Navajo Bridge og Marble Canyon

Navajo Bridge er to broer, hvor du fra den ene kan studere Colorado River og Marble Canyon uden at skulle tænke på biler.

13 sep, 2022

Fra Page til Navajo Bridge

Går din tur fra Page mod Zion National Park, så gemmer der sig et must-see stop en lille times kørsel fra Page: Navajo Bridge. Ruten fra Page af US-89 tager dig gennem et varieret landskab, fra tørre ørkenområder til frodig vegetation nær Colorado River. Vejen snor sig gennem landskabet og tilbyder fantastiske udsigter og fotomuligheder på turen.

Navajo Bridge og Marble Canyon udgør et fascinerende stop på enhver road trip gennem denne del af USA, specielt hvis du interesserer dig lidt for historie og enestående ingeniørkunst. Navajo Bridge er beliggende i Arizona og tilbyder betagende udsigter over Colorado River og den dybe kløft, der udgør Marble Canyon, en del af det større Grand Canyon-område.

Den Gamle Navajo Bridge

Den oprindelige Navajo Bridge (den til højre på billedet) blev fuldført i 1929 og tjente som et vigtigt bindeled over Colorado River. Før broens tilblivelse, var floden nærmest umulig at krydse i dette område, hvilket gjorde det vanskeligt for lokale beboere, rejsende og handelsfolk at bevæge sig mellem Arizona’s nordlige og sydlige dele. Den gamle bro er en stålbuebro, der måler omkring 250 meter i længden og står mere end 140 meter over floden. Den blev designet til at matche områdets naturlige skønhed og bliver ofte rost for sin elegante arkitektur.

I dag er den gamle Navajo Bridge åben for fodgængere og cyklister og tilbyder en unik mulighed for at nyde udsigten over Marble Canyon og Colorado River. Det er en populær stop for fotografering, og besøgende kan ofte observere Californiske kondorer i området.

Den Nye Navajo Bridge

På grund af øget trafik og behovet for at imødekomme større og tungere køretøjer blev en ny Navajo Bridge åbnet i 1995, lige ved siden af den gamle. Den nye bro er bredere og stærkere, designet til at håndtere det moderne transports behov, samtidig med at den opretholder områdets æstetik. Den nye bro sikrer, at både lokale og besøgende kan krydse Colorado River sikkert og effektivt, mens de rejser gennem denne mere afsides del af Arizona.

Marble Canyon

De to broer krydser Colorado River, men området er også kendt som Marble Canyon. De dramatiske klippeformationer og dybe kløfter, er udskåret af Colorado River over millioner af år. Det er samme flod du kan se i bunden af Grand Canyon.
Området ved Marble Canyon tilbyder en række udendørsaktiviteter, herunder vandreture, fiskeri, og rafting. Besøgende ved Navajo Bridge får en unik udsigt over canyonens begyndelse og er du heldig kan du spotte nogle gummibåde der er på vej ned af floden og måske helt til Grand Canyon.

Tips til dit Navajo Bridge besøg

  • Tag dig tid til at gå over den gamle Navajo Bridge og nyd udsigten. Informationstavler langs broen fortæller om områdets historie og natur.
  • Stop forbi besøgscentret for enden af den gamle bro for at lære mere om områdets kulturhistorie og natur.
  • Hold øje med dyreliv, især de sjældne Californiske kondorer, som kan ses svæve over canyonen.

Turen videre mod Zion National Park

Efter Navajo Bridge gik turen videre mod Zion National Park. Ruten har ikke de store ting at stoppe efter, men landskabets evige foranderlighed på disse kanter, fortjener nogle stop i ny og næ for at nyde landskabet. Hvis billederne ser mere frodige ud end da du kørte i samme område, så skyldes det et utroligt vådt år. Billederne er fra september 2022 og i august og september dette år, kom der ekstra meget vand på disse kanter som skabte et ekstra grønt landskab.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Jeg havde været ved Upper Antelope Canyon ved byen Page, og var på vej mod Zion National Park. Turen to mig forbi Navajo Bridge.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town er nok lidt mere poleret end der forventes af en spøgelsesby. Calico er dog en ægte mineby og et fint stop på din roadtrip.

Frokost i Chloride Ghost Town

Chloride blev et skævt afbræk på en lang dag på vejen. Chloride er ikke forladt, men beboes kun af få i dag. Havde 5000 indbyggere i sin storhedstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada