bussen der fra.

Jeg havde flere redwood træer på programmet syd for San Francisco denne dag, så jeg fortsatte i stedet mod Golden Gate Bridge i stedet for en bus tilbage til Muir Woods.

Idylliske Sausalito

Ved Golden Gate Bridge havde jeg brug for et bio-break, men når du kommer nord fra og ind mod byen, kan du ikke kommer over til Vista Point hvor der er restrooms. Jeg kunne kun køre fra op mod bakken med udsigt ud over Golden Gate og mod Sausalito, så jeg tog ind til Sausalito (5 minutters kørsel fra Golden Gate).

Sausalito er en lille idyllisk by ved vandet lige nord for Golden Gate. Den har en hyggelig bymidte, en stor marina og færgeforbindelse over til San Francisco, som du også kan spotte fra flere steder i byen.

Byen ligger på en skrænt så byens kendetegn er husene som nærmest er klistret på klippevæggene.

Golden Gate Bridge

Fra Sausalito kørte jeg tilbage til Golden Gate Bridge og op til de udkigssteder hvor du får det gode view af broen og byen. Der er flere steder, så kør lidt længere op når du er der, for at få flere views af broen.

Pga. mange mennesker kunne jeg først holde ind højt oppe. Det ødelagde ikke oplevelsen, da jeg tidligere har været tæt på Golden Gate Bridge.

Havde jeg haft mere tid til oplevelsen, så ville jeg også kunne have holdt ind tættere på, da der er stor udskiftning i bilerne der holder ind.

Golden Gate Bridge kan også opleves fra den modsatte side i San Francisco. Her havde jeg en helt unik oplevelse i 2012, da rumfærgen Endeavour fløj en æresrunde lavt over Golden gate Bridge. siden

Hvis du, ligesom jeg, kommer fra nord og gerne vil gå på broen, behøver du ikke kører ind til SF og vende og komme tilbage for at holde ind på Vista Point (besøgscenteret).

Du kan parkerer ved broen på modsatte side, gå under broen, op på fortorvet og gå på broen.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er et af de mest ikoniske motiver på den klassiske roadtrip. Den ligger i byen Page, som har flere must-see stop at byde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada