Golden Gate Bridge, Redwoods og BBQ

Sprang San Francisco over denne gang og søgte istedet mod Silicon Valley og Big Basin Redwood. Stoppede for natten på en motorvejsafkørsel med BBQ.

16. april, 2016

Golden Gate Bridge – betalingsbro

Jeg havde stadig et godt stykke foran mig, så jeg forlod den idylliske udsigt ved Golden Gate Bridge og begav mig over broen og videre gennem San Francisco for at komme på I-280 ud af byen.

Golden Gate Bridge er betalingsbro, men kun den ene vej.
Det betyder, at du ikke skal betale for at køre ud af an Francisco via Golden Gate Bridge. Men kommer du nord fra (som jeg gjorde) eller kører du først over ud af byen og tilbage igen, så skal du betale for brug af Golden Gate Bridge.

Du kan ikke betale med kontanter eller kort på broen. Du skal enten betale på forhånd eller max 48 timer efter du har krydset den.
Er du fastboende i San Francisco området og bruger du broen ofte, så kan du investerer i en bro-bizz. Det er dog ikk nødvendigt som turist. Du får den måske tilbudt når du henter lejebil i San Francisco, men der er næsten ingen betalingsveje i Californien så det er lidt at skyde over målet at leje en bro-bizz oveni.

Selvom du har en lejebil, enten fra Californien, eller som mig fra Seattle i Washington, er der ingen problemer med betaling for brug af Golden Gate Bridge.
Du går blot ind på en hjemmeside og betaler. Enten på forhånd eller senest 48 timer efter du har krydset broen.

Du skal foretage dig en one-time payment på denne hjemmeside.

Hvad enten du har betalt på forhånd eller først gør det efter, skal du ikke foretage dig noget specielt på broen. Du skal blot følge trafikken.

Hvis du ikke betaler før eller efter brug af Golden Gate Bridge, vil du blive trukket et beløb via det udlejningsselskab du hentede din bil hos. Det vil blive trukket på det kreditkort du oplyste ved udlevering af din lejebil. Udover prisen for brug af broen, kan der også tilkomme et gebyr på 15-25 dollars, som du undgår ved at betale selv via hjemmesiden ovenfor.

Fra broen skulle jeg et godt stykke gennem byen inden I-280. Der var en masse trafik og en masse lyskryds.

Silicon Valley og Stanford University

Jeg sigtede efter Big Basin Redwoods State Park. Det ligger et par timer syd for San Francisco. Efter en time kørte jeg fra I-280. Det var ved Palo Alto og Menlo Park.

Det er her de rige i Sillicon Valley bor (og ned til Mountain View) og det ses. Ikke så meget på husene, (kan være jeg ikke kom forbi dem) men på legetøjet.

Det var lørdag og der var rigtig mange ude at cykle, men mange brugte også denne dag til at lufte deres sportsvogne. Sjældent har jeg set så mange Ferrarier og Porscher som fik lov at arbejde i bakkerne og de skarpe sving i området.

På vej ind mod Big Basin Redwoods State Park kommer du op i højden og har en super view over San Francisco Bay og nærliggende Stanford University. Det var faktisk muligt at kigge helt ind til San Francisco.

Big Basin Redwood State Park

Det sidste stykke ind til Big Basin Redwoods State Park var ad smalle veje med masser af sving og flere steder var der kun plads til en bil ad gangen, specielt de steder hvor man har været begrænset af pladsen mellem to Redwood træer på hver side af vejen.

Big Basin Redwoods State Park skulle vise sig at være lige så populær som Muir Woods tidligere på dagen. Her var rigtig mange mennesker, men du er midt i Redwoods’ne, så selvom jeg endte med at parkerer langt væk, var træerne rundt om.

Der er et hav af trails i området. Jeg valgte dog at tage den med ro, og var endt så langt fra visitor centeret, at jeg nøjedes med at spise min frokost i ro og mag og kigge nærmere på de store træer omkring mig.

Big Basin Redwoods State Park er ikke det første sted turister nævner, når snakken falder på store træer på en roadtrip i Californien.
Selvom de har store Redwoods, så vil jeg ikke anbefale Big Basin som top prioritet til din roadtrip rundt på den klassiske roadtrip rute på vestkysten. Der er andre og mere oplagte stop på den rute, der vil være en bedre oplevelse, bl.a. Mariposa Grove i Yosemite National Park samt Muir Woods tæt på San Francisco.

Turen ned til Big Basin Redwood State Park er også lidt af en omvej i forhold til den rute og tid de fleste har på deres roadtrip.

Her kan du se mere om hvad der venter dig i Big Basin Redwood State Park.

Big Basin Redwoods State Park var mit sidste sightseeing stop denne dag, men jeg havde som mål at komme en del længere syd på for at overnatte. Derfor begav jeg mig ud af skoven og syd på mod de åbne vidder.

I-5 gennem USAs brødkurv

Først ramte jeg 101 sydpå, som jeg så drejede fra for at komme ind på I-5 syd på. Da jeg først var ude på I-5 var der begrænset trafik, og bilen fik lov at køre på autopilot nogle timer.

Der er kun landbrug til begge sider så langt øjet rækker. De fleste på roadtrip følger Highway 1 ude ved kysten på turen mellem San Francisco og Los Angeles, men har du ikke tiden til det, så er I-5 den hurtigste rute.

I-5 på denne strækning har ikke meget at stoppe efter, men kommer du på de rigtige tidspunkter på året, vil du se et landskab i fuld flor. Californien og specielt området langs I-5 mellem Sierra Nevada bjergene og kysten, er hvor en stor del af Californiens afgrøder dyrkes. Faktisk er Californien den stat i USA der dyrker flest afgrøder.

Overnatning og BBQ på en rasteplads

Efter næsten tolv timer på vejen denne dag, kom jeg endelig ned til Buttonwillow i nærheden af Bakersfiled hvor jeg skulle overnatte.

Havde fundet et Econo Lodge ved motorvejsafkørslen til I-5.

Det kan lyde kedeligt, men der var alt hjertet begærede og udsigten fejlede ikke noget.

De mange muligheder for proviantering, gør afkørslen populær og Greyhounds og andre busselskaber bruger også stedet som pause-stop.

Jeg spottede en Megabus denne aften. Et af de populære busselskaber der med meget gode priser (ex. 27 dollars for en billet fra LA til SF) har pustet nyt liv i bus som transportform mellem nogle af de store byer.

Greyhound er det gamle, klassiske busselskab, som havde opbygget et knap så godt ry grundet mangel på service og komfort. Det tilbyder Megabus og Bolt Bus med bl.a. wifi og andet.

Mit valg af aftensmad denne dag faldt på den mindst kædeagtige restaurant ved afkørslen og at dømme fra de mange pick-ups ude foran, måtte stedet kunne sit kram.
Og det kunne de. Tog mit to-go og nød en rigtig TV dinner i mit lille værelse.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada